May 24th, 2012

Selaku peminat lagu Korea, nama JYP sememangnya tidak asing lagi kepada Abang Nara. JYPlah yang bertanggungjawab untuk menaikkan nama-nama besar seperti Rain, Wondergirls, 2AM dan ramai lagi. Kini, JYP telah memberikan satu tugas berat kepada Zain, seorang penyanyi Malaysia untuk menyanyikan lagu ciptaannya di dalam Bahasa Melayu.

zain

Pada mulanya Abang Nara memang agak skeptikal dengan mereka yang cuba menyanyikan lagu Bahasa Korea di dalam Bahasa Melayu. Namun apabila Abang Nara mendengar suara si Zain ini, terus skeptikal Abang Nara hilang. Zain ternyata berada di kelasnya tersendiri. Suaranya ada jiwa, ada feeling dan ada penghayatan.

Abang Nara pun mencarilah info mengenai si Zain atau nama penuhnya Zain Amri ini. Rupa-rupanya Zain sudah pun melancarkan 2 single yang yang diberi tajuk “Arms Around Me” dan “Semoga Bahagia”. Dan pada 26 Mei ini, Zain akan melancarkan album sulungnya yang bertajuk “Just Zain”. Abang Nara serius teruja bukan hanya dengan suara Zain tetapi juga dengan video klip yang dihasilkan.

Not bad kan? Pasti ramai yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang Zain selepas mendengar suaranya di atas. Sekiranya anda berminat, boleh layari laman web www.zainamri.com. Dan jika anda mahu menghadiri majlis pelancaran album Just Zain, sila hubungi 012-210-3055 atau 03-2161-7789. Abang Nara berani jamin anda tidak akan menyesal.


61 responses to “Zain Kini Kembali Dengan Adaptasi Lagu Balada JYP”

  1. Anonymous says:

    Ni Zain from the group SoulStreet dgn Damian V.E dulu. Siapa? Haa tu lah korang bukan tau pasal muzik pun. Sibuk gosip jek. SoulStreet featuring Too Phat confirm la korang tak tau kan? dah dah gi google skarang.

  2. top's says:

    dia blogger. mana boleh bias..kene cerita pasal semua artis, kalau asik citer pasal lisa pun korang muak. citer pasal rita slalu kang, korang mengata dia jugak. apa salah nya dia cover citer artis baru yg memang ada bakat cmni. at least korang tau la dia wujud. kot besok retis ni keluar kat tv mna2 ke hape mampu jgk korang cakap “ooo budak ni, ak ad bace kat beautiful nara haritu..”

    ntahpape la mentaliti orang. siket2 nk ckp org hipokrit. nk tunjuk kau la paling jujur. akai ada ! pakai !

  3. kpopper says:

    gnekan kpop utk naikkn nme.
    biase la artis bru mmg sllu wat tktik tu.
    ntah sape zain ni.sore xsdap mne pon.
    silap JYP ni pilih artis..

  4. […] Selaku peminat lagu Korea, nama JYP sememangnya tidak asing lagi kepada Abang Nara. JYPlah yang bertanggungjawab untuk menaikkan nama-nama besar seperti Rain, Wondergirls, 2AM dan ramai lagi. Kini, JYP telah memberikan satu tugas berat kepada Zain, seorang penyanyi Malaysia untuk … Continue reading → […]

Loading...