Written by Bella | November 4th, 2019

Baru-baru ini foto Nabila Huda bersama seekor serigala baka Husky ketika bercuti di New Zealand mendapat perhatian ramai sehingga menjadi kontroversi dimana dia dikecam teruk oleh netizen.

nabila huda pegang anjing

Bagaimanapun, Nabila menjelaskan tindakannya berkongsi foto tersebut hanyalah untuk berkongsi kegembiraan dan menyeru agar orang ramai menyayangi haiwan termasuklah anjing. Nabila berkata, dia tahu memegang anjing itu haram tetapi ia bukanlah isu yang harus diperbesarkan.

Anjing adalah makhluk Allah juga, tidak ada masalah pun kita berbuat baik terhadap apa sahaja binatang yang ada. Lagipun, saya dah beritahu yang saya dah samak (sebenarnya adalah sertu).

nabila huda

Saya tak rasa pun saya buat begitu untuk pengaruh semua orang pegang. Saya hanya nak tunjuk sebagai manusia, kita perlulah menyayangi setiap benda yang ada dimuka bumi ini.

Tambah Nabila, dia berpendapat masalah sosial di kalangan remaja zaman ini lebih membimbangkan dan harus diberikan keutamaan berbanding isu dirinya memegang anjing.

nabila huda anjing

Its not a big issue! Saya tahulah anjing tu haram. Kalau yang bukan mahram berpegangan tangan, berpelukan itu tak jadi isu pula. Mereka tak fikir setiap komen itu sebenarnya saya boleh ambi dan buat laporan polis.

Terdahulu,  perbuatan Nabila itu turut mendapat perhatian pendakwah bebas, PU Syed yang menegaskan agar masyarakat beragama Islam tidak terikut dan meniru aski sedemikian. Menurutnya, tindakan memuat naik foto bersama anjing boleh menimbulkan fitnah buat agama Islam itu sendiri.

Sumber Berita : mStar Online

25 responses to Yang Bukan Mahram Pegang Tangan Dan Peluk, Tidak Jadi Isu Pula – Nabila Huda

  1. tweety2805 says:

    betol lah tuhhh……
    ehhh next time ko selpie ngan babi jugak ekkk???
    dont worry…..babi pon makhluk Allah jugakkk???

  2. abang yang tak bangang says:

    masalah remaja comparison kau? itu dah memang masalah lah, so why dont kau jangan nak tambah masalah lagi? jaga diri tu, easy je kan?

  3. nini celop celop says:

    meh la dtg umah aku. bersepah anjing. yg baru beranak pun ada. menyepahkan sampah org pun byk. kesian bila x cukup ilmu agama ni. dia lupa samak otak sekali ni.

  4. Jeng Jeng Jeng says:

    xnak komen lebih2 sbb nnt kena report.. komen dia.. kita xboleh buat report tau

  5. SS says:

    Husky tu DOG lah. Bukan serigala. Google untuk copycheck sebelum post boleh tak

  6. damai says:

    Adui Abil nie, ditegur dan nasihat kan selalu x terima, PU kan mentioned jgn lah buat perkara yg blh undang fitnah, kalau blh elakkan, ambil positif blh, kalau org tegur tu maknanya org masih syg, dan maknanya Allah masih syg kita kerana hantar perantaraan untuk menegur perbuataan salah kita,

  7. Anonymous says:

    ikut suka ko lah Abil. ko memang tak takut api neraka aku rasa. sebab tu lah ko suka sangat push semua benda. betul, memang ko boleh bertaubat kemudian nanti. tapi ko ingatlah disebabkan ko cuba menghalalkan apa yang haram mungkin ada yang akan ikut. itu pun saham ko nanti. tahniah!

  8. Anonymous says:

    hm..bellaa…what do u expect

  9. abil laaaaaa says:

    lepas ni gambar peluk cium khinzir pulak.. aku nak jugak tgk.. ko syg haiwan tu macam ko syg anjing tu tak..

  10. ApaApaJeLah Labu says:

    Ntahapahapa la ko ni Abil…ko sendiri post benda yg boleh mengundang fitnah, then bila kena kecam ko nk buat report polis plak…ko ingat polis ada masa nak layan report ko tu? hmmmm…suka hati ko lah labuuuuu..

  11. korok says:

    xpa kubur masing2…tu jawapan standet…life style acah2 omputih…

  12. Anonymous says:

    PU ni pun satu hal… kalo retis jer melaju surat terbuka… kt sultan kelantan tau takut plak nk tegur..

  13. ikan says:

    yang pegang2 tangan n peluk2 pun haram jugak. sapa yang kata tak haram? pastu skang ni bertanding sapa buat haram paling banyak or paling teruk tapi tak kantoi ke ? banyak je cara lain nak tunjuk sayang pada haiwan, banyak je jugak cara lain nak instill awareness tentang ni yang tak memerlukan ko selfie dgn anjing. semua benda lah nak report polis, semua benda nak saman. aku rasa netizen pun kena bersatu padu, pergi saman artis2 bodoh sombong yang melampau2 ni.

  14. nurhayattjuylu md yatim says:

    ….

  15. Anonymous says:

    Kelakar tgk meleis & holier-than-thou semua cepat triggered bila bab anjing. But bab clubbing, private party, sleeping around semua takpe pulak takde pulak PU ni semua nak tegur kan. Selective warakness lol takut hilang followers kot hahah

  16. Mia says:

    Setuju.. jom ramai2.. hahahhahah

  17. Anonymous says:

    Babila Huda bodoh

  18. Anonymous says:

    betul

  19. Zaid says:

    Sultan Kelantan peluk Njing ke??????????????

  20. Anonymous says:

    betul, saya sokong. Kita sebagai umat islam, sama2lah kite muhasabah diri..huhu

  21. Nabila Kuda Kepang says:

    Dulu ingat dia ni ada talent tak mcm retis attention seeker… Rupanya sendu no class … Low mentality jugak …. What can you say …kalau dah retis tu rretis jugak la mentality nya ..

  22. Anonymous says:

    bila org tegur tu… jgn amiq mudah…dibalas dgn menyalahkan perbuatan org lain..hebat sgt dah ke.. kat dunia ni pinjaman…jgn sampai dilaknat oleh allah,..bile kita ditegur sambut dgn cara baik..kekadang kita x sedar kesalahan kita..jgn bangga apa yg ada skrg..pk pk kan..

  23. dina says:

    dulu ade je PU yg tegur.. ko yg tak baca..ke ko dh lupa..bkn tegur selected issue saje hokeh

  24. maria says:

    Macam Nabila yang berpelukan dengan Ungku Ismail dalam drama Aurora, kalau ustaz2 menegur tentu naik hangin juga macam sekarang ni, orang menegur untuk kebaikan kita, fikir sendiri….

  25. dina says:

    penjilat tegar nabila nihh…sultan kelantan laga pipi ngan hanjing macam ko ke bodo…
    anon nov 4 3.28 bodo

Tinggalkan Komen Anda Di Sini