January 11th, 2012

Petang semalam, agak gempar dunia hiburan tanah air bila pelakon, Rita Rudaini dan adik iparnya, pemain bola sepak Negeri Sembilan Zaquan Adha telah ‘berperang’ status twitter. Ia bermula apabila Zaquan membalas satu kenyataan Rita mengenai pelakon itu yang “tidak kisah mertua sayang atau tidak”. Hasilnya, Rita mendakwa adik iparnya itu telah membuatkan seorang gadis(bukan isterinya) mengandung dan kemudian meminta gadis itu menggugurkan kandungan. Malam semalam, Zaquan telah memberitahu Mstar Online supaya Rita tidak menyebarkan fitnah kononnya dia telah melakukan perkara-perkara tersebut. Dia turut mendakwa tuduhan Rita itu berbaur ugutan untuk memalu serta menjatuhkan maruahnya sebagai orang yang dikenali.

Menurut Zaquan:-

Terlalu banyak tuduhan berbaur negatif yang dia (Rita) lemparkan kepada saya. Terus terang saya katakan, dengan apa yang ditulis dalam Twitter itu sebenarnya berbaur ugutan kepada saya.

Sudahlah ibu dan ayah saya tidak sihat, jika mereka dapat tahu tentang hal ini, mereka pastinya kecewa.

Zaquan juga enggan komen lanjut tentang isu itu kerana bimbang ia memberi kesan buruk kepada keluarga dan keadaan:

Saya tak mahu komen tentang perbalahan kami ini. Orang ramai boleh menilai sendiri dengan apa yang ditulis dalam entri Twitter saya itu.

Tuduhannya sudah melampau dan saya tidak boleh bersabar dengan dakwaannya itu. Kerana itu, saya membalas setiap apa yang dituduh.

Walau begitu, Zaquan mengaku kesal dengan entri Twitternya yang mampu mengundang suasana ‘panas’ kepada Rita.


294 responses to “Zaquan Adha – Tuduhan Rita Berbaur Ugutan”

  1. Lepat says:

    Apa la Rita nie, kalo nak citer tu terus aje laa.. x yah simpan2.. Kalo x silap laa, Pompuan tu namanya Melly duk kat Setapak & kawan depa gak.. No tel: 019-3988980, blh call & tanya yg empunya diri abis citer..

    • tangan yang menaip says:

      ye ke.. melly.. huhuhuh…siap publish fon number lgi.. erkkk….
      mcm2 hal dorang ni kan…

  2. inginwaliallahberkata says:

    for me RITA is right..for me a woman that married twice never want to fail again apa yang rita mahu hanya suami yang benar benar matang dan faham kehendak dan suami jujur memahami ornag orang sekeliling yang sedang benci dan berperang menjatuhkan rita.Mungkin mak bapak mertua rita ni jenis berlagak baikdepan anak anak jantan dowang so that dapat tunjuk yang si rita ni egolah jahatlah tapi yang benar benar sedang atur game nak bunuh rita jauh dari suaminya adalah mak bapak mertua rita itu sendiri.Kenapa suami rita yang konon pandai main game bola ni biol dan tongong tak bijak nak tengok hati manusia yang jujur dan tidak pandai hipokrit.Pelik pulak dengan player nasi tambah macam ayu raudah ni nak berebut kasih sayang mak mertua macamlah mak mertua tu permaisuri agung ke..tak salah buat baik kat mertua tapi apa salah bagi mak mertua tu sayang menantu lain jugak kenapa hati tamak..kalau kita baikkan orang tentu ada tempias kebaikan jugak..apa yang penting suami rita ni perlu tegas kena tahu tanggungjawab dalam agama..jika dia aniaya buat jahat pada isteri iaitu wanita serta kanak kanak iautu anak darah daging sendiri dosa bukan sahaja pada diri dia tetapi juga tempias pada mak dia sebab dia anak jantan…si kembar tu pun kalau nak bela mak bapak biar ikut ajaran agama bukan memandai ikut adat pepatih..bahagiakan hati dengan buat baik bukan jatuhkan orang kutuk orang especially kakak ipar awak tu kan dah macam kakak awak jugak anak anak sedara tu kan dia si rita yan lahirkan tentu keturunan awak jugak..apa lah nak dengki dan kutuk umat manusia bezakan taraf ..belum tentu ayu raudah dara at least rita ada surat dia janda .. hina ke janda ..?berilah hati itu peluang dalam menyatukan keluarga… kalau ikhlas tentu rita rudaini tau erti sebuah keluarga mertua dia bukan budak2 rita tu dah 36 tahun..seorang yang vokal tidak beerti hati nya buta dan jahat..tapi jika ingin rumah tangga rita dan suami runtuh semua ada saham yang perlu di jawab di akhirat ..takutkan allah sebab dunia ni sementara…andai rita menjanda lagi peminat rita yakin dia tetap berjaya dengan bakatnya insyaallah rezeki rita cukup untuk menyara anak anak dia yang penting itu lah harta yang rita ada paling bernilai untuk nya jika dia jadikan 2 anak lelaki itu anak soleh.Jangan rita tak beri agama sebab takut ikut bapak saudara (jika benarlah dakwaaan mengandungkan anak dara orang -gila betol pemain bola kampung ni).Apa pun Rita perlu diam dan lantik peguam serta cari rezeki dengan matang.Pada ayu raudah nama bukan main tapi perlu bersihkan hati ,apa lagi yang nak dengki jika perkahwinan anda meriah dan bermegah megah dengan pakaian cantik satu malaya tahu anda buat kenduri? walau rita tidak ada kenduri yang penting perkahwinan itu suci di sisi alllah dan mereka sah di sisi tuhan .Bukan alllah nak tahu berapa pasang pakaian di malam berinai bila mati esok..ingat dunia makin menghampiri kiamat !mati itu pasti

  3. pemain pasukanko no 5 says:

    da la zakuan ko tu apasal nak masuk campur kat akak ipar kon tu.ko jaga la diri ko ngan bini ko tu.ko pun bukan baik sangat.atau ko gi la jauh2 tinggal kan ayu.nape ko perangai mcm pelakun lucah.ko nie memang tak sedar diri la.aku sokong kat rita 100% buat tindakan rita tu.zakuan ko kalau tak lucut kan jawatan ko dr pemain bola sepak tu aku akan bocor kan rahsia ko yang banyak lg kat tangan aku.video lucah ko pun ada pada aku.ayu u pikir2 kan lah tentang jantan ko tu.kon*k c zakuan tu pun da busuk agak nye.sanggup ke ko jilat lg.eeeeeeeeeeeeeeeee nanti pepek ko pun bau busuk laaaaaaaaa.

  4. Nueq says:

    x kisah la rita nk gado ngan adik ipar die, yg laki die cm pondan sgt npe? lgsg x back up bini… gado ckit lari…. ko tu dh ade tanggungjwb…. dh ade anak2…. kalo ye pn nk jg ati family, perlu ke smpi kuar dr umah, abaikn tanggungjwb??? serius cian rita kawin dgn laki cmtu….

  5. MAK LAMPIR says:

    wakakakkakk..padan muka ko zaquan..tak tahan tengok c raudah ni..semua cerita yang ada raudah..minta maahaf le..tak kenan mak lampir nengoknyaa..keluar kat melodi ala2 batu api..hampehh..apapun..tabik spring kat adil yang betul2 cool..pesanan mak lampir..mak lampir suka sgt aidil terus bersama rita dan anak2..anak2 korang masih kecil..perlukan didikan dan kasih sayang kamu berdua..jgn disebabkan kenyataan ZA ni kamu nak berpisah..

Loading...