Written by serenity | August 3rd, 2018

Pelakon cantik Zahirah Macwilson memberitahu, dia tidak meyimpan rasa kesal biarpun hubungan cintanya dengan pelakon Zul Ariffin terkandas di tengah jalan. Dia merasakan dirinya lebih bebas tanpa ikatan dan komitmen kepada sesiapa. Bercakap kepada Utusan Online:

Rasa lebih bebas tanpa cinta. Tak perlu lagi memeriksa telefon berulang kali. Lebih penting masa ini memberi peluang untuk saya fokus kepada kerjaya.

Zahirah mengakui, disebabkan mabuk cinta, dia menjadi tidak serius dalam mengejar kejayaan dalam kerjayanya.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Waktu itu juga (bercinta), saya ambil mudah semua perkara termasuk tawaran yang datang kerana merasakan pasti (akan) ada peluang lain.

Zahirah juga mengakui ayahnya pelakon Zainol Macwilson menyukai keadaannya sekarang.

Sebagai seorang ayah, saya yakin dia hanya mahukan yang terbaik untuk anaknya. Dia mesti mempunyai sebab tertentu untuk menentang hubungan tersebut.

Dan mengenai diri saya pula, kalau dahulu saya meletakkan diri sebagai Fika (watak yang dimainkan dalam drama bersiri popular ketika ini, Jangan Benci Cintaku) yang lembut hati dan cepat kasihankan orang, tetapi kini saya lebih berani dan tentunya lebih lantang bersuara dalam hubungan akan datang.

Walaupun ada peminat mahu dia bercinta dengan Syafiq Kyle yang pernah berlakon dengannya dalam sebuah drama sebelum ini, Zahirah bagaimanapun belum ada pengganti, dan mempunyai kriteria tertentu mengenai siapa yang bakal menjadi kekasihnya.

Buat masa ini saya masih solo. Fokus tahun ini hanya untuk kerjaya.

Bagaimanapun jika ada kekasih, dia mestilah seorang yang menghormati ibu bapa saya, karier saya dan yang terakhir mestilah seorang yang memahami.

Zahirah kini semakin popular terutamanya sejak membintangi drama yang hangat diperkatakan, Jangan Benci Cintaku bergandingan dengan Saharul Ridzwan dan Niena Baharun. – beautifulnara.com

35 responses to Zahirah Macwilson Tak Menyesal Putus Cinta Dengan Zul Ariffin

  1. Anonymous says:

    Lepas tu meroyan kat ig story sibuk bercakap pasal zul lagi. Very immature move. If i were u, i’d play it cool buat tak kenal terus. Lagi orang respect and u will be more elegant with class. Ini meroyan jugek buat story yihhhhhhhh

    1

    93
    • julponen says:

      dia post IGS utk drama Jangan Benci Cintaku…
      jul tu yang perasan tak sudah kenapa….
      p la dengan ppuan ukraine tu….
      jul tu x patut pun respek… ponen ja lebih…
      ppuan mana kapel dgn dia stock geli2 ja…
      tak pula nk ajak kawen… dasar ponen…

      104

      0
      • Anonymous says:

        wakakaaaa…. perasan badak julripin…zahirah tu tgh happy2 drama dia in the row tahun ni asek trending… aritu dgn syafiq kyle.. kali ni dgn saharul ridwan.. drama cintakokocoklat pun best… drama jul asek kepam jer pastu meroyan tgk zahirah hahahhaa

        65

        0
        • Anonymous says:

          ha ah perasan jul… posting sebelum2 tu pun berkenaan fika dalam #janganbencicintaku… aaiii nmpk sgt asek mengendap zahirah

          38

          0
        • Anonymous says:

          Sebab drama dia dgn Lofa… suam tak dapat sambutan.

          45

          0
      • Anonymous says:

        Tak suka Zul Arripin.. playboy tua acah2 semua pompuan tergila-gila. Kalau perangai mcm tu.. masuklah ko kategori lelaki yang takde kualiti!

        64

        0
        • Anonymous says:

          Plg aku geli bila dia muka tua, badan sado gila, pastu selpie buat muka cute. Rs nak lempang je. Tp kalau aku lempang dia, mau terburai perut aku dia tumbuk.

          70

          0
    • Anonymous says:

      ehh ehh, ingt dia hadap dengan jate tuu. baik promote drama dia dari layan drama jate tuu. siapa makan cili tu terasa laa

      37

      0
    • fifizafa says:

      kan. Itu Untuk Shah, Bukan Untuk Zul.
      Eiiii Malunya Zulripin

      42

      0
      • Anonymous says:

        sebab tu Zul terus delete igs dia meroyan. Loser. Pdhal Zahirah tuju dkt Shah yg sana love sini love.

        41

        0
      • Daud Kilauan Emas says:

        Zul tu patutnya dah kawin. Hero tua perasan baru nk up dengan mulut senget2 kontrol macho. Eee… please lah! Lopak je yng sudi pelok bahu sebab dua2 murahan!!

        21

        1
    • lin says:

      Eh Zul tu lelaki murahan, nak back up sgt kenapa???
      “Marilah buat zina” “Aku dari dulu sudah perhatikan kau. Kau sangat tampan orang nya. Aku suka dekat kau. Jom la” Maka, Iman lelaki itu terusik. Godaan syaitan bermain di mindanya. Nafsunya yang awalnya sedang tidur terus gelora. Tetapi dengan ketakwan, lelaki itu terus bantah permintaan tiket neraka itu dengan berkata “Tidak. Sesungguhnya aku takut kepada Allah” Wajah wanita yang tadi menggoda berubah menjadi marah. “Jika kau bantah permintaan ku, maka aku teriak sekarang dan aku akan tuduh kau kepada orang kampung yang kau nak menperkosai aku!” Hanya Allah yang tahu betapa beratnya dugaan ini. Fikiran dia penuh dalam dilema. Dia yakin jika wanita ini teriak, dia akan dihukum oleh orang kampung. Mereka akan lebih mendengar kepada kaum Hawa. Hatinya tidak henti memohon pertolongan Rabbnya. Dia yakin bahawa Yang Maha Dekat tidak akan penah meninggalkan nya. Akhirnya Allah memberi dia petunjuk. Lalu, Lelaki ini berkata. “Baik lah saya akan tunaikan hajatmu itu. Tetapi saya hendak pergi ke tandas dulu. Boleh?” Wanita itu dengan tersenyum lalu setuju. Lelaki itu terus masuk ke tandas. Dan membuang hajat. Selepas itu, tanpa menyucikan dirinya dia terus mengambil najis tadi dan meletakkan seluruh di badannya. Sanggup kerana Allah. Dia lalu keluar dengan keadaan yang sangat busuk lagi jijik. Maka wanita terus teriak apabila melihat keadaannya sedemekian. “Eee! Apakah ni?! Busuk lah! Keluar dari Rumah aku sekarang juga!” Seperti dirancangkan, lelaki itu dihalau dalam penuh kehinaan. Tetapi baginya, ia adalah satu kebahagian kerana terselamat dari maksiat. Lelaki itu terus berlari menuju ke sungai. Lalu dibersih semua kotoran tadi, dia terus pulang ke rumah dia. Jadi pada malam itu, seorang lelaki yang sangat tampan lagi berseri mukanya datang ke mimpinya. Wajahnya yang seperti bulan purnama sejuk bile dipandang. Tetapi tidak penah dia lihat. Siapakah? Dia lah Rasulullah SAW. Sebuah pertemuan yang diimpikan oleh setiap perindu Rasulullah SAW. Lalu Rasulullah SAW menghampiri dia, dekat dan lagi dekat. Lalu baginda terus memeluk dia seeratnya. Kulit bersentuh kulit. Kekasih bertemu kekasih. Dia peluk Rasulullah seeratnya yang bahu baginda penuh dengan wangian kasturi.. Lalu menangis mereka. MashaAllah Ini lah anugerah dari Allah Ya Karim kepada hambaNya yang bertakwa dan apabila diuji mereka bersabar. Bukan ke bertemu dengan Baginda SAW adalah satu nikmat yang sangat besar? Allahu Semenjak hari itu, Bau kasturi itu yang dari Rasulullah SAW tidak hilang dari tubuh lelaki itu. Malah, apabila dia berjalan ke satu tempat.. Bau itu tidak akan kekal selama beberapa hari. Semua orang di dalam bandar itu kenal sangat dengan lelaki dengan wangian nya. Dan hingga lah akhir hayat lelaki itu, wangian itu masih hinggap di tubuh nya.

      0

      0
    • shame on u says:

      gila la ko ni jenis syok sendiri macam jul tu juga ka hahahah dia cita pasal drama dia jangan benci cintaku yg hot sekarang ni gila perasan mamat tu syok sndiri kot xpasal badan ja sado besor otak kecik perasan hahahahah malu weiii nk nyorok kat mana klau sapa ikut cita jangan benci cintaku tu igs zahirah ni ckp kat shah tu malu la wei jul ko g nyorok muka ko dlm lubang jamban la

      27

      0
    • Anonymous says:

      zahira post pasal #janganbencicintaku….ada org perasan mengata kat dia…sebenarnya siapa yg meroyan tu??????? memalukan diri sendiri…..hahahahahahahahahahahahaha

      32

      0
    • Anonymous says:

      mase bace tu aku rase posting tu utk shah, ke jul ripin yg perasan kahkahkah

      24

      0
    • Anonymous says:

      Sado= besar + bodoh!

      13

      0
  2. Wekkkkkkk says:

    Aikkkk…baru je itu hari pakwe baru yg sama tinggi dgn u ckp….terima jodoh dgn Zahirah…andai di pertemukan.
    Ooo..fhmmm…pakwe baru u tepok sebelah.
    ..sbb u ckp…hapy skrg tanpa ikatan dn cinta.

    1

    12
  3. Tasah Sillah says:

    Dia ni dalam gambar cantik, kalau dalam drama biasa ja…

    20

    0
  4. Anonymous says:

    aku suka zahirah berlakon… watak menjadi
    takde peluk gesel2… drama tetap meletup trending sbb bakat dia

    36

    0
  5. Anonymous says:

    bab tak periksa phone berkali2 sehari tu TIPU sgt k! tanya la org kat set!

    1

    18
    • dek on says:

      hahaha aku rasa maksud dia periksa mesej mesej or call dr bf laa tu..dah single tk da dah ternanti mesej or call..mcm lah ko tk pernah bercinta…..

      tp sementara tunggu Q nak berlakon dah sah sah ngadap henset …dh tkda buat apaa sementara nak shoot kt set tu….selfie ..mesej…tgk insta…gitu2 je ler…aishh common sense lah…hahaha

      72

      0
    • Anonymous says:

      Macam ko x check phone kan…
      Nowadays orng tunggu oder mkn tgk phone, que ATM tgk phone, tunggu dlm keta tgk phone, x wat pe pun, tetap tgk phone jugak… So xde hal sgt la, aku yg bukan artis ni pun check phone berkali2…

      3

      0
  6. Bawang Belanda says:

    You deserve better girl!!

    27

    0
  7. Anonymous says:

    haha jul ripin perasan lebih bajet ZMW meroyan tergilakan die, pastu dah malu delete posting, terang2 ZMW post pasal jgn benci cintaku euwwww malunyeeeeee, serupa nekpah lah ko ni bang jul

    17

    0
  8. Anonymous says:

    Julripin bengang…drama siri dgn Lopa x menjadi dan x sepopular drama lakonan Zaharah dan lain2 drama..Julriping n Lopak..2 2 hampeh dan perasan bagus

    12

    1
  9. Anonymous says:

    Hahaha jul ripin bajet dlu konon drama dgn lopak bley blockbuster lah 1 msia trending siap buat hashtag n promote gmbr peluk2 bagai tp tetap sambutan sendu. Baik ZMW ni berlakon xyah nak bergesel peluk bagai or mekap setgh kilo still awesome sbb bakat n sikap die yg low profile.

    13

    0
  10. senyum tawar says:

    kalau aku jadi Zahirah cantik mcm ni…. lebih dari jul ripin bleh dapat …..just forget it laa….

    8

    0
  11. ikan says:

    apa yg zul post kat ig dia? tak sempat i nak tengok. btw, drama dia dgn lopa tu kan 5 episod je. mana dan nak trending. pendek nau.

    5

    0
  12. Gorges says:

    Klu Jul ni dah dapat title player tu … all of you young actress out there please duck his ngorat and take cover

    3

    0
  13. Anonymous says:

    Jul. Not my taste!!

    3

    0
  14. Noname says:

    Zahirah berlakon x over watak apa pn…cuba klu emma maembong ke…caca or janna nick..try too hard…x natural..my opinion la…klu fathiya..nabila huda..fazura mmg talented..

    8

    0
  15. Gorges says:

    Suara fazura sedap tapi nyanyi tak sedap

    7

    -1
  16. Idiom says:

    Laa baru haritu baca konon2 bercinta dgn si pendek ex- racecar driver.
    Bagusla x, mcm langit dgn bumi beza

    3

    0

Leave a Comment

Optional