Walaupun Terpilih Selebriti Dengan Pencapaian Terbaik, 2017 Tahun Mencabar Buat Neelofa

Walaupun Terpilih Selebriti Dengan Pencapaian Terbaik, 2017 Tahun Mencabar Buat Neelofa

Menjadi selebriti tempatan dengan pencapaian paling hebat untuk sepanjang tahun 2017 mmenyimpan pengalaman pahit manis untuk Neelofa. Terpilih menjadi wanita berhijab pertama menjadi Duta Lancome, terpilih sebagai Forbes 30 Under 30, terpilih menjadi Pengarah Bebas Bukan Eksekutif syarikat penerbangan Air Asia serta nilai jualan Naelofar Hijab mencecah RM 200 juta bukanlah merupakan satu pencapaian yang biasa.

Untuk pencapaiannya, Neelofa terpilih mempunyai pencapaian terbaik sepanjang tahun 2017 oleh program terkenal Melodi TV3, Neelofa memberitahu banyak telah berlaku pada tahun lepas:

Advertisement

Kalau diikutkan, tahun 2017 ialah tahun yang pernuh warna-warni buat saya. Dari awal tahun lagi, bermula gelombang berikutan drama yang saya lakonkan, kemudian Manila untuk Forbes, ke Milan dan Paris untuk komitmen duta, ke Shanghai untuk satu pertunjukan fesyen yang besar, akhir sekali pelantikan saya sebagai oleh sebuah syarikat penerbangan sebagai pengarah bebas.

Satu yang boleh saya katakan, ia bukan mudah. Banyak cabaran yang saya kena lalui, ramai orang tak nampak. Orang mungkin nampak, senanglah dekat sana, senang itu, senang ini, tapi sangat mencabar. After all that, Lofa sangat bersyukur dan bertuah. Rezeki-rezeki yang Allah bagi ini semuanya tak disangka-sangka. Alhamdulillah mengajar saya untuk menjadi orang yang lebih baik. Insya-Allah.

Ditanya perasaannya apabila peminat menjadikannya sebagai sumber inspirasi, Neelofa menyatakan dia sangat menghargainya:

Meletakkan diri saya sebagai contoh atau ikon atau idola, sebagai seorang personaliti yang dikenali ialah sesuatu yang sangat saya hargai dan menyemarakkan semangat saya untuk melakukan sesuatu yang baru.

Dia juga mengakui 2017 ialah tahun yang banyak kontroversi buat dirinya tetapi secara positif, ia menjadikan dia manusia yang lebih baik:

Antara tahun yang sangat banyaklah (kontroversi). Dari kisah peribadi kepada (kontroversi) orang lain yang terpercik dekat saya. Dua tahun kebelakangan ini ialah antara tahun yang mencabar buat saya. Tapi bila difikirkan semula jika saya tak lalui fasa-fasa itu mungkin saya tidak akan jadi sekuat diri saya yang sekarang ini.

Sememangnya pencapaian Neelofa pada tahun ini merupakan satu pencapaian yang luar biasa. Setakat ini masih belum ada artis yang mempunyai pencapaian sepertinya yang memulakan kerjaya seni sekitar 2011 setelah memenangi pertandingan Dewi Remaja pada tahun 2010. Tahniah diucapkan buat Neelofa semoga terus berjaya dan menyinar dalam karier. – beautifulnara.com

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

53 Comments

  1. Anonymous

    January 4, 2018 at 4:45 pm

    neelofa ni senior kite masa di MRSM dulu.memang sangat cantik dan bijak. ramai peminat sejak dulu hehe. budak bijak.dpt straight A spm. tp sayang lofa taknak sambung study lepas tu. tp tak sambung study pon dia berjaya sangat. saya yg sambung study ada degree ni pon tak cukop duit selalu tiap bulan. maklum la keje makan gaji je hehe.

    semoga saya pon akan berjaya mcm lofa.amin

    • Anonymous

      January 4, 2018 at 5:27 pm

      kalo sebut aliff ke si vida tu ker yer betul berjaya atas usaha sendiri.. aliff lagi xtau ade spm ke tidak.. dr zero smpi berjaya jaga comp accounts.. itu baru respect… lofa ni canang spmA tp hal2 business sume dr usaha family dia.. tup2 business dh jln baru pakai tudung tup2 claim name success in business.. ape jenis manusia mcm ni..
      dpt kumpul award pon sekadar undian.. berlakon kayu.. mengacara dah berthn hadap q card lagi pandai2 pon dah tua umur 28 still xbole hafal topik bfr live. tinggi melangit canang diri mcm hebat nnti jatuh tersungkur baru nak me mengaku segala kejayaan dpt guna org dalam

  2. Anonymous

    January 4, 2018 at 4:24 pm

    woi, yg kutuk lopak ni org same ke? anon, get a life please!!. ko tanya ko jawab ke? DP same…kelakarr wehhh…hihi

    • anon

      January 4, 2018 at 4:34 pm

      dp ko pun sama dgn anon …senderi marah diri sendiri ke ?? muahkakakakakakakakakakaka

  3. Anonymous

    January 4, 2018 at 3:22 pm

    tudung lofa ni dah tak laku pon. org dah tak pakai skrg cheap material. tepi jalan kt vietnam nyer material lagi better quality dari yg original. brand lain material much better.
    kalo byk dah agen drop then nmpk sgt menipu kt airasia jualan rm200juta. nk job punye pasal jd penipu. tony fernandes kene jaga2 sbb family dia yg run business tp ko lantik lofa. sure mengelat kene baca amount entry airsia nyer Year end report. bawak balik report kasi bapak tiri writing findings.

  4. Anonymous

    January 4, 2018 at 2:53 pm

    nk jd agen jual tudung dia pn kne byr smpai 5k-10k…klu 10 org jd agen dia??dah bape??lps tu kne amik 100 helai ke ats….ade sorg akk kat opis aku ni jd agen jual tudung lopak…kesian wei x laku pn aku tgk….dl bkk ig skrg ni ig pn dh tutup..skrg ni dh x jd da…tp drpd akk tu cite cam kesian laa si lopak and family layan agen2 dia….dh laa ssh nk berurusan dgn diorg…sombong nk mampus fmly dia…material tudung pn x best daa…aku beli y first batch je…

    • Anonymous

      January 4, 2018 at 3:30 pm

      mahal nyer jd agen. elok lah drop drpd trus jd agen. ramai dah complaint lofa & family so rude when dealing with agent. nk sales canak2 tp kurang ajar kt agen. baik jd agen tudung lain jer lah yg much better quality & tak sombong.

  5. Anonymous

    January 4, 2018 at 2:24 pm

    lofa dpt title tuh sume pakai org dalam lah… ade org lain yg lagi layak dpt job & title dia tu tp kabel bapak tiri kuat sbb tuh jalan susah jd mudah..

Loading...