Written by serenity | January 2nd, 2013

Pada 30 Disember lepas, seorang pelakon dan juga model yang dikenali kerana kontroversi, Zarina Anjoulie telah ditangkap bersama teman lelakinya dalam satu serbuan polis di sebuah rumah mewah di Damansara Damai kerana menyimpan dadah jenis eramin 5 di situ.

Hari ini, Berita Harian melaporkan yang Zarina mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur atas tuduhan memiliki dadah jenis eramin 5 seberat 0.6 gram, tiga hari lalu.

Zarina, 26, bersama seorang lagi rakannya, pelajar kolej swasta, Mohamad Fakhruzaim Mohamad Fawzi, 26, didakwa melakukan perbuatan itu di sebuah rumah beralamat No C-3-10 Armanee Condo, Jalan PJU 10/1C Damansara Damai pada jam 5.30 petang, 30 Disember 2012.

Majistret Nazri Omran membenarkan kedua-dua tertuduh diikat jamin masing-masing RM2,000 dengan seorang penjamin dan sebutan ditetapkan pada 8 Februari ini.

Ada-ada saja dengan Zarina. Ingatkan dia sudah insaf setelah terbabit dengan pelbagai kontroversi seperti gambar separuh bogel dan gambar seksi dengan majalah FHM.

Dalam serbuan kira-kira tiga hari lepas, pasukan polis menyerbu kediaman berkenaan selepas melakukan intipan sejurus menerima maklumat daripada orang awam mendakwa kedua-dua suspek disyaki terbabit dalam kegiatan penyalahgunaan dadah. Menurut sumber:-

Ketika serbuan dilakukan, kedua-dua suspek berada dalam rumah berkenaan dan mereka pada mulanya enggan bekerjasama apabila tidak membuka pintu walaupun polis sudah memperkenalkan diri.

Selepas pegawai yang mengetuai serbuan mengetuk pintu rumah, suspek wanita membuka tingkap, tetapi segera menutupnya semula selepas menyedari kehadiran polis.

Buat pengetahuan anda, Zarina juga pernah ditangkap polis pada satu Ops Perayaan Tahun Baru Cina 2010 di LCCT kerana disyaki mengambil dadah. Pada masa itu, dia mengaku mengambil dadah Ketamin dan Syabu, tetapi pada masa pengakuan dibuat dia masih belum menjalani ujian air kencing.

Apa agaknya alasan tak masuk akal yang akan diberikan Zarina berikutan penangkapan ini? Bersama kita nantikan. 8D

82 responses to Zarina Anjoulie Mengaku Tidak Bersalah Miliki Dadah

  1. cikgu_tantek says:

    nape sy tak tkejut langsung dgn berita ini??? ^_^

  2. Aninomus says:

    Bersalah kerana dadah je ker??
    Bepatutnya bersalah kerana berdua-duaan dengan bkn muhrim..

  3. Anonymous says:

    Mak dia pun tak betul macam mana nak didik anak jadi betul, umur mak dah lebih separuh abad tapi pakai short je kat public

  4. Dd says:

    Mesti dia cakap asal keluarga dia tahu sudah cukup! Sian family dia.

  5. Sup belut says:

    Zarina Ann Juling Laaaaaa Beluncas.. K bai Hai

  6. lunyai dah hahahaha says:

    tangkap atas sbb miliki dadah je ke? Buat set kombo mcm kfc bleh? Kombo skali ngn tangkap basah. Kalo aku jiran, aku pgil jais dulu bry pgil encik pulis hehehe

  7. sioh says:

    Maka lufya pun tepuk tangan haha…

  8. Audrey Hepburn says:

    Tangkapan kali ni, urine test dah dibuat, dan memang positif ada dadah. Biasa la kalo peguambela suruh tertuduh cakap tak bersalah dan minta dibicarakan. Nak spin around.

  9. lolaloli says:

    Ape da Bang Nara ni, kes Zarina la lucah bukan dekat Mahkamah Kuala Lumpur, tapi dekat Mahkamah Majistret Petaling Jaya. Majistret Nazri Omran tu di Petaling Jaya..salah fakta tu..

  10. Mira says:

    Pilihan jawapan (alasan) :

    1. Saya dianiaya. Ada orang dengkikan saya.
    2. Saya tak kisah. Yang penting keluarga saya tahu siapa diri saya.
    3. Ramai lagi orang ambil dadah, kenapa saya saja yang ditangkap?
    4. Saya diperangkap, ada cubaan menjatuhkan reputasi saya.
    5. Ada aku kisah?
    6. Doa orang teraniaya ni makbul, mak saya kata.

    Pick one.

    PS : Tak silap aku, dia ni student law. Hrm.

  11. Menyampah says:

    Apa nk jadi ngan dia ni pn x tahu la..dh terlalu sosial idop bdk ni….dgr dia ni d tangkap aku x terkejut langsung…

  12. peah says:

    tu lah dulu gaduh dgn lufya sbb muka iras dgn dia. statement zarina kat lufya “org panggil saya ketiak lecak sebab awak”.sebenarnya muka lufya tu cantik dari ko tau tak.ko muka mcm pontianak! perangai kat club mcm sial.peluk,kiss jantan! skrg baru aku tau nape ko horny semcm kat club.bkn ko minum arak mabuk ke ape..rupa nya dadah patut lah kat club hari tu aku nampak ko perangai mcm tu,..stim dgn dadah rupa nye awek ni.sampah masyarakat!!

    • mayo says:

      wahhh ko la kaki stalker zarina rupa nya..ahaks kat club ko jumpa,kat masjid ade ke ko jumpa dia?? ke ko xpenah g masjid??

  13. ima says:

    patutlah dia ni selamba aje buat benda tak elok. lupanya, kepala dah mereng ngan dadah. mak bapak dia pun agaknya dah tak kuasa.

  14. Prince Noob says:

    polis, kerajaan bn, tuan najib razak, tolong la amik tindakan tegas kepada orang2 macam ni, jgn la dibiarkan sahaja kelak akan jadi barah dalam negara kita

  15. lia says:

    pembetulan..di Mahkamah Petaling Jaya.

  16. laut bergelora says:

    dadah xslah..org y amek salah…kate cikgu sains ak dulu..hekhek

  17. Mak Jemah says:

    gaya mcm pelacur je pompuan ni..

  18. Meow says:

    jap tak paham..nape kena tangkap pasal dadah jew? abes yg berdua-duaan dlm 1 rumah tu???? o.O

  19. GUEST says:

    ek eleh… sbnrnya betina ne sendiri yg panggil pihak polis utk tangkap diorang. sebabnya supaya nama dia meletop-letop masuk dalam surat khabar.. hahaha kesian dey lorr???
    HEI BETINA, AKU CABAR KAU, KALAU KAU BETUL2 BERANI, NAK FAMOUS SANGAT,
    KAU PEGI EDAR DADAH LAH…. ADA BERANI KA???? HAHAHA… KALAU SETAKAT DISYAKI MILIKI DADAH APA BARANG??? AMACAM ADA BERANI EDAR DADAH KER??? KE MASIH TAU TAKUT MATI LAGI KER… HAHAHA… DONT JUDGE BOOK BY ITS COVER KER??? HAHAHA… DUNIA.. DUNIA..

  20. jack jack says:

    HAHAHA akhirnya jatuh juga minah nie, dia rasa dia “HOT” sgt kan..amik ko hukuman dunia.. sebat je minah nie baru dia sedar penyesalan hidup.. rasa nk kontroversi sgt, hah bgtaw truz la hukuman tue..muak gak tgk minah nie.. GOOD JOB penguatkuasa..

  21. mac says:

    minah ni, aku dh try die dulu. tembam byk air minah ni. biasa le bla kurang pendidikan islam memang la sesat. taubat la zarina.

  22. Jack says:

    The next malaysian female mario balotelli…

  23. Anonymous says:

    pegi matilah cepat..

  24. GUEST says:

    kalau stakat miliki dadah hukuman masuk penjara jer… tapi kalau edar dadah hukuman ke tali gantung terus… sbb tu aku cabar betina ne edar dadah pula… tu pun kalau berani la.. “ZARINA ANJOULIE KE TALI GANTUNG sbb edar dadah” baru best hahaha…. baru femes 1 dunia…