Written by AbangNara | November 30th, 2015

Perginya Yus Jambu ke rahmatullah sesungguhnya masih mengejutkan peminat industri hiburan tanah air. Abang Nara mendapat tahu berita sedih ini pagi tadi ketika dikejutkan oleh isteri tercinta. Macam tak percaya. Sesungguhnya Allahyarham telah banyak menggembirakan dan membuatkan orang ramai tersenyum serta tergelak dengan lawaknya. Namanya mula dikenali ramai setelah menjuarai program Raja Lawak dan menjadi popular selepas gandingannya dengan Tauke dalam kumpulan Jambu dalam Maharaja Lawak.

yus jambu meninggal dunia

Masih terngiang lagi lawak “babysister” Allahyarham di pentas Gegar Vaganza beberapa minggu lalu. Antara lawak Allahyarham yang tidak dapat Abang Nara lupakan ialah “Zila Bakarin”, “lawak translate chatting” dan lawak “Nora Danish”. Sesungguhnya pemergian Allahyarham adalah satu kehilangan pada industri lawak kita. Sama-samalah kita sedekahkan Al Fatihah dan berdoa agar Yus Jambu ditempatkan di kalangan orang beriman.

yus jambu meninggal dunia

Mari kita lihat beberapa koleksi video lawak Allahyarham dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

37 responses to (VIDEO)Lawak-Lawak Allahyarham Yus Jambu Yang Memberikan Senyuman Pada Kita

  1. Anonymous says:

    aku ketawa sambil menangis tgk video arwah….arwah disenangi ramai dikalangan sahabat2nye..moge arwah di tempatkan dikalangan org yg beriman..ameen

    0

    0
    • Anonymous says:

      proud of u pak yus..
      di sebabkan lawak silent comedy dia dgn tauke lah terus jadi antara lawak2 paling wajib dlm program raja lawak dan maharaja lawak/mega. semua peserta wajib buat.
      hilang satu feveret pelawak aku..semoga tenang di sana

      0

      0
      • Anonymous says:

        tauke paling sedih..

        0

        0
        • sekadar berkongsi says:

          Abah saya meninggal dunia lebih kurang 10 tahun dulu. Ada beberapa bayangan, kelibat dan peristiwa benar yang sukar dijelaskan. Abah ternampak tanda2. Perkara ini diceritakan kepada kami adik beradik oleh emak. Abah beritahu emak..waktu dia terlelep lepas makan tengah hari, dia ter”mimpi” ramai orang datang ke rumah..baca yasin dan al-quran beramai-ramai untuk sekujur jenazah. Dia selalu nampak kelibat orang dlm rumah. Satu pagi sudah selesai solat subuh, diwaktu tahiyyat akhir dia bagi salam…dia perasan kelibat kat belakng ramai sekali “orang2” turut bersolat dibelangkannya. putih semua! Beberapa minggu sebelum tu, abah asyik menggila ke kedai buku. Habis semua duit pencen dia digunnakan utk beli kitab, quran dan surah2 dihadiahkan kepada masjid berdekatan hingga tok iman tu cakap.. sedekah kepada surau2 yg lain pula. Seminggu, wajah abah dah berubah ..sudah “jatuh” termasuk cuping telinga dan hidung tertunduk. Hidung abah mancung tapi seakan2 membongkok, sering berdiam diri, tapi muka bercahaya, nampak fresh. Telinga abah meloyot seperti kena tarik. 3-2 hari abah tetiba men”dapat” cirit birit hingga terberak dlm kain walaupun takde sakit perut atau salah makan. Busuk habis satu rumah. Pada malam terakhir abah nampak ceria, good mood tapi tenang. Sebelum tidur abah cakap ..sedapnya baring atas tilam ni dan pesan pada emak jika emak telepon pada kami. Emak akan call kami seminggu 2-3 kali dr kampung. Waktu pagi, selalunya emak akan bangun subuh kejut abah tapi dia berdengkur kuat. Emak buat breakfast didapur utk abah. Abah terlepas solat subuh. Selalu emak akan dengar abah terbatuk atau switch radio bila dia terjaga. Pukul 7 pagi, abah belum nampak kelibatnya. Emak pergi dalam bilik nampak muka abah “tidur” nyeyak mcm baby. Tiap2 pagi kalau abah lewat bangun, emak akan masuk ke bilik pegang telapak tangan abah (selalunya…dia akan gengam balik) tapi pagi tu, telapak tangan dia suami2 dan takde response. Emak terpaku seketika. Emak check dada tapi xde bunyi. Emak ambil kain selimut tutup muka abah. Emak panggil jiran2 ke rumah. Dipendekkan, emak call saya on the way ke office pkl 8 pagi. Dgn nada tenang dia cakap “adik, emak ni, nak kasi tahu, balik cepat ye, abah kamu dah pergi….dah takde! Mak tunggu kamu tau…. Semalam sebelum abah kamu tidur dia ada cakap…kirim salam pada anak2 semua”.
          Al fatihah…

          0

          0
    • Anonymous says:

      honestly ramai artis laen yg dah pergi..tapi aku tak sesedih ini.
      arwah memang dekat di hati peminatnya.
      sebak sungguh rase.
      Allah lebih menyayangi mu.

      0

      0
  2. Pekerja Gomen says:

    If our tears may build a bridge to reach to you…
    We will cry a river to bring you back to us..
    But Allah knows what best for you…
    We believe our prays will be heard…
    You will be remain in our memory…. the one that make us laughed.

    Semoga ditempatkan dikalangan orang yang beriman….
    Al-fatihah…

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Pagi tadi dapat berita pemergian arwah automatik aku teringat Dina tegur arwah lepas persembahan diorg kat Juara Parodi haritu :

    ‘ Pergh, first time tengok Pak Yus buat sungguh sungguh ! ‘

    Petanda rupanya. AL-FATIHAH Yussry Edoo.

    0

    0
  4. hamba says:

    bangun pagi, siap2 nk g kije, masuk kete ON radio, pak yus meninggal???!!
    Ya Allah mcm xcayer jer, terkejut giler…mcm baru je aku gelak sakan time juara parody jumaat lps tgk pak yus nye lawak….ya Allah sesungguhnya mati itu pasti…sedih sgt rasa..berbakat pak yus ni..semoga Allah ampunkan segala dosa2 pak yus dan kita semua…innalillah…..

    gonna miss u pak yus (T_T)

    0

    0
  5. Anonymous says:

    sumpah sedih…
    xpena rase sedih cmni bila artis pergi tapi mybe arwah sllu mgembirakan dkala wktu duka..terase sunnguh pmergiannye..semoge Allah tempatkn beliau dkalangan orang2 yg soleh..huhuhu
    Alfatihah :(

    0

    0
  6. syafiqah zawawi says:

    Sedih rse….semoga ditempatkan dikalangan orang yg beriman….

    0

    0
  7. Anonymous says:

    innalillahiwainnailaihirojiun…
    alfatihah buat yusri bin edoo…semoga Allah ampunku dosa2mu dan tenanglah kamu disana disamping org2 yg soleh…amin..

    #sedihsgt2

    0

    0
  8. Mak Jemah says:

    salam takziah…dari Allah kita datang…kepada-Nya jua kita kembali…Al-fatihah~

    honestly I’m shocked :(

    0

    0
  9. melati says:

    Patut nya Nabilll

    0

    0
    • Anonymous says:

      patutnya melati

      0

      0
    • Anonymous says:

      ko komen mcm ni ko rasa apa hah bodo?? rasa puas mendoakan kematian orang? hidup mati bukan kat tangan ko la sial! xsuka nabil pon xyah mendoakan nabil yg patut mati! org lain semua ucap takziah, sedekah al-fatihah..bodo tu simpan2 sket..jgn tunjuk kat org

      0

      0
    • kaksemah says:

      PATUTNYA KAU MELATIIIIIIIIIIIIIIIII!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      Dah tengok muka Allahyarham selepas dikapankan? dah tengok mesti ko menyesal komen mcm ni Melati :)

      Mostly yg meninggal muda ni, orang memang sedih dan sayu diiringi pujian terhadap arwah berkenaan sikap baik sepanjang hayatnya even masih muda. Sebab apa? Sebab ternyata mereka ni baik baik belaka.

      0

      0
  10. Uwais says:

    Semoga syurga buat mu Yus, jika d dunia kamu mengembirakan semua lapisan umat manusia, semoga Allah swt mengembirakan mu d sana wallahu alam.

    0

    0
  11. CputCdut says:

    Dlm ketawa melihat video beliau airmata gugur berderai..Allahuakbar terasa sgt khilangan..dia byk menghiburkn kita dgn lawak jenaka bershj menceriakan kita smoga Allah membahagiakn dia dialam sana..Al-fatihah bt Yus..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Paling aku suka sampai ketawa x hingat donia waktu lawak silent comedy jambu yg buat acara suka tu… berenang, surfing, badminton, takraw. Tgk byk kali pun boleh ketawa lg. Al Fatihah…

    0

    0
  13. . says:

    Al-fatihah buat [email protected]@yusjambu

    0

    0
  14. kutu says:

    takziah.

    sy peminat rancangan karoot komedia yg siri sebelum2 ni..
    bila arwah dpt watak jd perempuan mmg lawak..pecah perot ketawa..
    walaupun ade orang kate lawak diorang lawak bodoh tp itu la yg buat kita ketawa.hilang stress..

    damailah mu disana pak yus..

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Aku pun peminat karoot komedia…
      Paling tak tahan geli hati kalau dia asyik nak ajak Zizan, Taukey dan pelakon2 lain bercium kalau dia berlakon jadi pmpn…
      Mmg cute….
      Lepas ni… takde dh semua tu..
      ;(

      0

      0
  15. minah jambu says:

    semoga pak yus di tempatkn di sisi orang2 yg baik2 dn beriman..tenang lah kau di sana..kite2 pasti akan merindui lawak2 pak yus..

    0

    0
  16. haniya risteena says:

    Alfatihah..semoga roh ditempatkan di kalangan orang beriman..amin…

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Innalillahiwainnalillahiwarajiun. Al-fatihah..semoga roh beliau dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama org2 yg beriman. Kt yg masih hidup ambillah kematian sebagai pedoman buat kita. Insaf aku tatkala mendengar berita ni..

    0

    0
  18. Aishah ... Singapura says:

    Allah Hu Akbar x3…
    Peringatan pada…
    Aku,Kau dan Kita…
    Ya Alllah…
    Berilah pd saudara kami ini.. semasa hidupnya
    “mengelikan hati kami”
    Keampunan dan Kemaafan di atas dosa2nya yg
    di sengajakan ataupun tidak…
    Rahmati lah Rohnya…
    Wahai Allah yg Pengaseh lagi Maha Penyayang…
    Amin x3….
    Ya Rabbula’lamin

    0

    0
  19. fanpakyus says:

    sedihnya..Msh tak percaya..dia tlalu muda utk pergi..smlm tgok d feed Ig ckp Pak Yus pergi..ingtkan prank..tp Btul2 pergi..semua komedi dia lawak…tak pernah tak gelak tgk lawak pak yus….mmg masih tak percaya Pak Yus dah pergi:(

    0

    0
  20. sehijau daun says:

    semoga pak yus sejahtera di sana..semoga Allah ampunkan dosa nya..mari kita sama2 sedekahkan al Fatihah~

    0

    0
  21. kaksemah says:

    Alfatihah Pak Yus..

    Lepas Allahyarham Pak Din Beramboi dan Pak Aziz Satar… Pak Yus artis lawak ketiga yg aku nangis bersungguh2 sebab terasa sangat kehilangan sebutir permata seni…

    :'(

    Semoga syurga buat kalian hamba2 Allah yang pergi..

    0

    0
  22. sedih says:

    Tadi sepanjang perjalanan ke tempat kerja, aku pasang radio Era, seriously aku nanges, terasa sangat.. sbb aku mmg minat dengan pakyus.. Semoga roh beliau tenang dirahmati.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    alftihah buat pk yuss…phibur yg tiade gnty…

    0

    0
  24. gurlz says:

    Ya Allah,
    Bukan niat nak agung2 kat Pak yus.. tp saat arwah pergi meninggalkan kite arini saya rasa paling sedih sangat.. Terasa arwah hamba Allah yg sgt baik.. Banyak2 artis saya rase arwah pak yus yg paling saya sedih.. tak tau kenapa.. Semoga roh nye ditempatkan kalangan org2 yg beriman.. Al Fatihah… amin..

    0

    0
  25. 2be honest says:

    Honestly sy mmg jrg tonton mhrja lawak… saat mdgr pemergian allhyrhm p.yus sy lihat tlu byk komen positif utk bliau… sy cuba cri siapa dia… tonton lawak2 dia… n… honestly even knl dia lepas dia dah xde lg di dunia ni… sy dpt rs btpa bliau seorg yg dkt dhati pminat2nya… smg Allah mencucuri rahmat ats roh allahyrham pak yus… alfatihah…

    0

    0
  26. Anonymous says:

    first time artis meninggal, sy rasa sedih…sebab pak yus ni memang menghiburkan…

    0

    0