Written by AbangNara | September 15th, 2014

November tahun lalu, Zahida Rafik telah membuat pengakuan bakal mengakhiri zaman gadisnya pada tahun 2014 dengan seorang ahli perniagaan yang telah dikenali selama 8 tahun. Walaupun tahun 2014 sudah pun tiba ke bulan September, masih tiada lagi ura-ura mengenai perkahwinan yang dirancang. Adakah Zahida Rafik sudah putus dengan kekasih hati? Atau majlis tersebut bakal diadakan pada hujung tahun ini?

zahida rafikTambah menarik apabila membaca BiPop semalam (tulisan Raja Nurfatimah yang merupakan penulis feveret Abang Nara), Zahida Rafik dikatakan telah membeli sebuah rumah di tengah kota London berdekatan dengan Oxford Street. Harga rumah yang dibeli didakwa mencecah jutaan ringgit kerana kedudukan Oxford Street yang merupakan syurga membeli-belah. Fuh~~ Kagum Abang Nara. Bukan calang-calang orang boleh beli rumah di London. Abang Nara nak beli rumah kat Kuala Lumpur pun menggigil tangan.

zahida rafik

Seperti yang kita ketahui, Zahida Rafik telah lama berkecimpung dalam bidang perniagaan. Jadi tak mustahil untuk Zahida membeli rumah yang diinginkan. Ala lagi pun rumah kan aset. Simpan lama-lama nanti naik lagi harga. Pelaburan jangka masa panjang tue. Menariknya lagi Zahida juga dikatakan telah mempunyai sebuah rumah banglo 3 tingkat di The Valley, Taman Bukit Indah, Ampang. Fuh~~~

zahida rafik

Semoga kejayaan Zahida Rafik ini akan menjadi pembakar semangat buat kita semua. Tahniah diucapkan kepada Zahida sekiranya desas-desus ini benar. Lagi beberapa gambar Zahida Rafik dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


zahida rafik

zahida rafik
zahida rafik
zahida rafik
zahida rafik

zahida rafik
zahida rafik

50 responses to Zahida Rafik Beli Rumah Di London?

  1. LAAAA says:

    OH YE KE??

    0

    0
  2. nak beli rumah jugak says:

    OMG!!!!!kerlass kau zahida..datuk mana taja..??ke ats usaha titik peluh sndri..mmg aku tabik springgg laaaa..

    0

    0
  3. lulu says:

    “Semoga kejayaan Zahida Rafik ini akan menjadi pembakar semangat buat kita semua” kata bang Nara.
    Ya, semoga bersemangat nak kejar VVIP, Businesman, kerabat etc etc.
    Dunia…dunia…

    0

    0
    • taubatlah says:

      Kesian kau ni. kalau betullah smua kejayaan dia tu atas usaha dia sendiri dah jatuh fitnah. kalau mendengki jangan sampai busuk hati fitnah orang lain takut tak sempat nak mintak maaf sebelum mati nanti. peace.

      0

      0
  4. Anonymous says:

    dia buat bisnes apa ye…tak pernah bagi tau pun…

    0

    0
  5. mel says:

    i keje kat kl…hanya mampu beli apartment je…tu pun loan bank…maklumla nak bisnes x pandai…so keja la ngn gov je sampai pencen..Tak penah sampai London lagi…harap2 one day dapatla ke sana ngn org tersayang..

    0

    0
  6. akak celah bedah says:

    muka cam bapok da

    0

    0
  7. zaza says:

    bisnes apa dia buat smpai boleh beli rumah mewah kt london? knp tk pernah dgr pon publisiti/iklan bisness dy kt tv? kalah terlajak lariss ni.lol
    (yelah. i pon pikir positif okay.)

    0

    0
  8. zac aida says:

    berapa umur dia? nampak macam 50an……wooooo…..sooo Kertu…..huhu….

    0

    0
    • minah jambu idop umno ! merah biru says:

      kertu tkpe asalkn ada rumah ada duitttt daripada ada laki tk berduit idop susah nk buat happe pastu anak berderet2 nk makan pon tkde lagiiiiiiiiiiiiiiiii stresssssssssssssssssss !

      0

      0
  9. minah jambu idop umno ! merah biru says:

    tahniah zahida beli rumah kt London…bukan senang nk beli rumah kt kota London perlukan banyak duit tol tak …atas usaha zahida bekeja dapat juga rumah idaman kt London pulak tu…semoga Berjaya dn semoga allah memberkati dn semoga allah bersama mu selalu..lov u zahidaaaa..

    0

    0
  10. yuhuu says:

    ada harta yg byk, kemewahan yg melimpah ruah tp mcmana dgn aurat yea??? komen lebih2 nti nara ckp ade ustazah jadian plk.. tepuk dada tnye iman.

    0

    0
  11. Embun Pagi says:

    zahida, ella, umi aida, erra…ke empat2 mereka mempunyai muka yg sama…mesti guna khidmat Doc yg sama utk cucuk/wat plastik sejeri kan? kan? hehehe… :P

    0

    0
  12. vee says:

    muka dia yg dulu lagi cantik! sekarang macam ….

    0

    0
  13. elena nadia says:

    hello uolss. X baik la nk tuduh bukan2. I kenal dgn aunty zahida ni siap i also pggil dia mummy lg sbb i baik dgn anak2 dia jugak. Dia kwn dgn my mom. My mom also a businesswoman yg kematian suami means papa i dh meninggal 7 tahun lalu. My mom starts buat bisnes kecil kecilan smp skrg dh maju siap my mom dpt tittle dato lg berkat usaha my mom sendiri. My mom pun dpt beli rumah dkt Mekah, so adakah my mom ada vvip tanggung atau ade sesiapa nk tanggung? Jawapannya tidak sbb mmg tu usaha my mom sendiri. Since i baru hbis blaja ni bru i tlg my mom dgn businessny. Yes same goes to aunty zahida ni dia mmg ada perniagaan dia sendiri and she worked fhard for it. From my opinion mmg i tgk dia sosial sikit dgn umurnya yg dh agak berusia tp i tahu dia takde mane2 vvip atau dato’ yg taja sbb apa yg dia dpt selama ni mmg usaha dia. Jgn la menuduh dan mencemburui rezeki masing2. Dia sgt pemurah orgnya dia selalu menderma tp tidak dihebahkan dimedia so bg i tak pelik kalau Allah nk murahkan rezeki dia. And 1 more thing dia, anak2 dia mmg jenis tak amik tahu hal org lain mcm u guys yg haters dan suka comment memfitnah yg entah apa2 ni. Bila hati dah busuk, cemburu mcm2 fitnah boleh ditaburkan dan alangkah lebih mulianya dia daripada uolss ni jika ditimbangkan balik amal kebaikan yg korang buat dah boleh bg balik pada dia sbb korang duk fitnah dan mengata buruk pasal dia. Jadi tak pelik kalau dia mampu ade segalanya, tapi korang apa ada? Busuk hati sangat!!

    0

    1
    • sentap ke says:

      ko ni mesti zahida rafik kan? tak pon adik beradik sepupu sepapat. btw, i know lah zahida ni ngan menteri luar bandar tuh. tak payah nak coverline k makcik. if u real zahida, agak2 ingat lg tak hotel peristiwa hotel kat seblah bangunan mara tu? well je reply me k..so i can tell everyone here! ;)

      1

      0
    • Zahida kunun says:

      Kalau ko nak backing sangat aunty zahida ko ni cuba cerita sket bisnes apa yg aunty ko buat

      1

      0
  14. Aida233 says:

    ada sesetengah angle muka Datin Paduka (ehem) Eina Azman mcm muka Zahida Rafik nih…

    0

    0
  15. Siok says:

    OMG..knp muka minah ni.look horrible!!!
    Ko perasan x muka ko brtmbah ….???
    Allah dh jdikan mnusia secantik2 nye pada
    pndangan Dia.wat pe ko gatal ubah ciptaan nya?
    Dlu muka original pn x kwin..ini ubah pn agk2
    ada lki nk x?

    0

    0
    • minah jambu idop umno ! merah biru says:

      itu dia punye suka la ape dia nk buat ngan muka diaaaaaaaaaaaa yg korang risau sangat ngan muka dia ni kenape ?????? dia ubah ke tk ubah ke muka dia tetap ada muka asal diaaaaaaaaaaaa…mana2 dia pegi pon tetap peminat akan kenal dengan dia tk gitu ..

      0

      0
  16. saya sebatang kara says:

    harap2 dia ni a diligent warganegara…bayar tax tak lupa

    0

    0
  17. Olga says:

    bisnes jual CIPAP… eh eh KARIPAP…

    0

    0
  18. Wahh, murah rezeki Zahida. Baguslah, APDAL sgtttt

    0

    0
  19. Hello says:

    Nampak org yg sama buat komen, cuma tukar tukar nama je… Tulis komen support komen dia sendiri, hmmm tak tau ape nak jadi

    0

    1
  20. hus says:

    Aku ke yg salah tengok muka dia time berlakon mami jarum and muka sekarang lain? Wowww.
    Lagi satu,camera 360 sangat kau jahh. Gebu gebas gitu. APDAL sangat hahaha

    0

    0
  21. Moon says:

    Bisnes 1nite stand dgn dato2 n tansri2 kat Malaysia ke….Malaysia kn kaya dgn Dato n tan Sri..

    0

    0
  22. Bisness Datuk Terlajak laris pon kita tau dia buat apa……Dia ni jual apa ekk?

    1

    0
  23. Coreena A says:

    Pnh tgok sitkom entah apa tjuknya yg trut dbintangi Maria Farida kt ntv7 dlu2. Msa tu mka Zahida msh ori. Blm buat bibir dan hidung. Kulit pn msh htam. Mirip gadis Bangladesh…wlupn bketurunan pakistan. Maria Farida jerr yg still sama dlu hgga kini.

    0

    0
  24. misai says:

    hasil titik peluh kat atas katil kot..

    0

    0
  25. pondan siam says:

    Ni pompuan ke pondan?! Mohon pencerahan.

    0

    0
  26. Kemek Suhaiza says:

    class ko zahida, mmg laa sokong komen cik Yah –udi kat atas tuh, dia ni tak kacau org pon seme tapi nampak ada style mmg sesuweiiii jadi retissss

    0

    0
  27. MANLAMBONG says:

    hebat bisness der……..walaupun bisness kerang ajer leh beli umah jutaan yer kat oversea

    0

    0
  28. Mek Ti says:

    Seriously mek ti katakan muka Zahida sebijik mcm muka bapok kat the ship bukit bintang!!!! adakah Zahida yg selalu perform kat the ship tu?? tu pasai kaya @[email protected]

    0

    0
  29. Melati says:

    Ni spesis Rozita Che Wan …berlagak kaya tapi hampeh…..org2 camni disebabkan Melayu dipandang haprak oleh kaum lain….Manusia kalau kaya ,dia tk bagi tahu org ..kerana takut org rompak atau pun takut sedara mara dtg pinjam,,kecuali yg betul2 kaya …org yg betul2 kaya Media sendiri akan bagitau Dunia, tk yah dia kecoh…dua2 mangkuk ayun ni RCW dgn Zahida ni yg buat org Melayu dipandang serong oleh kaum lain…berlagak kaya tapi hampeh..

    1

    0
    • bini no 1 says:

      At least nmpk jgak RCW buat keje bagai, die duta product, pengacara tv,ada buat show sendiri, ada butik sendiri xde larr heran sngtt…duta product tue pun busuk2 pun starting setengah juta orng bayar… ape nak heran, zahida aku heran jgak..

      0

      0
  30. orkid says:

    okbye….nexttttt………………………………………………

    0

    0
  31. siang malam says:

    3 kali 5 jawapan nye 15…

    muka da xnmpak mcm zahida..

    please.. stop la menjadikan muke serupa bapok..

    seram wehh..

    anyway.. tahniah.. dpt beli aset kat london…

    0

    0
  32. malisa says:

    bisness dengan apdal mmg masuk ..atas bawah masyukkk … hebat kaya luar biasa hasil rembatan dari jelata

    0

    0
  33. bujat says:

    buat bisnes apam dia nie..

    0

    0
  34. Uca Unaing says:

    kawan lagi dgn pompuan tak sedar diri rebecca yg tak brp nak glemer dah tu..hak tuiiiiihhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0