Written by Bella | January 27th, 2019

Kecoh di media sosial hari ini apabila tersebarnya sebuah video seorang wanita berambut pendek mirip pelakon Fathia Latiff sedang berkaraoke di  hadapan khalayak ramai.

Video tersebut yang dimuat naik di akaun Instagram Makcik Puaka itu dirakam disebuah kafe di Shah Alam yang mengadakan sebuah showcase semalam.

Seakan menguatkan lagi dakwaan tersebut,  beberapa pemuzik yang terlibat di dalam showcase berkenaan ada memuat naik foto mereka bersama Fathia.

Apa-apa pun, kita nantikan sahaja penjelasan lanjut daripada Fathia sendiri.

Sumber Berita : Makcik Puaka 

72 responses to Video Wanita Mirip Fathia Latiff Tidak Berhijab Tersebar?

  1. Anonymous says:

    Dont do drugs

    30

    0
    • Tolong dia says:

      Sedihnya..
      wlaupun dia asyik dikecam lepas kes bigo tapi bila lama2 camni rasa kesian pulak..
      Aku slh sorg yg minat sgt tgk dia berlakon dgn ramona zamzam ngan fattah amin dlm cite Plan cinta tak jadi dulu.. comey n sweet2 je bile jadi bestpren ramona dlm drama tu.
      Tapi la ni.. aku rasa dia perlukan bantuan..

      105

      0
    • Anonymous says:

      Jadi pengkid pulak…. haishhh!!

      15

      0
      • Dewi dewasa says:

        Muka manja comel x sesuai la fathia kau jadi pengkid..klu lofa ok la,muka jantan..body katek pendek bawah kembang dada sado..

        14

        4
      • Anonymous says:

        nak menjiwai watak lakonan baru kot, mana tau nanti ada skrip utk watak macam ni, bersangka baik….

        1

        0
    • PU Lembut says:

      Nak tanya ni..elpira macam mana? Bahagia ke tak..lama tak dengar berita dia.

      9

      1
    • Anon 88 says:

      Syg nya la kau sia2 kan hidup kau fathia ..ngape kau jd mcm ni?kau ada sgalanya,cantik,pelajaran,keluarga kau pun bukan calang2..balik la pangkal jalan ,jgn la kau sia2 kan hidup kau,kau terlalu cantik di mata aku ..aku rindu zaman awal kemunculan kau wahai fathia anak pak latifffff..

      51

      0
      • Auntie Zora says:

        Dia kecewa dgn aiman ke dulu sis? Saya pun fan dia. Ingat ada baca artikel mereka nak berkahwin. Happy sgt. Tapi lps tu break. Saya harap mereka nikah. Suka couple dia ni dulu. Dgn aiman -macwilson terlalu byk skinship. X bagus utk budak2 follow.

        21

        0
        • Fathia lovers says:

          Dia frust dgn aiman kot jadi gila mcm ni..syg gila aku kat dia,tak sangka jadi mcm ni..klu ang baca komen sini,berubah la fathia,jgn ikut sgt nafsu perasaan tu

          8

          0
        • Pekerja Gomen says:

          Dia yg tinggalkan Aiman la…. pastu bercinta ngan ex-bf Elizabeth Tan kan?
          Pastu dia kena tinggal… masa tubaru frust menonggeng keluar video bigo.

          6

          1
    • Chohkri Yulis. says:

      Dlu dia nmpk cantik gler mse crite wat dia femesng Shah Jaszle pe ntah…Ariana Rose ke pe…Br2 ni aku tgk dia interview kt astro…konon nk wat comeback…tgk dia len mcm je…Dgn eyes bag dia…pnda eyes pe ntah…kat interview len pn truk muke dia…hurm

      12

      0
  2. Anonymous says:

    Jangan main dadah

    11

    0
  3. benci pity on you says:

    kesian pulak dia ni dulu cantik jelita skrang mcm harom kuat isap dadah gan dikecam netizen… inilah jadinya, makan diri semua pasal kes bigo tu sian ko fathia

    20

    0
  4. zaza says:

    ok.elok lah tu.
    kita dah ada lelaki kemaruk nak jadi betina( abang jat)
    skrg kita dah ada pempuan kemaruk nak jadi jantan!
    korang patot dijodohkan!

    5

    3
  5. Ya Allah. What happens to her? Dulu dia cantik kot. Sayang, jadi macam ini. Mintak2 anak beranak sekali saya jauh dari hal begini.

    14

    0
  6. Anonymous says:

    Tak faham depan lain blakang lain..

    2

    1
  7. Anonymous says:

    Kesian lah tengok…

    2

    0
  8. Duh says:

    Fesyen rambut minah dlm foto tu pendek mcm rambut Misha Omar.

    Chop chop kejap ya …, Rambut misha Makin lama makin pendek. Tu ari perasan rambut kat atas telinga pun di cukur nipis??? Mish you got masculine facial features. tak sesuai klu rambut pendek mcm tu. AJL nanti pakai la fesyen rambut 50’s.
    Maaf ya Mish

    17

    0
  9. Bawang Junior says:

    NI RAMBUT SEMUA PUNCA NK KENA REJAM DLM NERAKA.. bawang kata la.

    2

    3
  10. Anonymous says:

    Kesian pulak aku tengok.moga Àllah buka hati dia jadi lebih baik

    25

    0
  11. Berkelahi dengan syaitan says:

    Sebab dadah kau jahanam kan hidup kau ..

    3

    0
  12. Anonymous says:

    Betol ke dia berdadih?!!!!

    1

    1
  13. Skuad bawang putih says:

    Nt nak tanya hasmah bt karim..dia cover kes apa minggu ni

    1

    0
  14. Anonymous says:

    Buang je lah tudung tu.. perangai pun alahai je!

    1

    2
  15. Anon says:

    Korang igt kalau maki dia macam2 online konon dengan niat nak “nasihat” dia akan berubah ke? Bukannya dapat pahala pon korang maki dia. This is a perfect example why your so called advice to celebrities are useless. Kutuk lah maki la nasihat macam2 kt mana2 celebrity pon still terpulang kat dia sama ada dia akan jadi lagi baik atau sebaliknya.Moral of the story, baik korang jaga amalan korang sendiri dari mengutuk orang dan menambah dosa korang sendiri.

    7

    3
    • Berkelahi dengan syaitan says:

      Kau masuk sini buat apa? Amalan kau dh terjaga ke tu masuk nk ajar org..perasan bagus ..kau ingat netizen berubah ke dgn komen taik ko ni..

      2

      1
    • Gem says:

      Irony when actually the most useless advise is yours. Celebrity xleh di advise because its up to them to change? Then ko bg ceramah kt commenters here boleh plak? Biarlah dieorg, terpulang kat diorg la sama ada nak jd baik ke x nyb. Jaga amalan sendiri k

      3

      1
      • WhosebadSinbad says:

        Kesian tgok Fathia ni…satu masa dulu dia ada ditahap atas…cantik pandai berlakon…mental breakdown ni…sudahla let her be…dia perlukan intervention dari pakar atau family…kita kasi dia space sikit

        11

        0
      • Anon says:

        Lol sounds like youre encouraging others to go on with the maki cacian kt orang lain janji jadi diri sendiri?Tak tau pulak islam (unless youre a non muslim) menggalakkan org maki caci org. Maybe sbb tu jugak tu la ramai org mengata islam skrg sbb orang mcm ko menghalalkan benda Allah tak suka iaitu maki org. Bukan korang nasihat artis in the name of Islam ke? Ironic isnt it?

        0

        0
    • Mimah says:

      Org bkn maki. Byk yg sedih dear. She was beautiful and talented. Someone need to help her. Parents dia ada lg kah. Siblings? X ada kah aku pun x ikut sgt fsl dia. Just hope ada yg bntu dia mcm org bntu jamal abdullah

      6

      0
      • Mia says:

        Kalau betullah tu fathia kesiannye tgk dia.. she needs help sebnrnye.. suka tgk dia dlm ariana rose.. cantik sgt.. hopefully someone can help her to get thru this tough times..

        8

        0
  16. Pikio pikio says:

    Tak da ke guys out there yg boleh memperisterikan dia ni untuk membimbing nya. Muka cantik Pasti ramai yg mnat dan simpati. What about Ustaz Jihan dan Ustaz Fakih? Seriously she needs to settle down!!

    5

    2
  17. Duh says:

    Stop bashing her. If she really got problems. Then Let us all doa for her.

    11

    0
  18. Mek Ti says:

    Eeewww

    0

    0
  19. Kes pe lg ni says:

    Klu btul tu fhtia,mmg x cntik klu x mekap.pucat bngat.

    0

    4
  20. Peminat fathia latif says:

    Sebab cinta ke jadi mcm ni?sakit mcm mana pun,kembali pada Allah la..dh x de ghupe ko pun skrg,teruk benor aku tngok..sygnya fathia wei,lawa gila kot ko ni..bukan lawa gambar,edit,memang ko ni lawa..x syg ke anugerah tuhan bagi..

    6

    0
  21. cik munah says:

    sian dia..britney spears versi malaysia. kerjaya musnah

    4

    0
  22. JIMBO says:

    Aku dulu ade mmber spesis mcm ni. Mcm mana sekalipon aku bantu kawan aku sampai pulih. Jgn abaikan, biarkan dia. Mmber aku tu sampai kawan2 yg lain xmo kawan dia sbb pangai teruk tp aku smpai skang stay dgn dia. Moga terus berubah ke arah kebaikan. Jgn kecam.

    11

    0
  23. bawang putih says:

    esok lusa ada la patiah ni kuar statement:
    “apa saya buat tu urusan saya dgn Allah… terima kasih kpd yg telah buka aib saya..kita jumpa di akhirat.”

    tu statement faveret si pashah

    0

    0
  24. Elle says:

    pasaipa nampak gemok fatiya tu? ke sebab baju tu? hmm

    0

    0
  25. cik tipah says:

    e…mak cik ni agak2 lh mak cik oii..hang tak nampak ka tu muka mcm laki, tak sama kalau cik banding kn gambo dia dengan dalam video tu

    0

    0
  26. Anonymous says:

    aku suka masa dia berlakon drama Nur Kasih jadi kawan baik Tiz Zakiyah. Korang ingat tak drama tu? Tiz Zakiyah, Remy Ishak, Fizz Fairuz dgn Fathia
    .

    2

    0
  27. Kinokuyania says:

    Byk komen2 selalu ckp laki kena bimbing isteri. Tgk skrg byk isteri yg bimbing suami. Suami dah jd mcm anak2 kecik plk. Tak leh berdikari. Perempuan malay skrg lebih berdikari.

    3

    0
  28. leng-leng tergeleng-geleng says:

    x slh org ke nie…edit kottt….maklum la zmn skg ni muka buruk pn ble jd cntik …

    0

    0
  29. Eliesa says:

    Rupanya artis lawa sebab mekap je. Kalau tak mekap, sama je macam makcik-makcik sebelah rumah aku.

    0

    0
  30. rima says:

    she is dealing with the worst depression .. please keep strong and keep fighting ..i feel so sad.. kadang aku sedih .. dye xde job,duit da xde.. tapi mulut netizen mengata buat stress dye makin teruk.. aku sedih sgt2 ..please jgn jadi hanyut fathia latif.. jgn hanyut dibuai tekanan.. i pernah rase ape dye rase .. ikot hati rase mcm nak potong rambut botak..tp i tak buat. tolong laa jgn sakitkan diri kita kalau depression pergi berubat sana..

    1

    0
  31. Shahrul says:

    Lindsay lohan Malaysia. Still not too late to change.

    0

    0

Leave a Comment

Optional