Written by Bella | March 8th, 2018

Entah kenapa ada sesetengah pihak yang tidak boleh menerima kenyataan pertunangan antara Sufian Suhaimi dan Elfira Loy sudah pun putus.

Sehingga hari ini, masih ada yangn mencetuskan pelbagai spekulasi dan ingin mengetahui adakah benar Sufian tidak mampu menyediakan jumlah wang hantaran yang tinggi dan menyebabkan perpisahan itu berlaku?

Walaubagaimanapun, Sufian dengan tegasnya menafikan dakwaan tersebut dan meminta agar orang ramai berhenti menyebarkan berita tidak benar. Hormatilah keluarga beliau dan Elfira.

Saya percaya, dalam hal sebegini, banyak pihak seperti mahu menjadi yang pertama. Seolah-olah, mereka tahu segala-gala yang berlaku.

Tidak kurang juga yang membuat andaian dan kesimpulan sendiri, termasuklah dalam soal wang hantaran. Sedangkan, hakikatnya tiada isu pun dalam perkara itu. Silalah berhenti daripada membuat kesimpulan sendiri dan hormatilah keluarga saya serta Elfira.

Menurut Sufian, tiada jumlah wang hantaran tepat yang ditetapkan oleh pihak Elfira. Namun, ibu Elfira ada meletakkan syarat dimana Sufian harus menghafal Surah al-Mulk dan menambung setiap hari sebelum bernikah dengan anaknya.

Sumber Berita : BH ONLINE

48 responses to Wang Hantaran Bukan Punca Putus Tunang – Sufian Suhaimi

  1. Depp says:

    tak abih2 lagi ka kisah hang ni Pian??????????????

    16

    0
    • T says:

      Silap kau cuma kau xde ferrari je pian

      15

      0
      • Mat Sahdo says:

        Dah la tu… move on. Budak nerd mmg suka kena game. Be strong..

        22

        0
        • wekkkkkkk says:

          hahahaha..ko bagi jmbgn bunga ros dulu, Elfira blas dgn naik heli. Dan sedara di sebelah pihak El itu ada ckp, wang hantaran sebenarnyalah.

          Apa kami buta ke.
          Takut EL dn kuarga EL di cop mata duitan kn, sbb tu “keluarkan statement hari ini 8/3/18…”wang hantaran bukan sebenarnya punca perpisahan”..

          Ke ko pian di suruh “betulkn keadaan”.

          13

          0
    • Anonymous says:

      Alasan ini lagi bodoh..makcik2..kay merepeklah makcik

      0

      0
  2. Anonymous says:

    eh bosan….lantaklah

    10

    1
  3. Anonymous says:

    apa2 jelah.. at least merasa bertunang khenn.. korang yg beriye nk tunang.. gataiii..

    10

    0
  4. gg says:

    takde sape amik port dah pasal ko pian.. ke ko yg x move on lagi senanye..

    6

    0
    • andina says:

      mohong pa wei. ramai kot orang ambek port. pi tengok you tube ah. lagu dia tu saja dan nak dekat 4 juta baru sminggu. baca coment, orang dok kutuk elfira dengan mak dia sebab mintak hantaran banyak dan bagi smangat kat pian. tu yang pian gi tau tu ,bukan sebab duit hantaran. so, tak dak ah orang dok ngutuk mak elfira lagi

      13

      1
    • Anonymous says:

      tak bole move on tu takpe, tu biasa lah org putus cinta. tapi simpan sorang2 sudahh. Jangan nampak lemah sngt, sikit2 nak up status tu ini. tak tau nak sedih ke nyampah.

      7

      0
  5. Jemah Kaki Gosip says:

    poyo je mak elfira ne.anak ko pn bkn bgs sgt ponnn. gosok baju pn mls.ntah2 msk telur je reti. xyah nk briya ltk syarat bgai. beruntungla si supian ne nk kt anak ko. duit tu mmg penting tp belum tentu menjamin kebahagian hokay! #donemembawang!

    20

    0
  6. ntahapahapa says:

    Namun, ibu Elfira ada meletakkan syarat dimana Sufian harus menghafal Surah al-Mulk dan menambung setiap hari sebelum bernikah dengan anaknya.

    Aduhai Nara….MENAMBUNG?? ada ke dlm kamus menambung tu?? ke ko nak tulis melambung…Sufian kena melambung elfira setiap hari kot? hahahaha

    *MENABUNG la oii..
    P/S: Nara si mabuk ketum

    20

    0
  7. melati says:

    Elfira Roy ni bakal bercakap dgn Kucing mcm Neelofa bila tua nanti ..!! tu jer, kalau Muka Elfira Roy mcm Fatzura ok lah jugak..! Ni mcm cicak kobeng..wakakakaakakaka sian Mak Elfira Roy dia tk sedor ker anak dia mcm Cicak …hmmmmm

    2

    3
  8. maksufian says:

    Entah kenapa ada sesetengah pihak yang tidak boleh menerima kenyataan pertunangan antara Sufian Suhaimi dan Elfira Loy sudah pun putus…………………………….

    yang tak boleh move on ialah pian…..ouuui mangkuk sedar dirilah hang tu miskin. dalam dunia bukan hang sorang jer putus tuning ramai lagi……………….blah lahh ouiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii next please

    2

    3
  9. wekkkkkkk says:

    kalau tinggal 1 bulan je lagi nk langsung..duit belum naik habis…maka “wanglh puncanya”..
    ni ha makcik bwg ckp..dh byk kali dlm kuarga buat perkhawinan, masa brtunang dlm kuarga kami..wang naik separuh tau..

    3

    0
  10. Pak lebai says:

    Udoh2 la pian…nak kata kau bongok tapi dah ada master..boleh pikir kan…move on aja la..xyah nak back up sgt…senang citer..xyah jd putat belit..drpd natizen kesian..jadi meluat bc kisah ko ni.. dah ada master..gi cari keja tetap..boleh jamin masa depan…drpd menyanyi..mcm putaran huduo..adakalaa di atas di sanjung..dan ada kalanya di bawah…gunakanlah pendidikan tinggi selaras kepandaian utk berfikir demi masa depan..awk tu muda lagi..jgn sia2kan peluang kesedaran yg telah di berikan…tutup aja buku terus..g keja menabung duit berkepuk tunjukkan kat mak elfira ko sbanrnya berjaya…udah…pastu cari aja awek lain lebih baik sangunp susah dan senang bersama..

    16

    0
  11. fatimah busung says:

    temoh tak paham kenapa orang cakap elfira tu lawa. kulit biashe biase jer. kening lebat tapi serabai. body pun keding. biashe biase jer. takde x factor. tak nampak pun classy. ape yang lawa???

    19

    0
  12. Anonymous says:

    X meluat pun.. org yg tanya, dia jawab la.. nk dgr psl retis mana actually skrg ni.. Kalau xde knowledge lg dasyat royanan pian ni.. tp ni kira dia dh cool hbs.. All the best Pian! Buat lagu banyak2, x sanggup nk dgr retis nk up yg ntah apa2 naik e.g. neeraziz.. ko elok dh nk naik sama2 dgn khai bahar, haqiem rusli dulu. GO go! #appreciatingtalent

    5

    0
  13. Anonymous says:

    netizen cop “EL mata duitan sama gn kuarga”..maka takut org nk lamar akan dtg.
    Sufian betulkn keadaan supaya Sufian x di kata “org yg x ada wang”…malu wei.
    Maka keluarlah ayat “wang hantaran bukan punca perpisahan”.

    9

    0
  14. Noname says:

    Awal2 lagi your mertua dh kawal you…kena hafal surah bagai…
    Sèbenarnya faham maksud ayat2 Alquran jauh lebih baik..
    Bkn kita menentukn future melainkn Allah jua..sudah tentu
    Usaha n niat kena seiring…
    Anak2 dia pn kena sempurna jika begitu kehendak dia..

    11

    0
  15. ayoi says:

    mmg bkn psl duit hantaran tp psl x hafal surah al-mulk….kah kah kah…ko nyanyi blh xkn hafal surah al-mulk x blh….aku seminggu dh blh hafal…y netizen ni pn bengap jgk…byk2 point,point y duit hantaran ko amik port….apsal x amik port y hafal surah al-mulk tu??bkn semua laki y nk kawen ni btl2 fhm psl agama…ade tu suruh mengucap oleh tok kadi pn x lps….suruh bc fatihah pn masih rmai y gagap…ko nk kawen,jd ketua keluarga..klu basic pn xtau camne nk didik isteri dan anak2…ptt laa skrg ni anak2 jd liar,isteri jd nusyuz sbb suami gagal mendidik…

    7

    0
  16. Anonymous says:

    NO MONEY NO TALK

    3

    0
  17. Anonymous says:

    MONEY VERY IMPORTANT RIGHT NOW, DEPEND LOVE..

    2

    1
  18. Anonymous says:

    move on ler pian oi…..boring la

    2

    0
  19. Anonymous says:

    no money…no honey,

    1

    0
  20. Anonymous says:

    life goes on in brother. enough lahhhh….

    1

    0
  21. Anonymous says:

    kenapa lah bodoh sangat dia ni… bodoh nak mampos

    1

    0
  22. Anonymous says:

    Kalau lelaki sejati pian…kalau dah putus tunang ke..cerai ke…depa tak cakap apa2 dah…sekali bagi kenyataan cukup..tak mau cakap apa2 dah..tolong jangan lembik sangat pian…

    6

    0
  23. Kiah says:

    Aku hentak kepala dgn batu lesong baru tau. Move on lahh

    4

    0
  24. bangchik says:

    kenapa aku rasa dia ni cuba into broken character sangat sejak sejak putus tunang? gambar semua mana senyum dah,

    8

    1
  25. melati says:

    Lagi satu Pelik lah sekarang ni…….” Isteri Report Polis pasal Suami pukul anak lah’, pompuan Minta putus lah, ,” Khinzir masuk Masjid lah, Khinzir Extend Masjid lah, Manusia niaga Tudung dlm Disko lah… nk Kiamat dh kot..????? hmmmmm

    7

    1
  26. Naourul says:

    Xapelah..insyallah ade jodoh yg lbh baik utk mereka..

    1

    0
  27. yana says:

    “Menurut Sufian, tiada jumlah wang hantaran tepat yang ditetapkan oleh pihak Elfira. Namun, ibu Elfira ada meletakkan syarat dimana Sufian harus menghafal Surah al-Mulk dan menambung setiap hari sebelum bernikah dengan anaknya.”
    Kalau bukan sebab wang hantaran sebab tak hafal surah al-mulk la ni..

    4

    0
  28. anon says:

    Nara , pls stop posting pasal mamat tak fofular ni…
    xde paedah ape2 pun…

    0

    0
  29. fishball says:

    bagus jgak lah putus tunang… dua2 terlalu muda… blom kenal erti hidup, nanti besok2 kawin 2-3 tahun cerai lagi parah. MOVE ON LAHHHH

    1

    0
  30. MissFee says:

    Zack merican yg jumpa jodoh dia kt majlis birthday si pian ni selamat kawin dah pun..dorang pulak tak jadi..takde jodoh…tp sekurang2 nya ada hikmah hubungan dorg sebelum ni dapat satukan hati yg lain :)

    1

    0
  31. kakak halia says:

    suffian suhaimi……buanglah jambang. Tak kemaslah. Tukar imej….jgn pakai kot….perlu ada xfactor….

    2

    0
  32. Anonymous says:

    setiap org ada “nilai duit hantaran”..

    1

    0
    • wekkkkkkk says:

      kalau x ada duit hantaran..habis guna air liur je byr semua..
      Kenalh letakkan amount.
      Tak letak amount maka…EL tu x ada nilainya ye..
      berapa 500 ribu..1 juta..2 juta..3 juta..
      1 ribu..2 ribu..3 ribu

      yg mana.
      tipulhx ada nilai

      1

      0
  33. minah senget says:

    stop2 la crta depa dua org ni..sok2 depa baik balik ka apa ka..kita yg dok buat andaian ni yg nmpak jahat.

    2

    0
  34. Minah ke do says:

    Motif mak el soh menabung setiap hari??dr kecik kot kite da diajar soh menabung,xkn yg tu syrt mak el utk pian kot..kalo yg tu bdk umo 3tahun pn leh menabung stp hari..ishhh

    1

    0

Leave a Comment

Optional