March 8th, 2018

Entah kenapa ada sesetengah pihak yang tidak boleh menerima kenyataan pertunangan antara Sufian Suhaimi dan Elfira Loy sudah pun putus.

Sehingga hari ini, masih ada yangn mencetuskan pelbagai spekulasi dan ingin mengetahui adakah benar Sufian tidak mampu menyediakan jumlah wang hantaran yang tinggi dan menyebabkan perpisahan itu berlaku?

Walaubagaimanapun, Sufian dengan tegasnya menafikan dakwaan tersebut dan meminta agar orang ramai berhenti menyebarkan berita tidak benar. Hormatilah keluarga beliau dan Elfira.

Saya percaya, dalam hal sebegini, banyak pihak seperti mahu menjadi yang pertama. Seolah-olah, mereka tahu segala-gala yang berlaku.

Tidak kurang juga yang membuat andaian dan kesimpulan sendiri, termasuklah dalam soal wang hantaran. Sedangkan, hakikatnya tiada isu pun dalam perkara itu. Silalah berhenti daripada membuat kesimpulan sendiri dan hormatilah keluarga saya serta Elfira.

Menurut Sufian, tiada jumlah wang hantaran tepat yang ditetapkan oleh pihak Elfira. Namun, ibu Elfira ada meletakkan syarat dimana Sufian harus menghafal Surah al-Mulk dan menambung setiap hari sebelum bernikah dengan anaknya.

Sumber Berita : BH ONLINE


48 responses to “Wang Hantaran Bukan Punca Putus Tunang – Sufian Suhaimi”

 1. Minah ke do says:

  Motif mak el soh menabung setiap hari??dr kecik kot kite da diajar soh menabung,xkn yg tu syrt mak el utk pian kot..kalo yg tu bdk umo 3tahun pn leh menabung stp hari..ishhh

 2. minah senget says:

  stop2 la crta depa dua org ni..sok2 depa baik balik ka apa ka..kita yg dok buat andaian ni yg nmpak jahat.

 3. Anonymous says:

  setiap org ada “nilai duit hantaran”..

  • wekkkkkkk says:

   kalau x ada duit hantaran..habis guna air liur je byr semua..
   Kenalh letakkan amount.
   Tak letak amount maka…EL tu x ada nilainya ye..
   berapa 500 ribu..1 juta..2 juta..3 juta..
   1 ribu..2 ribu..3 ribu

   yg mana.
   tipulhx ada nilai

 4. kakak halia says:

  suffian suhaimi……buanglah jambang. Tak kemaslah. Tukar imej….jgn pakai kot….perlu ada xfactor….

Loading...