Written by Bella | September 14th, 2018

Walaupun sedang sibuk atas urusan kerja dan mempromosikan jenama Fazbulouas di New York Fashion Week, kerinduaan Nur Fazura terhadap suami tercinta, Fattah Amin tetap hangat membara.

Tidak dapat menyambut ulangtahun kelahiran Fattah yang ke 28 hari ini, Fazura menerusi akaun Instagramnya sempat memuat naik kompilasi video foto mesra mereka suami isteri dengan ucapan yang cukup ‘sweet’ dan romantik buat Fattah.

 

Turut terkenangkan ia adalah hari beluau kehilangan bapanya, Fazura bagaimanapun memberitahu kehidupannya kini lebih bermakna kerana Tuhan sudah menemukan beliau dengan seorang jejaka yang baik budi pekertinya dan betapa beliau bersyukur mempunyai seorang suami seperti Fattah. Wah, untung betul Fattah dapat pujian begini daripada isteri

Ketulusan cinta mereka yang membuatkan orang ramai terus terpikat dengan Fazura dan Fattah sehingga  hari ini. Hampir setahun mendirikan rumah tangga, kami harap pasangan ini akan kekal bahagia sehingga ke syurga.

57 responses to (VIDEO) Ucapan ‘Sweet’ Fazura Bersempena Hari Jadi Fattah Amin Curi Perhatian Netizen

  1. Anonymous says:

    28 la

    2

    0
  2. Anonymous says:

    siapalah yg rajin up..up..up citer ni, bosanlah.mcm dia je sorang artis yg ada laki.

    10

    13
    • The Nan says:

      pendengki sangat bunyinya

      22

      4
    • Anonymous says:

      caption ig dia selalu nak bermain dengan emosi. nak pancing undi lerr tu.

      1

      18
      • jengjengjengjeng says:

        haha.. Bestkan caption dia.. Nampak sangat tersentuh. Dia ikhlas dalam percakapan.. Tgk gesture dia bersalam pun dah tau. Kalau orang fake. Dia boleh bertahan sekejap ja. Dia ni pulak konsisten selama 16 tahun..

        12

        0
        • Anonymous says:

          dia ni tak ada la konsisten mana pun. dulu suam-suam kuku je. pernah melalui zaman kegelapan juga. dulu perangai agak liar dan suka menyindir kat socmed. lepas tu nampak dia lebih berhati2 dalam memberi respon, tetapi perangai sentap dan menyindir secara halus tu masih ada. rakyat malaysia boleh terima dia semula hanya lepas dia kawin dgn fattah. rezeki lepas kawin la kot.

          11

          9
      • Anonymous says:

        Setuju..lagi dekat abpbh nie..ermm

        1

        4
    • nanako says:

      knapelah yg kau rajin sgt komen kt sini..dah tak suka tu skip jela..kan senang.

      9

      0
    • Positivityalwayswin says:

      Kalau xdak benda yang baik untuk ditulis, better simpan sis/bro.

      Ucapan dia untuk suami dia. Mana2 perempuan pun akan bagi ucapan untuk orang yang dia sayang.

      Kita cakap baik2 pasal orang, Allah akan buka hati orang untuk cakap baik2 pasal kita.

      23

      0
  3. hati2 says:

    mungkin juga Allah bg sama tarikh tu nk bg peringtan. bapa die mungkin xmkn dlm kubo tu. ank dok mengejar duniawi.

    2

    23
  4. nok gebuzzz says:

    fazura ni npk penyanyang….untung fattah dpt wife mcm ni…semoga ikatan kalian kekal hingga ke jannah.

    22

    1
    • Anonymous says:

      Bukan penyanyang terlebih gedik dan manja….cukuplah laki je tau ko manja tp menunjuk manja dan gedik di khayalak ramai tu cam nk menunjuk pulak….terigt kes peluk sakan time bulan puasa…

      3

      18
      • Anonymous says:

        ko ni ingatkan aku kt shahnaz nabila tu… dari belum kawin pun dah post gmbr2 melekat tetek… skrg bila nmpk retis lain manja2 shahnaz pulak meroyan tak sedar diri lupa tgk post lama2…

        19

        0
      • Anonymous says:

        Bukan penyayang kimk ini tapi hipokrit…. sekejap bertudung dekejap telanjang… untung fattah dpt bini mcm ni

        2

        16
        • Kita doa yang elok2 says:

          Apa yang ditulis akan menjadi saksi diakhirat.. Sungguh saya tak pasti bagaimanakah perasaan saudara/saudari ketika menulis sesuatu perkara yang negatif tentang seseorang secara public. Bukankah ayat yang negatif itu datang dari hati yang bermasalah

          20

          0
        • Anonymous says:

          kalau ada orang mengata lofa, tak ada pula orang nak tazkirah pasal penulisan jadi saksi di akhirat. mcm2 org cakap yang negatif pasal dia. kalau tgk dkt ig fazura, ada saja orang nak membawang pasal lofa. nanti tolong tazkirah juga ya pada fan2 atau sahabat2 anda tu.

          6

          12
        • pelik pulak dah says:

          Tiba2 pasal Lofa dah kenapa? Kenapa tak orang lain.. Takdak siapa mengata Lofa di sini pun.

          16

          0
        • Anonymous says:

          Hhahahaah

          0

          0
        • Anonymous says:

          aku faham maksudnya kenapa time fazura kena kutuk baru nak ingatkan suruh cakap baik-baik? kalau fan fazura yang mengutuk artis lain, dah hilang #cakapygbaik2 #fikirygbaik2 tu haha

          0

          3
      • Anonymous says:

        Dia ingt dia sorang je ada lki…org lain x da laki..hahaha..smua bnda nk menunjuk…

        0

        7
    • Anonymous says:

      bukan fattah yang untung, tapi fazura yang untung dapat suami macam fattah. orang lelaki banyak kena menanggung dosa, lebih2 lagi yang dah berkeluarga. kalau sayangkan suami, fikir2 la fazura.

      10

      0
  5. Dah boring.. says:

    fazura seems dia terbawak2 kisah cinta drama mr cinderella utk diappliedkan pd life dia..yes you are “lucky” to have each other tapi over nau2..rilek2 sudahla sekali sekala baru nampak sweet n wow…tp dah 24jam meluah rasa kasih yg maha hebat tu kt socmed tu boring juga baca….apa2 pun moga cinta hebat abadi ni berkekalan hingga ke akhirat..

    14

    6
    • jengjengjengjeng says:

      Takdakla boring mana. Boleh bilang ja IG dia berapa banyak dia upload pasal suami dia. Yang lain2 tu fan reja repost. Okla dia cerita benda elok2 suami dia. Puji memuji ni berpahala tau. Kalau kita nampak sebagai show off, itu jangan tanya dia, kena tanya hati kita, elok kita nampak, elokla maknanya

      15

      1
      • Boring amat says:

        Ye pasal hati tapi membanyakkan bermesraan berciuman berpostan x habis2 pun kena cuba juga fikir hati dia apa yg nak ditunjukkan..macam saya cakap sekali sekali tunjuk kat socmed kan manis ini semuanya ditunjukkan ..terbawak2 kisah cinta drama dalam life sendiri..

        1

        7
    • Tak pernah bosan says:

      Boleh bilang pos dia pasal suami dia. Ok ja, xdakla boring mana. Birthday suami dia weh. Maybe you asyik skrol pasai depa kot. Takpa, u unfollow ja time you boring. Agak2 nak tgk pasal dia.. U tgkla balik. I sukala dia,I suka gila Faz, tapi xdakla obses teruk. Bahasa Inggeris dia tu macam baca jurnal untuk master… Even dia meluah rasa dalam English pun I boleh rasa kesayuan dan keikhlasan dalam penulisan dia.Bahasa Melayu lagila hebat. Yang penting bukan ayat copy paste.I wonder manala dia belajaqkan?

      16

      0
      • Boring amat says:

        Mmg x follow pun tapi asik keluar kat mana2 news feed bukak utube ada video cium leher bukak insta ada pic cium pipi..video cakap dekat2 ala2 nak bercium..x tipu ye and i x cari pun tapi mmg keluar kt mana2 socmed..maybe boleh ajar how macam mana nak elak..bukak fb post pasal ni..so mmg boring..u minat okla..tapi org yg x kisah tapi kena hadap benda yg agak berbulu mata mcm hmm..sure u kan ada benda yg u kurang gemar kan..x kan x ada..they are beautiful couple tp jgn over sgt la kot..

        3

        11
  6. kak melah says:

    yup..over to the top andartu dpt jantan muda bergetah..sof courselh nk show off supaya gadis2 di luar sane gigit jari..katenye..hahhaha

    1

    17
    • Anon says:

      Ko tak percaye ke itu ketentuan tuhan buat dia?

      10

      1
    • nak masuk syurga jugak says:

      Pergh… Mentaliti..Andartu ko cakap dia? Takutnya nak gelarkan orang macam2, takut terbalik kena kat kita ataupun keturunan kita. Ko doakan moga2 perkahwinan ko utuh sudahla.. Dan anak ko dikurniakan jodoh orang yang soleh Kahwin awal pun, kalau dapat suami panas baran, mengangkang je ker. Harap isteri ja kerja, susah juga Baru tadi ja ada kakak anak tujuh ni minta berhutang dengan aku. Kes suami dia xkerjala sampai menyusahkan bini. Eh, tercerita kat sini pulak. Point dia, janganla mengata pompuan tu andartu ka bagai. Berdosa kau tahu x?

      14

      0
      • Anonymous says:

        Ala sucinya kau ckp..cer ckp cenggitu kat lofa..ni umur lofa skrg memasing ckp dia andartu..cer fikir???double standard..hahaha…

        0

        2
        • Eh, tak paham puler kiter raser says:

          Alamak.. Apasal aku kena babitkan Lofa pulak?Abang Nara upload cerita pasal Fazura.. Aku cakapla pasal Fazura. Kalau Neelofa, aku cakap pasal Neelofa pulak. Janganla duk drag orang lain kalau cerita pasal orang lain.Move on ok.. Sapa yang mengata Neelofa andartu pun aku akan marah, sebab hina orang. Dah xdak orang mengata dia.. Aku nak cakap apaaaaaa??? Hahaa

          2

          0
        • Nasik Ayam says:

          Abang Nara cerita pasal sapa sebenarnya ni? Neelofa ke Fazura?

          1

          0
  7. Anonymous says:

    isteri mithali la sangat..tp pegi NYFW x ada sorg pun mahram yg ikut..semua jantan yg x mcm jantan..boleh ke cmtu..fattah oh fattah???

    6

    11
    • Anonymous says:

      Fattah suke je…. bini penyokong LGBT …. kejap betudubg kejap buka… baju pun begitu …. maklumlah Kimk fattah suke betullah

      1

      8
    • Munakahat says:

      Dia pergi bekerjala. Bukan pergi berhibur suka2. Plus, suami dia pun bekerja. Ko pergi kerja bawa suami/abang sekali ke?
      Asal dah minta kebenaran suami atau mahram cukupla. Soal dia menutup aurat, kita doala sama2 untuk dia. Kita pun xtau mati camna esok2 ni. Hai… Ada ja nak cari koyak kain orang..

      16

      0
      • Anonymous says:

        hahaha..ceteknya pemikiran ko…menghalalkan yg haram..ko igt dia pegi kje kt shah alam ke..pegi pg balik ptg..ni new york..pergi berhari2…kehulu kehilir dgn jantan lain…siang mlm…pastu ko rasa dia tinggal kt hotel ke?? sure apartment kongsi ramai2 kn..sbb pegi lama..ko pikir la sendiri..bkn pikir negatif tp niat x menghalalkn cara..peace…

        6

        6
        • Anonymous says:

          Vieshanti dan ass die dasha sultan ade skali lahh

          5

          3
        • Fitnah says:

          Gila ah dalam pemikiran kau.. Ingat dia sengkek sangat ke nak kongsi bilik ramai2. Tapi Takpalah.. Dah ko fikir macamtu. Aku doakan ko ke syurga jalah. Nak bergaduh pun dah ko orang alim. Tapi macam ada bau fitnah sikitla.. Baula… Peace

          10

          0
        • Ditelefon ngak diangkat-angkattt says:

          Matlamat tak menghalalkan cara. Suuzhon pun x menghalalkan cara. Ada plak kita nak fikir diorang duk sebilik. Nampak ke? Ada bukti? Orang bertudung pakai mekap pondan boleh pulak

          11

          0
  8. Positivityalwayswin says:

    Kalau xdak benda yang baik untuk ditulis, better simpan sis/bro.

    Ucapan dia untuk suami dia. Mana2 perempuan pun akan bagi ucapan untuk orang yang dia sayang.

    Kita cakap baik2 pasal orang, Allah akan buka hati orang untuk cakap baik2 pasal kita.

    14

    0
  9. Anonymous says:

    Bagi aku..ok jer couple ni..

    11

    0
  10. Alanice says:

    Lopak xg nyfw ke? Bley catwalk bag die tu

    0

    5
  11. Anonymous says:

    sefahaman aku..org tu x komen pun pasal sebilik tp dia maksudkn mngkin duk se apartment dgn yg bkn mahram..sbb semua jantan..

    1

    5
    • pencukur bulu says:

      Mungkin satu apartment? Takdak bukti jugakkan? Suka fikir jauh dan negatif aja.. Ada bukti best juga. Duk meneka yang x elok pasal orang kenapala ha…Jagala bulu ketiak masing2 sudah

      5

      3
  12. Anonymous says:

    Hisemua cuba belajar dan tekan button and tulis dan beri doa yg baik baik,t salah fazz bagi greets kat suami dia fatta re oh his bday wish,doa yg baik baik ni na ckp ta tentu pls get off frm this zone b positif,doa yg baik -baik inshallah doa org kat kita pun mcm tu.All the best fatta semoga sukses dlm karier nd have a happy married life for both of u,fattzura.

    7

    0
  13. Anonymous says:

    Tak berapa minat pasangan ni, fazura & Fatah over lah

    3

    7
  14. Elite socialite says:

    Hensem ke? Nara Tak payah ler. Asyik2 story couple ni. Boring. Lepas ni story izminda dukung2. Pastu story Sofian S masih tak move on. pastu story minah posing Lubang hidung. Pastu story testosterone boy?

    1

    4

Leave a Comment

Optional