Zed Zaidi Pertikai Astro, Perjuangkan Royalti Artis Malaysia

Hiburan

Zed Zaidi Pertikai Astro, Perjuangkan Royalti Artis Malaysia

Hari Raya sememangnya kita disuapkan dengan rancangan-rancangan TV yang menarik daripada stesen TV berbayar Astro. Abang Nara kurang melayan TV kerana sibuk berhari raya. Namun Zed Zaidi nampaknya tidak gembira dengan rancangan ulang tayang dan jumlah iklan yang semakin bertambah di Astro.

astro raya

Advertisement

Meluahkan perasaanya menerusi Twitter, Zed Zaidi mempersoalkan ketiadaan program raya yang baru di Astro sedangkan iklan bertambah banyak dan harga caj bulanan semakin meningkat. Malah Zed Zaidi turut menyelitkan persoalan mengenai royalti artis di dalam kenyataannya.

astro

Abang Nara rasa setakat ini pelakon tidak dibayar royalti walaupun rancangan mereka ditayang berulangkali menerusi mana-mana stesen TV. Pelakon bukannya seperti penulis lirik, pencipta lagu atau penyanyi yang mendapat royalti setiap kali lagu mereka dikeudarakan. Apa pendapat anda tentang kata-kata Zed Zaidi tentang Astro? Adakah anda menyokong kenyataanya atau anda membantahnya?

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

122 Comments

  1. Anonymous

    August 28, 2012 at 7:05 pm

    Sokong ZZ

  2. shut up

    August 27, 2012 at 11:45 am

    apa la yg korg kecoh2 ni.. apa susah, kalu tak suka unsubscibe je la.. memang la astro dok ulang2 cite.. tapi ada juga cite yg dok ulang tu aku tak sempat tgk lagi.. kalu korg rase bosan, tukar la cite lain.. kan byk channel.. yg pi tgk juga kenapa? takkan nak kuarkan cite baru tiap2 hari? movie melayu pun susah nak cari yg berkualiti.. kat wayang pun bukan selalu ada cite2 baru.. mcm mana astro nak tayang latest movie tiap2 bulan? pikir sendiri la.. tahu nak komplain je tanpa berfikir.

    • ghostlead

      August 29, 2012 at 11:16 am

      gua sokong lu.

  3. lencun

    August 27, 2012 at 10:53 am

    benci ASTRO!!! charge makin mahal..rancangan TV asyik je di ulang2…nak potong pun kena bayar..nak sambung pun kena bayar..tax lagii..charge itu..charge ini..

  4. N

    August 27, 2012 at 10:04 am

    bab ni baru aku sokong ZZ ni. mmg da lame berasap ngan ASTRO…

  5. aku siapa?

    August 27, 2012 at 9:41 am

    yg nee baru tul & aku sokong 100%…. astro mmg makan duit org jew, kalau time ujang & siaran tak de dio tak kurangkan pom bil kita.

    mcam bulan tengkujuh kat pantai timur, 2 bulan kami bayar bil buta2 coz tak dpt siaran coz ujang. kpd yg berkenaan tlg pandang kami yg tertindas nee.

Loading...