Written by Bella | June 27th, 2018

Imej terbaru pelakon popular Shaheizy Sam yang berambut blonde serta menindik telinga dan hidungnya mencuri perhatian ramai. Mereka agak terkejut dengan penampilan terbaru pelakon itu yang dianggap tidak sesuai sebagai seorang lelaki Melayu beragama Islam.

Seperti biasa, perkara itu mengundang kecaman netizen. Meskipun ia tindikan sementara, namun niat tidak menghalalkan cara.

Kalau anda mengikuti Instagram Sam, didalam foto lain, tindikan di hidungnya itu sudah tiada dalam erti kata lain iainya palsu. Berfikir positif sahaja, mungkin Sam sedang melakukan persiapan untuk watak dalam drama ataupun filem terbaru lakonannya.

35 responses to Warnakan Rambut Blonde Dan Tindik Hidung, Netizen Mahu Shaheizy Sam Bertaubat

  1. fishball says:

    apa je lah korang??? dia nye pasal lah nak tindik hidung ke, pusat ke, kening ke, bibir ke, lidah ke asal korang nak sibok??? jaga je lah dosa sendiri. skit2 nak spot dosa orang CHET SILA MENINGGAL

    2

    20
    • Akak Kantin says:

      Bini Sam detected……………>>>>>>>>>……..<<<<<<<<<…………..**************…….************…………

      11

      0
    • roha says:

      Daripada Abu Sa’id al-Khudri ra katanya, “Aku telah mendengar Rasulullah saw bersabda, “”Barangsiapa diantara kamu yang melihat kemungkaran, hendaklah ia merubah/mencegah dengan tangannya (kekuasaan) jika ia tidak mampu, maka dengan lidahnya (secara lisan), dan jika tidak mampu, maka dengan hatinya (merasakan tidak senang dan tidak setuju). Dan itu adalah selemah-lemah Iman”.

      [Diriwayatkan oleh Imam Muslim]

      21

      0
    • Anonymous says:

      Daripada Abu Sa’id al-Khudri ra katanya, “Aku telah mendengar Rasulullah saw bersabda, “”Barangsiapa diantara kamu yang melihat kemungkaran, hendaklah ia merubah/mencegah dengan tangannya (kekuasaan) jika ia tidak mampu, maka dengan lidahnya (secara lisan), dan jika tidak mampu, maka dengan hatinya (merasakan tidak senang dan tidak setuju). Dan itu adalah selemah-lemah Iman”.

      [Diriwayatkan oleh Imam Muslim]

      7

      1
      • WeWa says:

        Eleh… artis je la korang kononnya tolong tegur bagi mencegah kemungkaran… tegur pun dalam blog. Macam diorang baca. Jiran-jiran sekondo, seflat, serumahsetinggan, setaman, sejiranan yang tak bertudung, rambut dye, bertindik sana sini, pakai suar pendek, sleeveless tu ada tegur? Ada? Ada? Nan hadoooo!!! Puikh! Sila meninggal. Setakat kopipes dalil sabda ayat koran semua aku pun boleh. Melayu memang hipokrit.

        4

        13
        • minyak angin says:

          artis semalaysia baca blog lah dol. artis malaysia ni byk insecure sbb tu selfie je manjang. kebykkan ketagih compliments & nk tahu je bila org kecam. artis terang2an kemungkarannya. makcik sebelah rumah ko ada masuk beautifulnara ke org nak tegur kat sini? hado?? ko pegi copy paste ayat quran letak kat pintu jiran ko baghal!

          14

          0
        • WeWa says:

          Bodoh ko ni ‘minyak angin’. Ko twist apa aku cakap. Aki cakap, ada korang pi tegur jiran2 sekondo, seflat, serumah setinggan, setaman, sejiranan? Ada? Takkan nak tunggu jiran2 tu masuk blog hiburan membawang baru nak tegur kot? Pi la buka pintu, tingkap rumah dan menegur sesama Islam katanya…. ada? Ada? Nan hadoooo… eh, I ni kat Chester (UK) you… makcik2 pakcik2 sebelah rumah aku or sesiapa pun kat kejiranan aku ni semua omputih, semua takyah tegur. Hakhakhak ???

          0

          11
        • popiah says:

          kesah plak kitorg ngkau dok negara mana? bluek. perhaps living abroad has made u forget ur duties as a muslim. maybe u shud dust ur Quran and start reading them again..oh n refer to hadeeths too. ur faith n attitude needs polishing. sbg muslim mmg kita kene mengingatkan wherever possible. i think it is fitting that anon put a reminder here…its for people like u who seem to have lost their way

          9

          0
        • WeWa says:

          Kisahlah sbb dia suruh tampal ayat quran kat pintu jiran. Gila apa? Ko hengat orang sini heran dengan quran? And sini takde orang nak ceramahkan kan orang nak dye rambut, nak tindik telinga, nak paia baju sekerat. Takdepun diorang nak berkuthbah kat artis.

          0

          3
    • Corse 848 says:

      Patutnya time bujang dlu.. Puaskan dlu apa yg nk dibuat.. Ni dah ada anak.. Kena bg contoh yg baik kat ank… Kat org sekeliling. .. Klu dah nampak kena tegur.. Mana boleh biar..

      11

      0
    • Chohkri Yulis says:

      Zaman dia dgn grup hip hop Mob dh bsubang bagai. Mase tu dia dh x blakon. Pastu masuk compeni David Teo dia imej baru pastu job blakon byk. Aku ingatkn dh stop imej lama rupenyer de lg. Haha. Lubang subang de lagi tu dia pakai je sr mbazir je. Hahaha

      2

      0
    • Anonymous says:

      Daripada Abu Sa’id al-Khudri ra katanya, “Aku telah mendengar Rasulullah saw bersabda, “”Barangsiapa diantara kamu yang melihat kemungkaran, hendaklah ia merubah/mencegah dengan tangannya (kekuasaan) jika ia tidak mampu, maka dengan lidahnya (secara lisan), dan jika tidak mampu, maka dengan hatinya (merasakan tidak senang dan tidak setuju). Dan itu adalah selemah-lemah Iman”.

      [Diriwayatkan oleh Imam Muslim]

      0

      0
  2. Anyn says:

    Kalau dah sendu job x masuk laki bini. Anak xda sapa nak panggil buat show rancangan sendiri..

    7

    0
  3. abc says:

    Colour rambut anak Sam semulajadi ke??

    1

    0
  4. benci si kontot says:

    nak tiru org zaman jahiliyah dulu ke kontot? nape tak pakai gelang kaki berloceng skali! dah supa keling dh aku tengok kau, malu la sikit dah jadi bapak org walaupun benda tu fake, tapi tetap menyerupai org² jahil zaman dulu kala cehh

    5

    0
  5. mak cute says:

    status dah bapak org…bkn muda lagi oi..bajet hot2 ko nak saing bossned ke siap berantai..laki bini poyo konon sempoi..tgk pun job dah sendu sgt skrg…

    1

    0
  6. Anonymous says:

    why bother…why bother????

    1

    0
  7. Anonymous says:

    mmg tak pernah berkenan kat dia nie..bila pandang je dia ni…rasa selekeh, semak & busuk.
    muka tak mandi la senang citer.
    lps kawen lagi teruk jadinya. mcm takde bini nak jaga imej.

    4

    0
  8. Anonymous says:

    dia kan pergi rusia tgk world cup. biasa laa tu, artis malaysia kalau pergi luar negara kan terus lupa asal usul. tgk je laa lopak tu. hahaha, harap laa si sam ni tukar gaya je. jgn kat sana dia berjoli dgn perempuan lain dah laa. hahaha badan dah laa sedap.

    2

    0
  9. Anonymous says:

    ni mungkin imej utk watak dalam next filem…

    2

    0
  10. apit says:

    rasanya ni cuma watak dia dlm filem akan dtg.. jadi tak yah la kalut sangat..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    ntahape2 je, drpd start die kawan dgn faz pastu x ngaku, pastu kawen pon sponsor dpt tajaan dgn pakaian yg merapu2, pastu syatilla nye pon mcm terpakse aje pakai shawl yg makin lama pon makin merapu, so aku x heran lah kenapa mamat sam ni mcm ni, kalau dah lead nye pon kelaut dalam, inikan anak bini nye. dgn si anak terpalit skali rambut berkaler (wpon inai) pls lah weh try hard sgt kot tapi still sendu.

    7

    0
  12. peace yo says:

    apa yg kalut sgt netizen, itu untuk watak baru dia lah, itu subang semua its yg melekat punya x ada tindik2 pun. x tahu cerita sebenarnya jgn kalut condemn org tu, x pasal2 dpt free dosa pula, netizen netizen hiss hiss hiss

    0

    2
    • Anonymous says:

      watak baru kt padang bole rusia ker tu… siap pakai subang rantai skript pun belum ada… tunggu dulu dpt job lepas balik msia baru lah kalut bertindik rambut color bagai.. job belum ade tak payah kalut sgt..

      3

      0
    • Anonymous says:

      Ek eleh kalau ye pon nak menjiwai watak xyah laa sampai ke rusia bawak watak tu even tho aku tau tu subang magnet tapi perlu ke ko heret imej lakon layar ko tu kemane2? Eleh cakap aje lah x puas enjoy nak pkai subang mmg teringin, laki bini same je sepesen tapi aku tgk mcm try hard sgt kot nak tunjuk mcm trend setter. Phewww setakat trend setter bersubang, bini seluar senteng shawl lilit stakat mane yg dpt aje baik xpayah bro.

      1

      0
  13. melati says:

    Biar lah dia ..dia kena Penyakit Kanser Rambut tu..!!! tgk lah muka dia mcm Monyet Circus…hmmmm

    1

    0
  14. Anonymous says:

    bila laki bini dah sendu… tak abis2 guna anak nak kan perhatian… sepesen parents yusof iskandar… bosan

    3

    0
  15. Anonymous says:

    Sila kembali kepada fitrah anda Shaheizy Sam bin Abdul Samad.. Rambut dah cantik warna hitam, telinga dah sempurna tiada cacat cela, diubah2nya jadi buruk.. Bersyukur di atas kuniaan tuhan.. dah bosan sgt ke hidup kau sampai nak bertindik dan berantai macam pompuan? Jangan jadi contoh tak baik kat anak..

    0

    0
  16. 8 says:

    Mid-life crisis.

    0

    0
  17. Aku masih cantik says:

    sekoq lagi artis sendu…suam2 taik itik….ahahah

    0

    0
  18. Fabulous Fan says:

    Comotnya Sam, nasib Fazura dump dia dulu.

    1

    1
  19. Anonymous says:

    sekali pandang dalam gambar muka anak dia macam Nichkhun.

    0

    0

Leave a Comment

Optional