December 6th, 2018

Pelakon Zarina Zainuddin antara ibu yang tidak pernah menjadikan kekurangan anak-anaknya, Muhammad Razil Azrai dan Muhammad Raizal Azrai yang menghidap penyakit autisme sebagai satu perkara yang memalukan. Beliau sentiasa bersikap positif dan sering berkongsi foto dan video anak-anaknya di akaun Instagram.

Walaubagaimanapun, ada pihak yang kurang senang hati dengan perkongsian Zarina sehingga sanggup mengeluarkan kata-kata kurang ajar dan kejam.

Hati ibu mana yang tidak terguris dan terkilan saat anak yang dikasihi dihina sebegitu, namun Zarina tidak cepat melatah dan sebaliknya memberikan respon yang sangat tenang serta sempat juga mendoakan agar invidu tersebut mendapat rahmat.

Kesedaran tentang autisme dalam masyarakat di Malaysia belum begitu luas dan masih terdapat lagi kekeliruan dan salah tanggapan terhadap golongan ini. Kami respek dengan Zarina kerana beliau seorang ibu yang tabah dan kuat meskipun menerima pelbagai kritikan.

Kami doakan yang terbaik buat beliau dan teruskan usaha anda untuk meningkatkan kesedaran dan berkongsi pengetahuan serta pengalaman kepada orang ramai tentang penyakit autisme.

Sumber Berita : mStar Online


18 responses to “Zarina Zainuddin Terkilan Dengan Komen Kejam Netizen, Anak Autisme Dihina Tidak Betul”

 1. Daaaaaaaaa~~ says:

  Off je la instagram tu. senang.

 2. Anonymous says:

  sebab tu jangan jaja sgt keluh kesah kita di soc med.. bukan semua org simpati.. bahagia juga jgn ditayang.. bukan semua orang happy.. – selfnote

  • Sis-tur-sung-kur-jua says:

   Betol.. Bahagia ke derita ke, bersederhana aje.. Mengadu pada yg satu.. Yg ramai2 ni bukan nye sume ade otak.. lgpon manusia zaman skang yg normal lg sakit dari yg mmg istimewa.. Maka bersederhana lah..

Loading...