Written by AbangNara | April 4th, 2013

Penyanyi popular Taiwan, Wang Lee Hom telah membuat satu kejutan baru-baru ini ketika mengadakan konsertnya di Genting Highlands. Dengan iringan piano, Wang Lee Hom telah mendendangkan lagu Getaran Jiwa nyanyian Allahyarham P. Ramlee. Mantap gila kot!!!

Tabik spring kepada Wang Lee Hom yang telah mengambil inisiatif untuk menghafal lirik lagu Getaran Jiwa. Itu tanda kerja keras, semangat menghiburkan peminat dan pandai mengambil hati mereka yang datang menonton konsertnya. Malah Wang Lee Hom turut sama berduet lagu ini bersama Najwa Latif.

Berdasarkan suara jeritan peminat-peminat Wang Lee Hom, pastinya mereka semua telah terhibur dengan showmanship padu daripadanya. Good job Wang Lee Hom.

novel cinta

P.S: Novel hasil tulisan Siti Rosmizah ini memang sedang hangat di pasaran. Kalau anda ada smartphone seperti iPhone atau Android, boleh beli dan baca menerusi Emall Karangkraf. Lebih murah dan mudah. Tak perlu susah-susah ke kedai buku untuk mencari novel Cinta Kau Dan Aku ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

52 responses to (VIDEO)Wang Lee Hom Nyanyikan Lagu Getaran Jiwa Allahyarham P. Ramlee

  1. nur says:

    really respect his hard work for learning the malay? song :) its not easy to memorize and sing that well with good pronounce

    0

    0
    • sunshine says:

      nara, lagu yng najwa latif berduet lagu taiwan tak upload ke?

      0

      0
      • dia berlatih menyanyikan lagu P Ramlee seperti gigihnya dia berlatih bermain badminton.

        anyway, kami merindui entry 2 juta Siti Nurhaliza. ke mana menghilangnya?

        0

        0
        • Olga says:

          APE KE BUROK BEBENOR BAJU NAJWA LATIP TU?????

          0

          0
        • missa says:

          oklah tu baju die.. janji menutup aurat… ok je pada mata saya… org lain tak taulah… :)…

          0

          0
        • minah jambu 24jam mengadap compter says:

          najwa tu ngandong ke?

          0

          0
        • tenuk manalah yg memberanakkan kamu ni minah jambu.

          0

          0
        • Aina S says:

          Missa , awak ckp baju dia tutup aurat ? Maaf lah ye saya ckp mcm ini . Tapi kalau awak tengok baju dia betul2 , dress tu sangat melekap kat badan die sampai menampakkan tubuh badan dia . Tapi mungkin bukan salah Najwa Latif sebab baju tu boleh juga disponsor oleh org lain dan Najwa Latif pakai je kan . Aurat bukan pasal nampak kulit je , tapi kalau melekap pun tetap acam buka aurat .

          0

          0
    • K.A.A says:

      sedap gak dia nyanyi bahasa melayu… pandai dia amik hati org malaysia.. ke sbb shila hamzah pernah nyanyikan lagu dia kat asian wave aritu?

      0

      0
    • Anonymous says:

      mcm org peknen ak tgk najwa tu.. :p

      0

      0
    • sinister says:

      wowwww… superb performance!
      cool voice… good job lee hom…
      i adore u so much…
      sungguh suka aku dgr dier nyanyi, i repeat this vid tah brp kali tah…

      0

      0
  2. CIK JAH says:

    seperti yg org kata. harimau mati meninggalkan belang, manusia mati meninggalkan NAMA :) al fatihah….

    0

    0
  3. aiying says:

    lagu dan imara??imara pon boleh laaa..good job wlh!!

    0

    0
    • lyn says:

      Saya pon perasan gak part tu, senyum2 je dgr..bukan bhs dia kan hehe…tapi,
      mmg best la dia ni..sbb nak try juga nyanyi kan… terbaik.

      0

      0
  4. pliz lh.. says:

    sedap je aku dgr..sbb ape sedap sebijik alunan sama cume tie duet ngn najwa versi najwa lain cket tp mmg da booommmm….

    0

    0
  5. ROS says:

    beliau boleh mendendangkan lagu Allahyarham Tan Sri P.Ramlee dengan baik sekali menunjukkan beliau sangat2 bekerja keras untuk mempelajari bahasa ibunda kita apabila mendengar cara beliau menyebut perkataan tersebut dengan jelas,amat memberangsangkan…..well done wang lee hom!!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    off topic jab..nara..kau dh delete ek topic Dato’Siti mtk sponsor Rm2 juta tu??haha..
    tu lh, lain kali,jgn update crta yg dh [email protected] create fitnah tau..kan x psal2 kna marah..nsb baik x kna saman..hehe

    0

    0
    • penjual telur says:

      mesti la delete dah…kecut segala telur n perut…

      0

      0
    • BingKuk says:

      Ha’ah la.. aku pun mencari gak artikel tu. Dah delete rupanya. Lari dari topik Nara and Anonymous jap. Apsal Nara lambat tol update blog ni? Kata blog most search dalam internet. Kena usaha lebih lagi yer Nara.

      0

      0
    • didie @ says:

      what happened?

      0

      0
    • Anonymous says:

      sory..off topic jab..aku br bc tweet si Nara..”Aku punya tulus ikhlas tulis ada jugak orang kata aku kejar rating blog. Tak kuasa ah. Tak kejar pun rating tinggi dah”
      hek eleh..klu yea pn x kejar rating,jgn buat cerita [email protected] idea org..kata dh jd blogger sepenuh masa..mknnya kau leh cr idea kau sndri..br org respect kau..
      apa daa..

      0

      0
      • BingKuk says:

        Blog sepenuh masa mesti update senantiasa. Bukannya copy & paste dari blog atau website yang lain pastu ubah sikit2 ayat tu. Apalah Nara ni! Tak bole terima kritikan baik jangan buat blog ni dari awal.

        0

        0
      • missa says:

        artis pun korang kutuk… sampai admin pun korang kutuk.. tak suka takyah menyemak kat sini…

        0

        0
  7. AA says:

    uik, apesal body najwa latif loen mcm je i tgk ..? bru 17 thun kn..? boroi dia laen mcm je..?

    0

    0
    • Aina S says:

      Tak baik lah cakap mcm tu . Setiap orang kan saiz badannya lain2 . Kebetulanya bentuk badannya memang macam tu . ini juga pengajaran urk wanita luar sana agar tidak memakai baju yg boleh menampakkan saiz tubuh badan . Nanti ade je komen mcm kat atas ni .

      0

      0
  8. AA says:

    uik, apesal body najwa latif laen mcm je i tgk ..? bru 17 thun kn..? boroi dia laen mcm je..?

    0

    0
  9. AA says:

    uik, apesal body najwa latif lain mcm je i tgk.?? baru 17 thun kn.? boroi dia knp cm tu..? suspicious 0_o

    0

    0
    • Anonymous says:

      wei..klu ye pn nk komen,x yah tekan enter byk kali..kn dh kuar 3x komen kau..
      lg 1, mulut kau mcm longkang…fkran kau tu asyik fikir negatif je..mungkin Najwa latif ni jd mangsa fesyen..sbb tu perut dia nmpk mcm boroi..klu yea pn suspicious, x yah mention dkat cni..kn x psal2 org ckap kau buat crita x elok psal najwa latif..

      0

      0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      tkan dia dh kena UP pulakkkkk kan pasal dia kan bertudong….minah jambu harap tekaan minah jambu ni tk betol ok …

      0

      0
  10. SS says:

    bagus la suara dia…langsung x de sleng cina…

    0

    0
  11. Mirai Suenaga says:

    Imara..hihihi…oklah..
    klu aku jd Najwa Latif, mesti aku dah tergelak kat situ..

    Takde perunding fesyen utk Najwa Latif ker? Kengkadang apa yg dia pakai tu yg nampak mak org sikit…

    0

    0
  12. Jaafar OFF says:

    Alaaaaa, korg ni baju pun nak komen ke?? Abg Jaaf pakai kot n seluar bunga2 besar lagi dlm cili padi tak jadi isu pun.. Org luar sibuk nyanyi n buat konsert kt negara kita, tp kita ni sibk nak buat kt luar n nyanyi lagu org luar…!!!

    0

    0
  13. Britney spears says:

    Pliz la najwa latip.. Ko tu muda..jgn la gaya cm dah anak 5.. U seriously need a help!

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      ntah si najwa ni pakaian th happe2 !! ada kakak pon tk guna huh !!

      0

      0
    • mak c kina says:

      baju cntk tp npe dia pakai xcntk?…aku bkn kutuk dia tp xsuai la najwa…

      0

      0
  14. ROyaha Propa says:

    pakai seksi kena salah pakai sopan pun salah…bodoh punya…apa salah najwa latif pakai macam tu…masih menutup aurat dan nampak sopannya…

    #vote for Barisan Nasional bukan Beautiful Nara yang bodoh sombong ni.,.

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      kalau ye pon bertudong jangan la pakai asal bolehhhh je cincai bocai huh bwek !! hamlau !!

      0

      0
      • ROyaha Propa says:

        minah jambu 24jam mengadap compter : PEPATAH ADA MENGATAKAN BIAR BERPAKAIAN SEPERTI KETINGGALAN ZAMAN DARI BERPAKAIAN SEPERTI ORG JAHILIAH…..

        0

        0
        • minah jambu 24jam mengadap compter says:

          eh ni 2013 lah ! bukan nye taon 500 ! najwa tu penyanyiiii seleberiti n pakaian mesti mau ada klass walau pon bertudong n sopan pahammmmm jangan mentang2 bertudong tutop aurat pakaian asal bolehhhhhhhh aje janji tutop aurat gitu !! apeeeeeeeeee punye komen macm cetek pemikiran macm si abby pulak kau ni huh !! bwek !!

          0

          0
        • ROyaha Propa says:

          minah jambu 24jam mengadap compter : mungkin ko masih x faham etika berpakaian bagi seorang wanita muslim?
          Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya. [Maksud surah an-Nur 24 – 31].

          0

          0
      • Anonymous says:

        xnmpak mne pkaian cincai boncai nye.. bju dh bju butik.. klu die amik xkesah pkai tshirt pasar mlm wat persembahan logik la jg.. ermmm ko ke yg otak jahiliah sgt?

        0

        0
  15. mizz says:

    semuanye nampak comel dah..tutup aurat……sopan……
    tapi mungkin, perlu dibaikki sedikit….harus berpakaian bersesuaian dengan umur…. kan nampak lagi cantik….. skdr teguran….jgn ambik ati k…. :)

    0

    0
  16. emma mengelembong says:

    karang najwa pakai tudong style sikit mcm yuna kene hamput pulak cakap mcm sarang tabuan la, lilit tuala atas kepala la…cian najwa…

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      ek ikan kembong ! minah jambu bukan nye marah dia bertudong n tutop auratttt jangan salah paham pasal ni2 semuaaaaaaa tkde ape yg berlakuuuuuuuu ponnnnnnnnnnn ! cumaaaaaaa minah jambu tk komen sikit kt sini tentang pakaian dia tu macm pompan ngandong !!! jadi kite komen la ape yg patut untok kasi ingat ngan dia . lain kali pakaian tu kasi betol laaaa kaler tu kasi sepadan .. ni baju purple tudong kaler pink ya allah tobat tobat apeeeeeeeeeeee nk jadi ngan kau ni najwaaaaaaaaaa…..ni mesti kakak dia yg kasi dia pakai baju macm ni nk kasi najwa Nampak burok kan !!! bang nara tolong siasat sape pakar image najwa ni kakak dia ke bukan terok betol !!!

      0

      0
  17. Fifie says:

    sedap. seronok dgr lee hom nyanyi. mmg lain org yg master bidang muzik ni nyanyikan lagu org lain ikut gaya sendiri (dia ada ubah sikit). mmg penyanyi kena ada gaya tersendiri bila nyanyi, dan boleh ubah lagu org ikut gaya sendiri tp jgn sedap ubah sampai rosak lagu tu (pesanan ikhlas utk penyanyi2 lain yg kononnya nak bawa lagu org lain dgn gaya tersendiri)

    0

    0
  18. Anonymous says:

    sekurangnya baju najwa latif x pendek mcm che ta.. mana lagi elok? bnyk tul fashion police tawww

    0

    0
  19. Anonymous says:

    baju najwa tu sebab buat dari kain keras so badan dia nampak penuh / besar..
    maybe lepas ni dia pakai suar la..baru nampak kaki panjang / slim / tinggi..

    0

    0
  20. ikan says:

    korang semua dengar ke tak ni? irama jadi imara.. but still, respekk!

    0

    0
  21. Manusia Naif says:

    Assalamualaikum,

    Kat sini saya nak tegur sikit pasal Najwa Latif. Najwa, tolonglah pakai baju yang sopan. Bukan ketat macam tu. Mungkin, MUNGKIN ya, Najwa memang ada masalah perut buncit, jadi, dengan pakai macam tu, akan keluarkan segala aib Najwa kan? Najwa dah sedia cantik, comel, itulah hasil indahnya ciptaan ALLAH, dan Najwa akan lagi cantik kalau menutup aurat dengan sempurna. Sekian. Assalamualaikum.

    0

    0
  22. mizz says:

    interesting…sblm ni siti penah berduet dgn lee hom nyanyi lagu lama teresa teng and now dia dtg m’sia dgn membawa lagu klasik Allahyarham P.Ramlee…nice

    ps: novel kat bwh tu mmg best…

    0

    0
  23. wisata bali says:

    wah… merinding nih kayanya kalau dengar.. so sweeet

    0

    0