April 22nd, 2020

Biarpun dikecam teruk susulan kenyataan kontroversinya sebelum ini, ikon fesyen dan pengasas tudung terkemuka, Datin Vivy Yusof tetap meneruskan aktiviti kebajikan dan berbakti kepada petugas barisan hadapan yang sedang melalui saat getir, bertungkus lumus mengekang penularan wabak COVID-19.

vivy yusof sumbang tudung frontliners

Demi menghargai segala jasa dan pengorbanan mereka, Vivy telah menyumbang 1,700 helai tudung jenamanya, dUCk Scarves buat petugas barisan hadapan yang berhijab. Tudung itu diperbuat daripada kain kapas berkualiti agar mereka semua tidak berasa panas semasa bertugas.

Menurut Vivy, dia terpanggil untuk menghulurkan bantuan khusus kepada golongan ‘frontliners’ muslimah selepas menerima banyak mesej daripada orang ramai berhubung keperluan tudung dalam melaksanakan tugasan mereka. Difahamkan, jumlah sumbangan yang diberikan bernilai RM255,000.

vivy yusof sumbang tudung frontliners

Sumbangan itu disalurkan menerusi badan bukan kerajaan (NGO), Pertubuhan IKRAM Malaysia.

Rata-rata netizen memuji usaha murni Vivy itu dan mengucapkan terima kasih atas sumbangan yang diberikan.

vivy yusof

Semoga apa yang dilakukan oleh Vivy ini dapat menjadi contoh buat orang lain di luar sana. Sama-sama kita doakan agar segala urusan ‘frontliners’ dipermudahkan dan semoga penularan wabak COVID-19 dapat dilenyapkan.


2 responses to “Vivy Yusof Sumbang 1,700 Tudung Bernilai RM255,000 Kepada ‘Frontliners’”

  1. Anonymous says:

    Bkan dwet dye pon. Dwet khazanah

  2. Anonymous says:

    Baguih la tu..buat baik untuk saham di akhirat nanti..jgn ada pulak netizen hentam dia sbb dia p bagi sumbangan tudung tu..niat dia bagi sumbangan antara dia dengan Allah saja yg tau..kita yg dok ada ni belom tentu dpat buat mcm dia buat tu…truskan usaha murni anda tu..jgn buat hanya kerana populariti..buat la dengan nama sebagai seorang muslim..

Loading...