May 27th, 2019

Pemilik empayar Fashion Valet dan Duck Group, Datin Vivy Yusof bukan sahaja menakluki bidang fesyen dan perniagaan tetapi beliau kini telah dilantik sebagai salah seorang daripada ahli lembaga pengarah Universiti Teknologi Mara (UiTM).

Berita itu dikongsikan menerusi Facebook rasmi UiTM dan akaun Instagram Vivy sendiri.

Pelantikan Vivy mendapat pelbagai reaksi daripada netizen. Ada yang mengucapkan tahniah dan berharap agar beliau melakukan pembaharuan untuk pelajar UiTM, namun ada juga netizen yang mempersoalkan lantikan berkenaan dan beranggapan lebih ramai lagi ahli akademik ataupun alumni UiTM yang lebih layak untuk memegang jawatan tersebut.

Pada pendapat kami, kejayaan dan latar belakang Vivy dalam membina empayarnya sehingga ke peringkat antarabangsa memang mampu, menjadi inspirasi kepada ramai orang di luar sana dan tidak dinafikan beliau adalah orang yang tepat serta layak untuk memegang jawatan tersebut.

Sumber Berita : Facebook UiTM


35 responses to “Vivy Yusof Dilantik Ahli Lembaga Pengarah UiTM”

  1. bunga melati says:

    why bukan Dato’ Rizalman? He’s alumni UITM

  2. Hmm says:

    Alhamdulillah, Pekerja Gomen, Anon 10.43am..saya suka cara kamu berfikir..susah kan nak tukar minda melayu muda ni..awal2 dah kondem sana-sini..

    orang kaya ramai, tapi tak semua yang kaya itu bijak dan boleh berjaya macam dia.

    im not vivy, bukan peminat tegar pun, tudung dia pun tak mampu nak beli. tapi business mind dia memang gempak. Bangga ada melayu muda macam dia. bangga jugak dengan Rizalman!

  3. Anonymous says:

    Siapa rasa “D” tu si vivy yusof? mcm tak logik pulak orang lain

  4. Mira Filzah Garit Puki says:

    aku taste lah dengan laki dia si fadza tu.. hahahah

  5. Anonymous says:

    Tk paham kenape nk kondem..jawatan tu bukan permanent sampai mati pon…kalu die tak leh wat kije tukar je la org laen….bgla dia peluang dulu..ni belom pape dh start kondem..
    Sekurangnye die dh memang terbukti boleh bawak brand dia sampai tahap yg tinggi macam tu..mane tau uitm pon boleh jadi brand yg org pandang lg tinggi dr sedia ade…
    Yg sibuk mintak alumni jd ahli lembaga pengarah tu aku nk tanye gak sume ahli2 die memang dr alumni ker..

Loading...