Written by Bella | March 22nd, 2018

Setelah lama dihimpit pelbagai kontroversi dan spekulasi, kemelut rumah tangga suami Izreen Azminda iaitu Ude Wahid bersama isteri pertamanya, Intan Liana Saleh akhirnya bertemu nokhtah apabila pasangan ini sah bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur pada jam 9.50 pagi tadi.

Ude melafazkan cerai di hadapan Hakim Syariah, Shaiful Azli Jamaluddin dan memerintahkan pasangan itu bersalaman dan bermaaf-maafan buat kali terakhir sebagai suami isteri sebelum lafaz tersebut dibuat oleh Ude.

Pada mulanya Intan kelihatan tenang ketika melangkah keluar dari mahkamah tetapi beliau mula sebak ketika ditemui pihak media.Namun, beliau redha dan terima dengan segala ketentuan takdir buat dirinya.

Dalam pada itu, Ude ketika ditemubual pihak media berkata, hubungan beliau dan Intan sudah lama mempunyai masalah dan bukan berpunca daripada perkahwinannya bersama Izreen. Beliau membuat keputusan untuk bercerai kerana tiada lagi kasih sayang ataupun persefahaman dengan Intan.

Ude dan Intan mendirikan rumah tangga pada 1 Mac 2013 dan dikurniakan dua orang anak lelaki iaitu Arish Muqri, 3, serta Ariq Muqri, 1.

Sumber Berita : mStar Online

Kredit Video & Foto : Suria Malaysia

70 responses to (VIDEO) Ude Dan Intan Liana Sah Bercerai Talak Satu

  1. gg says:

    lelaki mudah je bercakap, dah takde rasa kasih sayang katanye…

    48

    0
    • Anonymous says:

      sian anak2 kecik lagi.. xpelah intan, org da x syg… lepas ni kita tgok sampai bila pulak dia nk syg bini baru dia tu…!

      30

      0
      • Anonymous says:

        jangan menagih pada orang yg tak sudi…

        7

        1
        • hirisan bawang says:

          dah dapat si jering mula la ko ckp perkahwinan ko bermasaalah?
          ko dan jering sama je lah. ko tu ibarat belacan. elok la dgn jering….harap berbahagia lah. lama2 bau busuk akan keluar juga lepas 2 tahun…

          18

          0
        • CNN says:

          harap intan tabah & kuat demi anak2… semoga rezeki slps ni melimpah ruah…

          #squadbawang
          #boikotudeizreen

          11

          0
      • T says:

        Boikot izreen..kepada pengarah n penerbit kalau bg izreen berlakon jgn harap kami nk tonton
        BOIKOTTT

        50

        0
        • rogayah says:

          Ko ni kenapa yek. izreen tu ada anak, keluarga, parent nak tanggung. ko tau mana izreen punya salah dorang bercerai. aku paling benci penghasut macam ko ni. aku doakan ko masuk neraka atas fitnah ko buat ni

          1

          101
        • Anonymous says:

          rogayah @ rita spender.

          10

          5
        • rogayah says:

          tergamak ko nak fitnah aku. ko dah kenapa. aku doakan ko masuk neraka juga.

          1

          25
        • Anonymous says:

          rogayah ak xnmpak pun kt mane fitnahnye tue
          hak masing2 kot tonton ke x
          ko ni mesti fan bebayar kn?

          21

          -1
        • Sara says:

          Stesen tv yg ada muka pompuan tu pon aku boikot.. HAHAHAHAHAHA

          17

          2
        • Anonymous says:

          rogayah species penyondol juga. kebun org ko terjah tanpa malu. kesian…

          8

          0
        • Pekerja Gomen says:

          Yes…aku setuju boikot semua rancangan tv yg ada muka Izreen…
          Segala produk yang ada muka Izreen…
          Kita boikot!!
          Oh Izreen ada anak,ada mak bapak???
          Habis tu Intan Liyana tak de ke?

          Bila Izreen ni dh tak berduit…
          Baru tu baru ko nampak rendah akhlak org nama Izreen ni…
          duit dah tak boleh cover perangai sebenar dia…
          We’ll see!

          36

          0
    • zee says:

      semudah tu je dah xde kasih syg.kude kau

      16

      1
    • SuperFox says:

      Lelaki dayus mmg mcm tu lah. Don’t even have the guts to own up to his own mistakes. Pppuiii!

      21

      0
    • Anonymous says:

      Kan? Mudahnya dia ckp takde dah rasa sayang. Tetiba aku rasa sebak giler. Waaaaaaaaaa!

      8

      1
  2. suhaimah 58 says:

    ude ckp sebelum kenal izreen lg rmah tangga bermasalah, intan buka aib dia etc etc keling aih ude ni .. tp ko failkan cerai pas je ko kawen ngan izreen .. dah nape cmtu .. agak2 lah ude nak wat statement pun .. x leh hadam ngan laki cmni, doa je lah byk2 rumah tangga ko ngan izreen kekal ke syurga

    49

    0
    • Anonymous says:

      tu la nampak sgt tipu. kalau dah lama ada masalah kenapa lepas intan bgtau media kau kahwin dgn izreen hari yg sama baru failkan cerai?

      19

      0
    • Heran says:

      Dah tu ada baby tu yang aku heran.. kalau ada masalah dgn Intan apasal buat baby eh?

      23

      0
  3. aku tetap aku says:

    amboi interview ude siap duduk atas kerusi.. interview intan berdiri je.. senyum lebar la si jering kat rumah.. hak sepenuhnya dah ude tu..

    15

    0
  4. sibedul says:

    harap intan btl2 move on demi ank2…jgn lepaskan c ex tu..tuntut ape yg patut..harta sepencarian bersama…tuntut tuntut dan tuntut… bia die rse,kite da berkorban tuk jge ank dan rumah tgga,die bt taikkkkk pulak..eh boleh plak ckp xde perasaan…hak tuihhhhhh…propa punye jntan!!!!!

    45

    0
  5. Anonymous says:

    heklehhhh..ku pk hensem nau ko ni ude..muka jerawat gigi lapis..puikhhhhhh
    bagus la intan ko moved on .. tak baloi teriak sbb jantan tak hensem cmni

    yer2la dah 2 thn lebey hidup ko ngan intan tu bermslh..ko tu jer yg bermslh…tambah plak ngan kehadiran jering tu..makin bermslh..ko tempah mslh sndr ler uder oiiii…

    dah cerai pun ko masih nk berbunyik lagi ek..haprak oi ko nih

    pasni bole main pondok2 ngan jering puas2 la yeaaa.

    16

    0
    • kak milah says:

      tapi memang betul pun, ude ni handsome gak. at least kalau level mlayu ni, consider jambu gak ah. kalau tak de taik lalat besar tu, sure lagi handsome. kulit cerah, rambut lurus. memang patut pun la jadi rebutan gadis2

      0

      29
    • hurmmm says:

      2 tahun da bermasalah…anak baru setahun lebih..sempat lg memancut ye..bermasalahhh sgtt kannnnnn…

      27

      0
  6. Magic says:

    Hubungan dah 2 taun bermasalah..tp ada anak umur 1 tahun..

    42

    0
  7. MissFee says:

    aik mcm mne boleh 2 tahun pulak bermasalah.. kalau bermasalah mane dtg anak yg bru setahun tu?

    11

    0
  8. miss A says:

    eeiiiii ude banga**!!

    1

    1
  9. Sara says:

    Memang dah 2thn bermasalah.. Sbb kau jumpa jering tu sejak 2016 lg.. Kalau xjumpa.. Sampai sekarang xde masalah… Yg masalahnya KAU JANTAN TAK GUNA DENGAN JERING TU…

    22

    0
  10. anon anon says:

    gatal. laki perempuan dua dua gatal.
    kalau perempuan tak melayan laki pun tak boleh buat apa.

    Kalau ye pun dia ada masalah dengan bini dia, fix it dengan bini dia bukan cari bini lain. Cakap je la dia gatal. It is not up to izreen to fix their marriage, kalau ye pun marrriage dia problematic in the first place.

    Perempuan gatal. Slut.

    15

    1
  11. Anti jering dan cicak says:

    Yuck.. makin benci aku kat ude dan izreen

    5

    1
  12. anon says:

    alaaaa…gampang la sial si kuda ni….mampus ko kena langar kuda….org cam ko ni mmg sial sampai mampus

    0

    0
  13. lina says:

    ”hubungan dah lama bermasalah bukan disebabkan perkahwinan dengan Izreen”…. tapi anak bongsu baru umur setahun… emmmm…. lama sangat ko bermasalah dengan bini ye…..

    faham sangat lelaki yang kenis nak justifikasikan tindakan walaupun yang salah…..

    semoga Intan diberikan kekuatan dan bangkit semula daripada kekecewaan. buktikan anda mampu berjaya tanpa suami x guna…..

    4

    1
  14. ass says:

    sepak juga si ude ni.. sepak betabur gigi baru tau.. sempat pula dia salahkan intan lagi.. wei ude.. org bukan buta laa..

    3

    0
  15. Anonymous says:

    Tahniah azreen awk tlh berjaya meruntuhkan sebuah masjid.. Seronok ke dh berjaya meruntuhkan kebahagian org ken.. Makin aku benci n x suka dkt ko.. Semoga intan mendapat jodoh yg lbh baik lepas ni..

    5

    1
  16. Anonymous says:

    terbayang senyuman papan lapis tu..mak si kude ni x nasihat ke

    2

    0
  17. Nenek Menyampah says:

    Kalau rasa rumahtangga bermasalah dah 2 tahun, 2 tahun lebih, tp terkeluar juga anak nombor 2 tu. Jenis lelaki pentingkan diri dan nafsu. Lelaki mcmni, jgn sampai termakan perbuatan dan kata-kata sendiri.

    5

    1
  18. anak nogori says:

    ijereen tepuk tangan sambil ucap hip hip horeyyyy
    sambil tu, yes yes yes,,, u r mine ude….
    nyampah… aku lak yg sebak ha tgok intan…
    mlm ni depa berdua celebrated atas kemenangan intan
    jgn lupa bungkus nasi ayam ajak mak mertua
    to Intan, saya harap awak kuat… demi anak2…

    2

    1
  19. zf says:

    ah ko..dan2 tu ckp intan byk tipu bagai..yg ko tipu die ms kawen dgn jering tu ko x pikir..kalo btl pon ape yg ko ckp..ni sume punca dr ko jgk sbb dok hadap nk kawen lagi..puiii

    2

    1
  20. Honey yang dibenci says:

    hubungan bermasalah…dah 2 tahun
    1)Ada anak kecik bawah setahun
    2)masa birthday intan last year..bulan 7 kalo tak silap… ada video dia cium dahi intan.
    3) gambar raya nampak bersalam elok jer.

    Kau boleh menipu org ude… tapi ko tak boleh tipu diri ko…

    13

    0
  21. AntiJering says:

    kau kata ade problem sejak 2thn lps. habis tu anak kau yg kecik tu ko buat cara terpaksa ke macam mne? bangang statement kau!!! kau fikir org xtau kau cerai sbb si jering tu. ko putar cerita lain lak.. bodoh nye jantan!!! ade kifarah utk kau, kau tggu je la. Allah bagi CASH!

    4

    1
  22. Indonenong says:

    Kalo di Indonesia habis lah kau Ude dan Izreen last last kau makan nasi sama garam…. Mungkin sudah nasib Intan tapi apa pun ceritanya Allah lebih sayangkan Intan…. Terbukti kan rizki Intan bertambah tambah doa orang terdholimi selalu Allah bayar cash….

    3

    1
  23. wawa says:

    betul aku tgk je izreen berlakon teruih tuko channel x minat si jering tu

    1

    0
  24. Anonymous says:

    mestilaaa bermasalah…bini kau dok rumah jaga anak kecik 2 org kau kat mana masa tu???? Tgh menggatal dgn betina sundal tu kan…pastu bila bini tanya kau marah laaa itu laaa masalahnyaaa…masalahnya sbb kegatalan kau laaaa ude oooiiiiiii….

    4

    0
  25. Anonymous says:

    entah kenapa harap sgt jodoh ude dgn izreen berkekalan.
    pastu ude rujuk balik dgn intan..
    jadi la izreen bermadu dgn intan..
    izreen rela bermadu.

    happily ever after gitu

    3

    0
    • grumpydrive says:

      Lagi baik bila Ude nak bawa Intan rujuk, Intan dah ada lelaki baru yg sado and hensem persis Zul Ripin,siap poket tebal lagi. Intan boleh terus ludah kat muka Ude tak pun tampar bertubi-tubi sebelum naik keta Bentley hadiah pertunangan dia .. haha. Angan angan

      2

      0
  26. IOLSS says:

    CEH..2TAHUN LEBIH BERMASALAH..PASTU DALAM MASALAH NAK PULAK BUAT ANAK..LAKI GITU LA..MACAM TAIK

    2

    0
  27. Anonymous says:

    tak pe la intan…jantan mcm ude ni bersepah… jgn ditangisi lagi…teruskan hidup untuk anak2 k…

    2

    1
  28. EEEEEEEEEEE says:

    TAHNIAH IZREEN TAHNIAH. HANCURKAN HATI INTAN. APE JENIS PONPUAN KO NI YE? DAU TAU LAKI ORG NAK JUGA. TAK DE JANTAN LAIN KE NAK BUAT LAKI? NGAPE PERLU KACAU BAHAGIA ORG LAIN? KAU TAK DE PERASAAN KE ?

    1

    0
  29. Anonymous says:

    kesian anak2…

    1

    0
  30. kepalaotakUDEberjambul says:

    Mudahnye kau berkata2 syaitooonnn…langsung kau tak kenang jasa dia beranakkan anak kau!!melingkup la kau!

    3

    0
  31. mak cute says:

    bini baru x teman gi mahkamah ke…kena la support laki kan…dasar x guna punya jantan…tgk la brpa lama ko blh tahan dgn joyah tu…joyah ni mulut perangai lgi jahat dari hanez soraya…

    3

    0
  32. Diamond cut diamond says:

    “dah dua tahun bermasalah” ..statement tak bole blahhhh.anak ada pulak umur setahun. Klo dah tau x syg bini dkt 2 tahun,nape ada anak umur setahun ye?? Lelaki bila dh dh tak syg mcm² la alasan bagiii.lahaiii. ps: intan takde buruk²kan kau.siap ckap kau bapak yg baik. Ko dh npe ye ude?ah dh la.g jaga bini tak brp tak baru tu baek².

    2

    0
  33. W says:

    2 thn ada masalah konon, 2 taun lepas la ang kenal jering tu kat program tv! Jering tu ngorat kau! kau layan! Jering tu tau ko somi org! Ko tu patut sedar ko somi org! X payah nak tipu lah, media tahu citer, ko je nak perbodohkan orang sekeliling!

    3

    0
  34. ude wahid says:

    u olls ni..cuba uolss letakkan diri uolls kt tempat i..tetiba je retis terfemes kt mesia nak kt i yg takat ahlil muzik je ni…izreen merengek2 gilekan i..takkan i nak reject kot..takkan i nak lepas peluang utk buat mak i bangga dpt bermenantukan retis ? bakal jadi opah pd anak retis? N ..dlm byk2 jantan izreen pilih i tau..uolls ado? ex wife i tu apa pun takde..menghabiskan beras je! sekian

    4

    0
  35. Anonymous says:

    industri tak payah lah nak kesian ke apa kat jerin tu… memang bila ada muka izreen tu otomatik ok tukar tv lain. hak3… iklan kat billboard tepi jalan pun tak pandang weh.. punya la terkesan dengan mulut jerin yang rude tuh…. tak suka tengok.. dah bermadu bising mulut cam ontot yam.. tgkap gambar muncung je mulut tu… hak3.. say no tu jerinnn

    3

    0
  36. rawi says:

    orang pom tahu hang menipu ude.cakap putar belit

    1

    0
  37. Lalalala says:

    Oh.. Umah tangge da 2 taun n lebih bermasalah.. Abes yg anak umo setaun tu pejadah.. Da tau bermasalah asal awal2 xcerai, sebelum dapat anaj kedue.. Haish geram pulak aku..

    0

    0
  38. izreen says:

    semalam bg hadiah kat en somi. mengangkang je smpi pagi. dia mmg nafsu kUDE. i plk dh lama x dpt,mstila i layan wpun dia hak org. hahaha korg2 membawang cni sbb x dpt yg hbat mcm laki i. jelea lettew

    0

    0
  39. Yana says:

    ude kate dh 2 thn lebih rumah tangga bermasalah , tapi anak dia baru umur 1 thn.. kau dh menyedap pastu kate rumah tangga bermasalah plkkkk.. aihhh naik geram pulak aku dengan statement bodoh dia ni

    0

    0
  40. melati says:

    Dari air Muka ,” Intan Liana ” dia sebak sebab pasni bekas lelaki yg dia sayang akan Hidup susah (Bini Baru tk keje, berlakon pun tak nk dh @ Org tak nk amik Izreen berlakon)..tu yg dia Sebak..!!! Contoh : Bekas Bini Dato K…steady jer , sebab bekas laki dia dpt org Kaya..!!! hmmmmm

    0

    0

Leave a Comment

Optional