February 7th, 2019

Nampaknya netizen sehingga hari ini masih lagi membicarakan dan memberikan reaksi terhadap persembahan epik Sufian Suhaimi di AJL 33.

Sebelum ini, Sufian sudah pun menjelaskan maksud sebenar ataupun unsur metafora mengenai persembahan tersebut, tetapi timbul pula isu baru dimana ada yang mendakwa visual kelopak bunga yang pecah pada skrin adalah duit kertas berterbangan.

Tidak mahu ramai yang terus salah faham, Sufian menerusi akaun Instagramnya memuat naik video penjelasan tentang visual tersebut.

View this post on Instagram

 

Duit berterbangan? Ini video penjelasan dari @the_calla , @aizatrush dan @the.affiliates . Grafik pada akhir persembahan sebenarnya adalah gambaran bunga yang berterbangan hingga kosong. Mungkin pecahan bunga itu berbentuk petak dan warnanya yang cerah membuatkan ramai yang melihatnya dari sudut berbeza. Apapun, saya lebih daripada berpuas hati dengan apa yang diberikan oleh @the_calla and team. Semoga pencerahan ini dapat mendamaikan hati-hati yang resah. ?

A post shared by Sufian Suhaimi ?? (@sufiansuhaimi_) on

Setiap orang mempunyai tafsiran yang berbeza mengikut apa yang minda mereka bayangkan. Apa-apa pun, grafik visual tersebut memang gempak, sebab itu masih ada lagi yang belum boleh ‘move on’ dengan persembahan Sufian.

Sumber Berita : Instagram Sufian Suhaimi


10 responses to “Visual Kelopak Bunga Jadi Duit Berterbangan? Ini Penjelasan Sufian Suhaimi”

  1. Anonymous says:

    Adoiii…x abis2 lg ke cite bdk br nk up si kembar nobita ni…br putus cinta dh gelebah tetek belum lg bercerai….normal laa…zmn skrg ni sume org pndg duit….netizen2 y mengutuk tu pn 2×5 je perangai…mata duitan jgk…cb bgtau aku ade x org y xnk dpt pasangan y kaya??xde kann….so x pyh kecoh2….klu perempuan pilih laki kaya di cop meterialistik…laki y pilih perempuan kaya pn di pggl meterialistik jgk…sme je laki ke perempuan…zmn skrg mmg duit segalanya2…bak kata al-jibby cash is king…xkn xtau lg….

  2. ntahlah says:

    boringlah asyik cerita pasal dia jeee, nara kau tak nak up ke psl vokal misha omar yang jauh meninggalkan yg lain2 tu, macam tulah baru persembahan terbaik memukau, suara pun tak kemek, penceritaan sampai dan merdu. aku tau lah sufian buat habis baik malam tu, terasalah kesian dan sedih kat nasib pian sebab tekenang kisah cinta dia tapi masih belum mampu buat aku menangis atau betul2 meremang mcm misha omar nyanyi. tu pandangan aku lah.. bukan aku tak minat sufian, minat sebab dia selalu hadir dengan lagu2 yg nice and catchy sama macam hael tapi bab suara hehehe jauh lagilah nak suka. apa apa pun tahniah lah pian sebab menang persembahan terbaik.

  3. Anonymous says:

    Duit kemenangan AJL tu boleh lah di selit di setiap helaian al-quran gitu….. Ikut nasihat Mak El Bulu Kening lebat…. Menantu baru poket tebal… Tak payah selit mana mana….

    Cer pian buat video & selit duit sekeping sekeping celah Qur’an… then upload kat IG or Twitter….Mesti sentap family sana…hahahaha

  4. Anonymous says:

    relax jer pian… netizen ni suka provoke… diam2 jer sudeh… yg penting duit menang g bercuti lah ke mane2… g umrah ke

Loading...