Written by AbangNara | May 14th, 2011

Pergh. Memang hebak ah trailer filem KL Gangster nie. Terus terasa nak amik cuti 9 Jun nie bila dia opening. Ini baru betul kalau lu langsi lu mati. Terasa macam filem Godfather pulak. Tak sabar nak tengok!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

66 responses to (VIDEO)Trailer Filem KL Gangster, Ini Baru Langsi

  1. penyuwan says:

    Haish x habis2 lagiker film mcmni kat panggung, tak hantu, gangsterism, romcom itu jer. Tiada ker film yang berunsur pengajaran Serious Drama yang ada Lakonan dan Script Mantap. Nak Gaduh Jer…

    0

    0
    • x-po says:

      kalau cite tu yg cam cintan2 atau berdrama2 tu, berbaloi utk donwload je. tak pun tgk kt tv je. ni cite aksi, bkn sume pengarah mampu buat derrr

      1

      0
      • hyemi says:

        xkisahlah.. jnji zizan yang berlakon… huhu…

        0

        0
        • comei says:

          bez2..ada hero kegemaranku. @ penyuwan, kalo cter yang macam ko nak tu, rasa tengok kat cerekarama saje lah @ kat youtube. kalo x pun, tunggu time raya

          0

          0
        • faizal says:

          weh!maksud penyuwan script yg mantap x semesti nyer romance movie..bnyk genre lain yg bleh buleh..mcm cite PHONE BOOTH contohnya..tu movie yg paling sempoi dari segi bajet aku rase,,,shoot kat 1 tempat je,x de action gile2 pun..tp storyline,script dia mantap…so bajet bukan alasan..IDEA DAN MENTALITI…lagi 1,@ X-PO..cite mcm ni banyak pengarah boleh buat la ngok..ko x payah pening2 pikir storyline n script yg smart..ko choreograph scene gaduh je,,,aku berani jamin ending cite kongsi ending dia mcm haraaaammm!!!!!!

          0

          0
      • syzwnkun says:

        btul2.. citer kl stakat duk wt 1,2 mnggu,bajet pn murah, leh download je.. tp cte aksi leh gak d support..

        mule2 semangat dh nk tgk.. tp tibe2 down balik.. aduyai.. tau la ni die punye filem.. tp xpyah la brlakon skali..
        kacau tol LAh !! brlakon kaku..

        0

        0
    • zack says:

      habis nk jenis cmne???? xde pengajaran??? ada pengajaran..cuma kena buka mata tu sakit besar2 yer penyuwan….mana ko thu lakonan n script citer ni xmantap???? ni ler melayu..asyik nk kondem jer…hohoh

      0

      0
      • samson says:

        cerita melayu yang bgus macam estet, papadom, sepet susah nak tarik market… cerita hampas macam ni budak sekolah dengan mat rempit jela pi tengok…

        0

        0
        • hijau says:

          cerita hampas mcm ni la shamsul dpt pgarah terbaik…yg kondem2 tu ade??cerita hollywood camni boleh je slamber layan,apesal movie tempatan ssah sgat nak sokong?

          0

          0
        • faizal says:

          weh!maksud penyuwan script yg mantap x semesti nyer romance movie..mcm cite PHONE BOOTH contohnya..tu movie yg paling sempoi dari segi bajet aku rase,,,shoot kat 1 tempat je,x de action gile2 pun..tp storyline,script dia mantap…lagi 1,@ X-PO..cite mcm ni banyak pengarah boleh buat la ngok..ko x payah pening2 pikir storyline n script yg smart..ko choreograph scene gaduh je…ko ni mcm bdak2 tgk cite kartun!

          0

          0
        • ;) says:

          ko bg contoh skit cte2 yg ko rase script best sgt tu…pastu ko tgk ke sume cte tu? org tgk movie nak relaks2..sukati la nak tgk action ke…ape ke..ni nak sgt promote Phone Booth hang tu..ape pon x boley…

          sokong lah movie malaysia..hehehe

          0

          0
        • faizal says:

          weh bongok..pasal aku tengok la aku cakap..lagi tu cite lame,nk promote ape jadah,aku bagi contoh..mat rempit mcm ko je tgk cite yg stakat ade script “lu.gua..abang,ayahanda” serious aku cakap…aku nak tergelak tengok scene tu..nampak kaku nak mampooss!!!aku sokong movie malaysia la sial..aku sokong los faun..tp apsal cite tu orang x ramai tengok??sebab orang bongok mcm ko tengok cite mcm ni…

          0

          0
      • Dia Darah says:

        aku sokong sama itu penyuwan. memang cite melayu skrang macam BULLSHIT. cume sekerat jew bole dibanggakan. plez lorh. xde idea lain ke nak uat cite?? asyek2 nak gaduh2 jew.. try lah tengok market luar.. huhu.. n aku suke cite2 KRU.. ade magic, ade gaduh2.. (hoho), ade gak antu nyer…

        0

        0
    • BBN says:

      mmg lah sbb sound tuh yg best bile kuar cter2 mcm nie kat wayang…abes kalau buat sound tuk cter hantu hebak mane pun…tapi tgk kat tv…x guna gak…same gak lah klu tgk cter action pun tapi tgk kat tv kurang lah..feel x same lah…tu smue men peranan…sound die buat lagi focus n rase wow!

      0

      0
    • KARA says:

      NUR KASIH MOVIE..ehhehe Jomm Tgok2..ehehe

      0

      0
    • omk says:

      kalu xnk layan udah le der

      0

      0
  2. nazrin says:

    nih lagi ok dari filem Kongsi rasanya…
    hopefully far far better..
    haha LOL

    0

    0
    • BBN says:

      lagi better kot..kire blum kuar lgi tapi org dah tahu cter die pasal gangster nak berubah jadi baek tapi org still buru die nak balas dendam…x mcm kongsi motif ttbe nak bergaduh x tentu pasal?? mmg layak lah syamsul yusoff dpt pengarah terbaik dlu compare dgn farid…

      0

      0
  3. tepeng says:

    filem kita wajah kita. mmg betul la kut. not 100% but at least dpt paparkan betapa jenayah di malaysia mmg di tahap yang menakutkan. pihak polis harus menjadi lebih peka dan cekap dlm menangani jenyah. sbg contoh, kes orang simbah asid mmg menggerunkan. adakah malaysia selamat? polis jgn sekdar hebat menghalang orang berceramah tp tanggungjawab sebenar diabaikan.

    0

    0
    • mai says:

      tul3x… org setakat nak berceramah tp polis siap turun berFRU segala bagai. suke lah penjenayah2 kat malaysia kalo mcm nie.

      0

      0
  4. noidea says:

    kongsi dpt sejuata lbh sehari..mak kayo kau..waaaaaa..
    filem nih pun best cam ganaz jek..hope anak murid aku yg p tgk xkan jd kaki gado n buli kwn2 kt skolah…hurm..penin cikgu nk handle..hehe

    0

    0
  5. budak baik says:

    kongsi 1 hari dh sjuta weyh..klu ni lg gempak,1 hari boleh 3-4 juta…..kayalaaaa syamsul

    0

    0
  6. aku says:

    zizan pun ada…cayalah..

    0

    0
  7. aku says:

    zizan pun ada..cayalah..

    0

    0
  8. umie says:

    walaweyyyy..terbaek dari ladang!

    0

    0
  9. umie says:

    walaweeyyyy..terbaek dari ladang!

    0

    0
  10. CIK HUJAN ;) says:

    Syamsul Yusof memang ade bakat. Saye start tertarik dengan movie khurafat & saye taw die memang boleh pergi jauh :)

    0

    0
  11. Bebeh says:

    Kongsi x best langsung!! baik tgk maharaja lawak,,, kalau metrowealth wat citer, tah pape tah

    0

    0
  12. konsikong says:

    KL Gangster vs.Kongsi
    KL Gangster byk aksi maut gilerrr…mendebarkannnn….
    Kongsi sbb ade Sam ajew…
    Farid Kamil kene byk belajar ngan Syamsul niee..

    0

    0
    • Mr.zZz says:

      wei ag dok bt tera pa? cm na pn flm frd kmil plg mntp!!!! laa.. symsl 2 tmpg glmour pak dya jee…. tuiii ag 2 haram x tara mana dok bt pala kemas… klw ak bguih.. ag bt la flm ag sndri.. lu bodo lu mangkok!!! hmm frd kml nk bt flm symsl pn nk bt flm jgk.. tiru.. ag len kli x pyh dok bt syok sgt… blah la weyyyy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0

      0
  13. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    bagos jugak minah jambu tengok vdeo ni….dn minah jambu tk sabar nk tengok film dia…..ada banyak artis yg hensem2 dlm film ni …..minah jambu suka !!! shabas shamsul i lov uuuuuuuuuuuuuuuu

    0

    0
  14. Anabobo says:

    Tang mana yg bez trailer ni?yg aq nmpk brgduh,brtmbuk,suh mati.tu je.

    0

    0
  15. secret says:

    Serius dowh….
    Aku setuju ngan abang nara. hahah. baru tengok trailer je. aktif teros adrenalin aku huhu

    CERITA SYAMSUL YUSOF, BRO!!

    tetiba je aku tringat kat farid kamil.huhu aku rasa, farid kena slow down dulu lah. patutnya dia kena blaja sikit2 dulu2. take note every single benda remeh. banyak lacking kat filem arahan dia. dan penonton boleh nampak dengan mudah. aku bukan nak kutuk. aku terus terang je. supaya farid kamil tak terus dibuai mimpi dan dikelilingi dan lemas dengan pujian yang belum tentu membawa kejayaan kepada farid kamil . ingatlah pujian tu bagus untuk naikkan semangat tapi akan sampai satu tahap, segala pujian yang diberi tu bakal memusnahkan diri. aku pernah kena, so aku berani nak cakap lah kan.

    satu lagi. farid kamil, ko kena betulkan nawaitu ko. memanglah aku tak pernah kenal ko personally. tapi dari kaca mata ku sebagai penonton yang dahaga kan filem aksi yang berkualiti, maksud aku. atau mungkin aku tersalah kot. tapi aku yang aku nampak lah. dan tak semestinya betol. erm… mungkin disebabkan ko selalu menang anugerah pelakon lelaki tbaik, jadi ko nye target dalam semua filem/drama/filem pendek arahan akan menang anugerah. SUSAH MACAMTU

    BRO. ko, kena relax dulu, ko kena kaji dulu mana yang tak kena filem ko. aku bukan fan gila2 ko. tp aku cadangkan ko, klo ko nak berjaya, better ko kena buat drama dulu atau filem pendek.. mungkin ko rase terhina bukan.? aku bukan hina tapi dari sudut lain, banyak benda ko akan belajar bila ko buat drama/filem pendek.drama-of course amik mase panjang gle.. dan untuk menjadikan cerita tu menarik, ko akan cube sedaya upaya untuk menjadikan setiap jalan cerita menarik dan super fantastic even PLOT REMEH.

    Selalunya penonton macam aku ni akan ingat plot remeh sampai bila2. dan aku jarang sangat ingat plot berat yg kadang2 pengarah terlalu amik port tentang hal tu. ni contoh, dlam cte anak halal yg ko lakonkan. plot remeh yg aku ingat:

    1- ko ngan fasha bergurau senda mse tu fasha tengah high. last2 fasha duduk kt riba ko. sweet dowh. kat ,babak tu, WUJUD CHEMISTRY YANG KUAT ANTARA KO NGAN FASHA. nilai kasih sayang yang tak dapat nak digambarkan terserlah dalam babak tu

    2- babak kedai burger adi putra ngan adik dia kena bako.

    3- babak air minum jualan dua bradik tu kena tumpah. sakit dowh. memang tu adalah salah satu aksi dlm filem tapi. isi tersirat tu aku rase dalam gila dow. kan kalau mimpi air tu bermaksud rezeki. mmg aku kuno tapi aku percaya benda tu. geng2 zul huzaimy ngan aidil p jahanamkan kedai diorang dan tumpahkan air jualan. ish3….

    3- babak bapak fasha menangis tengok frame kat bilik fasha lepas fasha jd arwah.

    4- babak kartina aziz jeling semacam kat fasha sanda mase dok susun buah kat pasa malam

    5- babak farid kamil ngan fasha kena lecak oleh kereta mewah. ish2 mmg terase hina dowh. menangis aku part tu.huhu

    6- plot aziz satar ngah kilatkan kasut. mmg timbol persoalan kat situ. sampi sekarang aku tertanya2. mgkin penulis skrip/ cerita asal nak cakap. klo tak beusaha betul2 nanti macam aziz satar kot ble dah tua. ye la. dlm cte tu kan aziz port kat orang muda. erm….misteri…. banyak menda aku kena cungkil lg. sbb bagi aku cte anak halal tu banyak point yg nk disampaikan oleh krew production anak halal.

    kepada farid kamil.
    ni semua pendapat akulah….
    memanglah ramai orang nak tengok cerita filem aksi. even aku pun, aku suke gile. (contoh filem aksi bukan pkai kereta, no gadoh2: final destination 2009) gle kentang. filem yg buat aku terbeliak 90% mse tengok skrin. tetiba kaki aku tros port jugak atas seat.

    POINT AKU, jadilah filem aksi yang bermakne. yang boleh buat kami semua menangis dalami hati walaupun tengak tengok cte aksi. ak asyik mention flem aksi sebab aku tau, farid kamil gle sangat ngan filem aksi.

    itu je. ko kne kaji semua filem ko arahkan dengan filem ko lakonkan. nanti ko faham. tapi kalau ko nak capai benda ni suma. ko kena betulkan nawaitu ko. nk menang anugerah atau nak buat cerita yg menarik hati penonton.

    bagi aku bila ko buat cte menarik, orang macam aku ni, insya-allah akan ingat smpi ble2. macam babak ko pujuk fasha atas bumbung flat. smpi fasha baring kat riba ko. bg aku itu babak paling best sepanjang aku tengok filem. masih terkesan kat hati aku smpi hari ni. =)

    kegersangan tak bertempat

    0

    0
    • mutiara says:

      1.nice nice nice..review.aku sokong gler ngan ko.anak halal adalah satu2nya filem melayu yg buat aku rasa katarsis.18 kali tgok pun takpe.ramai ckap flem tu sampah..tapi bg aku itu masterpiece osman ali.dan itulah lakonan fasha sandha dlam movie yg btul2 aku respek.farid kamil,maya,adi,bront,remy,fizz fairuz (ustaz aidil jhat nak mmpos!),zulhuzaimy,fauzi nawawi semua hebat..
      2.byak nilai2 yg dtonjolkan dlm ank halal,hanya yg bnar2 memahami sja blh merasainya.pergaduhan,kemiskinan,pergaulan bebas,dadah,rempit..dats de reality!!nilai persahabatan dan ksih syg yg dtonjolkan mmg betul2 sentap.itulah flem yg bgus bg aku,dlam ganas ada tangis dlam hati.
      3.aku nak je suruh osman ali sambung cter tu,nak tau sgt ape yg terjadi kpada bdak2 tu selepas kne tgkap.
      4.kl gangster-aku dah bapa kali replay trailer ni..tak puas!yarghh..tak salah rasenya farid kamil dan shamsul saling berkongsi idea.mereka pgarah muda yg berbakat,mgapa mahu bertelagah..
      5.yg bagi komen2 cam haram tu celik minda sikit boley..blum tgok jgan kondem mcam ko je yg bg duet suh wat filem.

      0

      0
    • dowh dowh dowh dowh bapak ko.nampak sgt ko ni kurang kasih syg n sangap. er, dowh bapak ko…dowwwhhhh

      0

      0
    • aida says:

      Farid kamil kene byk belajar lagi . Mmg filem kongsi tak ada apa yg nak d banggakan . macam KONGSI KEBODOHAN PENGARAH DAN PENERBIT NYA SEKALI . Tolong lah kalau nak biken filem bukan filem sampah macam gini . Jalan cerita yang melompat2. Sampai kan budak kecik yang tengok pun boleh tanya cerita apa ni?
      Untuk SAM ..lepas ni kene selected lah utk berlakun . Ko dah ada nama jgn rosak kan bakat ko dgn berlakun cerita yang macam gini /
      Perlu kan KALAU NAK JADI PEROMPAK kena bertopeng kan serban ? Merosakan bangsa melayu dan islam itu sendiri . Kaji dulu farid untuk buat filem jgn macam syok sendirik jek ..

      0

      0
  16. anna suraya says:

    filem kongsi n kl gangster ni sama2 ada pros n cons…jgn la dok kondem org…Farid Kamil dah buat yang terbaek utk kongsi…Syamsul buat yang terbaek utk kl gangster….kita sbagai penonton,.kita sokong ka filem2 kita….apa da korang ni…..dok kondem ja…mcmna filem msia nak maju kalau dok beperangai mcm ni…

    0

    0
    • Carlos says:

      sokong……. smpi bile filem kte nak maju sdangkan skrng pegarah muda semua berusaha nk memantapkan lgi industri filem negara… all the besttt…..

      0

      0
      • m says:

        betul tu..biasalah untuk mnghasilkan ssuatu yg bagus takkan sekali wat je dah perfect kan..so normal la ada cacat celanya.yg penting FK n SY tak patah semangat utk terus mencuba dn mencuba mghsilkan produk yg berkualiti

        0

        0
  17. fsya says:

    hello..just nak ckp sesiapa yang berminat untuk mengorder chocolate jenguklah di blog saya kerana kami menerima tempahan coklat untuk majlis perkahwinan dan segala majlis.. :)

    fsyachocchocolate.blogspot.com

    0

    0
  18. Mr.zZz says:

    Best2.. ni bwu la lu langsi lu mati…
    x sbq nk tgk..

    0

    0
  19. Shahiran says:

    Wow, body siap kilat2 macam wax polished kete. Kalo citer KL drift 2 tu ganas, ni lagilah kan? Bab-bab pukul tu.. tak sanggup tengok

    0

    0
  20. zharif says:

    no doubt.. syamsul yusoff is just a better director than farid kamil..

    0

    0
  21. zharif says:

    no doubt.. syamsul yusof just a better director than farid kamil..

    0

    0
  22. yang says:

    cam cita “goodbye mr cool – young and dangerous”…hehehe

    0

    0
  23. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    betol tu anna minah jambu sokong tu….diaorang ni keje nye asek nk kondem orang je kn ! benci lah minah jambu!! lov u aidil lov u zakuan…………………

    0

    0
  24. HIJAB lover says:

    perghh..mantapnya..xpa,nti kita msa2 tgk yer..hehe,pastu bru komen okay :D

    0

    0
  25. Mr Mantra says:

    Pergh tengok trailer memang best!
    kena tengok jugak ni, x leh miss.
    Eh mamat yg x pakai baju tu bukan kurus kering ke?
    baru workout ke?

    0

    0
  26. ntahapaapantah says:

    charee.. akhirnya ada pn product cter cam gni.. br kna ngan citarasa penonton wayang tegar..

    0

    0
  27. Pakar Bisnes says:

    janji gua layan citer ni…jgn duk kritik je filem,support dan bagi sokongan pada filem tempatan.Ni idak cakap berabok tp tgk filem kat youtube jek

    0

    0
  28. bear69 says:

    ABG NARA ni memang berat sebelah..
    ni pun baru TRAILER, blom citer penuh, cari ko puji mcm nk jatuh kan citer KONGSI je..
    Kita sokong la 2,2 filem ni.. tgk kutipan nnt baru tau…
    klu da kondem awal2 camne org nk g tgk…

    LU BYK LANGSI LA NARA.. hihhihi

    0

    0
  29. jali says:

    bazir minyak kete ngn tiket je tgk citer melayu kat panggung nih…kec korg ade cikaro cun nak buat projek dlm panggung.
    tggu kuar kat astro first je la geng..

    0

    0
  30. Siti Norhalkicap says:

    bukan nak kondem filem melayu…tapi sbg orang yang dah menonton filem Kongsi…apa yg dapat aku kongsikan kat sini ialah…tak payah la pegi tengok…honestly, haram x best pon…takdak storyline langsung n membazir duit…baik tengok citer hantu kak limah balik rumah 10X lebih best…sekian

    0

    0
    • :) says:

      aku pon dulu teruja gak lepas tgk trailer kongsi..huhuhu..
      tapi lepas taw farid kamil pengarah dia..terus takde semangat tgk…tgk rempit-v3 pon dah leh tgk cm mane jalan cte yg lgsung tak tersusun…nak bajet ensem ade la…bukan nak mengutuk..tapi bagi pandangan je..hehehe

      0

      0
  31. Mariappan says:

    Filem hantu kak limah pun bukannya betul sangat, Cik Nin dah mati pun Pak Jabit tak macam sedih pun, tiba2 cakap dgn husin yg cik nin dah lama mati… apa jadahnya… yg hantu ava vanja tu apa motifnya dia wujud kat situ takda motif

    0

    0
  32. Alyssa says:

    Filem SY mmg semua best~ xdpt dinafikan SY mmg berbakat~ saya da tgk filem kongsi 1st day tayangan lg. Mmg da lama tunggu filem nie. Thriller cam gempak jer. Tp slps tgk mmg sgt sgt mengecewakan. Rasa tiket xberbaloi langsung. Bila tgk pengarah dia FK. Lagila keciwa. FK mmg kna buat byk research dlu be4 nk buat filem. Jgn maen redah jer. SY buat byk research kot tuk cita dia yg khurafat tu. No wonder ley dpt 8 juta lebey. To FK anda mmg ada masa depan sbgi pengarah cuma kna belajar lg la ya. Belajar dari SY tu.

    0

    0
  33. Ugly Nara says:

    apale cnara ni..bru tengok trailer dh excited giler..berat sebelah lh nara ni, siap ambik tagline kongsi plak tu.mcm perli jer..dohh betui ko nara

    0

    0
  34. Donie Yen says:

    asl cte nih aku nmpak mcm cte “IPMAN” nye style je….bunyi dia lg la sbjik same ….

    0

    0
  35. azrool says:

    mcm citer young and dangerous laa der ;p

    0

    0
  36. romli says:

    macam cite flash point la.. tapi ok la trailer die.. lawan ok.. tp jalan cite tak tau ok ke tak.. nnt kite layan sesame..

    0

    0
  37. larahussain says:

    cte kl gangster bestttttt….

    0

    0