Written by Bella | December 19th, 2018

Siapa sangka lagu Bobo Dimana yang mendapat kecaman dan dilabelkan sebagai ‘soft porn’ tersenarai sebagai lagu paling trending di Google Malaysia 2018.  Menduduki tempat ketiga selepas lagu Baby Shark (Pinkfong) dan Perfect (Ed Sheeran).

Jadi, tidak hairanlah bila Datuk Seri Aliff Syukri dengan bangga dan seronok mendapat bayaran lumayan puluhan ribu ringgit daripada Google Malaysia sebelum ini.

Hasil daripada kecaman netizen juga sedikit sebanyak membuatkan lagu tersebut menjadi viral dan video muzik Bobo Dimana juga mendapat jumlah tontonan yang tinggi. Nampaknya negativiti mampu membuatkan orang popular. Heh..

Sumber Berita : Google Trends

27 responses to Walaupun Dikecam Teruk, Bobo Dimana Lagu Paling Trending Di Google Malaysia 2018

  1. nenek ko says:

    eh bang nara..up la gosip vid idris khan comolot masa melamar tu…up la sikit asik2 cite bosan….

    5

    0
    • Yang Menentang ICERD Adalah Melayu says:

      Akhirnya jantina Sajjad diketahui.

      5

      0
      • Lol says:

        Orang kita suka tengok maknyah gedik. X perlu nk prejudis sis. Dah terbukti pun..

        2

        1
        • Anonymous says:

          Nur Sajat natang apa Nara, tulis la nama betul dia Muhammad Sajjad bin Kamaruzzaman.

          2

          0
        • Anonymous says:

          Coach Yin..sini kasi info sama u..

          kalau nk menikah “aku terima nikahnya muhammad sajat kamaruddin..”

          binti mesti disebut tau..bkn bin..

          imanpun x hadir..

          0

          0
      • Anonymous says:

        Tak kisah pon pasal lagu yg penting jantina terbongkar. Adakah dia spesis amfibia yg boleh bertukar dri telur tergantung kpd telur terbenam.. Dan kalau menetas pun hanya akan keluar fosil berudu..

        1

        0
    • Anonymous says:

      Sebab ada Indon. Indon kan suka layan Youtube mcm akak2 bawang suker layan drama sampah TV3 kemaruk celah cipet nk kawin dgn playboy tua..

      4

      0
    • faraj says:

      Tahniah, golongan LGBT masih mendapat tempat dihati rakyat. Yang mengutuk tu jenis mawas duduk dalam hutan simpan Bsnjaran Titiwangsa padahal laki sendiri pun masuk Golok cari pompuan Siam pancut air gatal! Wakaka..

      2

      0
  2. bobo says:

    yg top 5 tv tu btol ke… bukan best pon,pelik jer…ada betul ke!

    2

    0
    • Anonymous says:

      kau rase tak betul… tp terbukti dah ramai rakyat msia ni tgk (sory yer aku tak bukak video diorg ni, sape lah melayu jahanam g watch tu kan)… ingatkan dah kene kecam rakyat msia ni ignore pondan2 ni… rupanyer lagi meletop… menjadi2 lah peel diorg ni… sales naik, follower up ramai likes ig….

      1

      0
      • Anonymous says:

        Kami tak peduli pun pasal cukai ke ape yg kami peduli kau dah kantoi..bulan depan dah tak boleh period dah Bang Jad!

        1

        0
    • Mak Boss says:

      Menanah ustazah2 jadian online dlm BN ni baca ..kikikih. Hidup LGBT!!!!

      1

      3
  3. nok gebuzzz says:

    trending sbb org nak tgk btol ke ape org ckp…sbb viral kan pasal ada bapok tu,bukan sbb lagu sedap ke ape….

    3

    0
  4. Elliza Razak says:

    ADAKAH LAGU INI DIHARAMKAN DARIPADA KE UDARA DI MANA-MANA SALURAN RADIO?

    1

    0
  5. PLEASE BAN ANY SONGS PERFOMED BY LGBT SINGER FROM AIRED ON ANY RADIO CHANNELS!! SAY NO TO LGBT!

    4

    0
  6. Safi says:

    Terbukti masyarakat suka dgn keletah2 LGBT. Tangan kata benci, mata mahu perhati. Itulah Melayu… hipokrit je semua tu!

    0

    0
  7. Nyah Vogue says:

    Yaasss! Tahniah ..berjaya jugak LGBT menawan media. Ko hadooo?! Org dah muak tengok minah tudong bpura2 alim taik kucing!!!!

    1

    1
  8. Anonymous says:

    JAKIM belek2 telor sajat tak jumpa sampai berbulan2 tak dapat jawapan. Sekali tak bayar cukai mahkamah terus jer bgtau Sajat ni jantan. Terima kasih.

    Lepas ni Sajat tak period dah lol

    2

    1
  9. Kak Jah says:

    Hahaha..lps ni abg Jat perut buncit masa dtg bulan dh takde, yg buncit perut sb jantan umur dh mcm sajat mmg perut buncit berkasen2…oooops maaf bang Jat say no to period..hik..hik…

    2

    0
  10. Anonymous says:

    jujur aku cakap, lagi ni saya punya niece yg berumur 4 5 tahun yg dgr kat dia punya ipad. aku yg tdgr ni terus facepalm, ambik ipad dia, terus tayammum 7 kali

    0

    0
  11. Elliza Razak says:

    TERIMA KASIH KEPADA PIHAK MAHKAMAH KERANA MENGESAHKAN JANTINA NUR SAJAT SEBAGAI LELAKI. MOHON HARAMKAN LAGU INI DAN JUGA “ABANG NAK TEGUR” DARIPADA KE UDARA DI MANA-MANA SALURAN RADIO!!

    1

    0

Leave a Comment

Optional