July 19th, 2019

Selepas penyanyi Aishah berjaya menuntut haknya terhadap Datuk Seri Vida, terbaru seorang lagi pemenang tempat kelima program Gegar Vaganza 4 iaitu penyanyi Indonesia, Firman Siagoan mendakwa hadiah subang berlian bernilai RM30,000 yang diberikan DSV adalah palsu.

Firman mula meragui ketulenan berlian itu selepas mengikuti perkembangan kes Aishah menerusi laman sosial dan turut memeriksa ketulenan hadiah tersebut di sebuah kedai barangan kemas di Bandung.

Sekitar Mac 2018 saya mengunjungi sebuah kedai emas di Bandung untuk menyemak nilainya di Indonesia. Soalan pertama mereka ialah mengenai sijil berlian itu. Tapi saya maklumkan tidak ada kerana ia adalah hadiah.

Lebih pelik apabila jurujual itu enggan memaklumkan sama ada berlian itu asali atau tidak. Kalau Aishah yang menjadi juara pun dapat berlian palsu, apatah lagi saya di tempat kelima, logiknya begitu.Tentu sahaja saya menuntut hak yang sama.

Menurut Firman dia sudah memaklumkan perkara itu kepada DSV sebagai penaja utama GV4. Bagaimanapun kata Firman, sehingga hari ini jutawan kosmetik tersebut tidak menghiraukan mesej dan pertanyaannya berhubung isu berkenaan.

Pada awalnya Firman mahu menyelesaikan masalah tersebut secara baik dengan DSV demi menghormati hubungan mereka. Namun, penyanyi yang terkenal dengan lagu Kehilangan tersebut akan menuntut haknya melalui proses undang-undang sekiranya dia masih tidak menerima sebarang maklum balas daripada DSV.

Sumber Berita : mStar Online


49 responses to “(VIDEO) Penyanyi Indonesia Firman Dakwa DSV Beri Berlian Palsu”

 1. babe says:

  dia bukan palsu…ia still diamond…
  yg vida pakai dkt tiara dia pun diamond gemstone
  kalau sebutir diamond asli kecik mcm gula berharga 10-20k sebutir..
  kalau yg diamond pink rosmah 21j tu…kecik juga..seketul…
  yg firman dan aishah dpt mmg diamond gemstone
  kalau bagi yg asli carat, mahu berjuta harga subang tu

 2. Daud says:

  semoga masalah ni dapat diselesaikan secara baik

Loading...