Written by serenity | March 6th, 2018

Sejak umum mengetahui mengenai suami Izreen Azminda, Ude Wahid, bakal menceraikan isteri pertamanya atas alasan ‘sudah tiada hati’, netizen telah bertindak mengecam habis-habisan pasangan itu terutamanya Izreen Azminda yang dianggap perampas.

Lebih menarik, Netizen telah menjalankan satu kempen untuk memboikot produk-produk yang menggunakan Izreen sebagai duta atau pelakon.

Kisah Izreen ini menarik perhatian banyak pihak termasuk rakan selebriti. Terbaru, seorang jurusolek telah membidas netizen kerana memboikot produk Izreen sedangkan pelakon itu punya anak lelaki yang perlu disara.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.



Jurusolek @alhaalfa menulis:

Mungkin silap Izreen, beliau seorang artis, jadi nasib beliau dijaja, satu Malaysia memaki hamun beliau.

Cuma Alha pun tidak menyokong apa yang terjadi. Tapi cukuplah Allah yang menilai, Kita tak berada di tempat beliau.

Memang orang akan cakap, padan muka kau. Kau layak. Kau jahat.

Tak takut ke, satu masa kita kat tempat beliau.

Alha lebih melihat ke arah anak yang tidak berdosa yang Izreen besarkan tu.

Mak dia tak ada kerja, nak besarkan anak, orang suruh boikot. Anak makin besar, tengok mak dicaci, dimaki.

Tulisan Alha bagaimanapun dibidas kembali oleh Netizen:

Tulisan Alha turut mendapat reaksi pelakon Zarina Anjoulie:


Alha bagaimanapun telah memadam tulisan yang dibuatnya.

Kedua-dua Izreen dan Ude maih belum mengaktifkan akaun Instagram yang telah dipadam beberapa hari lepas, dipercaya kerana menerima terlalu banyak kecaman Netizen berhubung keputusan Ude untuk menceraikan Intan. Intan kini mempunyai 159,000 pengikut dan telah menerima beberapa tawaran menjadi model muslimah sesudah mengatakan dia perlu mencari kerja kerana bakal diceraikan Ude.

Sebelum ini, Intan ialah seorang surirumah yang menjaga dua orang anak lelakinya dengan Ude.- beautifulnara.com

Sumber: Instagram Eh Sentap Pulak

39 responses to Zarina Anjoulie Komen Izreen Azminda Diboikot Netizen: Berani Buat Berani Tanggung

  1. Anonymous says:

    Neelopak Hajah Zouk dan Izreen ikan kering… #Boikot.

    79

    1
    • Anonymous says:

      aku sokong!!

      15

      0
    • Ketegaq says:

      Boikot jurusolek Alha ni pulak jom!

      39

      0
    • kona says:

      boleh terima nasihat zarina ni.. dia dah banyak giler kot pengalaman dengan benda ” berani buat berani tanggung”.. dia jenis kepala “ada aku kesah”.. so izreen , terima je la ehh

      56

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      dia dh runtuh kan pon rumah tanga si kude bodoh tk sadar diri ni..kesian bini dia dengar cakap laki berenti keja ha skarang ape dapat ? laki dia ni yg bikin masalah ngan janda jahat dh gatal sangat pepek tu tak sabar nak kena sondol huh !! pastu suruh pulak laki tu cerai kan bini first dia ! jangan cakap tak tau ape2 eh !! laki baik konon huh ! baik happe kalau macm tu ??? dapat pulak janda tamak haloba laki orang sendiri nak konrol !! boikot aje si pompan ni bagos lah !! kalau jambu sangat macm fazura tu tkpe lah huh ! Allah itu maha adil kau tungu aje ape kau dapat nanti..kecewa kan sesama jenis dengan sengaja nye huh !

      8

      0
  2. Ok says:

    Ok… Next.

    1

    1
  3. Anonymous says:

    Apa nama makeup dia ya.. biar izren saja pakai..kita boikot..

    23

    1
  4. Anonymous says:

    boleh tahan jugak dia ni sekarang
    ada masa ok jugak boleh pakai otak dia ni
    kadang nampak tingtong

    23

    0
  5. Anonymous says:

    Hang ingat hang artis hang boleh buat apa saja…. Termasuk rampas laki pompuan yg bukan artis…. Sebelum nak buat apa pun pikir dulu… Dah tau laki org gigih nak bercinta buat apa… Jgn bg alasan nk mempertahankan cinta kami… Isteri dia yg dok sampai 5 tahun ada 2 anak tak sedih ke suami di ambil org…. Tahu plak ada anak yg perlu Di sara…. Intan tak dak anak yg perlu di sara ke????? Yg nitezen marah sgt memang patut…. Coz kita pun ada hati dan perasaan untuk luahkan apa yg kita tengok dan rasa… Tak kena kat diri sendiri boleh la cakap… Cuba kena kat diri sendiri… Lagi menggelupur la kot……

    56

    0
  6. Anonymous says:

    aku rasa izreen nk mkn order online delivery… kene buat muka tebal 10inci nk kuar umah.. ramai sgt dah benci perampas suami org..

    32

    0
  7. watever says:

    yang si alhaalfa tu agak agak la kotcye pun nk sokong si kering izreen tu.. tau la ko tu kawanxsi kering tu..tgk la situasi kes dorsng ni mcm mn. nk bg statement pun mcm la si kering tu tk besalah mcm si kering tu sorang je ade anak..hbs si intan tu tk de anal ke y nk di tanggung??..ngan tk bekerja n nk start dr zero utk sara anak.si alhaalfa oi bodoh tu simpan sikit..tau plak mo delete statement ko

    17

    0
  8. BUNGA MERAH says:

    KENAPA KORANG NI SEMUA, HAL ORANG LAIN NK KENA BABIT HAL LOFA ERK.. AKU PELIK LA.. AKU PUN BENCI LOFA BUAT MCM TU TAPI AGAK2LA HAL IZREEN KORANG BABIT SKALI NAMA LOFA, ESOK2 YG CKP TULA YG BELI TURBAN ZOUK SI LOFA JE..

    0

    0
  9. wekkkkkkk says:

    hishishishis….izreen ada anak nk di tanggung..bukankh izreen kaya, ada duit “membeli hati mak mertua skrg” dn m…… cinta ude.. Bukankh izreen tu dulu Janda bukan balu. Mesti ada nafkah dri bkas somi.
    Cuba fikirkn pulak Intan, ada 2 anak, adakah Ude skrg mampu menyara anak2 yg ada dgn Intan. Ternyata izreen bukan saja amek laki org, tapi kewajipan yg ada pada ude dh di tarik izreen utk meneruskan hidup.
    Salah tetap salah amek laki org. TAKDIR YG SENGAJA DI CARI.

    25

    0
  10. aA says:

    Kau laki2 bodoh ude. Bini yg kau dh kenal 5tahun snggup kau cerai, sebab kan betina yg bru kau kenal. Aku harap satu hari nanti kau akan mnyesal. Dan masatu baru kau nak ingat kat intan & ank2. Kau bela laa ank tiri kau tu. Nanti ank2 kau dah besar2 kaya2 kau jgn terhegeh2 pulak. Semoga intan murah rezeki n kuat.

    31

    0
  11. Anonymous says:

    BETUL LA TU..ANAK JERING TU ADA BAPAK KOT..BAPAK DIA LA SARA..YANG BAPAK ORANG LAIN NAK SARA BUAT APA..MEMANG PATUT PUN BAGI PENGAJARAN KT ORANG HATI BANGKAI MACAMNIE..NAK BACKUP KAWAN TAK AGAK2..NAK KENA BOIKOT SAMA KE??…DIA PATUT RASA LA, RAMPAS LAKI ORANG, TAK DAPAT JOB, YANG INTAN DAPAT JOB WALAUPUN LAKI DIA KENA RAMPAS SI JERANGKONG TU..BERLAGAK SANGAT HARITU CAKAP MACAM DIA TANGGUNG SI UDE DAN INTAN..NI INTAN BUKTIKAN KUASA ALLAH TU LEBIH BERKUASA…SALUTE INTAN…UDE HARAP JANGAN MENYESAL LA LEPAS NI KALAU KO JANDAKAN INTAN, INTAN LAGI HOT…

    17

    0
  12. wekkkkkkk says:

    SETUJU CKP ZARINA DN “EH SENTAP”..bagus komen.

    Kalau x kena pada hidung sendiri mmg la boleh ckp dn sokong izreen. Dasar perampas la ko izreen.
    dh x payah pjg ayat….dasar perampas..

    13

    0
  13. anak nogori says:

    aku suka jawapan eh sentap tu…

    7

    0
  14. sutun kurita says:

    dia dah ada LAKI…biar la LAKI dia tanggung!!!…nk sgt laki org kannn…

    10

    0
  15. Anonymous says:

    sampai hati izreen. hancurkan hidup insan lain. bahagia tas derita org lain. tahniah.

    5

    0
  16. neee says:

    sampai hati buat begitu. hancurkan hati ..hidup insan lain. kau bahagia atas derita org lain. tahniah.

    2

    0
  17. Anonymous says:

    Alaa, setakat 2, 3 ribu org nak boikot brg2 dia org ni ada ape la sgt…penduduk malaysia ni berjuta kut,tak jadi kudis pon kat dia org….

    0

    12
  18. pokcik bawang says:

    Alhamdullillah syukur rezki untuk anak2 tu. Semoga liyana terus sukses dan jaga diri syg! Mmg cantik dan ikhlas wajah ayu..

    (pssst..muke persis Puteri Sarah Liyana kann)

    5

    1
  19. Ex-Amnet Forumer says:

    Seems like Izreen is the most hated woman in Malaysia

    10

    0
  20. Anonymous says:

    Aku masa mula mula kes extend masjid tu aku punya marah 60% je…tambah tambah lagi si intan pun dah redha dan terima utk hidup bermadu. So aku doakan diorang boleh bahagia mcm asyraf muslim lah … msg msg boleh terima hidup bermadu, tapiiii bila si ude tiba tiba nak ceraikan Intan , aku punya marah mencanak naik 200%. Aku rasa tak ada alasan yg kukuh untuk intan.diceraikan semata mata a

    18

    0
  21. gina says:

    Aku masa mula mula kes extend masjid tu aku punya marah 60% je…tambah tambah lagi si intan pun dah redha dan terima utk hidup bermadu. So aku doakan diorang boleh bahagia mcm asyraf muslim lah … msg msg boleh terima hidup bermadu, tapiiii bila si ude tiba tiba nak ceraikan Intan , aku punya marah mencanak naik 200%. Aku rasa tak ada alasan yg kukuh untuk intan.diceraikan semata mata
    alasan dah tak ada hati tu mcm pelikkk yg amat. Baru 5 tahun kottt. Ni mesti ada juga unsur unsur tak nak berkongsi laki ni,

    Izreen ko je mulut cakap taknak campur urusan ude. Dah tiap tiap hari tidur dgn.ude, sampai ude tak balik umah tu, takkan tak borak langsung pasal kahwin, mafu, cerai. Tak logik langsung

    1

    0
  22. Anonymous says:

    memang dasar janda.

    2

    0
  23. makfathiya says:

    Aksi panas dan gambar bogel Zarina Ann Julie bersama teman lelaki dalam keadaan berahi. Pelakon drama Anak Pontianak ini dikatakan terlalu bermasalah dengan imej dan akhlak. Selain daripada itu, Zarina Ann Julie juga telah dicekup oleh polis di sebuah pusat hiburan malam kerana mengambil dadah. Bila dah ambil dadah, macam macam boleh jadi. Sedar-sedar esok hari, gambar tanpa serurat benang, gambar berasrama dah berada dalam internet.
    ZARINA PUN CARI PUBLISTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII AKAHHAHAHAHAHAHHA DULU DIA KAHWIN NGAN SAPA/////////////////////KAAHAHHAH

    0

    22
    • Anonymous says:

      ko mesti sijering takpun sikude..ehh terasa dah knp hahaha

      6

      0
    • anon says:

      dia kahwin dgn laki orang ke ?
      perampas ke ?
      dia kahwin laki orang tu dia ada kata ” extend ” je ke ?
      ada ke ?
      waktu jahiliah dia dia dah kahwin ke belum ?

      7

      0
    • Anonin says:

      Zarina buat dia berani tanggung. Betul la apa zarina cakap tu..

      9

      0
      • wekkkkkkk says:

        makfathiyasays:
        March 6, 2018 at 3:36 pm..

        sekurang2nyer dia x busuk hati dn merampas hak org lain. Setiap org ada kisah silamnyer. Tapi kisah silam atau skrg DGN SENGAJA yg ko buat izreen ni lagi busuk hati mcm bangkai kerbau, bangkai kuda, bangkai lembu, bangkai segala bangkai hati.

        6

        0
  24. Anonymous says:

    Boikot skali hat backup jering senget n kekuda skali.senang…byk ckp pulak.simpan bodoh tu skit

    2

    0
  25. Alanice says:

    Kes jering, kes lopak, kes aloy, kes kwin HH, kes sajat, kes alicia amin. Msia tmpt org pelik2

    1

    0
  26. Human says:

    Jodoh, pertemuan, perpisahan & ajal maut semuanya ditangan Allah. Jika berpegang kepada ketentuan Allah, In syaa allah all will be fine. Mungkin sampai di situ je jodoh mereka. They are normal human being … only that they’re public figure that semua perkara mereka buat dapat publicise. Cuba nitizen put youselves in their place. hmmm…things to ponder

    2

    0
    • tak sebelah mana mana pihak pun says:

      betul tu. netizen pun cukup cukup la menghukum. kita jaga je diri kita dan keluarga kita sendiri. mana tau kita dendam dekat si izreen tu, tiba tiba Allah bagi ujian diri kita sendiri kena. haih lidah setajam pedang. hati hati la dalam berkata kata. #justsaying

      1

      2
  27. Anonymous says:

    Alha Alfa si pondan ni katanya dah ada title ‘Dato’ Uolsss.. So Rubbish komen camtu.. Sah2 Izreen Perampas tu ada bekas laki yg boleh tanggung anak dia tu la taik.. Dato Konon..

    0

    0

Leave a Comment

Optional