Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

“Yang Lain Okay Dah Tapi Pakai Gelang Emas..” Netizen Kritik Gaya Pemakaian MK K-Clique

MK K-Clique

Baru-baru ini, salah seorang anggota kumpulan K-Clique iaitu MK telah mencuri perhatian netizen apabila dia memuat naik sedutan video TikTok di laman Instagramnya yang berjaya mencairkan hati peminat.

MK K-CliqueSumber : Instagram MK K-Clique  

Lengkap berpakaian baju melayu serta bersongkok, dia yang tampil dengan gaya bersahaja itu membuatkan ramai yang tampil memuji ketampanan MK.

Advertisement

Malah, ada juga yang menyedari perubahan gigi MK yang lebih putih daripada kebiasaannnya.

Namun, lain pula jika meninjau ruangan komen ada sesetengah netizen tampil mempersoalkan pemakaian gelang emas pada pergelangan tangan MK.

View this post on Instagram

A post shared by MK K-CLIQUE (@hairiwhuut)

Berdasarkan hukum, pemakaian gelang emas bagi seorang lelaki yang beragama Islam adalah haram sama sekali kecuali untuk golongan wanita.

Tidak kurang juga yang menasihati MK agar sentiasa menjaga imejnya kerana status dirinya sebagai selebriti dan mempunyai ramai pengaruh kerana perkara seperti itu boleh menimbulkan keraguan atau fitnah kepada orang lain.

Ig MK K-CliqueSumber : Instagram MK K-Clique  

 

Instagram MK K-CliqueSumber : Instagram MK K-Clique  

Namun, MK tidak tampil memberikan respon mengenai perkara tersebut. Sekadar info, K-Clique merupakan sebuah kumpulan Hip Hop yang berasal dari Kota Kinabalu dan ditubuhkan pada tahun 2014. Kumpulan ini disertai lapan orang anggota yang terdiri daripada MK, Noki, Tuju, SoMean, KDeaf, FareedPF, Gnello dan NastyNas.

SUMBER : Instagram MK K-Clique
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

2 Comments

  1. tecit

    February 22, 2021 at 3:09 pm

    ajeke pelik name2 mike ni. nastyn lah (jijiknye), kdeaf la (pekak ke) soMean la (kejamnye) k-clique tu gapo plak. nok kelik klate ko. bui la namo mok pok dok bui molek2. muko doh comey dooh.

    pasai gelang, im not here to judge. maybe bukan emas betol ke. mungkin emas sadur je ke (not sure too boleh ke x jugak) but still he has to give explaination on that & not make people keep wondering though.

  2. Jdjjdjf

    February 21, 2021 at 1:34 pm

    Geli aku tgk dia ni..buat tiktok , buat gmbr ke mulut tebukak2 mo ketara tyg diamond kat gg tuhh..aku asal sabah pn xminat dia ni..jantan mengada..dia ni ok sbb hormat btul kat ibu dia ja..ibu dia ni pun spatutnya tegur ank haram pki emas tu..bukan ketawa kn ja

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top