(VIDEO) ‘Score’ 10A SPM Tapi Kahwin Awal & Tak Sambung ‘Study’, Gadis Diceraikan Kini Kerja F&B

Kehidupan

(VIDEO) ‘Score’ 10A SPM Tapi Kahwin Awal & Tak Sambung ‘Study’, Gadis Diceraikan Kini Kerja F&B

Baru-baru ini tular di aplikasi TikTok, hantaran video oleh seorang pengguna dikenali sebagai Izzah Hadi yang berkongsi tentang kisah hidupnya telah mendapat perhatian orang ramai.

Menerusi video tersebut, Izzah menceritakan dia bercita-cuti untuk menjadi pereka fesyen dan memperoleh keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan SPM (Sijil Pelajaran Malaysia) iaitu 10A.

Advertisement

Selepas habis SPM, dia kemudiannya mengambil keputusan untuk tidak menyambung pelajaran kerana telah berkahwin pada usia 18 tahun.

izzah

Kisah sedih ringkas hahahahaha.. 360 darjah.. tak apa stylekan makanan gituhhhhh.

Namun, Izzah berhadapan detik sukar apabila perkahwinannya gagal dan terpaksa bekerja di bidang pengurus makanan dan minumam (F&B) untuk menyara diri walaupun memegang sijil SPM yang cemerlang.

@izzahhadii

kisah sedih ringkas hahahahaha .. 360 darjah ..xpe stylkan makanan gituhhhhh #cerai #singlemom #future #abxyz #foryou #foryoupage

? original sound – Semi?Truck

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen turut memberi pelbagai reaksi, ada yang mengecam tindakan lelaki tersebut dan ada juga yang mengatakan bahawa dia masih belum terlambat untuk mendapatkan masa hadapan yang cerah.

Muda lagi awak, belum terlambat lagi. Sedangkan dah berumur pun boleh je mengejar ilmu. – Netizen.

Geram pulak dengan laki tu. Wanita dah berkorban tu. 10A macam-macam uni boleh accept, tapi apakan daya itu takdir,” tulis seorang pengguna TikTok.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

leona
6 bulan lalu

(VIDEO) Menari Terkinja-Kinja Di TikTok, Netizen Kecam Anak Azhar Sulaiman Pakai Seksi Terdedah Bahagian Dada

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : TikTok

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

1 Comment

  1. Anon

    May 26, 2022 at 3:52 pm

    Suka sama suka punya kes ni kan, nak kawen muda..makcik2 nak nasihat nanti kata membawang pulak..generasi tak boleh ditegur, redha jelah apa yg jadi pun..semoga kawan2, adik2 org sekeliling dpt pengajaran..cuma kesianlah sbb adik ni kena lalui..

Loading...