January 11th, 2012

Petang semalam, agak gempar dunia hiburan tanah air bila pelakon, Rita Rudaini dan adik iparnya, pemain bola sepak Negeri Sembilan Zaquan Adha telah ‘berperang’ status twitter. Ia bermula apabila Zaquan membalas satu kenyataan Rita mengenai pelakon itu yang “tidak kisah mertua sayang atau tidak”. Hasilnya, Rita mendakwa adik iparnya itu telah membuatkan seorang gadis(bukan isterinya) mengandung dan kemudian meminta gadis itu menggugurkan kandungan. Malam semalam, Zaquan telah memberitahu Mstar Online supaya Rita tidak menyebarkan fitnah kononnya dia telah melakukan perkara-perkara tersebut. Dia turut mendakwa tuduhan Rita itu berbaur ugutan untuk memalu serta menjatuhkan maruahnya sebagai orang yang dikenali.

Menurut Zaquan:-

Terlalu banyak tuduhan berbaur negatif yang dia (Rita) lemparkan kepada saya. Terus terang saya katakan, dengan apa yang ditulis dalam Twitter itu sebenarnya berbaur ugutan kepada saya.

Sudahlah ibu dan ayah saya tidak sihat, jika mereka dapat tahu tentang hal ini, mereka pastinya kecewa.

Zaquan juga enggan komen lanjut tentang isu itu kerana bimbang ia memberi kesan buruk kepada keluarga dan keadaan:

Saya tak mahu komen tentang perbalahan kami ini. Orang ramai boleh menilai sendiri dengan apa yang ditulis dalam entri Twitter saya itu.

Tuduhannya sudah melampau dan saya tidak boleh bersabar dengan dakwaannya itu. Kerana itu, saya membalas setiap apa yang dituduh.

Walau begitu, Zaquan mengaku kesal dengan entri Twitternya yang mampu mengundang suasana ‘panas’ kepada Rita.


294 responses to “Zaquan Adha – Tuduhan Rita Berbaur Ugutan”

  1. lelaki hensem says:

    zaquan…ko mmg bodoh! aku kenal rita dari zaman persekolahan, dia wanita baik. ko tu kaki pompoan jahanamkan pompoan mmg jantan sundal main bola mcm ayam berak kapur asyik sakit kaki apa kaki ko tu jenis kaki pondan ke?…org main bola pakai kaki, bukan pakai kelopeh!!!! sialll….gampang…

  2. manis says:

    itu perbalahan antara anda dengan rita.kenapa nak heret kembar anda untuk balas dendam untuk rita.

    tak paham.

    note:ayu raudhah mcm ada benda yg di takpuas hati, sampai msuk campur sekali.ni pun tak phm.

  3. amyrah says:

    kesian rita..biarlah die happy dgn anak2 n husband die..jgn masuk campur . sebab campur tangan ahli keluarga la yang jd porak peranda cmni. nasihat boleh,yang selebihnya biar tuan punya badan pikir sendiri. bukan dorang takde otak. tak payah nak hasut2. pada ipar rita rudaini ni..bertaubat la..jgn runtuhkan rumahtangga orang even mak mertua x suka pada rita ni.insyaAllah, esok lusa lembut la hati rita ni nak balik rumah mertua. cuma bagi die masa je. semua yang terjadi ni ada hikmah.

  4. tak leh blah says:

    ish takleh blah aku ngn kembar perasan celebrity ni…hensem keh?!?! main bola pun takdelaa aku dgr power pun…masuk 15 minit padang…dah kene keluar sbb injured laa ape laa itu laa ini laa…main bola tak ke mana…gossip je lelebey…at least si fahmi tuh…main bola konsistent walaupun gossip die lelebey…

    ayu raudah tuh plak…eeee…suara cam kak pon tersekat batu kat kerongkong…berlakon bukannye reti sgt…ape tah citer yg die berlakon ngn akashah ni geli aku tgk…muke budget innocent je…nak sebut perkataan english pun berbelit…tak natural langsung berlakonnye…

    rita…ko dok diam je….tak payah nak keluarkan statement simpati simpati ni…kan dah makan diri…malu laa skit…

  5. tangan yang menaip says:

    ahhahahahha…mcm2 la korang ni..ko kte aku..aku kte ko.. mn 1 la btul erkk….
    udah2 le… msing2 ada slh silap.. msing la perbaiki dri msing je lah….

Loading...