March 29th, 2017

Minggu lepas, pengakuan Adi Putra di Instagram yang sudah menceraikan kedua-dua isterinya mengejutkan ramai pihak.  Ada yang mengatakan Adi tidak tahan dengan konflik berterusan antara kedua-dua isterinya itu. Malah, pelbagai spekulasi lain turut timbul.

Segala usaha beberapa wartawan untuk mendapatkan komen Adi berhubung kes penceraiannya itu gagal kerana beliau tidak dapat dihubungi.

Namun, seorang wartawan Kosmo!, Nurul Fadila Awaludin  cuba untuk bertanyakan hal berkenaan melalui aplikasi WhatsApp, malang sekali Adi menjawab pertanyaan itu dengan sinis dan turut mendedahkan perbualan itu berserta nombor telefon wartawan terbabit di akaun Instagramnya.

Sejak daripada hari itu, Nurul menerima pelbagai mesej berbaur kecaman akibat daripada perbuatan Adi yang tidak mengaburkan nombor telefon miliknya. Nurul meyifatkan Adi seolah-olah mahu membuliinya.

Isu ini turut mendapat perhatian wartawan lain juga yang menyelar tindakan Adi kerana tidak menghormati tugas mereka.

Berikut antara teguran wartawan Tengku Khalidah Tengku Bidin mengenai isu ini : –

Walaubagaimanapun seseorang artis itu sedang menghadapi masalah ataupun terganggu dengan hal peribadi, mereka seharusnya menghormati juga kerja orang lain. Selama ini, wartawan juga yang  membantu menaikkan nama Adi Putra sehingga beliau dikenali.

Sumber Berita : Tengku Khalidah


Comments are closed.

Loading...