Written by Bella | March 5th, 2019

Siapa yang tidak seronok bila bertemu dengan artis pujaan mereka, begitulah juga dengan pelakon Kilafairy yang begitu teruja sekali dapat menghadiri konsert ‘boyband’ UK popular sekitar tahun 2000 iaitu BLUE yang diadakan di Kuala Lumpur pada hujung minggu lalu.

Namun, video aksi mesra Kilafairy yang mencium dan memeluk ahli kumpulan itu iaitu Lee Ryan, Duncan James, Simon Webbe dan Anthony Costa menimbulkan rasa kurang senang dikalangan netizen.

Ada pula yang menyamakan ia dengan aksi peminat Malaysia yang memeluk artis K-POP di sebuah konsert suatu ketika dahulu.

Mendapat pelbagai kecaman daripada netizen, Kilafairy akhirnya membuat keputusan untuk menutup ruangan komen di akaun Instagramnya.

Mungkin juga tindakan Kilafairy itu adalah spontan dan tidak sengaja kerana betul-betul teruja. Maklumlah, bukan mudah mendapat peluang untuk bertemu dengan artis pujaan antarabangsa.

40 responses to (VIDEO) Peluk Dan Cium Ahli ‘Boyband’ Blue, Kilafairy Dikecam Netizen

  1. No Name Please says:

    Entah .. Abby Abadi tegur artis luar malaysia pakai tak sopan , Sedangkan RETIS malaysia sendiri terdedah sana sini tak mau ditegur nya ….

    Artis korea datang anugerah pakai dress labuh2 sampai nak jalan pun susah .. Retis malaysia datang anugerah/majlis pakai dress tak cukup kain …

    27

    0
    • Anonymous says:

      tak payah nak compare sgt dgn artis korea. dorg tu pon xbetul mana.

      4

      4
      • Same person OKEY says:

        Memang la artis korea tak betul mana pun … Tapi tuduh macam artis sana semua jahat semua kotor semua artis sana seksi ..

        Sedang kan retis kita sendiri ?

        20

        0
      • mak c kina says:

        ni bkn mslh betul ke x, ni psl artis msia sendiri xmcm org msia..artis korea tu dah mmg pakaian dorg mcm tu..
        abby tegur artis luar yg dtg msia,nape dia xtegur artis msia yg pakai xmcm org msia?..dress labuh,sapu lantai..tp xde lengan,dada luas, kain belah sampai peha..
        yg peluk artis tu xnak komen plak?..sbb apa?sbb artis?..kang kalau tegur,kena frenzone?…xboleh belakon gerak khas?..hahaha

        0

        0
      • Lembu Gemok says:

        nak husnozon pon agak2 laa bella…tindakan spontan ni sekali lalu jaa..ni dia lalu semua empat2 orang peluh sambil kiss jadah apa spontan cam tu…rosak akhlak…ni sorang lg tiru barat…rasa2nya lembu lagi maju akhlak dr depa ni…mampossss!!!

        0

        0
    • Anonymous says:

      dtg anugerah tu di buat dlm musim dingin

      2

      0
    • zaza says:

      Nama siapa?
      Kelly
      Ouh..anak rohana jalil makcik karipap kampung sebelah tu..

      3

      0
  2. Tk says:

    Minah ni bakat berlakon tak ada kayu. Nyanyi pun hmmm. Tak abis2 nk tayang .aset tu Biasa jer aku tenguk

    20

    1
  3. haihh says:

    hari2 harga ikan mahal kan.

    2

    0
  4. huhu says:

    hari2 rege ikan mahal kan. rege ayam ape tah lagi. hari2 mkn telor jer kan.

    2

    0
  5. liz says:

    abby hari tu tegur guideline bukan psl artis tu. masa selena Gomez halang tapi pink tu boleh. tak konsisten guideline.

    32

    0
    • Anonymous says:

      Kan siss… Lain konteks.. Nampak sangat netizen ni tak paham maksud Abby… Tau mengecamm je.

      20

      0
    • Anonymous says:

      diorang ni abby cakap bahasa melayu pon x paham. abby tu ckp pasal guideline… nitizen ni kalau cakap bangang marah plak.

      0

      0
  6. unknown says:

    nak heram apa tgk dressing dia sudah.. just pity to her parents

    4

    0
  7. Minah membawang says:

    Npe nk soh abby yg tgur?die de mak bpak yg islam kn?jd mak bapak die yg ptt tgur dlu..abby tgur slh,xtgur slh..abby mls nk tgur retis msia ni bkn sb pe,kang rmai fans yg melenting bg phk retis tu..retis cm kilafairy ni kalo die nk trjun neraka silakan,kite nk tgur pn tksn ke kt die?xkn?so da tau dosa lg nk buat,silakan..nti biar die trjun neraka sorg2,yg kite2 ni ckup tgur dlm hati je,tu selemah2 imanla tu sb kalo tgur secara open kne kecam,nk tgur secara personal die xbce..so ape plhn yg kite ade?tepuk dada tnye iman

    35

    0
  8. red kebaya says:

    Sorry ye..aku nak ckp skit..

    Kengkadang aku rasa artis2 malaysia ni saja nak memperbodohkan diri dgn buat camni..

    Peluk sana sini, ambik gmbr pakai bra je..dan mcm2 lg..
    Macam SENGAJA nak dikecam dgn netizen,

    dah kna kaw2 tau marah…
    Please laa..

    Jangan jadi artis with brainless.

    24

    0
  9. Anonymous says:

    dia ni tgh mncari jodoh, org melayu x nk nye dia ni, sbb tulah buat perangai mcm ni, walaupun ko hanya peminat, salam sudahlah, berlapiklh tgn awal2. Lopak walaupun mcm tu jumpa artis di Milan, siap bersarung tgn lagi dn x ada pun gmbr pelok2.

    0

    5
  10. ctmazz says:

    its ok..her life ok..plz lah..

    0

    5
  11. ilajondo says:

    artis sendu mcm nie la….

    4

    0
  12. kiki lala says:

    knp ak feel mcm dia mak2 cium ank2 dia je hahaha kila u mcm aunty2 la

    8

    0
  13. Anonymous says:

    boy lagi kah..dah man tu..

    2

    0
  14. Junji Ito says:

    Don’t care… Publicity ja ni….
    Tiada kuar mna2 majalh..
    So self promoting lh ni
    Lol

    0

    0
  15. anonymous says:

    apasal mamat tu letak lengan atas bahu kila so tak respect,killa tu girl kalau kau buat cam tunggul lak main sandar lengan gitu…so bad,patut kau wrap around bukan sandar gitu cm bgambar dgn boy pulak

    5

    1
  16. minah senget says:

    “Mungkin juga tindakan Kilafairy itu adalah spontan dan tidak sengaja kerana betul-betul teruja. Maklumlah, bukan mudah mendapat peluang untuk bertemu dengan artis pujaan antarabangsa” ALASAN YG MEMBOLEHKAN ORG lagi dok ngta artis2 malaysia memng terlalu SOSIAL ..x hormat agama dah, komen bnyak2 pun kita dikatakan KUNO n suka masuk campur hal org tapi bila org tu mknanya org ambik berat bukan nak nyibuk hal awak2 semua

    0

    0
  17. Anonymous says:

    cara dia peluk dgn cium tu mcm dh biasa je…tak kekok langsung…nk heran apa…mmg artis2 mmg biasa buat benda2 ni…nama pun artis…kalau taknak kena kecam stop jadi artis hahaha

    5

    1
  18. Anakammaporey says:

    Fuhhhfoohhhh..hebat…macam adik beradik sedarah sedaging keluar seburit sama dari mak dia lah…
    Ok done membawang..senget lagi bahu kiri aku!

    3

    1
  19. poyo says:

    ala dea pon teringin gak nak kawen mat saleh ..mana tau dapat kawin blue ke

    1

    0
  20. Ms. Sue says:

    alaaa…setakat peluk cium je kot..bukannya dia isap pastu kulom telur mamat tuh…netizen bongok!!

    2

    6
  21. tot says:

    Melihat dari pelukan dlm gambar2 tersebut menampakkan test kila fery ni yang Black2 ermm

    0

    1
  22. Anonymous says:

    Heran ya. Artis yang buat perangai dikecam netizen ….. pakai baju londeh, yang buat aksi posing lebih2 yg posing atas katil (dg suami konon kerana dah halal). Mereka ni Tak kena tindakan pun. Dulu Faizal Tahir buka baju jer dah kna gam. Sikap beberapa artis sekarang kian loghat. ambil sikap Buat jer yg tak senonoh. Pastu minta MAAF jer. Atau jawab ‘ kubur dan dosa masing2” “tu antara saya dg Allah” .

    Klu netizen kecam pihak TV, producer gam la mereka ni. Kalau tidak artis makin berani buat yg tak guna akal

    7

    0
  23. Pikio pikio says:

    Ms Sue 4.17 pm. Komen tu tapis la sikit tho it may be your fetish …

    6

    0
  24. Cuma pendapat says:

    Nie menunjukkan Abby Abadi TAKUT nak TEGUR retis malaysia yang pakai SEKSI …. Sapa yang pakai seksi Kilang Feri,Nabila Huda,Si Sakinah,Zizi Mamak,Puteri Aishah

    Semua retis di atas sentiasa dikecam sebab Pakai Seksi tapi Semua Retis diatas tak makan dek teguran .. Ditegur lagi dibuat or Ditegur lagi buat dunno je .

    0

    1
  25. rR says:

    Dulu FT buka bajju masa nyanyi dah kena gam. Sekarang ni Artis makin berani. Makn daring posing bukan2. Netizen kecam bertallu2 pun pihak TV buat derk jer. Patut ambil tindakan GAM mereka tu agar mereka behave!!!, bila tak ada hukuman, artis yg buat tak senonoh ambil sikap “ tak per buat jer. Lepastu minta maaf!! Atau boleh cakap “ tu antara saya dg tuhan” “ kubur masing”. Cer kalau kena gam, lu ada berani cakap macam tu. pihak TV ambil lah tindakan. Jangan tidur!!!

    7

    1
  26. Hot stuff says:

    Malu je jantan tu tak cium, pompuan yg terhegeh2. Blue tu just being polite.

    6

    0
  27. Makcik says:

    Wktu skolah dulu ak mnt gler kump. Blue nie.. Tp skrg tgk pn x lalu.. Lgsg x de aura.. Selekeh.. Tu pn si kila nie teringin nk peluk.. Blue tu sorang gay.. Sorang sume pn blh dan 2 org lg bancrupt.. Dh x laku la diorg..

    1

    0
  28. Tk says:

    I wonder how she introduce herself?
    Aktres? Berlakon kayu ,
    singer? nyanyi pun hmm
    Bootylicious? Nope its booty unlicious.

    3

    0
  29. Anonymous says:

    murah sangat betine nie..

    0

    0
  30. bawang hangus says:

    dia yg over g peluk cium…tgk lelaki2 tu rilex je siap cm malu2…dasar maruah cm pompuan jalanan…ko ingat ko barat ke muka pun cm org asli

    0

    0