Zahirah Macwilson Dan Aiman Hakim Ridza Dituduh Tidak Puasa?

Hiburan

Zahirah Macwilson Dan Aiman Hakim Ridza Dituduh Tidak Puasa?

Sedang hangat dilamun cinta,  Aiman Hakim Ridza dan Zahirah Macwilson merupakan pasangan selebriti paling mendapat perhatian ramai ketika ini.

Advertisement

Namun, ada pula khabar angin kurang enak mengenai mereka yang mula viral di media sosial sejak beberapa hari ini.

Menerusi akaun Twitter, ada sumber yang ternampak pasangan ini tidak berpuasa apabila makan di tempat awam secara terang-terangan di sebuah kafe di pusat membeli-belah di Singapura.

Ikut logik akal dan hukum agama, ramai yang faham mengapa seorang wanita tidak boleh berpuasa mungkin kerana sedang datang bulan, tetapi jika lelaki, apa pula alasannya?

Mana-mana individu yang tanpa segan silu menikmati makanan dan minuman di khalayak ramai pada bulan Ramadhan disifatkan tidak menghormati mereka yang sedang berpuasa.

Bagaiamanapun, kesahihan dakwaan tersebut tidak dapat dipastikan. Mungkin ada sahaja ada pihak yang sengaja ingin mecetuskan spekulasi untuk meraih publisiti.

Sumber Berita : Forum CARI

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

30 Comments

  1. Anonymous

    May 31, 2019 at 2:23 pm

    Bagi gambar or video dorang tengah makan baru ku percaya setakat tweet je

  2. Watakcaya

    May 31, 2019 at 2:20 pm

    Cakap orang je kot, lain lah kalau ada bukti pic ke video, kalau x silap aku la Singaporean pun belambak je makan merata2 tak puasa, siap macam2 lagi.. Tidak siapa yang peduli pun, nie sebab artis.. Public figure, hemm.. Tak sangka pulak Singaporean nie kaki membawang.. Hehe

    • Anonymous

      May 31, 2019 at 2:54 pm

      Aku tak rasa pun kawan dia dari spore bilang..org spore takan kuasa la report2 camni..lagi takde bukti saja dia reka cerita.

    • Anonymous

      May 31, 2019 at 11:52 pm

      Yg kau memandai2 buat andaian konon orang spore makan tengah jlan berlambak2 tu tk fitnah??
      Bodoh..igt apa orang spore tkde maruah heh? Kt KL pun berlambak2 jugk..buta eh mata..tkyah nk perasan alim sgt nk kutuk2 orang..mulut bulan puasa jaga sikit

    • Anakgembala

      June 1, 2019 at 2:06 am

      Entah? Kat overseas ni pun byk org nogori kita yg tak posa. Org nogori kita pun bukan baik sgt. Aku ni dah bertahun overseas tgok org spore byk yg menolong jemput buka. Org negeri kita yg byk pandang org tanya keja berkelompot aku memangla dorang tak pandang.

    • Apo kono

      June 1, 2019 at 6:17 pm

      Eh kau nih dah kenapo? buek malu org nogori,tulih msia je.

    • asap

      June 4, 2019 at 11:04 am

      org nogori semilan ko yg tak poso tu?aduhhh

  3. Anonymous

    May 31, 2019 at 12:02 pm

    ko tau x mksd musafir ape???setakat singapore tu..seberang tambak je…naik flight pun xde laa berjam2…y di kata musafir tu bl seseorang dlm perjalanan y agak panjang dan susah nk menentukan waktu sahur dan berbuka..mksdnye dlm kapal terbang perjlnn lama ade rukhsah sama ada nk buka @ teruskan berpuasa..lps tu bl dh smpai satu tem y kt xtau waktu solat ape sume diharuskan tuk tdk berpuasa…tp skrg dh ade app xde hal laa nk tau waktu solat..musafir perjlnn lbh dr 90 marhalah dan waktu negara tersebut tidak sma dgn waktu malaysia @ wktu siang nye lbh panjang..dibolehkan tuk tdk berpuasa TETAPI KENE GANTI BALEK OK…dlm kes si aiman ni xtau laa dia ganti ke x…rs cam tak je…hahaha…

    • Melor

      May 31, 2019 at 11:46 pm

      Salah ko ni. 2 marhalah je musagir. 90+ km. Putrajaya gi kuala selangor pn dah musafir. Gi blaja balik. Dah tak tahu tu nak menyebar ilmu salah pulak ko nih

    • kelantit

      June 1, 2019 at 9:23 am

      musafir dulu2 takde flight.. bodoh

    • Melor

      June 3, 2019 at 11:09 am

      Tak kisah flight tak flight. Ko igt naik flight tak penat? 4-5 jam sblm dah berkampung kat epot.nk g epot naik train la bas la. Tuhan dah bagi ko tak payah nak kata tak boleh. Ko la bodoh

  4. Ika

    May 31, 2019 at 11:35 am

    Tak kn la dyorg berani nk mkn dekat mall .semua org kenal dyorg kot.dyorg tak bodoh nk memalukan diri sndri xpuasa.selagi takde gamba or video blm tentu bnde ni betul.zaman skng ni smua nk di viral kn.klu betul tuduhan tu,Mesti ada gamba or video dyorg.

    • Anonymous

      May 31, 2019 at 3:32 pm

      erk…x semua kenal esp org2 spore.
      diorg bukan level dato CT ..paling cikai pon alif aziz yg hangat dgn kontroversi. sekian . tkasih.

  5. zzz zzz

    May 31, 2019 at 11:32 am

    tah2 diorg duduk situ jer… gmbr xde.. kecoh lebih

    next laaa nara… gosip ni tak kukuh… alang2 nak gosip bulan puasa ni biar laaa story yg strong skit..

Loading...