January 14th, 2020

Siapa kata bermain permainan video membuang masa dan tidak boleh menjana pendapatan? Perkara ini telah pun dibuktikan oleh seorang suri rumah yang baru-baru ini viral apabila berjaya mendapat pendapatan mencecah RM18,000 hanya dengan  bermain PUBG.

yana samsudin game

Terbaru, pelakon popular Yana Samsudin turut melakukan perkara yang sama. Dia kini aktif sebagai penstrim permainan video di laman Facebook sejak Ogos lalu dan akan menghabiskan masa antara tiga hingga enam jam sehari untuk aktiviti tersebut.

Yana sememangnya minat bermain permainan video sejak di bangku sekolah lagi dan suaminya, Fadzil Zahari juga faham akan minatnya itu. Dia sanggup menghabiskan hampir RM7,000 untuk komputer dan beberapa keperluan lain.

yana samsudin

Saya sudah mula aktiviti ini sejak Ogos tahun lalu. Kebiasaannya, saya menghabiskan masa kira-kira tiga hingg enam jam sehari. Tapi, ia bergantung kepada individu.

Alhamdulillah, suami juga faham dengan minat saya. Dia tidak pernah menghalang saya untuk melakukan penstriman permainan video. Cuma, dia pelik bagaimana saya boleh bertahan selama berjam lamanya.

yana samsudinMenurut Yana, aktiviti itu turut menjana pendapatan buatnya dan bukan hanya bermain permainan video semata-mata. Walaubagaimanapun, dia tidak mendedahkan jumlah pendapatannya.

Yana bijak menggunakan peluang yang ada dan didorong pula dengan minatnya yang begitu mendalam terhadap permainan video. Gabungan ini pastinya menguntungkan ditambah pula dengan usaha, pasti ia akan membuahkan hasil. Steady Kak Yong..

Sumber Berita : Harian Metro


6 responses to “Yana Samsudin Buat Duit Main ‘Game Online’”

 1. Anonymous says:

  Jangan dijadikan habit main game online. Nanti binasa badan dan keluarga

 2. Bella bellon says:

  X pa la. .x gduh nk pikir apa.. aku dr pg keje x selesai. .hadap fon pun bila nk check klu ada wasap pnting.. nk hadap sejam pun bblum tntu, apatah lg sampai 6 jam . mereput la anak laki aku x mkn..

 3. Anonymous says:

  ‘menghabiskan hampir RM7,000 untuk komputer’ tapi kenapa masih main kat mobile? kenapa tak main kat komputer? smh

 4. hahaha says:

  lepasni keluar tajuk ” aku dimadukan kerana pubg”

 5. Anonymous says:

  dh xde job berlakon… main game video lah pulak yg penting duit masyuk…. sukahati lah pelbagai cara nak cari duit… kisah balqis jadikan teladan… jgn smpi biar anak sakit g merayap sorang2 jual buku nk sara perut sendiri & mak…

Loading...