Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Yang Bukan Mahram Pegang Tangan Dan Peluk, Tidak Jadi Isu Pula – Nabila Huda

nabila huda selfie anjing

Baru-baru ini foto Nabila Huda bersama seekor serigala baka Husky ketika bercuti di New Zealand mendapat perhatian ramai sehingga menjadi kontroversi dimana dia dikecam teruk oleh netizen.

nabila huda pegang anjing

Advertisement

Bagaimanapun, Nabila menjelaskan tindakannya berkongsi foto tersebut hanyalah untuk berkongsi kegembiraan dan menyeru agar orang ramai menyayangi haiwan termasuklah anjing. Nabila berkata, dia tahu memegang anjing itu haram tetapi ia bukanlah isu yang harus diperbesarkan.

Anjing adalah makhluk Allah juga, tidak ada masalah pun kita berbuat baik terhadap apa sahaja binatang yang ada. Lagipun, saya dah beritahu yang saya dah samak (sebenarnya adalah sertu).

nabila huda

Saya tak rasa pun saya buat begitu untuk pengaruh semua orang pegang. Saya hanya nak tunjuk sebagai manusia, kita perlulah menyayangi setiap benda yang ada dimuka bumi ini.

Tambah Nabila, dia berpendapat masalah sosial di kalangan remaja zaman ini lebih membimbangkan dan harus diberikan keutamaan berbanding isu dirinya memegang anjing.

nabila huda anjing

Its not a big issue! Saya tahulah anjing tu haram. Kalau yang bukan mahram berpegangan tangan, berpelukan itu tak jadi isu pula. Mereka tak fikir setiap komen itu sebenarnya saya boleh ambi dan buat laporan polis.

Terdahulu,  perbuatan Nabila itu turut mendapat perhatian pendakwah bebas, PU Syed yang menegaskan agar masyarakat beragama Islam tidak terikut dan meniru aski sedemikian. Menurutnya, tindakan memuat naik foto bersama anjing boleh menimbulkan fitnah buat agama Islam itu sendiri.

Sumber Berita : mStar Online

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

25 Comments

  1. dina

    November 6, 2019 at 10:05 am

    penjilat tegar nabila nihh…sultan kelantan laga pipi ngan hanjing macam ko ke bodo…
    anon nov 4 3.28 bodo

  2. maria

    November 6, 2019 at 8:45 am

    Macam Nabila yang berpelukan dengan Ungku Ismail dalam drama Aurora, kalau ustaz2 menegur tentu naik hangin juga macam sekarang ni, orang menegur untuk kebaikan kita, fikir sendiri….

  3. dina

    November 5, 2019 at 5:14 pm

    dulu ade je PU yg tegur.. ko yg tak baca..ke ko dh lupa..bkn tegur selected issue saje hokeh

  4. Anonymous

    November 5, 2019 at 10:36 am

    bila org tegur tu… jgn amiq mudah…dibalas dgn menyalahkan perbuatan org lain..hebat sgt dah ke.. kat dunia ni pinjaman…jgn sampai dilaknat oleh allah,..bile kita ditegur sambut dgn cara baik..kekadang kita x sedar kesalahan kita..jgn bangga apa yg ada skrg..pk pk kan..

  5. Nabila Kuda Kepang

    November 5, 2019 at 8:28 am

    Dulu ingat dia ni ada talent tak mcm retis attention seeker… Rupanya sendu no class … Low mentality jugak …. What can you say …kalau dah retis tu rretis jugak la mentality nya ..

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top