Written by serenity | March 16th, 2018

Sufian Suhaimi terkesan dengan putusnya pertunangannya dengan Elfira Loy sehingga mengakui menitis air mata jantannya.  Namun punca sebenar putusnya pertunangan itu dan siapa yang memutuskannya menjadi persoalan ramai pihak.

Mungkin kerana sudah bosan dengan tuduhan-tuduhan yang dilemparkan kepada Sufian , pengurusnya Mahadhir Mohamad  mendedahkan kisah sebenar dari pihak Sufian mengenai punca pertunangan mereka putus melalui satu komen Facebook.

Ibu Elfira mendakwa bahawa dia hanya meminta Sufian menyimpan RM 20 sehari untuk 365 hari sebagai hantaran:

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Ala, ini kes nak tutup kelemahan sendiri. Simpanan sehelai RM 20, setahun >RM 7,000, tak signifikan sedang pendapatan sebulan Sufian (SS) lebih daripada itu. Dengan pendapatan dia dua jemputan show pon boleh selitkan setiap helai muka al-quran.

Tujuan makcik ini (ialah) untuk merendahkan akhlak SS sedangkan SS dididik oleh kedua ibu bapanya, ahli akademik dengan baik dan Johor merupakan negeri terawal mempraktikkan sekolah agama di sebelah petang, selain sekolah konvesional di sebelah pagi.

Yang tergila-gilakan sufian adalah anaknya, yang menelefon setiap saat, minit, jam, hari-hari tanpa henti. Nak mengekori SS ke mana saja dia pergi, sehingga jauh malam dan awal pagi, tanpa ditemani kenalan perempuan atau famili sendiri.

Yang jelas anaknya seperti perigi cari timba, bukan SS yang mencari pengganti. Nak tahu status ‘bekas kekasih”lama dulu– SS bukanlah menerima (bekas kekasihnya) dengan hati terbuka. Kisah hubungannya dengan wanita itu sama seperti dalam lagu ‘Harus Aku’.

Tetapi makcik ni, sengaja menghubungi bekas kenalan SS untuk mencari alasan memutuskan pertunangan itu. Awam perlu tahu, yang tergilakan SS anaknya, yang putuskan pertunangan adalah emaknya.

SS telah jelaskan hantaran atau syarat bukan alasan semuanya dapat disediakan–termasuk kondo dua tingkat yang kini didiami SS. Dia tahu netizen mengecam tindakan makcik tersebut dan dia terpaksa mengada-adakan pelbagai cerita untuk menutup kesilapan sendiri. -Pengurus SS.

Sebelum ini ada pihak mendakwa ibu Elfira telah menghubungi bekas kekasih Sufian sebelum membuat keputusan memutuskan pertunangan Sufian dan anaknya.

Sufian dikatakan menjalin hubungan dengan bekas kekasihnya selama enam tahun sebelum perhubungan mereka putus, dan tidak lama selepas itu dia menjalin percintaan dengan Elfira dan mereka bertunang beberapa bulan kemudiannya. – beautifulnara.com



109 responses to Yang Tergila-gilakan Sufian Anaknya, Yang Putuskan Pertunangan Emaknya- Pengurus Sufian Suhaimi

  1. Ally Azman says:

    Simpan lah anak pompuan ko tu buat pekasam… k nye

    91

    0
    • Anonymous says:

      Hamek kau. Kau bukak sangat aib si SS, ada org bukak aib anak kau. Lepas ni sape2 nak kahwin, tengok dulu mak mertua ada IG, FB dll ke tak. Makcik pakcik yang ada IG ni pantang tak puas hati dekat anak sebab tak basuh pinggan pun upload dalam IGS ok.

      107

      0
      • Miss Unibes says:

        Ada jugak yg lari dari rumah ni kang! Sejarah Shilalat(Shila Amzah) berulang kembali nampak gayanya. Tapi taklah. EL ada otak. Tak macam Shilalat lari dari rumah sampai makpak buat laporan polis. Rupanya sibuk buat rakaman “Ombak Rindu” pakai telekung nangis2 sambil petik gitar.

        Abang maafkan Shilalat… *nyanyi ombak rindu* Tuhan tolololololong lumbutkun huti dio. Untuk teriririririmo ku seadadadadadanyo. Kerno ku tok songguguguup. Kerno ku tok mampupupupusss lah kau lalat. Lol.

        155

        0
        • Helikoptor says:

          Terjawab sudah rancangan sambit besday naik heli … haiyokkk

          18

          0
        • Kiah says:

          Semua layak dibaling dgn slipar jamban. Sampai bila ni? Bila nk habis. Naik bosan tau tk?

          44

          0
        • Mat Ronggeng says:

          Ladies and gentlemen. This is a tag team match for championship of world – The Bawang championship.
          On your right corner – Pak & Mak EL – the Pak & Mak Bawang.
          On your left corner – Si Keding Suffian Squeaky Voice Nerd and his Bam Bam Manager.
          And your guests referee “EL the Kening Lebat bulu bulu”

          Squad makcik, akak & adik bawang…..tepuk tangan….ho yeah… Tepuk tangan….!!

          14

          2
        • Adiklelaki el says:

          Utk mak dan bapa el: cukup cukup la burukkan anak lelaki org.. korang pun ada anak lelaki.. anak lelaki korang pun rasa tak ada la semengah sehebat mana .. jadi jgn dihina anak org …tak ade manusia yg sempurna makcik..

          28

          0
      • Anonymous says:

        Aku yg gila ke, memang si pengurus si pian ni sebut johor merupakan negeri terawal mempraktikan sekolah agama di sebelah petang… Motip? akak tak paham tujuan statement itu di situ..
        1) ibu bapa sufian suhaimi kah yang memperkenalkan sistem sekolah agama di sebelah petang di johor?
        2) sufian suhaimi seorang yang berakhlak tinggi kerana johor merupakan negeri terawal mempraktikan sekolah agama di sebelah petang?
        mohon pencerahan…

        62

        9
        • Anak melaka says:

          Sebab mak el sebut hal org kedah.. agaknya manager ss pun sebut la hal org johor..

          76

          0
        • Anonymous says:

          Manager dan Pian..attention seeker!!!

          60

          90
        • Bawang says:

          Habis mak and ayah el pulak apa… macik and pakcik bawang kiewew…

          47

          0
        • Anonymous says:

          Rsnya dah makbapak el mntk fmly ss nasihatkan ss supaya move on seolah2 fmly ss nie xreti didik ank. Fmly ss pun xde kuarkan kenyataan yg mengaibkan pihak prmpuan so knp nk kaitkan mrke secara terbuka supaya ajar ss utk move on..Mcm mrk je yg mmpu didik ank smpaikan el sampai kesudah xblk Msia lg.. sedangkan tengok gaya mcm makayah el yg xmove on dan mnyebabkan buka aib ss tnpa sedar sebenarnya mrke buka aib sendiri.ss jwb soalan wartawan pun jwb xaibkan mn2 pihak.ingt ss dgn el xde ati perasaan ke..biarlah dorg amik ms utk move on yg makbapak nk kecohkan keadaan dah knp?

          47

          0
        • BeeBee says:

          Maknanya budak2 di Johor dari awal lagi dah diterapkan dengan pendidikan Islam secara menyeluruh.. 30thn lepas sekolah agama kafa di sana dh wujud.. tak seperti kebanyakan negeri termasuk Penang di mana sekolah agama kafa adalah pilihan.. bukan semua org bersekolah di sekolah agama… mungkin maksud pengurusnya sebagai anak jati johor.. ss tu dididik mengikut ajaran agama yang betul… wallahualam..

          Mohon jangan kecam.. saya org penang..bukan org johor..

          40

          2
        • Anonymous says:

          Aku sebagai orang Kedah nak kecam mak El. Mana ada org Kedah panggil sekeping, sekepiang. Pala lutut sunggoh! Hang ada masalah dengan orang negara mana pun, jangan kaitkan Kedah noh!

          47

          0
      • Pok Nik says:

        Seriously..isu ni dah jadi isu yg memalukkan. Konon2 je duduk KL tpi mentaliti lebih teruk dri org2 kampung. Semua pihak patut senyap sbb dah jadi mcm badut. Buat netizen gelak aje nih..

        58

        4
        • selitashima says:

          Teruk ke mentaliti orang kampung?orang duk kl memang mentaliti bagus ke?so orang kampung mentaliti x bagus ke?statement ko yg no class

          48

          0
        • Wekkkkkkk says:

          Wakakaka…byk org kpg yg tinggl d kpg skrg sbenarnya dh lama dulu dok kl. Tpi dok blik kpg. Mknenya..org kpg lgi byk akai..

          5

          0
    • Heran says:

      Patut keluarga el ikot cara keluarga ss… diam diam n diam.. putus tunang je pun. Bukan cerai laki bini.. apa kecoh sgt.. ss bukan nya pegi jual anak derang d siam pun. Sekarang kan malu.. laat aib anak perempuan pulak kena buka

      55

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      takpe sfian u sabar aje ..u sendiri pon tingal kt kondo ..ape mak si el ni nak cari jantan yg dudok banglo ke ??? yg ada kereta mewah ??? yg boleh kasi hantaran 40ribu ??? oiii tolong sikit eh anak kau si el tu gosok baju pon malas ! harap kening aje tebal nak buat happe ! besar kemungkinan masak pon tak tau nak hantaran banyak konon huh ! bis idup mak bapak el bahgia ke ? jangan pandang rendah sangat ngan anak orang..anak sendiri tu kening kasi tipis sikit !!

      20

      0
    • Kahkah says:

      Aku agak la..
      Pian nk mtk EL jd fulltime housewife lps kahwin
      Maka
      Mak pak El pn menggelupurlah bersama2 mengenangkan mata pencarian mereka yg bakal bersara…tanpa lubuk emas tu..mana nk dpt duit
      Sekian tilikan dr tuan hamba nujum pak belang

      24

      2
    • Anonymous says:

      both parents EL dah cerai la.Bapak EL sebut Mak EL as bekas isteri nya.

      4

      1
    • Norlela Khalid says:

      Aku dah geram lama dah kat mak Elfira ni..rasa nak sumbat mulut dia dgn 1 kilo cili padi..ngaku jer le nak cari menantu kaya..kan dah dapat dah ntah apa namanya aku lupa..cepat sungguh cari pengganti..habis tu nak ngata anak org pulak..!!! Bawa bertobat la mak Elfira ooi..!!!

      5

      0
    • Anonymous says:

      Baru nak membawang benda yg sama…kesian elfira..emaknya nak datok mintala cerai.hang la pi kawin datok.Mati tu pasti,sampai bila nak tongkat dunia dgn harta.

      1

      0
  2. cik k says:

    errr x habis lgi cerita mereka ni? sbnrnya elfira mnta putus sebab si sufian ni selalu potong bila el nk bercakap .. hihihi

    23

    0
  3. melayu says:

    ah sudah. lepas satu satu aib dibuka.

    sudah sudah la…tunang je pun! adoiyai!

    9

    1
  4. Anonymous says:

    Makcik mohon ampun dan maaf ye supian suhaimi sebab salah sangka tp satu je makcik nak pesan move on. Jadi yang terbaik… anak yang membanggakan kedua orang tuamu. Semoga Allah merahmatimu..aamiin

    24

    0
  5. Mira says:

    Elfira suruh mak ayah diam please sebelum banyak aib lagi terbuka. Jwpn sufian selama ni semua jawapan selamat, takde yang perli sebelah keluarga perempuan. Just bagitau dia sedih. Dah kenapa belah perempuan pung pang merata perli sufian macam macam.

    146

    0
    • Anonymous says:

      Betul tu….nampak sangat yg makcik n pakcik tu yg belum move on…si ss tu xde pulak nak perli perli kan…fyi, netizen selain dari kecam kecam ni..diorang pon pandai menilai jugak….hihihi…btw…lagu ss tu dah menampak kan ader orang ke3 dlm rely diorang tu….hihihihi…relax relax ye bebanyak kan selawat ye…

      36

      0
    • dari situ kita boleh lohat org educated punya cara cakap dgn yang looser punya ayat….

      23

      0
  6. Anonymous says:

    Hidup makcik mamacat ! Nak tutup kesalahan dan kesilapan kau peg rosakkan nama orang lain dengan cerita dongeng kau. Next makcik please

    #akunakorangberduit

    18

    1
  7. DIAM says:

    semua nya bodoh. kan doa mereka yg teraniaya tu termakbul. knp harus penjelasan yg membukak aib sndiri. kot iye kot dh benci dh putus. xkn semua nk cite. org lain tau yg malu nye diri sendiri and kuarga. nape cetak nau pemikiran? isu ni akn belarutan selagi tak diam. baik belah el @ si pian ni.

    7

    1
  8. Anonymous says:

    Hahahaha……..ai laik pengurus sufian. Padan kan muka. ada terasa kena tampar dengan towel basah tak..straight to the face. attention pak mak elfira n elfira sekali.

    20

    0
  9. m says:

    boring.. nxt pls, bertunang je. tutup kemas2 aib masing2 itu lebih bagus.

    8

    1
  10. Anonymous says:

    Rasanya inilah yg boleh diterima dek akal.
    1. Silelaki sebenarnya tdk pernah memberi sebarang jawapan
    2. Di tuduh pun dia senyap sahaja
    3. Di cuma melahirkan perasaan sedih shj
    4.Keluarga lelaki tak pernah mengeluarkan apa apa kenyataan.
    Semoga allah memberkati mu.
    Mungkin allah nak memberi sesuatu yang lebih bercahaya untuk mu.

    91

    0
    • shopia lorren says:

      Pian mmg bdk baik dan keturunan keluarga baik2 serta educated… Dh lps ni kau diam bila wartawan nk mmbawang kisah ni lg..

      #selamatpian

      31

      0
    • Anonymous says:

      Mak ss jadi cikgu ex school i kot. Baik gler mak dia.

      22

      0
      • Wekkkkkkk says:

        Pada pndt saya, setelh di nilai dri kata2 mk el dn pengurus ss ni, saya rasa mak elfira sebenarnya x mahu melepaskn elfira buat masa ini, sbb dri apa yg saya baca, ibubpa elfira brceraikn..maka jika mk dia ibu tunggal maka elfira shj harapan dia selama ini. Elfira pndai cri wang dn masakn elfira hadiahkn merceded pada mk dia taon lpas.

        Bila elfira dh brnikh, maka tggubgjwb pada mak dia berkurangn..sbb tulh mak dia mereka2 citer tntg sufian. Itulh inilh kutuk ss.

        Bila mak dia x puas hti, mka elfira takut nk truskn kawen. Nnti derhaka. Tau jelh klau derhaka u org fikir apa.

        Sbb tu elfira tak mau drhaka..samada dia tergila2kn ss atau tidak..allahualam.

        # rasanya citer ni sama hangat x dgn hafiz dn sabun joy.#

        5

        0
    • Anonymous says:

      Beza org /family educated ngn x educated… Harap family SS stay senyap n x balas knyataan. Dgn itu, mereka nmpk bijak, and ada kelas..

      25

      0
    • roro says:

      Tp itulah nasib bila jd artis. Bila cakap sedih org kata tak move on pulak. Asam garam jd artis. Kena tahan org kritik. Kesian aku tgk setengah artis ni

      2

      0
  11. MAKPIAN says:

    alahaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii pian ouiiiiiiiiiiiiiiiiiii putus tuning bukan putus kote!!!!!! HARAP HANG BULU PUN TAK DAK……………….BLAHHH LAHHH OUIIII

    2

    4
  12. gilakentang says:

    Sudah sudah la tu….next!

    4

    0
  13. Aisy says:

    Aku rasa.. semakin banyak story keluar.. semakin byk spekulasi yg dtg.. mungkin la, el dgn sufian belum move on lagi.. masih syg each other. tapi keputusan dah dibuat oleh keluarga el. bertabahlah.. kita sama2 doakn yg baik2.. In Shaa Allah.. mcm mana perit pun.. kalau jodoh tak kemana.. kita cakap senang.. tapi kita takde kat tempat diorg. lagi pun.. kita memang tak tahu cerita yg sebenar benarnya.. hanya Allah yg tahu.. Nasihat aku la.. ada baiknya kalau dah putus tu.. masing2 diam je dan cakap je takde jodoh.. sebab.. in case la kan… jodoh diorang tu kuat.. one day diorang akan kahwin juga macam yg Allah tetapkan.. siapa kita nak menghalang? then, masa tu keluarga ada rasa malu tak lepas dah bukak aib orang? macam mana jahat pun orang buat kita.. kita tak layak nak hukum orang.. berserah lah pada yg kuasa.. cara nak anak dipinangkan tu macam dah betul ikut cara yg baik2 jln islam.. simpan duit dalam alquran.. besar maknanya.. tapi.. lepas dah putus.. macam dah tak betul dan macam terpesong pulak nak bukak aib orang.. Allah nak bagi ujian tak kira siapa pun kita. hati kena kental… belajar dari kesilapan. jangan ingat kita hidup ni ade langit selapis je.. atas langit ada lagi langit. pd el & sufian, semoga Allah beri yg terbaik utk korang. andai tiada jodoh, mungkin Allah nak jodoh dengan yg lebih baik. Be Strong!

    8

    0
  14. MAGNKUKHAYUN says:

    fuhhh paduu kenyataan ko bro..
    haaaa… hamikk kow mak bapak elfiraa.. kan dah kena sedebik anak ko yang perigi mencari timbaa.. pas ni mak bapak ni tolong senyap !! bila sebelah pian yang besora.. habis malu korang nanti.. haaa.. tu dio.. kondo 2 tingkat pun dah tersedia.. rugi ko noksss

    23

    0
    • Anonymous says:

      AKu curious satu je. SS ni penyanyi glamour ke sampai ada kondo dua tingkat? Uji Rashid menyanyi lg lama dr dia pun duduk PPR je skrg.

      3

      18
      • Anonymous says:

        sebab tu bila masa popular kena beringat. artis dulu, mmg la hidup utk seni tapi terlupa untuk menyimpan masa tua.

        26

        0
        • damai says:

          hello artis dulu brp mrk dpt, x mcm artist mcm skg, jgn terlalu menghina artist dulu, lah. dulu artist perform kat expo2 jah

          6

          2
        • Shhh says:

          Bayaran anak seni dulu tk sma mcm skrg…sbb tu kebanykan artis2 dulu masih menyewa..skrg ni kalo yg dh tua berlakon berapa lah sgt dibayar
          .dkt hollywood even Bollywood sekalipun makin tua makin laku..dkt Malaysia je lain..yg bwak watak tua..semua bru usia 30 40..yg bawak watak mak/bapak budak 20 25 thn…yg dh veteran setakat bawk watak hantu atau watak pengemis ke atau watak org gaji..tu lah Malaysia …artis skrg tk byk beringat tgk apa jdi Fathia Latif..bila nama dh tk popular..bt bigo live..kena boikot bru sedar…job dh tak da..kalo ko nak makan dedak ko jdi mcm Zira atau Zed Zaidi..bila dh tk da job join politik…jgnlah samakan artis dulu dgn skrg..da gak artis skrg menyimpan duit beli hartanah..bukan mcm si el..beli makeup smpai beribu

          3

          0
        • Suasuwei says:

          Artis dulu dapat memang ciput, tapi dulu pun rumah murah takde GST. Pandai2lah menyimpan n urus duit. Bapak aku gaji rm250 jer zaman 70-an. Cukup beli rumah n bela anak 6 org.

          12

          0
      • Anonymous says:

        Ss merupakan tutor pelajar di politeknik

        14

        0
  15. najib says:

    ni ke calon perdana menteri malaysia tu yang dh tua tu? hm rapat jugak dia dengan sufian yer

    0

    8
  16. SETH says:

    Ermmm.. kalau contact lagi.. aku suggest kahwin kat thailand jela… sebab memasing tak boleh move on lagi tu.. makpak el punya hal. anak2 tanggung sakit. kena kecam lagi. malu la makpak el sbb ibaratnya nmpk orang kaya yang tengah tonjol2 kepala anak penoreh getah yg miskin.

    14

    0
  17. kakak bawang says:

    elfira please la ask ur mom n dad to stop talking bullshit! buat malu jela. U pon turut malu disebabkan diorg tk hbs2 mengaibkan SS n now aib diri sndri dah. Kesian u and Shame on both ur parents yg tktau nk jg hati n perasaan org lain. dah tua2 tp perangai masih mcm budak wicet.

    36

    0
    • Anonymous says:

      Hahaha yg ni aku agree. Dah tua buat lah cara dah tua, ni kerja memerli je kat ig. Mcm budak2 wichettt

      5

      0
    • Anonymous says:

      Betul. Setakat masih contact lepas putus tunang, aku rasa biasa je. Lagipun SS sendiri asyik bagi hint dia tak boleh move on. Tp yg salahnya mak pak El ni mengaibkan SS. Si pengurus pun salah jugak sbb mengaibkan El. Aku rasa mcm El & SS ni mangsa keadaan.

      2

      0
  18. makelfira says:

    yang paling gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pengurus pian pemotong getah……………romah 2 tingkat..hampeh….dah termalu banyak alas an kau orang………..pian hang apa pun tak dak…harap bulu jer macam orang utan!!!

    0

    34
  19. Anonymous says:

    HAH… ambik ko kena sebijik!…..

    5

    0
  20. Anonymous says:

    tak sebelahkan siapa siapa, tapi, tak ke malu dah terbuka aib sendiri. perigi cari timba, ikut sampai lewat pagi. kalau diam je dari dulu kan takda orang tahu benda ni

    20

    0
  21. makjehan says:

    aku rasa pian ni siamang………………………….cita gila ni sampai end of the month baru abis………………………pas ni el pula kan buka mulut habih cita dalam kain keluar………………………………….pian tu sakit jiwa……………..yang pengurus ti ushutup lerrrrrrrrrrrrrrrrr lorate,,pls everybody buat lah pc..besau besau!!!

    0

    18
  22. kikk says:

    pian and his shrinking balsss the manager with no sausage!!!!!!

    0

    14
  23. SuperFox says:

    Kah kah kah… mmg win pendedahan pengurus si Pian ni. Part plg best bila dia buka citer yg EL sebenarnya yg terhegeh2 kat Pian. Oh Tuhan, Kau Maha Adil. Bila orang cuba jatuhkan air muka seseorang dengan sengaja, Kau tunjukkan kebenaran.
    EL moga2 jadi andalusia yg sentiasa bermuhasabah diri k. To emaknya si EL, makcik jer la yg plg layak jaga EL sampai ke akhir hayat sbb no one will ever be good enough for your daughter innit? Well done!

    33

    0
    • Anonymous says:

      klu tgok dr pemikiran waras, mcm x mungkin pulak si el ni yg terhegeh2 nk kt ss.. pengurus pulak yg hot lelebih… baguslah duk bergaduh mak-bapak el dgn pengurus si ss

      2

      12
      • Anonymous says:

        Tapi el tu memang nampak gedik kot. Possible masa baru memula bercinta semua nampak indah & semua benda nak buat bersama.

        6

        0
      • Lela says:

        Apa yg x warasnye. Kami pernah jemput el utk dtg event kami. Syarat dia bg kena bawa ss skali. Mmg nampak katak mengenyam el tu..

        2

        0
  24. anon says:

    habis buka semua aib habis buka laa.. yg parent nk jaga maruah anak dia tapi at the end cara tak kena sbb mcm menjatuhkan pihak satu lagi. sekarang habis cerita anak dia terkeluar. patutnya semua diam and kata tak da jodoh or no comment

    13

    0
  25. Unknown says:

    Mmg win pendedahan ..tp tak yah nak sebut negeri kot.. x berkaitan

    8

    0
  26. malu says:

    kalau aku jadi mak bapak @ ahli keluarga si Elfira nie, aku gilerrr maluuu oooo. aib anak sendiri dah terbukak.

    10

    0
  27. sutun kurita says:

    x pe la pian…ramei lagi gadis2 kat luar sana tu yg berpendidikan + cantik…tp biar cantik akhlaknya.. El beli mekap pon smpi 10k.. rugi ade bini camtu pian.. doa byk2 Allah jodohkan orang yang boleh terima ko dengan keluarga ko seadanya..yang menyayangi keluarga ko..hormat ko ngn keluarga ko..

    17

    0
  28. OwangMuo123 says:

    Tu lah jangan memain dengan owang Muar. Kita orang memang pergi sekolah agama di sebelah petang selepas habis sekolah pagi. Hidup Pian…Hidup Johor

    14

    1
  29. Mek says:

    Perigi cari timba..saya x rasa..elfira lagi famous n terkenal kot..johor negeri mempraktikkan sek agama….minta penjelasan..

    0

    10
    • Anonymous says:

      Memanglah elfira tu lagi pemes, tapi bab cinta sometime org boleh gila bayang or obses. Hihihi

      5

      0
    • Anonymous says:

      Ya betul..Johor mmpraktikkn SEK agama..sebelah ptg diwajibkn bagi murid2 tahun satu masuk darjah satu SEK agama negeri johor..tiap2 thn ada exam..x pas exam x naik darjahlh ..sekolah sampai darjah enam je..Di darjah enam ada exam utk kelayakan masuk darjah khas.. dlm darjah khas pulak ada exam thanawi empat(sijil ni layak utk jadi ustaz/ustazah SEK agama Johor..SEK darjah khas ni pulak cuma tiap2 pagi Hari sabtu sahaja ada kelas..dulu sy tgktn satu di SEK Asrama Di muzaffar melaka..balik ke muar tiap2 sabtu hadiri kelas khas ni utk dptkn sijil thanawi empat tu..mmg best woo SEK agama Di Johor ni..sejak dulu2 lg…zmn Johor lama dh wujud…sekian..t.kasih…

      15

      1
  30. nur sajadah says:

    barulah tahu cerita sebenar……. kesian kau pian…

    1

    1
  31. Onion says:

    Tudia mahadir mohamad da sound. Hihi. Nmpk gaya gosip ni lama lg la nak habis. Tgu belah parent el lg nak balas

    6

    1
  32. Anonymous says:

    Hahhaha…kena setepekkk…perigi cari timba…mmg pun…aku tgok elpirah yg over…siap bawak pian naik helikopter…punyelah nak mengorat si pian ni selepas dirinye x laku…ditendang mentah2 oleh baim wong…waduhhh…geli hati den….ade ke lg lelaki yg menaruh hari kat dia ni selain dr budak2 baru nak up mcm sepian ni???

    10

    1
  33. Kiah says:

    Putus tunang abis semua family perempuan kecoh. Memang camtu ekk?? Teringat kes joy ngan hafiz hamidun

    2

    1
  34. Anonymous says:

    Dah xde jodoh… kenapa masih bersuara?

    4

    0
  35. Bunga says:

    Gatai pooki

    1

    2
  36. tanya jer.. says:

    aku je ke yg perasan muka ex gf ss mcm faez roslan ke ape eh nama mamat yg suka buat parodi tu?

    12

    1
  37. redha says:

    cukuplah tuh. jom muhasabah diri. jangan saling mengeji. kita bukanlah sempurna dari dosa. perkara yang lepas tu biarlah berlalu. toksah diungkit-ungkit. move on jerlah dgn kehidupan masing-masing. biar takdir menentu segalanya. kalau dah jodoh kalian tak ke mana.

    3

    0
  38. anon says:

    Hmm….dah banyak campur tangan pulak. Tapi respek keluarga sufian, tak mcm mak elfira. Tapi pengurus sufian tu salah, terbalek ape yg dia kata tu, sebenarnya sufian yg tergila2kan elfira, lps putus pun still berhubung.
    Kesian kpd yg putus cinta, org lain pulak yg menyibuk..

    0

    0
  39. serene says:

    Apalah nak dipanjangkan lagi kisah putus tunang dia org ni. Tak malu ke. Sebagai org islam, percayalah pd takdir tuhan…..dah takde jodoh, so stoplah kutuk mengutuk ni, it wont get you anywhere. Aku kesian plk kat sufian ni, Dua2 nampak mcm budak baik. Tapi mak elfira pulak yg melebih2, sudah sudah lah.

    2

    0
  40. Prof Bawang says:

    Kalu omputeh dorang cakap popcorn… popcorn… popcorn
    Kat sini aku share karipap and goreng pisang kat uols… enjoyzzz

    1

    0
  41. Anonymous says:

    Kesian ko elfira, kerana parents ko habis tarnish imej ko dr zaman kecik2 tu keranan isu ni. Suruh parents ko cermin diri dlu before nak mengata anak org k.

    3

    0
  42. nua razak says:

    apa ekk ig mak el? mcm dah tak jumpa mamacat tu. ke dah deactivate?

    0

    0
  43. Embun pagi says:

    Pergh.. kes ni dh sewaktu ngan kes joy refa tapi vesi putus tunang je..tapi belah pompuan yg meroyan…baguslh family hh n as ni…matang… Doakn mreka moga terbuka pintu hati utk saling memaafi.

    4

    0
  44. Maya karin says:

    the moral of the stori mak pak ell & manager ss mabuk ketum next stori

    0

    1
  45. peminat says:

    itu masalahnya bila mak bapak masuk campur

    5

    0
  46. Jeebus says:

    Janda takde kelas

    0

    0
  47. nadia says:

    sufian lebih baik berdiam diri, jaga maruah keluarga. Bila banyak bercakap, banyak pula kesilapan terlihat dan memberi ruang kpd pihak EL nak menghentam. Berdiam diri tidak bermakna kita bersalah…..

    7

    0
  48. Muak dgn cerita ni says:

    Nanti kauorang jangan lupa minta maaf dgn semua pihak ye. Kita hanya boleh buat spekulasi, tapi realitinya hanya pihak2 yang tau cerita sebanar.
    To SS- move on. Stop making statements. Your followers and you started making statements since before the ring was sent back to your parents.
    To EL- please ask your mom and dad stop making statements. They were the one who decided to return the ring. So, please face the consequences.
    To Netz- stop involving in their story. “Harga minyak masih mahal lagi walaupun diaorang dah berdamai nanti”.
    Adios!

    3

    1
  49. melati says:

    Satu jer nk ckp , selepas ni Elfira Roy akan jadi Anak dara tua..!!! kalau dia dpt jodoh , saya berani terjun KLCC……tu jerr..kikiki

    2

    1
  50. melati says:

    Bangang pun ada Mak Elfira Roy ni..!!! (Dh ader org nk dh nasib baik lah) Neelofa yg tinggi & Cun pun dr Elfira Roy pun susah nk dpt Jodoh , tambah Elfira Roy yg kemetot & Rendang…hmmmmm fikir lah sendiri…wakakakaakak

    2

    1
  51. Nina says:

    Aku pelik tgk makcik2 macam mak ayah el ni. Mulut mcm mulut budak sekolah tak de akal. Ayat memalukan betul. Kau dh jadi parents kot, jadi lah contoh terbaik utk anak2. Ni korg yang menggelupur mcm budak sekolah. Lagi2 mak el tu, caption dia seram nya baca. Makcik tunjuk perangai mcm ni tak takut ke elfira mcm hajah lofazouk? Sampai ke tua tak ada lelaki berani dekat. Dah tua nnt kucing jadi peneman. Ada mana2 lelaki berani dekat dgn el lg lepas ni? Kahkahkah

    2

    0
  52. Mat K says:

    Mudah-mudahan kamu diberkati, Pian dan El

    2

    0
  53. mak cute says:

    hahaha…pasni kuar umah pakai purdah la ko EL…jelas2 ko cm tergedik lbh dr laki…mak anak meroyan…memalukan…

    0

    0

Leave a Comment

Optional