Video Rap: Luahan Hati Seorang Ayah Untuk Hari Bapa Punya Maksud Tersendiri

Kehidupan

Video Rap:  Luahan Hati Seorang Ayah Untuk Hari Bapa Punya Maksud Tersendiri

Bukan mudah menjadi ketua keluarga dan menguruskan semua keperluan ahli keluarga. Nampak sangat mudah, tetapi kenyataan tanggungjawab sebagai seorang suami dan juga ayah sangatlah berat.

Kebanyakkan daripada kita hanya tahu bahawa ibu yang banyak berkorban tetapi sebenarnya bapa turut melakukan perkara yang sama.

Advertisement

Hari bapa semakin dekat, 3 orang bapa dan seorang bapa saudara telah membuat satu muzik video rap untuk menceritakan luahan diri mereka sebagai seorang bapa.

Lirik lagu ini telah ditulis dalam bahasa Melayu dan bahasa Inggeris yang mengandungi beberapa luahan perasaan kehidupan seorang bapa. Tajuk lagu ini juga sangat menarik untuk para bapa di luar sana dengar dan kaitakan iaitu ‘Trap Daddy’.

Jika anda semua mendengar lirik lagu yang digubal ini,  ia menceritakan kisah seorang ayah yang tidak cukup tidur dan terpaksa menahan nafsunya selama beberapa hari. Lagu ini telah dicipta  oleh Megat Farid, Megat Harris dan Abdul Fatah dengan sangat lucu bagaimana peranan seorang bapa.

Menurut Mashable Asia, mereka memberitahu bahawa masyarkat sekarang amat meminati hip-hop dan video lawak.

Jadi tidak salah untuk saya membuat lagu seperti ini? Saya telah mengkongsikan lagu ini di dalam Whatsapp dan kami masih lagi tidak mempunyai topik seperti yang saya katakana mari tulis lirik lagu mengenai anak-anak kita dan tulis apa yang hanya berkait.

Bagi video lagi ini, ia telah diilhamkan oleh adik beradik daripada filem-filem seperi Scarface dan muzik video rapper seperti Tupac shakur dan Joe Flizzow.

Beliau turut memberitahu lagu ini amat tidak sesuai untuk ditonton oleh kanak-kanak.

Saya  tidak akan memberikan anak saya untuk mendengar lagu ini sehingga mereka mencecah umr 18 tahun kerana ia tidak bersesuaiaan dengan umur mereka.


Kepada semua bapa di luar sana, selamat hari bapa. Tanpa bapa tidak terciptalah kami.

 

Sumber: Mashable

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...