Written by Bella | April 24th, 2018

Baru sahaja menjadi tumpuan ramai dengan foto-foto bulan madu mereka di Bali, kini pasangan Izreen Azminda dan Ude Wahid semakin menjadi-jadi seronoknya berkongsi kebahagiaan mereka dengan umum.

Kali ini, ucapan penuh cinta dan kasih sayang Izreen bersempena dengan hari jadi suaminya yang ke 30 pula mencuri perhatian ramai.

Menerusi akaun Instagramnya, Izreen memuat naik sebuah video mengandungi foto mesra mereka berdua dengan kapsyen agar Ude terus tabah serta bersabar dengan setiap dugaan yang menimpa. Sebagai seorang isteri, Izreen akan tetap teguh serta setia disamping suamiya itu dalam apa jua keadaan.

Bukan main “bersemut”  bait-bait cinta yang diungkapkan oleh Izreen untuk Ude.  Semoga kebahagiaan ini berkekalan sehingga ke akhir hayat mereka.

129 responses to (VIDEO) Ucapan Penuh Cinta Dan Kasih Sayang Izreen Azminda Bersempena Hari Jadi Suaminya

  1. dear khan says:

    popcorn please…lol

    28

    0
    • Anonymous says:

      Aku bukan antara yg kecam dia sb bg aku dah jodoh, bukan hak kita nak maki hamun. Tapi skrg ni aku rs layak nak maki si Izreen ni. Dah tahu ambil hak org, be sensitive la. Sejenis manusia xde otak. Ini sengaja nak announce dkt org betapa bahagianya amek hak org. Jgn nanti kalau jodoh dia dgn ude xpanjang, malu xsudah.

      208

      0
      • anonymous says:

        kalau tak panjang nnti….di salahkan tadkir jugak…dah takde jodoh katanya…so kita nengok kan je la

        51

        0
        • Anonymous says:

          contoh pasangan tidak gunakan otak libat kan Tuhan, maka perkara dicari sendiri.. senanghati laki bercerai ……… tapi tidak sedar yang lelaki bodoh menilai selalunya “man in love mistake pimple for dimple” orang melayu cakap pilih kaca dari intan …. syukurlah lakinya pilih perempuan tin kosong.. retis lagi tu…. senang hidup…… kuat gaduh silelaki kuat membohong dan menipu… pasangan serasi dan sekufu… gembira keluarga mereka dengan gambar2 yg sengaja nak menyakitkan xwife….. menjadi kebanggan keluarga mereka tentu buat kenduri kesyukuran….

          31

          0
      • Makcik Kentang says:

        Ambil hak siapa eh? Kan dah sah dia seorang jer isteri Ude sekarang so suka hati dia lah nak buat ucapan apa2 pun. Sudah2 lah tu… makcik2 bawang sila move on.

        1

        42
        • Eyra says:

          Dlm islam, poligami tu tk pe. Tpi tk de lk dlm islam tu bila nk poligami, biarkan si suami ceraikan bini pertama.

          “Izreen tk ambil tahu suami dn bini pertama”

          Tu silap. Dia dh jd 1 keluarga. Dia kne ambil tahu ,nshtkan suami. Mcm cerita syurga tk dirindukan 2 tu la. Bini pertama mesti meroyan sbb diduakan smpai mnta cerai. Sepatutnya izreen kne layan bini pertama. Ni tk, dh la lansung tk ambil hati bini pertama. Lps tu buat tk thu. Mmg dia harapkan sgt bini pertama tk wujud dlm hdup dia

          3

          0
      • Anonymous says:

        pundek punya betina sundal

        0

        0
    • Anonymous says:

      NI NAMANYA PENAKUT..DH RAMPAS..TUNJUK BAHAGIA..PAS TU TUTUP RUANG KOMEN..
      BARU2 BAHAGIALAH..LAMA2 PERANGAI BUSUK SEMUA TERKELUAR..ITU JAM TUNJUKLAH LAGI..KESIAN MANUSIA2 HIPOKRIT MACAM NI..BERANI BUAT TK BERANI TANGGUNG..

      54

      0
    • Tia says:

      Straight to the comment section

      38

      0
    • Hh says:

      Bg ak..honestly org yg openly akn menayang kebahgiaan disaat yg patotnye dorg jage sensitivity phk sane yg trg2 kecewa dgn prpisahn mrk n netizen yg mostly mmg sokong tndkn ude cerai isteri die , mmg dorg try bukak aib yg dorg xde hti prot or dorg act mental breakdown intan bole bangkit , hepi Skrg dgn bnyk pihak sokong die.ak X judge to mmg ak da X respect tndkn Uda n jerking wt cmni.. To me no respect from me towards izreen azminda yg trut same jdi bodo ..ude mmg lame ak rse dayus..sbb ko bole bash istri yg dilahirkan dua ank tuk ko kt press.ak rse intan X perlu Jeles sbb ko dpt pon jnda.. Kannn..xde yg prlu dimegah …jering tu bkn sape2 ..xpe.. Jnji Allah kebahgiaan yg dbina ats derita org len akn ad blsn.. Xkene ko.. Ank2 ko.. Intan keep gojes n move on.. Dorg sbuk tyg kmesraan sbb skit hti ngn intan n jeles sbb jering xde job… Sng je..industri Boikot jering n Uda. Ble xde job brula insaf..

      5

      0
    • Amanda says:

      #boikotizreenazminda.. benci pelakor.. k bai..

      12

      0
    • Amanda says:

      Puuiiih… pelakor tersangkak di abad ini

      10

      0
    • R says:

      Sape pos gamba jamban aku ni ???!!!!!! Eh! Izreen laaaa..sorry kak .ingatkan gamba jamban sy td yg atas ni. Seiras….

      6

      0
  2. ayam says:

    muntahhh

    32

    0
  3. Anonymous says:

    x habis lagi psl dia ni?

    12

    0
  4. kepochi says:

    selamat hari tua , semoga jodoh panjang k noktah

    6

    0
  5. Anonymous says:

    diorang memang dengan sengajanya nak bagi haters marah. Buat aku yang tak heran ni, rasa nak gelak je la…hahahaha..sekian

    44

    0
  6. Anonymous says:

    jijik.

    14

    0
  7. Graham Duhui says:

    He will f*ck you dry, divorce you and then find another stupid muslimah to mak eanother wife. Typical MO for muslim guys, loves to f*ck but dont know how to take care of their wife and family , all in the name of “agama” to f*ck legally

    34

    3
    • cuntface says:

      jantan melayu kuat kongkek, tapi sebab takut dosa zina, terpaksa le kawhin. Tapi tak last sebab perkahwinan tu hanya nak melepas nafsu, lama2 boring dgn bini maka cerai le. Non-muslim tak banyak cerai pasal mereka bole main sebelum kahwin, tak salah. Jadi aku rasa tak salah main pun sebab ia dapat selamatkan institusi perkahwinan orang islam, Ambik ni sebagai fatwa kongkek la sebelum anda kene konkek kat mahkamah syariah

      0

      44
      • Anonymous says:

        hello….dlm hal ni sya rasa tidak perlu sampai melibatkan agama lain kot……u non muslim ke tau semua benda?? bgi sya sebagai non muslim tiada agama d dunia ni yang mengizinkan zina sebelum berkahwin……jgn ckp ikut sedap mulut hang jer…bckp mcm itu kebiasaan kau jer….may god forgive u…..

        38

        0
      • Yekeni says:

        Non muslim tak banyak cerita cerai sebab yg jantan takut nak cerai bini. Muslim cerai, bini yg lose out. Dapat tak sebarapa, nak menampung anak pun tak cukup. Ada sorang i kenal, mahkamah peruntukkan nafkah untuk 2 anak $300 aje. Nak hidup apa dgn $300? Yg bini satu benda tak dapat, sehelai sepinggang keluar rumah dgn anak2. Ibarat habis madu sepah dibuang. jadi jantan senang lepas tangan. Non muslim, boleh luak banyak harta bila cerai. So dorang tak nak cerai tapi dorang banyak affairs. Kawan i non muslim kawin. Walaupun dah bertahun laki simpan perempuan dan anak lain kat negeri lain, bini tetap tak nak diceraikan walaupun bini nak cerai.

        4

        1
        • Anonymous says:

          n still u cannot said that all muslim/non muslim like that……

          4

          0
        • Wekkkkkkk says:

          Klau non muslim beristeri lebih dri satu…itu bkn isteri. Itu gundik atau pompuan simpanan je. Bini2 non muslim ckp mcm tu kt aku..mana leh laki dia kawen lain..melainkn simpan shj. Biarlh beranak pinak sekalipun..malahan pembuangan kes bayi pun kurang. Sbb mereka bkn ada alam akhirat mcm kita. Jdi tinggal srumh tnpa kawen x mengapa.
          Jgn bezakn islam dgn agama ikutan kamu.
          Bini non muslim adalah tempat utk kembangkn kuarga/harta ..dn pompuan simpanan adalah tempat ” happy hours” …pasti kn yg ini lelaki berduit.
          Malahan pompuan islam yg bkn asal dri malaysia ni pun byk jadi pompuan simpanan non muslim.
          (Terutama wanita islam asia tenggara…yg byk kt malaysia ni) tau kn sapa.

          3

          4
        • Yekeni says:

          To wekkkkk.

          Precisely my point, answering to the above as to why non muslim kurang kes cerai, coz they don’t file cerai. And i also did mention affairs – equivalent to gundik, perempuan simpanan kalau u tak fahamlah. They have affairs coz they refuse to divorce due to the aftermath. For muslims, it’s easy, cerai, habis cerita. In another words, if u don’t understand, I’m backing and rationalizing why more divorce cases amongs muslims filed. Padahal non muslims, muslims, sama aje, gatal. Cuma, on papers, numbers do not show. Ada faham??? Btw, i am muslim. I am just not malay. Relieved!

          1

          0
      • NatashaL says:

        Yang mangsa adalah si bini, lepas main uang cari yg baru. Kalau tak di madu kena cerai. Apa2 pun dlm islam perempuan tak sama, yg jadi mangsa adalah perempuan, undang2 syariah pun berat sebelah dan lagsung tak berperikemanusiaan. Sebab tu ramai muslimah jadi macam bodoh selepas berkahwin. Ramai yg lari ke luar negara convert jadi non-muslim, aman dan tenang dan undang2 mereka jamin masa depan kaum wanita

        3

        4
      • Anonymous says:

        KIRA KAU KONGKEK DULULAH SBLUM KWIN..KALAU GITU TKYAHLAH SUSAH2 BUANG DUIT RIBU2 UTK BUAT KERJA KWIN..KONGKEK AJER SAMPAI KLUR ANAK HARAM BAYK2..TK BERMARUAH LANGSUNG BUNYINYA..ANAK HARAM BERLAMBAK..MERATA2 HASIL KONGKEK ORANG MACM KAU..MENJIJIKKAN!! EEEUWW.

        3

        0
  8. Anonymous says:

    Adoi acah acah teenagers tengah bercinta la pulak.Tak padan dengan mak bapak budak.Kaki sondol pulak tu.Hati tu tolong bersihkan ye Jering & Kude.Tak payah nak show off sangat.Obvious gila kau nak tunjuk pd siapa.Takde otak dua2 ekor ni.

    74

    0
    • mamy fa says:

      doakan yang terbaik utk mereka… kita bukan malaikat or Allah yg berhak menghukum, Allah lebih tahu segala2nya..

      3

      42
      • Anonymous says:

        Betul. Netizens yang stress kuat bercakap, kuat menghukum dah2 la. Korang pun ada keluarga, jangan takbur sangat. Berdua ni dah nikah. X salah wish yang baik2. Happy birthday n semoga korang berdua bahagia till Jannah. Jadi hamba Allah swt dan umat Muhamad saw yang bermanfaat ye.

        2

        30
      • Anonymous says:

        Eh tak ada masa aku nak doa untuk diaorang. Untuk family mak bapak, saudara mara pun tak habis doa, apasal pulak aku nak doa untuk depa berdua ni yang memang tak guna punya manusia.

        53

        0
        • wekkkkkkk says:

          eh…x ada masa lah utk brdoa utk dia yg baik2.
          dh amek hak org..senyap dh lah.
          muka tembok nih..

          23

          0
      • ilajondo says:

        oii mamy fa…hang nie macai jering ngan kude ke

        6

        0
        • mamy fa says:

          saya bukan sapa2, langsung tk kenal sapa mereka berdua ni.. tapi jadi dosa ke kalau korg doa yg baik2 atau kamu semua suka GOSIP yg menhancurkan dari GOSIP yg baik2? sebelum tanya saja tanya dulu diri sendiri…. besok akan sampai hari kita.. larat ke??? tk suka bukan…

          1

          13
        • mamy fa taik says:

          @ilajondo hehehhe mamy fa bkn macai jering la.tu jering sndri la,klo bkn die yg pasti family 2 ekor ni,klo bkn jgn ye pasti penyondol rmh tgge org lain jgk ni

          2

          0
  9. mamy fa says:

    Aamin.. sebaik2 wife yg mendoakan suami, sentiasa adil pada anak2, mamy doa yg terbaik buat uda, new wife & ex wife semoga boleh berbaik sebagai kawan… demi anak2

    1

    45
  10. ilajondo says:

    dua2 dah basi dan barai sebelumnya..next

    21

    1
  11. Anonymous says:

    Nara ni kenapa???? Asyik up cerita diaorg ni je…kalau Nara nk skodeng IG diaorg skodeng je laaa…dh takde bahan sgt ke????????? JANGAN SAMPAI ORG BOIKOT NARA PLAAAK!!!

    25

    0
    • Anonymous says:

      betul. walaupun menyampah dgn izreen. dia bukan buat dosa dgn kita yg nak kutuk dia saban hari. noktah.

      2

      13
    • Anonymous says:

      Amboi…hebat nau anon 24 April 1113am ni… Bingit lah. Macam samseng. Ko tu sape? powerful sgt, ko nak berak..berak sorang. ajak org lain sekali dah kenapa? ko takde telur ke takde bijik?

      0

      4
  12. melati says:

    ooo camgini Ropanya Khinzir berhubung …kena Sondol2 kt Telinga ya…!! hmmm

    38

    0
  13. ash says:

    Ayat intro & ending Bella best hehehe

    belum setahun mmg semut manjang
    saving masih banyak
    biasanya mmg mcm tu
    onak duri belum byk menjalar dan melata
    izreen & uda kan dh pernah rasa alam rumahtangga sbelum ni
    bukan hidup ni kat atas jer roda tu

    8

    0
  14. margeena says:

    bersemut mendenye… semut ipoh punya bisa ada lerrr. pedihhh tahan mata

    0

    0
  15. Izreen yang baik says:

    soalnya kita nak kutuk dia supaya dia sedar dia tu perampas. rampas suami orang. membuatkan Intan Liyana menderita.

    7

    2
  16. Anonymous says:

    Kau bahagia baguslh..Alhamdulillah..bahagia jgn selalu dipamer2 suasana msh panas lg bkn pujian yg dpt tapi umpatan n kejian yg dtg..aura negetif yg kau undang

    4

    0
  17. Bawang putih says:

    So sweet bergula2 lagi..abg nara ni saje je upload nk bg orang kecam.

    0

    0
  18. Lilo Yuni says:

    I wonder mcmana dia boleh jadi pelakon. Sbb tengok pun tak nampak ciri2 seorang public figure. Rasa ramai lagi org biasa yang layak jadi pelakon cuma tak dapat menonjol.

    3

    0
  19. makcik bawang says:

    berita shilahamzah mana

    7

    0
  20. Wekkkkkkk says:

    Skrg ni ayat berbunga2 utk pasangn dah tak relevan.
    Bagi je hadiah ” kebendaan” baru cinta2 berputik2 mekar segunung.
    Ini hadiah kata2 manis pujangga lebih manis dri gula..TAK ADA ERTINYA.

    0

    0
  21. taksukanara says:

    aku tak suka seseorang tu… aku block je IG dia….
    yang mana bg punca org mngumpat pasai depa aku block…
    contoh…lopa… ameera miss khan tu…sajat…
    sbb aku x mau bila tgk aku nnt mngata tnpa sedar…
    tp yg aku heran… kaki mngumpat ni hgpa hari2 ka p skodeng IG depa…
    elok la dengan nara pulak batu api….
    nara cuba up gosip yang faedah ckit…
    jgn gosip mntk kutuk n gosip yg mnjatuhkan org…

    1

    10
  22. kak yong says:

    Pompuan ni memang sengaja tadah tangan untuk kena kecam

    4

    0
  23. bawang besar says:

    Tuhan mmg tak salah
    Tapi salahnya diri sendiri YANG TAK MAMPU
    mejaga sebuah AMANAH YANG TELAH DI KURNIAKAN
    mengkhianati TANPA RASA BERSALAH insan yang pertama MENERIMANYA seadanya,,
    KAU NI BEBUAL APA JERENG?? kau igt KAU YANG PERTAMA KE DALAM HIDUP KUDE ??
    bodoh lah pompuan ni

    36

    0
  24. Anonymous says:

    wah best betul pasangan baru ni…. bahagia sungguh…….. Intan jangan sakit hati dengan gambar2 ni sengaja Izreen dan Ude dayus peroboh masjid tunjuk supaya ponyokong2 intan dan intan sakit hati….. tinggal gambar jimak Izreen Aznam belum upload…. didik anak mu jangan macam emak bapa nya didik Ude Dayus dan Izreen Aznam pengextend dan peroboh masjid…. rendah moral, dengki sebab intan ada rezeki sudah, penipu lagi pembohong …… semoga bahagia hingga ke akhir hayat sebab kamu berdua semang sekufu…….. semoga ibubapa kamu pun bergembira dengan perbuatan kamu….. boleh menjadi contoh kepada oranglain…

    128

    0
  25. Anonymous says:

    Meluatnye tgk muka si jering ni…..acah2 patung barbie plak dah….tnjk sgt la kebahagiaan tu, kut esok2 Allah berikan kifarah pd korg berdua ni,baru padan muka…

    26

    0
  26. mamapaparazi says:

    puiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    6

    0
  27. ringgit tunai says:

    kang gaduh nak bercerai sok start la padam semua posting kan hiks. tak lama dia ni tunggu je la bayaran cash nanti yachh

    31

    0
    • Anonymous says:

      tak kan gaduh dan cerai punya Izreen dan Ude dah bercinta lebih 2 tahun.. sampai ude sanggup lari ikut perempuan lain buang anak2 dan xwife ……. emaknya pun senyum riang sambil berpelukan sebab izreen beri banyak duit…. bapa Izreen semyum girang menikahkah anaknya dgn ude… dan berjaya menceraikan xwifenya…. jadi mestilah tunjuk bahagia ude kan kepunyaan nya seorang… walaubagaimana pun boikot tetap berjalan untuk mereka dan produk2 yg mereka wakili…..sebab mereka sudah kaya raya juga

      29

      0
      • Anonymous says:

        sebab dah kena mandrem

        0

        0
      • hijabista zulripin says:

        cinta ngan kahwin lain ya. time bercinta takde tanggungjawab. jumpa dengan skandal bukan bawak masalah sama. masalah tinggal dengan ex wife, ESCAPE masalah jumpa skandal. bercinta dengan skandal ni nampak yang indah2 je.

        sekarang dah kahwin dia datang complete package. bukan 100% indah2 je mula dah datang problem sikit2. kita tunggu je la ye sambil makan pop corn. banyak gosip lain boleh membawang sementara tunggu cerita kapel ini retak akan datang. akak bagi 2 tahun sebab faktor kecaman hebat, takde job, laki pon kerja hauk, retis nak lifestyle tinggi hakikatnya kelaut, etc. kamu semua teka berapa lama?

        1

        0
  28. Anonymous says:

    BABI BETUL…SAMPAH PUNYA PEMPUAN

    0

    0
  29. Anonymous says:

    dia bkn takut dosa zina..takut pada jabatan agama..takut kena kecam sepjgn hayat sbb di tgkp..takut berdua2 x halal, maka menikah lah.

    0

    0
  30. Haters Fanatik Izreen & Ude says:

    Yang nyata … Izreen dapat menikmati “bekas” Intan … Hehe :-)

    10

    0
  31. Anonymous says:

    x lama lagi bunting la tu …

    0

    0
    • Anonymous says:

      mudah-mudahan dapat anak perempuan cepat membesar tengok macam mana kifara anaknya nanti….. kalau lelaki pun semoga menjadi seperti bapanya di tinggal bini lari dengan lelaki lain…

      40

      0
  32. __iamyournightmare__ says:

    Si Babi Jering ni insecure sebenarnya… saja tayang bahagia nak bagi ex-wife kudebabi down.. memang perangai Israel sangat… dah rampas pastu gila kuasa…
    .
    Hidup kudebabi memang penuh kejutan
    .
    memula hidup bahagia dengan Intan dan anak² lepas tu datang seekor babi tonyok menyondol kebun mereka… terus kebun tu jadi kandang babi

    0

    0
  33. ilajondo says:

    gigih aku tengok 2 ekor nie tangkap gambar ala2 sweet utk sakitkan hati ex..memang x ade aura la aku tengok muka korang nie,pegi mandi bawah jambatan atau ayor limbah.puiiiiii

    32

    0
  34. zee says:

    abg nara..lebih baik jgn post dan peduli hal mereka..kita ni yang buat ramai memaki hamun dan bertambah menyampah dgn mereka berdua… so we as the media platform why not just STOP cerita pasal mereka..so org pun x peduli dgn dia + mereka LENYAP selamanya dari perhatian kita kita ni… mereka ni saje nak menunjuk..jgn ikut cerita mereka… kalau depa leh blok part comment tu..pe kata kita blok cerita depa.. sapa setuju? kita semua pun tak ler buat dosa… lebih baik kita semua pakat “TAK AMIK TAHU”

    137

    0
    • Anonymous says:

      izreen cuba nak stay relevan dlm industri tapi org dah meluat, lagi2 bile die tgk ex wife kude kemain dpt job sane sini n aktif kat ig, lagilaa die panas hati. hahaha ko nak laki org sangat kan, haa dah dpt ape yg ko nak gi lah jauh2, ko dah tak relevan lagi pon dlm industri ni, drama ko pon akan ku boikot!!

      0

      0
  35. puiii says:

    terdesak sangat ke izreen nak bg tgk ex wife laki ko tu betapa sempurnanya ko sbgai isteri???? apa ko ingat exwife dia dulu x reti doakan laki ke??? be chill la izreen…lebih baik diam sbb diam tu x semestinya ko dah mampus. tapi akan lebih menunjukkan yg ko mmg hebat.

    17

    -3
  36. Reena says:

    i love this couple………sweeetttt gitu :)

    0

    22
  37. jering hater says:

    owhhh.. rupanya ini la betina yg menyebabkan si jantan tu dh takde perasaan ngan ex bini dia dulu yer..ank bongsu baru masuk setahun lbh dh kata takde hati dgn bini????!!!! lahanat sangatttt!

    5

    0
  38. kakikucinghitam says:

    izreen ni xde adik beradik mak pak ke yg blh nasihatkan die??

    10

    0
  39. Miss Onion says:

    harap² ex ude intan tu belajar something from rita rudaini and elly mazlin cara² mcm mana cara nak mintak nafkah anak² dr ex husband..
    jgn bg muka dgn si taik lalat ni..

    8

    0
  40. Munirah says:

    Aloo loooo mashamnya couple ni..duk counting days saja nak buh gambaq tunjuk kata bahagia..edah xwife tak habis apa de hal..sedangkan masa jadi wife pn dah mengganas..lagi nikmat rasanya bahagia tu kalau sakitkan hati orang lain…dia mcam perasaan pembunuh la..lagi seksa mangsa tu lagi syioq la dia rasa..jd sekarang ni haters n intan ignore ja dua mangkuk ni dan sekufu depa..tengah angau ni tahi lalat pn kata ceri…

    10

    0
  41. anne says:

    Eh please la x payah nak masukkan cerita dia ni..dulu aku minat gile ngan si izreen ni tapi lepas dia jadi pelakor aku nak muntah dan jijik bila selalu update pasal kebahagiaan dia….kesian ex wife dan anak-anak…Bongok 2-2 depa ni

    5

    0
  42. Anonymous says:

    izreen panas hati ler tu sbb tgk intan asyik dok buat review org bagi die barang sane sini, so die pon nak jugak ler tumpang sekaki, disebabkan dah takde sponsor nak bg suh promote ape2, so die promote aje laa laki baru die skrg, gilerrr sangaappp!!! ko igt intan heran?? intan dah move on ler weyh sebab tu die happy je n tgh memajukan diri.

    21

    0
  43. Anonymous says:

    HAHAHAH KELAKAR LA KO IZREEN. HABIS ARR JOB KAU. LG LAA TAKDEE SAPE NAK BG KO JOB.

    LAGI LA KO MINTAK ORG LG BENCI KO.MINTAK KECAM!

    9

    -3
  44. Eida says:

    Sejujurnya aku terus jadi takde mood nak bukak beautifulnara bila tgk gambar 2 makhluk ni terpampang kat sini.

    9

    0
  45. mamy fa says:

    terima kasih pada semua .. mamy happy sgt dpt paling byk unlike, tapi rasanya tk salah baca or komen tapi yg baik2 je , kita komen yg elok2 bukan bermakna kita sokong yg mana dia buat pekara buruk, tapi dia pun hamba Allah mcm kita jugak, Sedangkan Nabi ampuan umat dia Allah terima taubat kita, kita yg nama manusia lebih2 nk hukum manusia lain seolah2 kita ni suci sangat, kan baik kalau kita tumpang gembira klu uda boleh jadi kawan pada ex wife utk anak2 dia.. Mamy akan terus tegur selagi boleh. suka baca tk suka ada baik kita diam dari bagi Pahala kt org lain, nanti korg nk cari ke mereka yg ko kutuk kt padang mahsyar??? larat???

    0

    16
    • Anonymous says:

      Aduh mamy fa..Kita ni cuma manusia biasa jgn samakn Nabi SWA apa lg Allah SWT..byk silap dlm diri n perbuatan kita..begitu lah bila kita diuji sikit byk pun kita bersedih maklumlh isu cerai masih panaz..Kita semua fhm masih geram..tau geram..
      #akukomenkatsinitakambiktaulikeordislike

      3

      0
  46. Anonymous says:

    kesian Izreen berusaha keras dia mempamirkan hal2 lelaki yang dikasihinya..berusaha betul dia menyakitkan hati Intan… tapi kalau betullah lakinya ceraikan bini pertamanya pada tarikh dalam akhbar maka xwifenya masih dalam edah… tapi lakinya membiarkan isterinya buat yang bukan2 menunjukkan perangai sebenar mereka berdua…. atau sudah jatuh talak pada november lagi…… banyak makan kotor ude ni….. tak tau jaga bini sudah di bawah tapak kaki bini kalau tengok dari perangainya….. nak ingat Tuhan konon tapi tidak tau hukum….. nanti postlah ude potong kek dari #bakingjungkie kan kek dari sana sedap2 macam kek harijadi anak Intan hari tu…peluk2 mertua saudara mara yang menyokong perceraian Intan….. jadi kami boleh boikot kek @bakingjungkie..

    0

    0
  47. Tk says:

    Jangan gaja sangat showing off how happy you are. ….

    0

    0
  48. Anonymous says:

    muntah…

    2

    0
  49. Jin apret says:

    Xkemana la korang ni…asik menunjuk je kje nye…hpy atas kesakitan org lain…tgu je nasib ko lps ni..menyampah aku tengok..ambik hak org lps tu buat cm xde bnde….spesis taik babi..ude acah hensem padahal muke mcm kacang kuda….sial punye jntan

    0

    0
  50. honey says:

    sokong mamy fa..
    semoga jodoh anda berdua ke akhir hayat dan hubungan dgn bekas isteri akan baik selepas ini.. insyaallah.

    2

    3
  51. honey says:

    sokong mamy fa..
    semoga jodoh anda berdua berpanjangan ke akhir hayat dan hubungan dgn bekas isteri akan baik selepas ini.. insyaallah

    2

    3
    • mamy fa says:

      terima kasih… biasa la honey diaorg ni bercakap kadang2 tk ingat diri ada anak keluarga… nama pun manusia mana sempurna bila mamy nasihat ckp kita sokong… pelik kan.. xda dalam dunia yg suka bila suami dirampas org dan tkda org dalam dunia nie yg berhak hukum manusia lain…

      0

      1
  52. Anonymous says:

    Fuh berani ye deme laki bini bersweet2 sementara netizen duk kecam hbis habisan. Deme laki bini nie mencabar kifarah name nye. Hope intan kekal tabah dgn anak2. Masa bahagia atas tangisan org lain kejap je allah nak tarik ye izreen and ude.

    1

    0
  53. USELESS WOMAN AGAIN

    3

    0
  54. aA says:

    Tengok gmbar diorg,Aku rasa mcm nak lastik je taie lalat c kude tu..

    1

    0
  55. Anonymous says:

    Keluarganya galakkan lagi perbuatan mereka…. bersyukur keluarga mereka dgn perbuatan mereka… terdesak betul.mereka menyakiti hati Intan sebab intan banyak penyokong dan offer kerja. Izreen takut Ude balik kepada Intan sebab Intan banyak pendapatan sudah

    2

    0
  56. Sayangselasih says:

    Enjoy ur honeymoon.the truth about life will come soon.embrace urself bcause what goes around will comes around..its called karma bebeh

    2

    0
  57. Sarah says:

    Kalau marah pun jangan lupa agama/akidah…perkahwinan mereka sudah berlaku brmaksud mmg sudah dalam ketetapan Allah..suratan hidup mereka Allah dah catat ada jodoh..kalau nk marah before diorang kahwin xpe tp dh kahwin kita diam sudah la. Biar Allah yg hakimi mereka. Kita doa yg terbaik untuk Intan.

    0

    6
  58. Tk says:

    Izminda jangan lebih2 posing duckface. Dan kalau photoshop wajah tu jangan sampai rupa macam iklan kartun yg meloncat2 kt TV? Muka ori tu comei dah.

    2

    0
  59. Anonymous says:

    Izreen dah xde job.. muka nak blowjoblah tu..

    2

    0
  60. Anonymous says:

    Taik…

    2

    0
  61. akk antibawang says:

    alhaii akk2 mkcik2 bawang ni..aku bca komen sume dok kutuk benci bagai..helloo yg benci maki hamun tu igt sket yg ada SUAMI lg SILA BERINGAT ye..mulut yg ada benci2 maki2 bole jd nanti jadi kt KORANG2 yee..yang tak berLAKI lg jgn smpi ko tak kawen2 sudah la yaa..aku ni tak minat kt izreen apatah lg uda wahid..tp yg aku sedihnya mulut2 pompuan mengata mngutuj nauzubillah..korang dok ckp jga la hati sesama wanita la,jga maruah wanita lain la tp maruah sndri yg dok2 ngutuk tu kemana hilangnya??!!sedap la dOk kutuk maki hamun org..pada MATA2 engkorang sume mmg nampak salahnya si jantan..tp engkorang tahu tak apa salahnya kt pompuan??tttuuu contoh byk sume kt yg dok ngutuk tu MULUT CM PUAKA,klu mengata mengumpat org kemain..korang dh tengok ke kain dalam masing2..baik jaga jela diri sndri n laki korang..engkorang taw ke isi dalam hal rumahtgga diorg..yg pasti dOrang BERTIGA je tahu hal rumahtgga deme..hentikan laa mengata hal buruk org baik hal si izreen ni atau hal org2 lain..yg kaki kutuk ni msti ada masalah hati busuk hitam legam kan..kesiannn akak2 bawang kutuk maki hamun ni..bwk2 la istigfar..bersihkan hati tu sikit..doa lah yg terbaik utk mereka bertiga..klu Allah tu dh kata smpi situ je jodoh intan&uda engko sbg manusia boleh ubah ke??!klu itu dugaan n ujian yg allah nk uji mereka..korang sapa nk maki hamun dorang..sudah2la mckik2 n akk2 bawang..istigfar yee

    2

    1
  62. kak melah says:

    sinetron isteri kedua yg kejikkkkkk…puihhh

    3

    0
  63. Anonymous says:

    annoying gila tgk tahi lalat si kude ni rasa nk kutil2 jeee

    1

    0
  64. NIP says:

    HAPPY BIRTHDAY BABA.. SEMOGA BABA DAPAT KEMBALI KEPADA KAMI SEMULA DAN SENTIASA BERADA DI SAMPING KAMI KETIKA KAMI TIDUR DAN TERJAGA. SANGAT2 MEMERLUKAN KEHADIRAN BABA DAN BONDA DI SISI DALAM PROSES PEMBESARAN KAMI. SEMOGA TEMPOH EDDAH INI MEMBERIKAN KESEDARAN SEMULA BETAPA RUGINYA MENINGGALKAN KELUARGA TERCINTA. DUGAAN PERKAHWINAN ITU SENTIASA ADA. AMBILLAH INTAN SEMULA KERANA DIA SEORANG ISTERI YANG TAAT DAN JUGA IBU YANG TERBAIK BUAT ANAK2MU. JANGAN SIA-SIAKAN MEREKA. IZREEN PASTI SUKA JIKA SUAMINYA MENJADI ORANG YANG BERTANGGUNGJAWAB DAN KEMBALI KE PANGKAL JALAN.

    1

    2
    • mamy fa says:

      Aamin, Intan tu baik org je jenis x dendam2 ni… in syaa Allah ada jalan terbaik buat mereka ber3 nie… mamy doakan semoga menjadi keluarga besar… happy utk mereka semua…

      0

      0
  65. Nip says:

    HIDUP INI PENUH DENGAN KEJUTAN… SEMOGA ESOK2 UDE KEMBALI KE PANGKUAN KELUARGANYA SEMULA KERANA UDE SEMEMANGNYA MASIH SAYANGKAN ANAK2 DAN ISTERI PERTAMANYA YANG TERCINTA. PERJALANAN HIDUP PASTI ADA CUBAAN DI PERTENGAHAN JALAN. SEMOGA UDE TERSEDAR DARI LAMUNAN DAN TAHU HAKIKAT BETAPA BAIKNYA DAN TAATNYA ISTERI PERTAMANYA DALAM MENJAGA KELUARGANYA SELAMA INI.

    1

    2
    • Anonymous says:

      Tak ade nya intan nak balik dengan ude…….. sudah tahu macam mana penerimaan keluarganya dan perangai ude jadi anak ikan…. sanggup tinggalkan xwife dan anak2 demi retis konon kaya raya… emaknya pun senyum girang dapat menantu retis… tentu encik aznam lagi girang sebab anaknya berjaya menopoli ude seorang….. en wahid nanti buat kenduri menyambut menantu kaya raya yang manja…. tentu tahun2 beranak ……… sebab kuat jimak itulah ude x nak intan sudah……. anak sudah 2 tak ada kerja lagi nak bagi emaknya duit….. Intan tak payah balik kepada jantan dayus ini

      2

      0
  66. mak c kina says:

    nara..ko xpayah la up org2 mcm ni..bkn datangkan hasil pun..dia pun xwujud dlm industri seni ni…

    0

    0
  67. jadore says:

    haiiii la izreen… ko dah menang segala2nya dari bernikah senyap2… suami x balik2 rumah intan… dan akhirnya ko bolot sorang2 sang suami tuh!! taulah ko seronok dan bahagia sbb skrg tiada berkongsi kasih lg.. ttp ada x ko berfikir sejenak… ingatlah jg perasaan org yg telah ko hancurkan kehidupannya… klu skrg ko terlalu bahagia dgn si ude tuh xyahlah nak show off kebahagiaan ko sementara ada hati yg merana dan kecewa… I feel u INTAN… wlupun ko dah sah bercerai dan kini masih dlm eddah pasti hati ko akan terluka dan terguris dek perbuatan si izreen nih dan jg si ude… pls la izreen dan ude… wlu bahagia mcm mana sekalipun engkau berdua ttp ingat2lah perasaan dan hati2 yg pernah singgah dlm hidup ko…

    1

    0
  68. haters izreen poreber says:

    apo abang Nara ni?? besemut kepala taikk… dasar perempuan tak malu la cakap pun spin dlu msa belum awen dgn 1st husband dia kata ramai na pekena laki dia tu termasuk ex wife laki dia masa tu tup tup tup ceraiiiiii… lepas tu duk keluar la statment tak bagi anak dia pggil gf atau bakal bini baru ex dia “mama” tapi bab anak org lain dia kalut nak bermama sangat.. pungkoq hang pastukan yg plg tak malu kan dlu cakap x nak amik hak orang tapi kebasssss juga.. dasar maling

    2

    0
    • Anonymous says:

      Ude lelaki terbaik jadi idola anak Izreen…. anak sendiri di buang hanya untuk bergambar anak org di timang2…. maklumlah anak perempuan dicintai… duit melimpah2 di beri …. tunggulah anak pandai membaca sendiri baru tau sejarah

      1

      0
      • Rara says:

        Btl tu. Being public figure whereby your history n photos are all scttered in the internet, your kids automatically will know all about your good n bad (mostly) without you have to sit them down to talk.good luck to all celebrities to defend yourself from your kids

        0

        0
  69. Eyeee. says:

    poyo nya la pompuan ni ucapan ko…
    bajet2 suci..
    padahal babi penyondol..puihhh

    0

    0
  70. Mama Gossip says:

    Happy 30th Birthday to ude & semoga perkahwinan kali ni kekal SEUSIA perkahwinan pertama anda juga. Ingat,what goes around comes around! Dan ingat…..orang teraniaya selalu nya menang walaupun lambat. Buat masa sekarang ayuh kita raikan kegembiraan Izreen kerana ianya bukan berpanjangan pun. Cheers ?

    1

    0
  71. Anonymous says:

    saya ada baca novel Melayu, rupa2nya cerita dalam novel tu betul ya…. laki lari dengan perempuan lain tinggalkan anak2 dan isteri macam tu je…. Betul pula ya

    0

    0
  72. Anonymous says:

    Setuju sgt2 dgn akk antibawang, terbaik laa…

    0

    0
  73. Hamba Allah says:

    Xperlu kot rasanya nk tunjuk sgt kebahagiaan tu sbb x wife pun masih dlm edah..izreen pernah bercerai sepatutnya lebih sensitif tp xtau la klu dia xsedih masa cerai dulu. Nmpk sgt ude n izreen happy dgn penceraian ni..

    0

    0
  74. Emaknya says:

    Inna lillahi wa inna ilaihi roji’uun

    Pabila ditimpa musibah, ini la saja lidah boleh berkata2.

    Bulan Ramadhan dah hampir. Semoga urusan2 dipermudahkanNYA.

    Pada yang berbuat dosa — yakni semua manusia sahih buat dosa samada terang terang atau di belakang tabir, inshallah harap tu bertaubat dan minta ampun maaf jika sedar bahwa mereka telah melukakan atau mengkhianati orang.

    Selagi yang dilukai atau dikhianati atau di humban macam sampah tidak memaafkan, tak terlepas la dosa2 sesama kita. Ini termasuk la jugak saya sendiri, bukan sekadar dia suami isteri yang diperkatakan di laman ni, mahupun Beautiful Nara, OhBulan, Rotikaya dan sumber media sedemikian coraknya, serta kesemua yang memberi pendapat2 tersendiri.

    Al-Fitan ni puncanya dari musuh kita semua: shaitanirrajim. Na’udhublillah.

    Dijadikan cerita– ini ketara melalui paparan si SUAMI & si ISTERI TERKINI di media massa juga di laman sosial masing2 — bahawa perang rumahtangga dibuat nya sandiwara untuk tatapan semua.

    Maka melalui kenyataan2 dari awal hingga sekarang, benar atau tidaknya tuanpunya badan tahu (Allah Maha Mengetahui segala yang terlindung dan terbuka), orang ramai pun mula bagi reaksi — ini lumrah la kerana kita manusia amat mudah berkata-pendapat dalam semua hal.

    Malangnya dek kerana pekung di dada serta segala macam bisul busuk dipaparkan oleh tuanpunya badan berdua ini — tampak memerli, tampak membuli, terang menghina, mencampak kata2 nista terhadap bekas isteri beranak kecik dua tu, maka masyarakat sekeliling pun rasa nak memberontak atas ketidak-adilan tersebut.

    Maka dek kerana keterlanjuran tuturkata, kerana mungkin kurang matang dalam soal2 agama, atau kurang peka tentang adab belas kasihan serta ihsan — menyebabkan satu negara maki hamun tak renti2 gamaknya. Rasa kasihan jugak la sebab pabila melihat sesorang tu buat perkara bodoh, seolah mahu nak tolong supaya kebodohan itu tidak memudaratkan tuanpunya badan. Namun apakan daya…perahu dah jauh meninggalkan pantai.

    Dosa pahala manusia tak boleh letak kat sesiapa, itu hanya Allah Taala saja yang turunkan hukum.

    Cuma antara kita manusia mungkin ada la serba sikit Ilmu agama — itu pun Allah Taala izinkan kita Rahmat IlmuNya alhamdulillah, teringin jugak nak elukkan keadaan yang tonggang-langgang sebegini.

    Menurut secebis ilmu dibaca, yang dapat kita perhatikan ialah: Allah, pabila Ia suka sesuatu yang baik dilakukan oleh insanNYA, Allah sampaikan berita kebaikan dan dipujiNYA insan itu di hadapan para malaikat langit. Para malaikat di langit pun masing2 memuji kebaikan insan tersebut dan sampailah berita itu ke telinga para malaikat di bumi ini. Dari situ manusia sekeliling turut memuji2 kebaikan insan itu sehingga lah nyata insan tersebut memang baik sungguh orangnya (kelemahan sahih ada selagi bernama manusia).

    Pabila Allah Taala murka, kemurkaan itu sampai ke telinga malaikat2 di langit, diturunkan pada pengetahuan malaikat2 di mukabumi, sehingga akhirnya manusia sejagat mengaku kejahatan atau keburukan sesorang itu. Allah Maha Mengetahui semuanya.

    Kita semua menempuh musibah. Itu tidak berakhir sehingga malaikat maut datang memanggil.

    Biasanya musibah ini puncanya dari musuh nyata kita shaitanirrajim.

    Na’udhubillah.

    Allah Uji. Itu nyata sekali. Adakah engkau wahai insan mahu tunduk pada PerintahKU? Atau menurut hasutan musuh yang nyata?

    Hat ni yang kita semua susah sungguh nak lalui sebab nafsu lemah, iman lekang — nak jadi baik ni bukan senang.

    Tapi, kalau betul2 nak jadi baik, kena bermula dengan diri sendiri. Kena insaf. Kena taubat. Kena akur dengan nasihat. Kena mengaku lemah dan kena betul2 luruskan yang bengkuk dalam diri sendiri.

    Apakah pasangan berdua ni mahu? Mahu jadi baik di Mata Allah?

    Jika itu hasrat sebenar, maka berbuat baik la. Pertama pada yang diceraikan. Walaupun mungkin beliau pun mengaku tidak sempurna– itu benar betul la sebab gitu kita semua; namun perhatikan ia sebagai wanita yang baik. Berikan ia semangat supaya ia merasa kembali nikmat dihargai. Walaupun bukan lagi isteri, ia adalah ibu mithali. Ibu mithali ni tarafnya di Sisi Allah Taala tinggi.

    Kamu berdua bukan 100% jahat sejahat laknatullah shaitanirrajim. Alhamdulillah masih mendirikan salat, masih bayar zakat, masih bersedekah, masih menghormati ibubapak, masih ada ahli keluarga disayangi, di kerumuni anak2 yang baik2 perangai, yakni….kamu ni banyak sangat dah Nikmat Allah bagi. Alhamdulillah.

    Jadi….penuhi la potensi kamu ni sebagai lelaki Muslim, sebagai wanita Muslim.

    Buangkan yang keruh. Mengaku kamu berdua ni memainkan peranan masing2 sehingga runtuhnya mahligai pertama, sehingga timbulnya syak wasangka, sampai roboh ikatan siraturrahim, menyebabkan seorang wanita diceraikan tanpa sebab. Dijadikan beliau sebagai pengemis cinta, dijadikan ia janda muda sewaktu anak2 masih tak tau lagi alif ba ta nya. Subhanallah. Tidak susah pun jika terang2 berkata: Maaf dan ampun atas kekhilafan terdahulu.

    Berbaik2 walaupun kini tidak mungkin lagi hidup berkeluarga. Sebab anak2, satu. Sebab iman — itu kena jaga.

    Esuk2 ni, inshallah reda la gelombang al-fitan yang menimpa kamu berdua. Masyarakat kita ni sebenarnya suka bermaaf-maafan, lama2 sakit hati melihat ketidak-adilan sesama insan ni depa akan lupa terutama pabila ada yang kata: Maafkan saya.

    Itu saja la karangan ni. Panjangnya. Entah diterima atau tidak, itu terserahlah. Ramadhan menjelang tiba. Jangan pulak nanti semua amalan di bulan penuh berkat ni menjadi sisa2 tidak berfaedah di Sisi Allah Subhanahuwataala. Amin.

    Ampun maaf dipinta pada semua hadirin sekiranya coretan ini menyakiti hati sesiapa. Wassalam

    nak dua, yang terlibat secara langsung atau tidak langsung beringat2. Inshallah.

    0

    0

Leave a Comment

Optional