August 15th, 2019

Bertuah dijemput sebagai tetamu Allah SWT menunaikan ibadah haji pada usia muda, penyanyi Wany Hasrita berkata, pengalaman pertama dia menjejakkan kaki ke Tanah Suci begitu menakjubkan.

wany hasrita

Tidak dapat digambarkan dengan kata-kata perasaan Wany apabila kali pertama dia melihat Kaabah, sehingga menitiskan air mata.

Kali pertama melihat Kaabah, hanya Tuhan saja yang tahu. Saya menangis seperti budak kecil. Sepanjang tawaf, mata tidak berkelip melihat Kaabah kerana tak percaya sudah ada depan mata.

wany hasrita kaabah

Alhamdulillah, saya sudah selesai menunaikan ibadah haji. Bermula dengan menjaga ihram dan wukuf di Arafah, saya terus ke Muzdalifah mengutip batu untuk melontar jamrah. Selepas tengah malam kami ke Masjidil Haram untuk tawaf dan saie.

Wany meluahkan rasa syukur segala urusan ibadah hajinya berjalan dengan lancar serta dipermudahkan. Wany juga memberitahu dia sudah membacakan doa yang dikirimkan peminat.

wany hasrita haji

Wany  menerima jemputan daripada Kedutaan Arab Saudi untuk menunaikan ibadah haji ditemani rakannya yang juga penyanyi Amira Othman.

Sumber Berita : Harian Metro


9 responses to “Wany Hasrita Menangis Lihat Kaabah Depan Mata”

 1. Anonymous says:

  mabrur ke tidak tu antara dia dengan Allah. jangan ambil tugas Allah. kita sendiri taktahu Allah dah ampunkan dosa kita ke menaip benda takbaik ni?

 2. Hannah Delisha says:

  Pergi haji mcm pergi umrah saja..siap bermakup2 bagai…thats why la tbg haji slalu pgil bila umur dah senja..kalau bagi yg muda2 mgkin haji xmabrur plak. Tgok nabil sudahla….

  • Anonymous says:

   Allahuakbar…sepatutnya dia menjadi contoh utk kita yg belum ke tanah suci Mekah…tak salah hendak berwangi-wangian dan mencantikkan diri…bercelak sume pun tak salah…as long as wudhuk masih sah n ibadah pun sah juga…

Loading...