September 28th, 2011

Bagus sekali, Yuna! Billboard.com baru-baru ini telah memuatkan satu artikel tentang artis-artis yang telah menghasilkan ‘cover’ lagu-lagu kumpulan Nirvana. Bukan saja lagu versi Yuna itu telah dibincangkan, malah video muzik Yuna turut ditampilkan.

yuna billboard

“Seseorang mesti menghargai seorang pemuzik yang telah mengambil sebuah lagu yang secara originalnya dipandu oleh gitar eletrik yang ‘marah’ dan menukarnya kepada sesuatu yang lembut dan indah.”

Ini ialah pautan kepada artikel tersebut.

Dan ini ialah video muzik “Come As You Are” dari Yuna.

***


Mari Pakat Dikir ramai-ramai – Festival Dikir Barat Perdana 2011 : Himpunan Juara-Juara Dikir Barat dan Pergendangan Perdana (Malaysia Book of Record) pada 14 Oktober 2011 bertempat di Kompleks Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara, Kelantan, Lot 1993, Seksyen 49, Tanjong Chat 15200 Kota Bharu, Kelantan Darul Naim. Untuk keterangan lanjut sila hubungi Urusetia di talian 09-741 7000.


72 responses to “Yuna Ditampilkan Di Laman Sesawang Billboard.com”

  1. mizz11 says:

    1st – x berapa minat sgt dgn yuna
    2nd – wlupun x minat tp merujuk dari perkembangan since dr ml dia jd artis sbnryer dia ni low profile person…and her style bkn 1 trend sbnryer tp itu personaliti dia and for those people yg minat fesyen and art saja bole terima kot…umur x menghalang seseorang itu utk berfesyen as long as kena kat dia oklah…(tp siyes aku x minat ngn fesyen k-pop mini skirt bagai tu…fenin tgk…)

    3rd – she’s got style…

  2. Myself says:

    U guys should be grateful to have yuna at the first place because she’s so talented. Bagi aku, yuna ni artis yg lain drpada yg lain. Kalau nk dibandingkn dgn artis artis sekrang yg setakat jual imej seksi yg tak kemana tuuu , better lg yuna. Da la suara sedap and she actually know how to play instruments as well. Kalau kita perhatikan betul betul, berapa kerat je musician skg yg reti main piano atau gitar ? I mean yg btul2 ade background in music? Skg ni main belasah autotune je kan? Everyone always going to have hate comments on her. But i strongly believe tht yuna is a great example for our present youth. Dia xperlu imej seksa/seksi yg nampak longkang tu sume sbb dia ada talent yg cukup besa nk naik kan nama dia.bukan mcm sesetgh artis setakat gosip gosip je.so u guys please bukak mata tu luas luas n
    jgn nk kutuk yuna sna sini.jgn nk kata korg tu tahu segala nya sbb x semua org perfect. Only Allah s.w.t sahaja yg tahu.

Loading...