April 25th, 2016

Disaat ada sahaja pihak yang mengkritik bentuk badan Lisa Surihani kelihatan lebih berisi selepas bersalin, Yusry KRU bagaimanapun tidak pernah kisah jika isterinya itu agak gemuk berbanding sebelumnya.

Buat Yusry ia adalah perkara normal untuk setiap wanita naik sedikit berat badannya selepas bersalin.

Yusry juga berpendapat soal kurus bukan kerana hendak menurukan berat badan tetapi lebih kepada untuk menjaga kesihatan diri.

Saya rasa, sesiapa pun yang bergelar isteri selepas bersalin, keinginan untuk menguruskan berat badan pastinya ada. Cuma, saya lihat apa yang dilakukan Lisa bukan kerana dia ambil peduli badan berisi atau runsing soal berat badan, tetapi lebih kepada menitikberatkan soal kesihatan.

Bagi saya soal menjaga kesihatan bukan lagi semata-mata untuk kurus, tetapi sudah menjadi gaya hidup. Bayangkan jika kelahiran anak pertama saja sudah mengubah kekentalan diri, macam mana pula kalau ada rezeki untuk mendapatkan anak kedua?.

Jadi, ia sebenarnya lebih kepada langkah berjaga-jaga. Bagaimanapun, memang disiplin Lisa sangat tinggi untuk menguruskan badan.

Untung Lisa dapat suami yang memahami, kalau ada sesetengah lelaki (bukan semua) baru isteri berisi sedikit dah mula merungut, sedangkan mereka bertarung nyawa untuk lahirkan zuriat untuk suami. Ermm..Apa pula pendapat korang?

Sumber Berita : BH PLUS


Comments are closed.

Loading...