Written by Bella | March 16th, 2017

Selepas dihimpit pelbagai persoalan tentang suaminya yang tidak pernah lagi bersama beliau, pelakon Zarina Anjoulie akhirnya mengesahkan beliau sudah berpisah dengan Pengiran Mohd Ilham Syazwan seorang warganegara Brunei pada 18 Disember 2016 secara baik, kerana tiada lagi persefahaman antara mereka.

Selepas mengenalinya selama empat bulan, bekas suami datang berjumpa saya dan kami buat keputusan untuk berkahwin. Bagaimanapun kebahagiaan hanya dikecapi selama setahun lima bulan saja dan selepas itu rumah tangga kami mula bergolak.

Faktor penceraian saya disebabkan usia bekas suami yang terlalu muda ketika berkahwin. Selepas mendapat anak, keretakan rumah tangga kami sukar dibendung dan perceraian adalah jalan terbaik buat kami.

Saya sebenarnya mengharapkan yang terbaik daripada perkahwinan ini tetapi apakan daya jodoh saya tak kekal lama.

Walaupun mahligai yang dibina tidak kekal lama, Zarina akui beliau tidak serik untuk berkahwin lagi sekiranya bertemu jodoh.

Zarina dan bekas suaminya mula berkenalan sekitar tahun 2014 menerusi laman Instagram sebelum membuat keputusan untuk berkahwin pada 8 Februari 2015. Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan seorang anak lelaki bernama Awangku Gabriel Martrin Ezra yang kini berusia enam bulan.

Sumber Berita : Harian Metro

40 responses to Zarina Anjoulie Sahkan Sudah Berpisah Dengan Suami

  1. As says:

    Sabarla anju…teruskn beristiqamah..sy doakn awk bahagia

    32

    0
  2. Cik green says:

    Sy doakan ank kecil itu sentiasa bahagia dan berjaya dunia dan akhirat.

    37

    0
  3. vroom says:

    perempuan baik slalu dgn lelaki baik.. perempuan jalang slalu dgn….. x pa lah anju, hang pun anak pontianak kan..

    2

    61
    • Anonymous says:

      Tak baik awak hina kisah silam dia. Siapa kita nak terus menghukum sedangkan Allah Maha Mengetahui.

      35

      0
      • ungu says:

        ye betul tu..apa jua kisah silam dia,kita bkn la siapa2 yg blh hukum dan pertikaikan apa yg dia buat dulu.tak semestinya perempuan yg keji jahat atau hina tidak boleh menjadi yg baik.setiap manusia tiada yang sempurna dan setiap manusia yang berbuat silap berhak mendapat peluang kedua utk memperbaiki diri.saya harap anjoulie terus istiqamah dlm memperbaiki diri.mgkin ni ujian yg Allah bg.

        2

        0
  4. Redha says:

    Hrap jgn bkak tdung pasni.sbb of cos akn brlakon blik tuk sara ank ko.

    17

    0
    • Anonymous says:

      Sepatutnya doakan yang terbaik untuk dia.

      9

      0
    • mengantuksey says:

      dia xbrlakon pun xpe dia mampooo sara anak dia..dia ada bisnes sndiri dah dan mak dia org berada kot siap ada restoran besar yg cantik dekat nilai tuuuuh..gordon ramsay pun pnh dtg restoran mak dia siap masuk kitchen belajar masak rendang dgn mak dia oiiii..itupun klo ko kenal gordon ramsay…hihu

      5

      0
    • mengantuksey says:

      dia xbrlakon pun xpe dia mampooo sara anak dia..dia ada bisnes sndiri dah dan mak dia org berada kot siap ada restoran besar yg cantik dekat nilai tuuuuh..gordon ramsay pun pnh dtg restoran mak dia siap masuk kitchen belajar masak rendang dgn mak dia oiiii..itupun klo ko kenal gordon ramsay…hihu

      1

      0
      • aku says:

        betulla ko ckp, aku kebetulan makan kat Aunty Aini tu. sekali nampak zarina ni..cantik gak dia..kedai makan penuh orang..dan rendang ayam dia memang power. sedap betul

        1

        0
  5. Bel says:

    Semoga anju kekal berhijab dan baek2 saje selepas ini hendaknye

    28

    0
  6. Anonymous says:

    Anak dia comel nyahhh

    5

    0
  7. Mata says:

    Beriya dlu marah fan dm dia ok ke dak gan laki dia.. ckp oran bz body.. padahal dia yg dok up status kontroversi. Hmpeh.. hAHH.. Bercerai cra baik yer.. bkn main lagi dok verperang kat social media.. fake sgt..tp ak doa hg troz istiqamah tutup aurat

    2

    6
  8. german doll says:

    Anugerah PKA @PELACUR KELAS ATASAN
    JATOH KPD RETIS (DOTDOTDOT)
    1. Mcm china doll. Dpt kondo n kreta mewah.tapi retis ni dp banglo 7 juta
    2.berskedudukn tapi ada bodugad jaga lua ruma utk halang jais jakim masok
    3.utk
    Mgaburi mata masyarkat yg dia hanya gundik.maka statemen “kami akan bernikah”d canang tiap2 6 bulan sekali
    #pka

    15

    0
  9. rita says:

    anju kah anu..baru ada akai……

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Bruneian walaupun Islam tak semestinya hidup sebagai Muslim. Ramai juga mereka yg samseng, kaki minum, kaki clubbing, main judi tapi mereka tak buat kat Brunei sebab kat sana memang takde benda2 gitu. Sebab tu mereka bila nak berjudi, clubbing, minum arak mereka akan ke luar kawasan (Miri, Labuan, Limbang). Tu pasal bila Jumaat mereka berbaris-baris di imigresen.

    29

    2
    • Ugly says:

      Betul ke??? Haha brp byk org Brunei yg ko kenal perangai mcm 2?

      7

      1
      • Bunga says:

        Betul apa yg dia ckp tue. X payah nak bangga dgn brunei sama je mcm negara2 lain.

        11

        0
      • Mirian says:

        Btol la tu.. semak ak tgk org brunei beratur kt imigresen.. ak nk balik kg pun susah.. org brunei bukan sume pun baik… awangku ke pangiran ke, sama je..

        0

        0
  11. CPS says:

    Nama anak dia letupss.. BTW good luck dalam menjalani kehidupan baru anju. semoga terus istiqomah..

    9

    0
  12. Larat ke... says:

    harap ini bukan alasan…
    untuk bukak tudung…

    2

    1
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      emmmmm dia tk perlu bukak tudung pasal badan dia dh macm keeeempas kempas kempis kempas kempis kembong..! dh tentu jantan suka pompan yg cute comel badan kecik macm sari yanti she sooooooooooo cute n sweettttttt…kalau tk pandai jaga diri badan gemok kena tingal la..! tk semesti Nye dh bertudung badan nk kena gemok perot boncit…!

      0

      1
  13. Nobody says:

    Kesian anak.. Semoga anak dilindungi dan dberkati..

    6

    0
  14. Anonymous says:

    Patut la haritu nampak dia komen dekat ig abang ummi nazeera “my husband”. Might be nak bergurau je but sangat tak sesuaiii

    2

    0
  15. Anonymous says:

    AKU DAH DAPAT AGAK DAH..DIA NI DULU SELALU KURANG KAIN BILA TUTUP BADAN..TUP TUP KAWIN NTAH DGN SAPA2 JER..DAHLAH TAK HANDSOME..AGAKNYA DIA INGAT ORANG BRUNEI SEMUANYA KAYA RAYA KOT..TU YG DIA CEPAT2 KAWIN..LAST2 BALIK KE ASAL..HARAP2 TUDUNG TU KEKAL..

    1

    2
  16. Anonymous says:

    mantap ni..sedap lg ni

    3

    1
  17. aajuu says:

    meh la kawen ngan abg..
    abg rela…sedap ni montok..
    macam sharifah apa dah sorng lagi tu..yg tu no1 mantop..

    5

    2
  18. Wai b says:

    Tu LA…. Kahwin awal sangat..Baru je kenal… sekurangnya 3-4thn kenal br tau perangai masing-masing……

    2

    0
  19. steve says:

    moga moga Allah berkati kamu dengan jodoh yg setia, kes zarina dulu berpunca Dari dadah, hal yg lalu usah dibangkit selepas zarina bertobat, ingat melampaui batas juga satu dosa besar di Mata Allah.

    0

    0