Written by Bella | April 8th, 2019

Viral di media sosial video rakaman kamera litar tertutup (CCTV) seorang pelawak terkenal  bertengkar dengan seorang pengawal keselamatan di kawasan perumahan di Acacia Park Desa Jati, Nilai Negeri Sembilan.

Dalam kejadian yang berlaku pada 8 malam Sabtu lalu, pengawal tersebut yang merupakan seorang warga emas cedera selepas ditumbuk sebanyak tiga kali pada bahagian muka dan turut ditendang.

Difahamkan, pelawak tersebut yang berasal dari Kedah yang memandu kereta Proton Perdana berwarna hitam telah memasuki kawasan kediaman tersebut tanpa kebenaran.

Menurut Ketua Polis Daerah Nilai, Superintendan Mohd Nor Marzukee Besar memberitahu, selepas kereta tersebut masuk, pengawal keselamatan bertindak menutup palang keluar dan dengan segera mengejar kenderaan yang dipandu oleh artis berkenaan.

Selang beberapa minit selepas itu, kereta artis berkenaan melalui semula pos pengawal keselamatan untuk keluar dari kawasan perumahan berkenaan, namun terhenti akibat laluan keluar ditutup dengan palang. Berkemungkinan kerana berang kenderaannya dihalang, artis lelaki itu keluar dari kereta sebelum menuju ke arah pengawal keselamatan dan berlaku pertengkaran.

Bukan sahaja pengawal keselamatan itu ditumbuk sebanyak tiga kali hingga menyebabkan lebam di bahagian mata kanan serta sakit pada batang hidung. Artis berkenaan turut dilaporkan menendang pinggang pengawal keselamatan tersebut, mengambil batu bata di tepi laluan keluar dan membaling ke arah pengawal keselamatan itu.

Kes disiasat mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan atas kesalahan menyebabkan kecederaan dengan sengaja dan Seksyen 427 kanun yang sama atas kesalahan melakukan khianat dengan merosakkan harta benda awam.

Sumber Berita : BH ONLINE

Kredit Video : Facebook

29 responses to (VIDEO) Pelawak Terkenal Tumbuk Muka Dan Tendang Pengawal Keselamatan Warga Emas

  1. Smilee says:

    Lan pet pet kan yang mengamuk ni?

  2. Corse 848 says:

    Kenapa lan.. Kenapa.. Panas baran tak bertempat.. Dlu Mcm2 benda baik kau buat.. Sanggup turun kereta tolong org melintas jalan.. Tolong org Di bank.. Tp kenapa jd mcm ni.. Org tua tu.. Xde alasan yg logik kalau pukul org tua mcm ni..

  3. faraj says:

    dah takder Job..lama tk diundang dlm Astro..meroyan lah cari mangsa lepas geram….hmmm

  4. ke jail la kau says:

    Tak payah la cover muka si retis sial sesuka hati menumbuk org. Sian pakcik guard, semoga cepat sembuh.

  5. Anonymous says:

    Nampak gaya Che Ta punya adik mertua boleh masuk jail macam ni.
    Tak sangka sungguh perangai Lan Pet Pet yg selama ni record bersih….

  6. acar1611 says:

    samseng betul gayanya dlm youtube tu … adoiiii

  7. Anonymous says:

    setiap kwasan perumahn yg nilai rmh tu agak tinggi, pasti ada guard. Sbb skrg ni penyamun byk sesuka hati masuk. Sesiapa yg msuk pasti kena ikut arahan guard, sbb gaji guard dibyr oleh penduduk situ.
    Inilah org kita, kalau nmpk pekerja asing jdi guard, jgn pdg rendah pada diaorg, diorg tu mncari mkn. (Sesetengah org asing ni mahir dlm senjata, tpi disbbkan di negara kita..mereka buat bodoh je dan hormat).

    apath lgi jika org kita jdi guard…so please lah hormat juga..kita ni sesama je cari rezeki.

    si pelawak ni pasti d minum air ketum..

  8. Gepp says:

    Teruknya perangai
    Guard tu just buat kerja dia weh

  9. lin pot pot says:

    mabuk ketum ke ape ni…

  10. black dog bones says:

    mat dadah ke die ni..pehal ko pukul org sesuka hati..klu bapak aku yg kene memang lunyai lh ko kene pijak nk tunjuk kuat kt org tua..phuiii!!!

  11. Anonymous says:

    dlm u tube..ada nama lan pet-pet disebut…maka btoilah itu Lan pet2…kes polis dh..

  12. aku says:

    bc cerita kat oh bulan..alahai..kesiannyer pakcik tu..sedih weh kalau bende ni jd kat bapak kita sendiri :(

  13. Anonymous says:

    patut kes polis dah ni… nape lan pet2 tak kene tangkap lagi ni…

  14. Anonymous says:

    patut dah jd kes polis…. diam jer polis kan… dapat suap kot.. duit oh duit
    cer kes gaduh kt umah mak limah…. sure dah masuk lokap…

    • lynn says:

      Mmg dah jadi kes polis. Sedap hati je ckp mkn suap la apa la. Amik tau dl mcm mana polis bertindak.

  15. Alanice says:

    Mamak putih kan

  16. nira says:

    Lan pet pet ni, agak2lah kau nak ajak bertinju, carilah yang sama size seperti KHABIB NURMAGOMEDOV, baru ngam dan layak, orang tua buat ape, tak de “kick”, melawan pun tak larat.

  17. AIZI says:

    Biadap & tak beradab. Popular tak popular, hukuman setimpal patut dikenakan. Bacul betul tunjuk kuat dgn org tua. Takde alasan atau penjelasan yg boleh diterima akibat dari tindak-tanduk dia tu. Tapi aku respect pakcik tu. Tetap gagah & berani hadap org yg mcm kerasukan syaitan tu