Written by Bella | August 6th, 2018

Hubungan Zahirah Macwilson dan Zul Ariffin sudah pun putus sejak beberapa bulan lalu. Macam-macam jugalah cerita yang keluar daripada Zul tentang sikap Zahirah terutama sekali mengenai isu ‘selfie’ ketika hari pemergian ibu tercinta aktor itu. Pada Zul apa yang dilakukan oleh bekas kekasihnya itu sangat tidak menghormati jenazah arwah ibunya dan menganggap Zahirah tidak layak untuk menjadi pasangan hidupnya.

Baru-baru ini, netizen mendakwa Zahirah ada memuat naik kenyataan di Instagram Stories yang seakan menyindir Zul mengenai kontroversi sedang intim dengan seorang gadis Ukraine yang seksi. Lebih panas lagi, Zahirah berkata individu itu seorang yang suka memutar belit sesuatu perkara, berlagak menjadi mangsa keadaan dan suka bermain cinta.

Pada masa yang sama, Zul juga dilihat seperti membalas kenyataan Zahirah itu. Zul berkata beliau tidak mempunyao masa untuk melayan ‘budak-budak’ yang ingin mendapatkan perhatian dan meminta agar individu yang dimaksudkan itu meneruskan kehidupannya.

Namun, Zahirah menerusi portal mStar Online memaklumkan beliau sama sekali tiada niat untuk menyindir sesiapa pun. Apa yang dimuat naik oleh beliau hanyalah berkaitan dengan drama Jangan Benci Cintaku.

Yer ke (reaksi Zul), tak tahu pula. Kelakar juga dengarnya, apa yang saya cakap pasal twist dan ungkit-ungkit itu hanya untuk promo drama Jangan Benci Cintaku sahaja.

Kami tidak mahu komen apa-apa kerana kenyataan Zahirah itu boleh sahaja dilihat daripada pelbagai sudut bergantung kepada tafsiran dan pemikiran seseorang.

Sumber Berita : mStar Online

35 responses to Zahirah Macwilson Nafi Sindir Zul Ariffin Di Instagram

  1. Man kajang says:

    Haihh kelakar lah dunie hiburan kat mesia ni. Awal2 budak zahiraj ni dulu klua, siap kapel ngan zul, kecoh hbis sume org bengang sbb suke tgk zul & aida.
    Tup tup stelah beberapa lama skrg ni ambik kau, zahira & zul pon tak jdi, yg dulu puja zul mengutuk zul, yg dulu kutuk zahira puji zahira skrg ni. Pndek cite kalau minat / tak suka retis jgn over sgt kahkahkahhhh

    8

    0
    • Anonymous says:

      apekebenda ko merepek ni?

      19

      1
    • Anonymous says:

      zul_ariffin perasan terlajak!!!! hoiiii…memalukan diri sendiri je!!! Si cantik jelita komen hero drama dia la…#janganbencicintaku….baca ayat sekali je dah tau pd sape quote tu ditujukan….bodoh terlajak pun ada jgkzul_ariffin ni!!!! Sape yg x move on ni?? Sape yg meroyan ni??? Sape yg acah2 mcm org heran sgt nk bg perhatian kt dia???LOL

      52

      0
      • Anonymous says:

        OHMG!!! perasan nya mamat ukraine gomblot ni?? hahahahaaaa!!!!! oi g balik jilat bontoot awek ko kat thailen nun lah!

        9

        0
  2. husna says:

    nampak nauu cakap pasal shah..yg x tengok jangan benci cintaku gi main jauh2..

    47

    0
    • Anonymous says:

      Betul3…yang xtengok episod hari yang dia buat ig story tu minggirr luhh!!

      16

      0
    • Anonymous says:

      aku pun pelik dgn julripin ni…. sah2 zahirah dok asek up status nk promo si fika dlm drama janganbencicintaku… lagi2 laaaa konflik dah ujung2 lagi panas kan… tiba2 ade mamat terlajak perasan.. tu laaa ingat berlakon adegan gesel2 bole trending ker… org tgk drama tu sbb bakat lah

      17

      0
    • fifi says:

      Hahah..memalukan je si Zul ni. Sah2 la zahirah ckp psl cite drama tu. Panas pulak. Nmpk sgt ko mengintai2 lg status zahirah. hehe

      4

      0
  3. ciK piNgu says:

    “Kami tidak mahu komen apa-apa kerana kenyataan Zahirah itu boleh sahaja dilihat daripada pelbagai sudut bergantung kepada tafsiran dan pemikiran seseorang”

    eh nampak sgt weiiiii mcm nk sokong zul!!!! mmg jelas mcm nk kata Zahirah tuju ayat ke jul ripin pahtu acah2 duk atas pagar x sokong sesape.

    walaupun ak bukan team #Zahirah tapi mmg dia promo cte JBC sb dia kan rajin update ape2 lakonan dia. asal jul panas bontot?

    57

    0
    • Wekkkkkkk says:

      Lelaki mmg lah sokong lelaki. Ini contohlah ye:-
      Lelaki tu sudah ada bini..lpas tu dating bwa makwe mcm dah tak boleh berpisah…dating pulk bawa dn tunjuk dgn kawan2..tapi semua kawan2 lelaki tu bukn nk menolong pompuan tu bagitahulah yg itu suami org. ( sbb makwe tu x tahu itu laki org).

      Maka senyap jelah..smpai suatu hari kantoi…dgn pertolongan Allah…berkawan sudah 5 tahun…kan buang masa umur mkwe tu. Lelaki apa kira..x rugi ape.

      Lelaki mmg mcm tu…sama shj..byk menganiyai wanita dn gadis.

      19

      0
    • ntah pape jekkk says:

      kann…kte yg baca kenyataan zahirah pon dh bole agak psl drama jangan benci cintaku…tp x memasal plk mat sado yg x sado diri tu sentap….huhu..tp mungkin sbb ms tu tgh isu die ngan minah ukraine tu kot…tu yg nmpk mcm kebetulan….kebetulan je kotttt….sape mkn cili terasa pedas…..hehehe….

      38

      0
    • Anonymous says:

      Aku tak tgk jangan benci cintaku pun. tapi sekali tgk screenshot zahirah tu, mmg takde kaitan dgn zul pun. aku mcm takboleh brain kenapa zul nk sentap sbb obviously igs zul tu tuju dkt zahirah. zul is such a loser. tak gentleman langsung nak gaduh dgn ex itu menunjukkan zul yg x move on. kalau dah move on, pihak sana perli ke sindir ke, just ignore it la. ko nak balas sentap dah kenapaaaa.

      37

      0
      • Anonymous says:

        kan… dan2 up status moved lah konon…. budak2 lah… julripin ker budak2 sah2 masih mengintai tiap kali zahirah up status…. baca ker baca ke tak.. baca kan wakakakaka moved on taik kucing

        8

        0
    • Not bella's fan says:

      Tengok la written by sape wey.. By bella. Aku mmg da lame perati si bella ni kalau tulis bias gila.

      6

      0
  4. siapa diriku??? says:

    at first aku tgok zahira up story tu pon dah taw tu dia ckp pasal SHAH.. tetiba ZUL nak panas buntot pehal?? nampak sgt dia yg tak move on lagi..kelakar lah weiiii

    30

    0
  5. zaharahmcdonald says:

    obviously about the drama Jangan Benci Cintaku…hehe…nape zul terasa pulak…kuikuikui….

    15

    0
  6. dramasangat says:

    kan cite JBC dah nak smpai ending…adoiiii apa kah salahnye kalau zahirah ni update status tu smua pun kebetolan la kot kena plak isu zulripin ni

    #sapamkncilisapapedas

    8

    0
  7. Anonymous says:

    dua2 macam bebudak. Kah

    0

    7
  8. zaza says:

    Hahahaha..Zul terasa ke?
    Hahahaha..Zul terasa ke?
    Hahahaha..Zul terasa ke?
    Hahahaha..Zul terasa ke?
    Hahahaha..Zul terasa ke?
    Sapa.makan cili ni?

    7

    0
  9. phuii says:

    loser tol zul ni.teruk gilerr laki gado ngn ppuan mcm pondan.lgsg xgentle tp brlagak konon2 gentle bila brlakon.xley blah mamat ni

    8

    0
  10. Cik bunga says:

    Zahirah ni sambil menyelam minum air pun jgklh kann..dh ada black dot tu yg zul sentap..sebenarnya 2 2 lum move on lg..hahaha

    13

    4
    • Anonymous says:

      yg terperasan julripin… malu doh dan2 up status
      nape nk perasan sana sini i love u jgk ker masa bercinta dulu… gayatri lah si pompuan skandal sebijik husna kan… aper pun husna lagi cun dari cik gayah

      4

      0
  11. jemah says:

    OMG bodoh ke apa yang cuba melaga2kan ni? Obviously sekarang demam #JanganBenciCIntaku . Kalau bebal tak tengok tu, buat senyap je boleh kot… fans ni yang tak boleh move on..

    1

    0
    • Anonymous says:

      nmpk sgt jantan tu masih tak moved on… hari2 mengendap status zahirah
      tu laaa elok2 dgn zahirah g pilih gayatri ala2 si husna… aaa ambikkk hari2 intai muka yg muda

      3

      0
  12. mak c kina says:

    bila dah salah..mula la panas bontot…org ckp psl lain,dia plak terasa…

    3

    0
  13. Anonymous says:

    Zul sj nk divert the current story abt him and mina ukraine. So dia guna ni la so org akan lupa and not talk abt his scandal.

    1

    0
  14. Noname says:

    Dia ingat zahirah ni cm neolofa guna socmedia sindir2 n perli fattzura dulu…org pn x kisah hang dah..

    2

    1
  15. Mr robin says:

    Zul Zahirah masih suka..percayalah..pisah sb bapak zahirah yg kerek tu..mcm bapak Emma jgk,mak lopa sama, tu nnti ank Andalusia baru haru biru.

    3

    5
  16. Anonymous says:

    Syukur Zahirah dah move on and no more with this small head equal small penis guy… Lol.
    Kak Gaya jer lah yg setia menanti.

    1

    0
  17. JBC Fan says:

    Hello! Jgn nak perasan sangat hokayy. Fika tgh ckp pasal Shah, not you! Ni Sape yg takleh move on sebenarnya? LOL!

    0

    0

Leave a Comment

Optional