Written by Bella | January 19th, 2018

Sebagai adik ipar, pelakon Yana Samsudin tidak terlepas dengan soalan mengenai apa yang berlaku kepada Datuk Farid Kamil. Yana mempercayai dugaan yang menimpa keluarga mereka ini ada hikmah disebaliknya.

Dalam pada itu, Yana turut mendedahkan, keluarga ada cuba untuk menghubungi Farid sebelum kejadian tampar-menampar polis berlaku, namun usaha mereka gagal kerana aktor tersebut menghilangkan diri tanpa sebarang kesan.

Farid masih ada di sini dan belum pulang ke kampungnya di Kedah. Namun apa-apa perkembangan mengenai beliau perlu ditanya kepada suami saya, Fadzil kerana dia yang menguruskan hal ini. Namun takdir Tuhan tiada siapa dapat menghalang ia daripada berlaku. Saya berharap kejadian tersebut dapat memberi pengajaran dan iktibar kepada semua orang.

Kes penahanan Farid atas empat pertuduhan jenayah baru-baru ini mengejutkan ramai pihak termasuklah  Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah selaku pemangku Raja Pahang yang menerima baik sekiranya Farid memulangkan gelaran ‘Datuk’ yang dikurniakan dengan rela hati.

Sumber Berita : Utusan Online

19 responses to Yana Samsudin Dedah Farid Kamil Hilang Sehari Sebelum Kejadian Tampar Polis

  1. Who says:

    You boleh diam kot. Thanks :*

    27

    7
    • Cik Puan says:

      Saya perhatikan, hubungan kekeluargaan dalam keluarga FK sangat rapat, akrab, baik & rukun.. termasuklah antara ipar2 yg merupakan menantu pada ibu bapanya.. bagi saya takde salahnya YS memberitahu, menerangkan & menjelaskan kepada wartawan @ orang luar yg bertanya tentang FK memandangkan mereka bukan sekadar ipar bahkan sebagai rakan dalam industri & hubungan sesama mereka sangat baik. Sebenarnya kita sebagai netizen nilah yg orang luar; yg sepatutnya tak melebih2 dalam memberikan komen @ kondem..

      44

      1
      • Anonymous says:

        Tak perlu beri apa2 komen. She is not the spokeman for this family. Lebih byk komen , lebih byk netizen balas. Sebaiknya diam.

        10

        1
  2. Aida233 says:

    Lebih sudu dari kuah!

    Bini FL si Diana tak bunyi apa2 pun kau pulak yg banyak bunyi. Tolong hormat privacy orang lain. Kalau reporter tanya cakap je la no comment atau suruh diorang tanya DD sendiri.

    Over btul si Yana ni

    15

    13
    • Anonstickpan says:

      Alahai bini pun x tunjuk muka masa FK kene tahan apsal pulak ko yg panas hati Yana ni bersuara. Dia sekadar nak ringankan beban hubby dia yg kene handle hal ehwal FK sepanjang kes ni berjalan. Common sense, kalau baca statement Yana btul2 pun dah nampak yg she got her hubby best interest at heart. Duh!

      15

      7
  3. Ciknara says:

    Drugs spoil your life! Aku syak FK ni ambil drug jenis baru tu. Tu yg jadi mcm ni.

    6

    1
  4. Anonymous says:

    Dah suam dah isu nk. Next?

    3

    0
  5. Anonymous says:

    Tanya staff rimba rusa kota damansara. Fk ada ngeteh kat sana dgn seseorang sblm insiden balai tu.

    3

    0
  6. Neo says:

    Hal rumahtangga org..biar la DD jk yg jawab..ko ckp no komen sudah la..

    17

    1
    • Zoziziz says:

      Betul tu. Diam sudah la. Sibuk je nak interframe jgk. Ckp je no comment. Ape2 perlu tanya sendiri kepada fadzil. Kan settle. Ni gigih nak buat caption kat socmed bagai. Nak explain kat reporter. Tau la kau artis jgk. Tp xperlu kot nak masuk campur. Buat org fikir yg bukan2 n kata awak tu lebih sudu dari kuah puak. Sedih laaaa

      14

      1
  7. Gorges says:

    Yana. Why are saying all these NOW. Sudah la tu.

    10

    0
  8. Lulu says:

    Yana ni sejak repair hidung, gigi dagu. Over je konon² class ko biasa² je la taraf jihan, kategori pelawak tetiba jd kategori lain lak yana.. Dulu suka masa brlakun jd wawa skrg menyampah

    10

    1
  9. salem says:

    kalo org lain hisap dadah kena hina…bila datuk ni hisap…byk support pulak yg simpati dll

    5

    1
  10. lihatlah... says:

    Jangan menangkan kerana tekanan, ambik dadah.. setiap masalah ada cara lain untuk ditangani. Aku dah perhati ramai yg terjebak dgn dadah, tak boleh nak berubah..walau sethn dua, dah bersih..bila bertemu lg rakan-rakan yg ambik benda ni..hati tak kuat dan ambik semula. Dadah bukan boleh dicuba sbb ia membunuh. kawan aku..seharian tak muncul..sebab tgh ambik benda ni..tak sedar dah keliling..esoknya muncul, perangai dah tak tentu hala…org normal blh bezakan bila mereka tgh layan kepala… buat yg bukan-bukan… bercakap pun walau nak kontrol mcm biasa pun, kita boleh kesan bezanya. Hati-hati ye..ingatan untuk diri sendiri dan semua kt luar…

    6

    0
  11. anon says:

    jab lagi isu yana n laki dia pulak ..sbb yana bagi statment tanpa berbincang …ahh mula dah episod cerekerama retis2 sendu bermula …

    1

    0