October 16th, 2020

Jika sebelum ini hangat di media sosial apabila dikatakan terdapat beberapa buah kereta mewah milik selebriti Shuib Sepahtu telah disita oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bagi membantu siasatan berkenaan sindiket Macau Scam.

Ditemui media, Shuib tampil mengakui bahawa kenderaan disita yang tular baru-baru ini memang miliknya. Dia dalam pada masa yang sama berkata bahawa sudah menjadi kewajipan buat dirinya untuk memberi kerjasama kepada pihak berkuasa.

View this post on Instagram

Alhamdulillah ?? . . . @sitisarahraissuddin @bubblebeemalaysia_hq #14102020 #BubbleBee #FordRanger

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu) on

“Ya memang kereta yang tular disita tempoh hari milik saya. Saya tahu pelbagai fitnah yang bertebaran di laman sosial buat masa ini, namun perlu saya hormati pihak berkuasa yang masih menjalankan siasatan. Tiada komen lain yang ingin saya kongsi selain mahu memberi fokus buat kerjaya dan perniagaan saya kini,”

Dia yang dilihat memuat naik foto bersama keretanya yang telah dikembalikan itu di ruangan Instagram semalam adalah semata-mata bertujuan ingin meluahkan rasa syukur selepas berdepan pelbagai dugaan bersama isterinya, Siti Sarah.

View this post on Instagram

Happy belated Birthday my lovely brother @markadam1079 … Thanks for everything,thanks to be a part of my life… Terus sukses marki for your @suaraacademyofficial @bubblebeemalaysia_hq LAST WORD LOVE U MARK ADAM ?

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu) on

“Bukan riak, tapi jelas menunjukkan betapa saya dan isteri sangat bersyukur dapat melalui dugaan ini bersama. Banyak yang saya belajar sebenarnya, bagaiman satu gambar juga mampu menimbulkan fitnah dan spekulasi,”

Mengimbas kembali, Shuib telah dipanggil SPRM bagi membantu siasatan berhubung kes penggubahan wang haram yang turut membabitkan beberapa orang kenamaan dan VIP.

Sumber : Utusan Online


4 responses to ““Ya, Itu Memang Kereta Saya,” Shuib Sepahtu Mengaku Kenderaan Dirampas SPRM Itu Miliknya”

  1. Akal jauh says:

    2 billion lesap depan mata 30 juta rakyat malaysia sprm tak ambik kesah plak, rakyat takda akal masih sokong….. hahahhahahhahahhahahhahahhahahahhahhaha

  2. Anonymous says:

    biasalah tu melayu mana boleh tgk melayu lain kaya.. haruslah dengki

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...