(VIDEO)“Siapa Dia Ni?” – ‘Selotape’ Mata Dan Sebut Ayat Lucah, TikTokers Dikecam Ketika Promosi Restoran Jepun

Kehidupan

(VIDEO)“Siapa Dia Ni?” – ‘Selotape’ Mata Dan Sebut Ayat Lucah, TikTokers Dikecam Ketika Promosi Restoran Jepun

Satu perkongsian berkonsepkan ‘marketing’ oleh sebuah restoran makanan Jepun telah mengundang banyak kritikan berikutan dakwaan orang ramai yang menganggap tindakan mempromosi kedai makan itu sebagai sesuatu yang  ‘tidak kena’ dan tidak sensitif.

Dalam video yang mula menjadi tular di media sosial Twitter itu, seorang TikTokers yang dikenali sebagai CeoBatu telah diundang untuk menjadi ‘cameo’ dalam video promosi tersebut.

Advertisement

Namun, tindakan TikTokers itu mengenakan pelekat di bahagian mata bagi menunjukkan imej ‘sepet’ itu telah menimbulkan perdebatan dalam kalangan netizen.

Kedai dah cukup sedap, cara iklan macam ni sangat tak perlu. Video ini sangatlah racist, baik buang dan minta maaf. Kalau nak iklankan makanan Jepun patut tunjukkan dengan cara yang baik, kalau nak melawak pun biar beradab.

Selain itu, ada juga yang menganggap bahawa tindakan pemilik restoran itu sebagai satu tindakan ‘membunuh’ bisnes sendiri apabila timbul kontroversi seperti itu.

TwitterSumber : Twitter  

Netizen juga berpendapat bahawa pihak pengurusan restoran Jepun tersebut sepatutnya menjemput personaliti media sosial yang lebih baik dan bukannya individu seperti CeoBatu.

Pendapat anda? Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

lelaki tiru konten Ryan Bakery
4 bulan lalu

"Copy Paste Teruk!" - Lakon Jadi Budak Sekolah & Muka Berbedak, Netizen Suruh Lelaki Ini 'Stop' Tiru Ryan Bakery

 

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Twitter

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

2 Comments

  1. Anonymous

    August 1, 2022 at 1:25 pm

    apa yg lucah? x jmpe cari

  2. dunia sudah terbalik

    August 1, 2022 at 12:30 pm

    lapar viral je semua ni. “bad” marketing now is “good” marketing. lagi bodoh lagi banyak orang komen lagi bagus untuk bisnes dorang. tolong jangan support mindset orang macam ni

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...