Written by Bella | December 3rd, 2018

Rajin memuat naik foto dirinya di Instagram, kali ini ramai yang perasan wajah pelakon Sherry Ibrahim agak berbeza menerusi foto terbarunya.

Mempunyai wajah yang lebih runcing dan cantik, ada yang mendakwa Sherry membuat pembedahan plastik

Dihimpit dengan pelbagai persoalan, Sherry menjelaskan beliau tidak akan melakukan sebarang pembedahan mahupun sebarang suntikan untuk mendapatkan wajah yang cantik. Sherry tahu hukum mengubah ciptaan Allah SWT adalah satu dosa.

Bersyukur dengan apa yang dikurniakan kepadanya, Sherry harap penjelasan ini boleh menghentikan segala spekulasi.

45 responses to Wajah Lebih Runcing Dan Cantik, Sherry Ibrahim Buat Pembedahan Plastik?

  1. hurmmm says:

    zaman skrg mana buat pembedahan plastik..depa sume pergi aestetic clinic cucuk2 sana sini bg runcung dan kulit cantik..aku selalu perhatikan ig clinic2 mcm tu mesti ada artis yg buat..kebanyakkan artis mmg pergi cucuk muka..paling ketara fatin afeefa tu..muka mcm barbie doll dah skrg..

    29

    0
    • Anonymous says:

      agree.. bersepah klinik aestetic sekarang.. makeup pon boleh jadi different kot..

      13

      0
      • Anonymous says:

        aku rase sherry ni buat v shape kot kat muka dia, gune mesin urut muka kat aesthetic clinic tu. tp kulit die dulu mmg lawa n bersih aje cuma dulu mungkin agak tembam sikit.

        22

        0
        • Pesek Fakesek says:

          Cc: isteri bekas kekasih.

          Lol. Dah hidung pesek tu peseklah. Takyah ubah kasi batang. Batang2 pun tetap terserlah kepesekannya. Ngata org fake, dia lagi fake.

          6

          5
    • lelaki sejati says:

      fatin afeefa si perampas tu perasan cantik melebih bebeno…kepok kepok rambut, cari lighting putih memanjang. kenp la rakyat malaysia ni obsess sgt ngan benda2 mcm ni tak faham haku. bagi aku perempuan yang asli lah yg paling paling cantik. tak cucuk tak cakeup.

      3

      1
      • tak selera says:

        haah setuju ngan lelaki sejati, tebal makeup bukan main, sesak nengok muka dia. tunjuk tunjuk badan langsing. nak tunjuk “lawa” betol. tapi tetap jugak bukan selera aku.

        1

        0
    • lelaki sejati says:

      fatin afeefa si perampas tu perasan cantik melebih bebeno…kepok kepok rambut, cari lighting putih memanjang. kenp la rakyat malaysia ni obsess sgt ngan benda2 mcm ni tak faham haku. bagi aku perempuan yang asli lah yg paling paling cantik. tak cucuk tak cakeup.

      0

      0
  2. minah jambu say says:

    mulot orang2 ni semua mulot puaka jahanam tk boleh Nampak orang muka cantek sikit adaaaa je nak cakap buat botox la suntik la mengarot kan !! setiap taon muka akan berbeza dari muda ketua sikit ..pandai2 la kalau nak cantek makan makanan yg sehat jaga kesehatan jaga muka gigi ..lov sherry..jangan peduli ape orang nak kate susah tkde orang tolong..

    8

    1
    • Anonymous says:

      Aku rasa kau ckp ni ada btl minah jambu,…aku dh terkena baru2 ni, dia org kata aku buat plastic surgery, eh kayanya aku nk wat tu semua, dia kata muka aku dh lain sikit, yelh mungkin kesan aku ambil fish oil,epo n sikit senam lbh2 skrg ank2 dh besar mcm ada leh tarik nafas,bdn sikit kurus tu yg ada sikit perubahan…
      Mentang2lh skrg zmn dh byk palsu tu yg asli pun org anggap palsu.

      4

      3
  3. Akak Kantin 2.0 says:

    owhh yelahhh..tapi kalau artis2 ni buat cucuk2 ke ape bagai..bila orang tanye jawab la dengan jujur..weols xkesah pun..cuma share lah cara bagaimana korang cantik tu..nyampah bila tanye..cakap amalkan produk yang korang tiba2 jadi Duta..contoh mcm yana samsudin..mmg dia ngaku dia repair gigi..tapi hidung yang asalnya pesek tetiba mancung katanya xbuat ape2 pun..agak2 la nak menipu nye..Belom lagi artis meroyan bab gambar sendiri share kat iG peloles bagai..Bila orang lain share gambar dia tanpa edit..netizen komen..amboi…melenting nye..kata kurang cahaya la..apelahh..terima jelah hakikat yang cantik tu xseberapa….

    9

    0
  4. nok gebuzzz says:

    kesian dia…suport la sikit,punya la gigih nak npk classy,cantikkkk,bergaya mcm org ada2…huhu!

    13

    0
  5. kakikucinghitam says:

    nadiyah shahab tu ori ke buat? tanya je

    5

    0
  6. Sery says:

    Tp muka sherry ni mmg totally different weh.. Jd tak kenal dah siapa sbb lain sgt muka dia.. Dagu dia yg herot tu mcm dh lurus

    24

    0
    • mak si Sery says:

      tu namenye camera angle.. mcm ko la…amik gambo dari atas..nak nampak kuros.. ce amik depan2.. it’s like… DAIYUUMMMM…!!!

      1

      6
  7. bawang says:

    memang lah kau tak buat pembedahan
    tapi rahang kau yg besar tu dah tak de
    dagu kau pun lain
    mata pun lain
    mulut pun lain
    tak perlu nak membongka lahh weii
    ko kan si sarah shuib tu sama je …

    19

    0
    • mak si Sery says:

      ke ko jeles..?

      0

      12
      • bawang says:

        ni bukan sola jeles ke atau apa
        ni soal kenyataan jawpaan dia macam DIA FIKIR ORANG BODOH ke ? muahakakkaa
        tak jadi salah pun kalau dia jawab ..saya mmg ada buat suntikan vit c ke z ke mcm pak nil …simple kan ??
        ni lah bila org tegur ..tak terima di kata jeles
        nampk sgt minded ko ni setakat mana je
        pls lah kita ni jadi orang JANGAN ASYIK NAK KENA BODOH JE ..muahakkakaka

        16

        0
    • Anonymous says:

      Mcm lisa surihani.. dulu sbelum kawin even kurus tp muka still chubby2 bulat sikit. skrg da runcing siak!

      5

      0
      • anon says:

        kannn….kalau ye pun kurus on diet rahang tepi muka tu tak leh berubah pun ..ada jenis orang rahang dia besar tepi ..tu mmg x leh berubah walau kau guna teknik makeup ultra seven pun …muahakakakakakkakak

        5

        1
  8. Anne Dee says:

    Maybe veneers? Saw some celebrity using veneers now

    1

    2
    • Anonymous says:

      tu ah aku rase celeb yg ketara nampak pakai veneers tu zara zya n sarah raisudin kot. mmg gigi lg besar dr gigi original.

      5

      0
      • Anonymous says:

        diarong tak tau ke nampak tak cantik bila pakai veeners tu..dah mcm pompuan dr neg afrika. ni bkn body shamingk..kang ada palk yg meroyan. tp aku cakap pasal ciri2 bentuk muka waniat afrika ye. mmg gg diorang besar2 . bila org melayu kita buat mcm tu…mmg nampak pelik ko. hudoh la bila muka melayu buat mcm tu.

        8

        0
  9. ROSE says:

    Kuasa makeup pun boleh jadi camtu, c org muka kemek bila dh MUA makeup semua berubah, muka piring boleh jadi muka telur..cer fikir…

    4

    4
  10. nor rihan says:

    cara bermakeup pn bolih ubah rupa kita

    2

    4
  11. joy yah says:

    klo nak backup diri mula la kuar segala mukadimah bab2 agama…tgk pun tau…no komen

    4

    0
  12. 2. 17 says:

    Kesian plak negok, she try hard nk bgi nmpak cantik. Tapi gmbar2 lama tetap ada sbgai bukti, hidung tu pon jelas dh cucuk.

    10

    0
    • Akak Kantin 2.0 says:

      ingat tak Sherry pergi anugerah ape dah lupe..dia pakai rambut pelesu..time tu dia teruk kene hentam..sebab dah serupa mak nyah..time tu dia masih berkawan dgn fattah…kesian sherry jadi mangsa fesyen..

      3

      0
  13. Anonymous says:

    Bulu kening tu cabut ke?

    2

    0
  14. Nnnn.. says:

    Okay lah dagu kedepan dulu dah nampak normal. Mungkin dia buat chin reducing surgery. Worth it..nampak tambah lawa.

    4

    1
  15. Anonymous says:

    Nak tunjuk serap dan patah ,,,,,,,, dulu di tinggalkan kerana perempuan lain

    6

    0
  16. damai says:

    skg kan ada teknik make up, dan ada serum yg akan menegangkan kulit, first i never believe on this serum but wen i start to use Meeracle Serum mmg ada perubahaan, kulit licin, bersih, dan mmg lain, tapi it takes sometimes, since i wear this serum, ramai kenalan lama cakap muka nampak makin muda pula, so try cuba test. My intention to wear cos of black head and kulit muka mula kasar as skg booth tol, so bayangkan dgn abuk dan asap kenderaan

    0

    7
  17. joe says:

    tak yah pusing sgt la si dagu panjng, ehh sorry dah pendek skrg

    6

    0
  18. GG says:

    Dia org nii berani ubah wajah n anggota x takut ke nnti balasan bila mati,sempat taubat kira oklh jgk, fikir nk hidup selamanya ke, berani betul…

    3

    0
  19. anak makcik bawang says:

    tgk ig story mcm muka dia je… ni teknik gambar je + edit + photosop kut.

    1

    2
  20. Anonymous says:

    dia dengan haflin buat kat kedai sama ke.. mcm senget sket..

    3

    0
    • manusia says:

      hhahahahahahahahahahaha. heflin banyak duet, fancy mancy bagai buat kat Paris kot. negara negara sejuk gitu feberet beliau.

      0

      0
    • Akak Kantin 2.0 says:

      korang penah tgk x muka anak Haflin si JP tu..xpernah dia show muka anak dia tu..asik share foto dari blakang jer…anak dia ada something wrong ke??

      0

      0
  21. Mak enon says:

    Camera oppo maybe. ?

    1

    0
  22. Mia says:

    Tak dinafikn sherry cantik sekrg but seriously lain dr dulu.. mesti ade buat something ni.. x byk, sikit.. met her a few times kat area bangsar.. dagunye ke depan & hidung x semancung ni.. but now completely different.. muka bujur cantik..

    1

    0

Leave a Comment

Optional