January 10th, 2018

Walaupun penglibatan Fattah Amin dalam bidang nyanyian dikritik dan dikecam ramai yang berpendapat suaranya tidak sedap, siapa sangka akhirnya lagu Wanita Terakhir nyanyian beliau telah dinobatkan sebagai debut single paling sukses di Malaysia sepanjang tahun 2017.

Ia diumumkan menerusi akaun Instagram Persatuan Industri Rakaman Malaysia (RIM).  Perkiraan itu berdasarkan  kedudukan tertinggi dalam carta domestik serta antarabangsa pada hari pertama ia dilancarkan.

Kejayaan lagu ciptaan Aizat Amdan itu juga mengungguli  kedudukan terbaik dalam carta lagu Malaysia untuk tahun 2017.

View this post on Instagram

[2017 RIM CHARTS HIGHLIGHTS] ??? It was a year of full excitement for RIM Charts as the new digital music charts marked 52 weeks of its publication in the Malaysian music industry. Here are the highlights of some of the hottest songs in Malaysia in 2017. . Most streamed international song Shape of You – Ed Sheeran (Warner Music Group) * The highest number of streams for an international song in 2017, at 13,879,144 streams Most streamed domestic song Jampi – Hael Husaini (Rocketfuel Entertainment / Warner Music Group) * The highest number of streams for a domestic song in 2017, at 3,258,397 streams Most valuable international song Shape of You – Ed Sheeran (Warner Music Group) * Based on the calculation of the Top 3 international songs by applying the conversion rate of 1 premium stream = 6.2 ad-supported streams, and the most valuable song is chosen out of the Top 3 Most valuable domestic song Jampi – Hael Husaini (Rocketfuel Entertainment / Warner Music Group) * Based on the calculation of the Top 3 domestic songs by applying the conversion rate of 1 premium stream = 6.2 ad-supported streams, and the most valuable song is chosen out of the Top 3 Best international song debut Look What You Made Me Do – Taylor Swift (Universal Music Group) * Highest position achieved by an international song’s debut in its first week of release, debuted at no. 1 position of the overall international & domestic chart on Week 35 of 2017 Best domestic song debut Wanita Terakhir – Fattah Amin (Kasi Gegar Entertainment) * Highest position achieved by a domestic song’s debut in its first week of release, debuted at no. 5 position of the overall international & domestic chart on Week 1 of 2017 Best position held by a domestic song Wanita Terakhir – Fattah Amin (Kasi Gegar Entertainment) * Highest position achieved by a domestic song in the overall international & domestic chart, at 5th position on Week 1 of 2017 Domestic Song with Most Weeks in Charts Segalanya – Haqiem Rusli (FMC Music Sdn Bhd) * Highest number of weeks a domestic song is charted in the overall international & domestic chart, at all 52 weeks of 2017

A post shared by Recording Industry Malaysia (@recordingindustrymalaysia) on

Itulah rezeki kata orang, meskipun dikecam ternyata Fattah Amin berjaya juga membuktikan lagunya itu mampu menjadi yang terbaik.


55 responses to “Walaupun Dikecam : Lagu Wanita Terakhir Fattah Amin Dinobatkan Single Paling Sukses 2017”

  1. Anonymous says:

    congrats fatta rezeki mencurah curah apata lagi da kawin ypm fazura-both couples wil be awarded the loving couples of 2017 dan sampai bila bila,amin………………..

  2. Anonymous says:

    Nak heran apa.. Kalau percapaian dikira guna no./kuantiti ni bg kat fattah la. Semua die paling byk, sbb fans dia gigih suka buat ramai.. Tah2 filem die tahun lepas boleh dpt filem paling letop x? Hahaha..

    • Anonymous says:

      lepas tuh asal ade anugerah undian jer.. lofa yg paling byk… bakat kelaut xabis2 sell story berjaya padahal family yg run d business.. masing2 ade fans kasi nmpk letop nk heran aper..

  3. Kak Tanya says:

    Lepas kawen dengan Fazura..Fattah nyanyi lagu ni lagi tak? Tanya jee

  4. Mek Ti says:

    HAHAHA.. mmg la dinobatkan paling sukses. kontroversi masa tu tak abis2. femes sbb siapa?

  5. Tk says:

    Bagi aku kllu Single terbaik tu mesti yang sedap di dengar, yang orang keep humming, yang popular di Radio TV! So single terbaik 2017 mesti la lagu JAMPI Hael Husein dan lagu HORLICKS Faizal Tahir . Teringat aku humming lagu JAMPI masa travel di Croatia.

Loading...