Written by AbangNara | September 22nd, 2015

Akhirnya, seperti yang telah dijanjikan, Lisa Surihani dan Yusry KRU telah pun mengumumkan nama Yahaira Leanne yang membawa maksud “wahai sebaik-baik kelembutan”. Cantik nama yang diberi. Sedap mendengar dan menyebutnya.

lisa surihani

Pengumuman nama anak Lisa Surihani dan Yusry KRU ini telah dilakukan menerusi akaun Instagram mereka.

nama anak lisa surihani

Sekali lagi diucapkan tahniah kepada Lisa Surihani dan Yusry atas kelahiran puteri mereka. Semoga Yahaira Leanne membesar dengan sihat sejahtera serta menjadi anak yang berjasa kepada kedua ibu bapanya apabila dewasa kelak. Sama-sama kita doakan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

83 responses to Yahaira Leanne, Nama Anak Lisa Surihani & Yusry KRU

  1. Anonymous says:

    Yahaira Leanne Y-yusry L-lisa. simple math.

    0

    0
  2. Anonymous says:

    Tahniah

    0

    0
  3. senget sangat kannnn says:

    maksud elok…tp bahasa apa tu asalnya ek

    0

    0
    • Enta tanya Ana jawab says:

      Perfectly bahasa Arab. ?? ???? ????

      0

      0
      • Anonymous says:

        Mexico….ada artis nama Yahaira Plasencia.

        0

        0
        • Baby Larat says:

          ha….hembek kaw!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          sebijik…Fara Mendoza….adoi la…artis baju dalam.
          Korang buat lawak. heheheheheh

          0

          0
        • senyum kambeng :) says:

          Xde maknanya Arab, tu mesti Yusry minat artis Mexico tu. Bukan tak kenal adik beradik KRU tu. Cedok idea orang je kerja mereka…..

          0

          0
        • HMNNNN says:

          ARAB LA SANGAT….KAN TERAMBIL NAMA MODEL SELUAR DALAM MEXICO…..
          LAIN KALI GOOGLE DULU. KESIAN NYA.

          0

          0
        • Anonymous says:

          gigih nak carik yg same nama..ramai je nama same, ade ape hal.
          nak malukan org dah kenape??
          suke ati mak bapak die la nak letak name..kecoh tak sudah2 manusia neh, tak share gambar mgelupur nak tgk, lepas tu bagitau nama nak kritik pulak
          just shut up!

          0

          0
        • Anonymous says:

          hahaha…. nama sangat fail.. tulah google dulu …. leanne apakah bendanya ntah?

          0

          0
      • MSJ says:

        Kesian semua orang nama Mohamed. Ingat mak bapak nak bagi nama Arab yang makna baik, rupa-rupanya nama pengganas Al-Ma’unah yang curi senapang dari kem askar di Perak tahun 2000 dulu.

        0

        0
        • Anonymous says:

          kau dah kenape?
          kalau tak tau cite jgn tulis ape2.
          name tu berkurun dah ade ko bak cite tahun2000???

          0

          0
        • MSJ says:

          Betul la tu. Yahaira nama model seluar dalam, Mohamed tu nama ketua al-maunah. Apa bezanya?

          Kawan saya ada seorang nama Maradona, lahir tahun 1986. Tak sangka ada pemain bola Argentina tiru nama dia.

          0

          0
  4. aydahtakuadd says:

    Awaa, bila nak tunjuk muka baby awaa

    0

    0
  5. zaza says:

    Leanne Mitchell = juara the voice UK musim pertama
    semoga dia menjadi penyanyi jugak one day.hihi.

    0

    0
  6. Kurita says:

    Tahniah Yusry & Lisa… Selamat Datang Yahaira Leanne???

    0

    0
  7. Yunaliz says:

    Alhamdulillah… Tahniah Yusry & Lisa. Semoga Yahaira Leanne menjadi seorang anak yang solehah. Amin…

    0

    0
  8. YL says:

    Tahniah Mrs. Lisa and Mr. Yusri KRU for baby girl YL from Indonesia. Selamat sudah menjadi orang tua. :)

    0

    0
  9. dah agak dah says:

    Leanne……. yup…… leanne……. lol…..

    0

    0
  10. dah agak dah says:

    Mommy……. daddy……..

    Me want belachan in me susu……..

    Me a star…… me white……. me no brown…….

    Me want blue eyes…… me dye blonde. ….. no, maybe red……

    0

    0
  11. Nyonya mansor says:

    Ko kenapa dah…demam

    0

    0
  12. Sabariah says:

    Entah dah knpe… agaknye tekanan mental kot sbb sabariah tgglkn die

    0

    0
  13. Ikan Yu says:

    Congrats Mr & Mrs YL!!!!! Welcome Baby Yahaira Leanne :)

    0

    0
  14. Cookies says:

    Congrats Yusry and Lisa from we all Singaporean..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    napelah orang melayu sekarang kasih nama anak susah susah mcam tu, bikin bebelit lidah

    0

    0
  16. Tanye je says:

    Hari tu bukan bgtau pregnant anak kembar ke

    0

    0
  17. ROSS BIRU says:

    Alhamdulillah dan tahniah…aamiin…

    0

    0
  18. saye says:

    What does Yahaira mean?
    Meaning of the name Yahaira

    [ syll. ya-hai-ra, yah-a-ira ] The baby girl name Yahaira is pronounced YAEHHEH-RAH †. Yahaira is of Hebrew and Native American origin. It is used mainly in Spanish and English. From Hebrew roots, its meaning is ‘he enlightens, he shines’ – in this context, Yahaira can be used in the Spanish language. It is derived from the word owr which is of the meaning ‘to enlighten, to shine’. The name was popularized by a character bearing the name in the Venezuelan telenovela Esmeralda (1970s).

    In addition, Yahaira is an English form of the Spanish Yajaira.

    Yahaira is also a form of the Hebrew Yakira.

    Yahaira is the feminine equivalent of the English Jair.

    Forms of Yahaira include the names Yahara, Yahayra, and Yahira.
    Other forms of the name include the diminutive Hara and the Spanish spelling variant Yajaira.

    Yahaira is rare as a baby girl name. At the modest peak of its usage in 2005, 0.015% of baby girls were named Yahaira. It had a ranking of #823 then. The baby name has markedly slipped in popularity since then, and is used only on a very light scale now. Out of all girl names in its family, Yahaira was nevertheless the most frequently used in 2012.

    0

    0
  19. izzy says:

    cuba sebut ‘yahaira’ tu.. cam sangkut sikit.. mcm ade harapan bb nti pelat ‘r’ cam mummy dia gak…

    0

    0
  20. lily says:

    kalau ikut ejaan betul yakhaira liyan

    0

    0
    • Derpina says:

      Ni pun cantik..lagi cantik..

      Kalau sebutan dah tak sama, maksud dah tak sama la kan..ke camana?

      0

      0
    • IRA says:

      serious lagi best ejaan ni

      0

      0
    • kelaas u lily .... says:

      Lily ….. lg kelassss ejaan tu sbb lebih tepat sebutan bhs arabnya.
      Sebutan ‘ YaHaira ‘ dgn ‘ Ya Khaira ‘ agak beza sikit sbb klu kite baca AlQuran ‘ HA ‘ dgn ‘Kha’ dah lain bunyinyer dan maksud boleh jd lain.
      Yahaira ni slalu nama prempuan kat europe dan latina.
      Betul ke dis couple ni kate nak namakn anak dlm bhs arab padahal ejaan smua lbh kpd barat.
      Agaknya mereka ni nak tapaw nama anak 2 in 1. Bhs arab boleh dan barat pon boleh. Cume ejaan bhs arab agak lari sikit.

      0

      0
      • kelaas u lily .... TAHNIAH YL says:

        Aper2 pun TAHNIAH utk parents. Baby YL ni mmg comei sesangat sangat sbb tngok kat blog lain mirip rupa ibu.
        Kami doakn baby YL jd anak yg bermanafaat kpd Agama, Ibu bapa, Bangsa dan Ngra.
        Jd ank Solehah kebanggaan umat islam. Aameen.

        0

        0
    • wawa says:

      Ingatkan leanne tu sebutan diaa ‘Lin’ sbb Lin maksudnya kelembutan. Yakhaira tu mmg betul harus begitu ejaannya… ^_^. Apepon mmg unik.

      0

      0
  21. anonymous says:

    Kalau nama rare cam Melati, Salmah, Kuntum, Dahlia, Bunga Cik Kembong.
    Selamat Datang YL…

    0

    0
  22. Kak Jorah says:

    Dahsyat nama budak ni ,,
    Sedap sangat.,
    Akak mcm rindu nama2 klasik org melayu kita . Mcm PEAH , JOYAH , Enot , GAYAH , markonah.. Rosmah n Tipah..

    0

    0
  23. kak kiah says:

    ape la pengomen2 kt nara ni…dok kalut pasal nama anak org tu da kenapa…budak tu xde satu zarah dosa pon ngn korg..korg yg dok kalut buat dosa ke budak tu.andai kata esok tuhan amik nyawa dia..dia direct terus ke syurga..tp korg ado????doa yg baik2 sudah la….what a typical malay….

    0

    0
    • Aku tak Bersalah says:

      Anda yakin yg komen di sini semua melayu? Saya bangsa inggeris pun ada komen di sini

      0

      0
      • kak kiah says:

        psl bangsa melayu la paling suka kondem itu ini…kalo ko tu bukan bangsa melayu ko p main jauh2 tok sah kalut nk reply mesej org….ko terasa apsal..ke sebenar nya ko melayu perasan ‘bangsa inggeris’….

        0

        0
    • Kasmah says:

      Ko siapa yg mndai mandai nk kata andaikata?
      Ko pun sibuk nak kutuk apa hal ? Kalau da ketat sangat ko g la layan kambing korban tu .. Buat keja aamal k

      0

      0
  24. Weng Weng says:

    lagi sedap Ya Humaira Ya Hanana..

    0

    0
  25. Anonymous says:

    bdk tu br umur seminggu korg dh kalut protes nama ejaan betul tak betul maksud smpi xsmpi..doakan je yg baik2 utk bb tu…parent ia tentu tau apa yg terbaik utk si ank. mn ada parent nk bg nama yg xelok kat ank2! ckp ikut sedap korg je! tak kira apa pun nama ia, if parent ia tau mendidik ank dgn betul insyaAllah betul la hala tuju idupnya. nbor sy ank nama magfiratul tu elok je..nama tu bagus maksudnya!

    0

    0
  26. melissa says:

    aku name western, elok jer jadi manusia… ape ade pada name asal x bg name maksud buruk udahler…yang penting didikan mak bapak dan jati diri budak tu bile dah besar nanti…

    0

    0
  27. Anonymous says:

    yang penting nama…Caitlyn Jenner hanya 2 orang je daftar kat USA.
    Ha, baru unique.

    0

    0
  28. Azalin adali says:

    Tak pe la .. Kita doakan yg terbaik k ..
    Kang dia letak nama CIBAI ASMARA . Lagi susah …
    Hahhahahh

    0

    0
  29. tahniah lisa n yusri

    0

    0