Written by serenity | October 29th, 2013

Pelakon Fizo Omar bakal bernikah dengan anak perempuan kepada pengasas tudung Fareeda, Mawar Abdul Karim pada 10 November ini. Sebelum itu, mereka akan bertunang pada 9 November. Semalam, pelakon itu telah membuat gimik lamaran kepada Mawar di Cathay Cineplex [email protected]


 photo daa6f4f83fa811e3b7ca22000ae80d03_8.jpg
 photo 00d13cee3fbb11e3a0d522000a1f970a_8.jpg

Video lamaran boleh ditonton di sini. Video ini turut menampilkan Mia Sara dan rakaman perbualan Fizo dengan bakal ibu mertuanya serta lamaran Fizo kepada Mawar di hadapan orang ramai:-

Bersungguh-sungguh nampaknya Fizo semasa melamar Mawar. Mari bersama kita doakan semoga pertunangan dan pernikahan mereka berjalan lancar.

Lagi tiga gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit foto Instagram Fizo Omar dan kredit video pada ParanormalTalents.


Sebelum Rafidah Ibrahim dan AC Mizal mempopularkan semula lagu Apo Kono Eh Jang dengan versi remixed, lagu tersebut asalnya dinyanyikan oleh Ally Noor dan Mastura. Ingin menonton mereka menyanyi secara live?


Saksikan mereka membuat persembahan di Legasi Muzikal Bongai 3 Dimensi yang akan diadakan di Auditorium D’Sury, Kompleks JKKN Negeri Sembilan pada 1 dan 2 November 2013, jam 8.30 malam. Tiket hanya berharga RM 5. Untuk belian tiket, sila hubungi 06-763 1636 (DL) / 06-767 6793 atau 06-763 6308.


 photo 0513625a3fbb11e38dc722000a1fbcbc_8.jpg
 photo 02a4c8923fbb11e3a73f22000a9e28ad_8.jpg
 photo 0464bbce3fbb11e3987b22000ab69892_8.jpg

57 responses to (VIDEO)Gimik Lamaran Fizo Omar Kepada Mawar Abdul Karim

  1. Aku Bukan Sesiapa says:

    Nice..

    0

    0
    • Fahrin Ahmad says:

      Giler, seluar ketat cam gampang…
      klik me..

      0

      0
    • lynn says:

      dah cantik dah mawar ni. cuma tolong lah labuh kan sikit tudung tu. seluar pun jgn lah ketat sgt dik oii.

      ape2 pun, semoga fizo akan menjadi suami yg baik yg mampu membimbing mawar kearah menutup aurat dgn lebih sempurna.

      p.s. berkecai hati aku tengok fizo dah nak kawin. bahahaha.

      0

      0
  2. lalaland says:

    tak payah propa sangat la fizo. dasar playboy

    0

    0
  3. aku says:

    mudah2an bahagia…pakaian ketat sgt la

    0

    0
  4. Nureza Aida says:

    Sweet

    0

    0
  5. diana says:

    muka dua2 cam sama jek…sesuai:)

    0

    0
  6. cinta says:

    eh..skali pandang, muka mia ada iras fizo pulak! hihihi… semoga bahagia hendaknya…amin..

    0

    0
  7. mamaanak3 says:

    serasi… suka sangat… kecik jer si mawar ni ropenyerrr….

    0

    0
  8. lolalola says:

    mungkin de tempt yg elok sket nk melamar dr dlm panggung tu…anyway congrates mawar & fizo! sweet r couple ni…..

    0

    0
  9. pink says:

    klu tudung fareeda ni labuh skit lgi bgus..
    anyway.. tahniah both of u.. ;)

    0

    0
  10. SOPHIE says:

    ala fizo ni tgk dpn2 bkn ensem mana pn, mybe muka dia fotogenik kot.. sombong plak tu, propa je lbh.. tapi apa2 pn, kita semua doakan dia ngan pasangan bahagia hingga ke akhir hayat..amin..

    0

    0
  11. Gadis says:

    PUBLISITI MURAHAN .

    artis hollywood kalau bole kwen pn tana org tw coz na lari dr paparazzi artis malaysia laa nie kalau bole sume da gtw org sume bnde na wt PC . ehh awk tuu pemes sangadd kerr y 1 malaysia msty tw pasal awk ??? . blkon pn bkn bgoz sangadd pn . seberape jerr femes nan cter murah . ok laa fine na kawen tayah laa wt PC bgai . adam & fiza pn kwen jgk xd pn wt PC bgai . adoiii . sedeh tol retis mesia nie . mcm c FG sume bnde na tayang at public . hanimun pn na show off . tolong laa korg da xd privacy kerr ?? . idop laa nan life korg sndr tayah na show off sangadd life korg tuu .

    0

    0
    • batgirl says:

      pebende kau taip dengan segala short form niiiiiii. stress guaaa.

      0

      0
    • observer says:

      Tana
      Na
      Nan
      Sangadd

      Woiiiiiiiii Ko lidah pendek ke??!!!!!!!!

      0

      0
    • mak jemssss says:

      budak baru nk up je yg slalu taip ayt pelik2 cmni… sian mak bapak anta skolah suruh blajar bahasa melayu bg pndai… ko buat cmni plak..
      datang dari planet mana agknye ko ni… rimas la aku nk baca tulisan ko.

      0

      0
    • miss says:

      sakit jiwa bace tulisan yang terlampau banyak shortform ni. nak jadi na, takyah jadi tayah. ape keyboard kamu tak ade huruf “k” ke? huhu kau pergi belajar BM balik boleh tak? :)

      0

      0
      • trollolooll says:

        aku rasa betul la keyboard die xde huruf k ngan g serta huruf sewaktu dengannya… tana tu mende? nan? na?sangadd? msty? kah3.. kesian cikgu bm die…

        0

        0
  12. BUNGA says:

    erkk..sulu xnk diganding kan tuk bergambar sama sebab nmpk x manis..
    ini??????/

    0

    0
  13. songjihyo says:

    Tak kira la poyo ke ape yg penting sweeeeetttttttttttt dowh!!!

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Gimik tak menjadi la….semua dah tau awal2. Dah tak surprise…….Semoga perhubungan kali ini menjadi dan berkekalan ….Tahniah.

    0

    0
  15. tas says:

    tengok ni. lagi best! version ori

    0

    0
  16. joyah spot says:

    xmenjadi sgt. baik tgk versi asal ni haaa.

    0

    0
  17. Cikcumil says:

    Ermm..sama cntik sama padan, but Mawar kn model tudung muslimah…tp tgk lam paper ary nie psl dowg, siap pegang tngan…alahai~

    0

    0
  18. adnan semput says:

    poyo, nk muntah hijo. abis bunga pompan gemok tu di kebas! dia pon tgh di propose balak dia, kesian dia.

    0

    0
  19. zuanzuan says:

    pelik, ikut adat pun bukan, ikut budaya pun bukan, ikut agama pun bukan, so ikut apa, nafsu atau akal……jual tudung ( fenomena termahsyur) tp diri sendiri tak reti bertudung, sian ko fizo kena/bakal tanggung dosa si mawar….bila masa lah pulak mini skirt orang boleh buat pengganti tudung jek ( cuba google images) sebijikan…hahaha

    0

    0
    • tony says:

      hek elehhh… ko jeles ka? at least dier pakai laa jugak tudung walaupon tudung senteng…. takkan semue perempuan nak pakai tudong ala-ala diana amir kot? kecohh arr ko. doakan yg terbaik jer sudahh

      0

      0
  20. pijot says:

    ala…lantak dorg la nak wat video ni..kalau aku ni dlahirkan cantik cam mawar tu mau je kot aku buat camni..setiap orang mesti nak perkahwinan yg akan diingat sampai mati..ni care dorang,mungkin care kite lain pulak..sweet je aku tengok video ni.kalau aku dilamar camni mau nye menangis terharu 7hari 7 mlm…

    0

    0
  21. BEDAH MAMBAU says:

    kadang2 ak tk phm ad je komen2 negatif nk judge org.ade je aib orang nk diselak…

    0

    0
  22. tah aper2 says:

    haaa kutuk2…dokan ajek bleh tak…
    korang ngutuk mizznina dulu cmne…dier pakai tdung dh..antara dier ngan Allah nk ader penambah baikan…walaupon belom sempurna…korang yg ngutuk ni…
    doakan jek ler moge fizo dpt ngubah mawar

    0

    0
  23. curious my name says:

    hehhh,, belum jd mak mentua dah salam salaman,,
    same goes with Mawar and Fizo.. masyarakat melayu zmn skrg
    were too obsessed dgn adat smpai lupa agama,
    they thought when they salam with older it mean
    “hormat”.. go back to school and learn laaaaaa .

    0

    0
  24. baby white says:

    biar lh orgtu nk wtpe….yg korang ni sebok2 apahal…. ske no,jage tepi kain org… mcm lh diri2 korang tu,elok sgt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    0

    0
  25. Lolipop says:

    Xpyh nk dengki sgt laaaa

    0

    0
  26. Nadia says:

    copy from one of the western pnya proposal…lack of idea n creativity

    0

    0
  27. Leo says:

    biarla dia nak buat something yg sweet kat future wife dia.., orang lain mungkin rasa tak sweet.. tp asalkan mereka gembira dan tak buat bende yang di tegah sudah.. kannn..

    0

    0
  28. moiartisan says:

    ambo wokil dari kelate denge ni nok ucap tahniah kepada pijo omar sebab doh jupo jodoh hok dio nok ..hok dio saye hok dio berehi mace mawa tu lah deh.ambo doa bia selamat belako set set kito hok mano nok nikoh tu…hok mano tok nikoh lagi..nikoh la cepat cepat deh.Komen kawe untuk proposal melamar ni not bad la…ilir ore kato.hebak demo.napok ganah.bijok.Kawe pung sero nok buat jenis gini.tapi tokse la di panggung mugo kelate takdok panggung.kawe kalu buleh nok buat di balai soh(madrasah kayu hok buruk jah)Bia napok vintage classic dan kemah keming.itu sajo ulasan moiartisan untuk projek video pijo omar ni.maaf belako adik kakok hok x pehe mano denge tulisan kawe neh.

    0

    0
  29. ida says:

    tahniah~

    0

    0
  30. orang_penting says:

    sweet…tapi tak islamik….tahniah fizo-mawar :)

    0

    0
  31. beruang says:

    mawar nak tumpang nama fizo…poyos…setakat celak mata tebal-tdg singkat mcm gampang

    0

    0
  32. techno88 says:

    Melayu pun nak ikut barat jugak, dulu mana ada lamaran mcm ni, sekarang wedding pun mcm barat, wedding gaun semua…condemn barat tapi ikut jugak akhirnya.

    0

    0
  33. nanaker says:

    Mawar ni kat luar xbertudung pon sbnarnya

    0

    0
  34. […] (VIDEO)Gimik Lamaran Fizo Omar Kepada Mawar Abdul Karim (51) […]

    0

    0
  35. […] (VIDEO)Gimik Lamaran Fizo Omar Kepada Mawar Abdul Karim (51) […]

    0

    0
  36. […] (VIDEO)Gimik Lamaran Fizo Omar Kepada Mawar Abdul Karim (53) […]

    0

    0
  37. […] (VIDEO)Gimik Lamaran Fizo Omar Kepada Mawar Abdul Karim (54) […]

    0

    0