July 11th, 2020

Permohonan pelakon Zarina Anjoulie untuk mendapatkan penghakiman ingkar terhadap pelakon Amyza Aznan dalam kes saman fitnah bagi menuntut ganti rugi berjumlah RM3 juta dibenarkan Mahkamah Tinggi.

zarina anjoulie amyza aznan

Hakim Datuk Azimah Omar membenarkan permohonan Zarina Anjoulie selaku plaintif berikutan Amyza sebagai defendan gagal memfailkan memorandum kehadiran untuk menjawab saman itu pada tarikh yang ditetapkan.

“Saman yang difailkan plaintif adalah mengikut prosedur dan teratur, namun defendan telah memasukkan kehadiran untuk menjawab saman itu lewat.”

Amyza bagaimanapun diperintah Mahkamah untuk membayar kos RM2,500. Biarpun begitu, Peguam Rejinder Singh yang bertindak bagi pihak Amyza memaklumkan kepada mahkamah bahawa anak guamnya akan memfailkan permohonan bagi mengetepikan penghakiman ingkar itu pada Isnin ini.

zarina anjoulie amyza aznan

Terdahulu, setelah dimaklumkan oleh peguam plaintif, Rejinder menyatakan Amyza telah memasukkan kehadiran untuk menjawab saman yang difailkan Zarina Anjoulie pada 1 Julai lalu.

Menurut laporan Bernama, peguam Wan Azmir Wan Majid yang mewakili Zarina Anjoulie ketika ditemui pemberita berkata plaintif akan memfailkan permohonan supaya mahkamah membuat taksiran ganti rugi berikutan keputusan tersebut.

zarina anjoulie amyza aznan

Sebelum ini, Zarina telah memuat naik video di laman Instagram pada 28 Mac lalu dengan menyatakan  bahawa “bantuan khusus” bagi penggiat seni yang diminta golongan artis kepada pihak kerajaan adalah tidak perlu kerana boleh memohon BPN seperti rakyat lain.

Dakwaan kenyataan fitnah mula timbul apabila Amyza dikatakan menghina Zarina seorang yang berperangai buruk, tidak bertanggungjawab dan sering menabur fitnah terhadap artis-artis lain menerusi aplikasi pesanan ringkas Telegram dalam satu kumpulan dikenali sebagai “BANTUAN COVID SENI 2020” sehingga Zarina mengalami kemurungan kerana dimalukan dan reputasinya turut tercalar.

zarina anjoulie amyza aznan

Oleh itu, plaintif menuntut ganti rugi am atas kehilangan reputasi berjumlah RM3 juta, ganti rugi teladan, faedah, permohonan maaf daripada defendan.

Sumber: BERNAMA


3 responses to “Zarina Anjoulie Berjaya Dapatkan Penghakiman Ingkar Terhadap Amyza Aznan”

  1. CariForum. com lagi best says:

    Blog ni dah musnah…..byeee. :(((

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...