“Yasin Perlukan Bantuan & Rehabilitasi, Bukan Hukuman” – Wardina Safiyyah

Hiburan

“Yasin Perlukan Bantuan & Rehabilitasi, Bukan Hukuman” – Wardina Safiyyah

Terdahulu, penyanyi dan komposer, Yasin Sulaiman telah di tahan akibat didapati positif THC dan mempunyai sejarah penglibatan dalam aktiviti dadah sejak 10 tahun yang lalu.

Penyanyi lagu mimpi laila itu juga jika disabit kesalahan boleh dihukum gantung sampai mati mandatori atau penjara seumur hidup dan tidak kurang dari 15 sebatan.

Advertisement

Sementera itu, peguamnya, Yusmadi Yusoff memaklumkan bahawa penyanyi itu menghidap penyakit ‘bipolar disorder’ tahap kronik sehingga boleh menjejaskan kesihatan dirinya.

wardina

Susulan itu, pelakon Wardina Safiyyah tampil meluahkan kekecewaan atas penahanan Yasin di laman Instagram miliknya.

Perogol dan pembunuh pun tak dikenakan hukuman gantung sampai mati. Yasin tidak layak dipenjara seumur hidup mahupun hukuman gantung sampai mati.

Menurut Wardina, Yasin sepatutnya lebih layak untuk dirawat kerana penyakit kesihatan mentalnya kerana dia memerlukan sokongan dan mungkin pemulihan dan bukannya hukuman.

Dalam pada itu, Wardina turut memaklumkan bahawa Yasin merupakan seorang rakan artis yang sangat berbakat, bijak, berani dan baik walaupun terdapat kekurangan.

Hati saya hancur kerana mereka yang tahu, dia tidak layak diperlakukan begini. Keluarkan dia dari penjara dan tolong rawat atau bantu dia.

Malah, pelakon itu turut mendoakan Yasin supaya menjadi lebih kuat, lebih baik, dan mampu mengharungi dugaan ini.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

Yasin Sulaiman Ganja
8 bulan lalu

(VIDEO) Hidap 'Bipolar Disoder', Yasin Sulaiman Risau Jadi 'Crack' Dan Gila Ketika Di Kandang OKT

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

5 Comments

  1. Anonymous

    April 5, 2022 at 12:10 pm

    agreed with Wardina…

  2. Anonymous

    April 4, 2022 at 10:59 am

    mmg dalam medical practice ganja je yg boleh ubati bipolar disorder ke? So doctor2 kat malaysia ni tak betul ke mcm mana? Apa kata ko suruh laki dan anak-anak ko hisap ganja tu dulu?

  3. Anonymous

    April 4, 2022 at 9:32 am

    mentang2 geng kau, nak backup pula? jgn jadikan bipolar alasan. bertahun2 dera fizikal n mental isteri, u ada ambik port ke wardina? nasyid hanyalah utk mengaburi mata umum je.. malu (belum sebut benda lain lagi ni)! and to those yg asyik backup ganja ni utk perubatan, mmg sampai sudah aku tak percaya org yg ditangkap tanam or miliki ganja ni nak buat berubat. tetiba2 pulak kau jd bijak pandai nk buat ubat ye? tumbuhan/herba yg sedia halal dan boleh dibuat ubat taknak pulak korg tanam hasilkan ubat besar-besaran.. booo!

  4. Roll eyes

    April 2, 2022 at 6:17 pm

    What if he sold the drugs to your husband or son? Before you speak..think please. If he wanted treatment, he would have gone to the doc. He knew how serious the sentence would be and yet he still do it. He chose his path. Everyone deserve a 2nd chance no doubt but each country has its own law. You reap what you sow. So don’t bs here

    • Anonymous

      April 3, 2022 at 4:04 pm

      agreed. Its not fair to other that has been hang for the same crime if he released just because he has a big name

Loading...