Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

“Yang Selayaknya Nilai Kita Bukan Manusia” – Janna Nick Kongsi Cara Hadapi Kritikan

janna nick

Tidak dapat dinafikan bahawa Janna Nick sering terpalit dengan pelbagai kontroversi sejak memulakan karier sebagai selebriti.

Advertisement

Menghadapi tohmahan ternyata meruapakn sesuatu yang sukar namun rata-rata peminat berasa kagum dengan pelkaon wanita itu yang sentiasa tabah dan cekal melalui dugaan tersebut.

janna nick

Terbaru, Janna dilihat menjawab dengan jujur persoalan peminat mengenai perasaannya apabila berdepan tekanan dan kritikan segelintir masyarakat.

“Minta dijauhkan daripada terdetik dalam hati untuk mencabut nyawa sendiri sebab itu bukan tugas kita dan berbaliklah kepada agama.”

Menurut wanita itu, cara terbaik untuk menghadapinya ialah dengan tidak mengharapkan pujian selain melihat segala kritikan daripada sudut positif.

“Hendak kutuk biarkan, jangan harapkan pujian daripada manusia. Kena ambil setiap kritikan dengan positif dan membina. Elakkan daripada menjadikannya sebagai perkara yang buat kita rasa negatif.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janna Nick (@jannanick)

Malah Janna juga sempat mengigatkan semua bahawa manusia tidak layak untuk menilai atau menghukum orang lain.

“Perlu ingat, yang selayaknya untuk menilai kita bukannya manusia. Jadi jangan harapkan pujian orang, mereka hendak kutuk, terserah.”

Sebagai selebriti, kenalah kuat menghadapi kritikan ramai kan?

SUMBER : Kosmo!
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

4 Comments

  1. Anonymous

    March 15, 2021 at 9:46 am

    engkau kutuk dan nilai org/artis lain boleh pulak… kata dulang paku yg serpih!

  2. Anonymous

    March 13, 2021 at 7:52 pm

    Itulah yg aku suka tentang Janna..org bodoh dan hati hitam je yg suka kutuk org..Janna bukan nak menarik perhatian org..sebagai artis..kadang2 dia kena promote drama atau filem dia..malu la sikit pada org ygsuka kutuk Janna ..Janna tak kenal pun hang pa..dalam hati dia tak dak rasa benci kat org yg kutuk dia..hang pa yg suka kutuk dia..kumpul dosa ja..malu la

  3. Kaila

    March 13, 2021 at 9:52 am

    Kalo manusia tak layak…jgn buat benda yang mendatangkan masalah… terutama skali nama org… actually I rather think you’re just an attention seeker. Nak promote movie in a wrong way… sendiri nya kesalahan tak nampak…

  4. Anonymous

    March 13, 2021 at 8:40 am

    Poyo je la dia ni

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top