Written by Bella | December 11th, 2017

Walaupun lagu Abang Nak Tegur nyanyian Datuk Seri Aliff Syukri dan Nur Sajat mendapat banyak “dislike”, ia sedikit pun tidak mematahkan semangat dua jutawan kosmetik itu untuk menghasilkan sebuah muzik video yang mahal sehingga terbang jauh untuk menjalani penggambaran di Sepanyol dan Turki serta diarahkan oleh pengarah berbakat Yusry Abdul Halim.

Namun, keadaan menjadi tegang apabila Aliff telah membuatkan Sajat merasa sedih dan malu dihadapan semua kru penggambaran kerana memarahi Sajat tidak pandai menari.

Walaubagaimanapun, ramai yang menganggap ia cuma satu lakonan ataupun gimik untuk menaikkan lagi populariti lagu duet mereka. Malah, Aliff juga terkenal sebagai seorang yang bijak bermain dengan emosi dan berdrama.

Berdasarkan pemerhatian kami di Instagram, Sajat ada juga berkongsi rasa sedih beliau dan sudah tidak sabar untuk pulang ke Malaysia. Malah, Aliff juga turut memuat naik status yang hampir sama di akaun Instagramnya.

Apa pula pendapat korang? Adakah ia benar-benar berlaku ataupun Aliff dan Sajat ingin meniru taktik viral seperti yang dilakukan oleh Nabila Razali untuk muzik video Pematah Hati?

43 responses to (VIDEO) Nur Sajat Sentap Kena Marah Dengan Aliff Syukri Sekadar Gimik Untuk Lagu Abang Nak Tegur?

  1. Anonymous says:

    Terpancor pulak muke jantan sajat dlm gmbr bju merah di atas…?

    17

    0
    • mimi says:

      org2 mcm ni xkisah nampak bodoh dimata masyarakat janji dpt perhatian. inilah tauke2 kosmetik malaysia. kaya duit tapi budi bahasa, adab ..mentaliti?mmm…ke laut.

      62

      0
      • Yaya Zakaria says:

        Agree , these two donkeys will do anything for ATTENTION. This is how Malaysia has become and it is sad that people support them. The fact is they are end up looking like clowns who have nothing to do other than creating cheap marketing and lying to public. Move on…

        52

        0
    • Anonymous says:

      baru buat satu video klip kat spain mcm2 hal. lakonan atau benar….semua nmpk mcm badut. kesian lisa dan yusry…terpalit sama gara2 dua individu yg dahagakn perhatian nak jadi penyanyi.

      18

      0
      • minah jambu say NO to drugs says:

        itu rezeki masing2 nak jadi penyanyi ke nak jadi pelawak ke nak jadi badot ke itu dorang punye suka n rezeki diaorang..sape yg taknk sokong jangan bising2 gi buat pahala masing2 n sape yg menyokong jangan cakap banyak..lov datuk cukri..

        2

        9
        • Anonymous says:

          Org bengap mcm ko lah yg sokong menjahanam negara. Islam pun x suruh cari rezeki dgn menipu org dan mempersendakan agama la ngok!!

          10

          0
        • minah jambu say NO to drugs says:

          ai nyanyi macm gitu pon mempersendakn agama ???? dari segi ape tu ? jangan nak mengarot sangat lah..minah jambu tengah makan laok asam pedas ni jangan bikin panas lagi eh huh !!

          0

          9
        • menyampah says:

          Eh bodoh. sekali bala turun semua kena. otak kat lutut nak sembang. pi tolong mak cuci jamban. elok tengok jamban tu berkarat macam otak ko.

          4

          0
        • Anonymous says:

          Org ckp pasal perangai Sajat tu bukan cara nyanyi. Ko ni bodoh atau buat2 bodoh?!

          19

          0
        • Saper2 je la says:

          Ko ni mmg x tau hukum ke ha minah jambu…? Tah ape2…cetek beno pengetahuan agama!

          1

          0
    • Mat Ronggeng says:

      Drama yg dibuat buat. Geli ah nak tipu public. All have been planned to get people talking. Banggang punya modal nak laku kan music video diaorang. Lepas tu Instagram Sajat pun upload gambar sedih. Don’t fall into their stupid publicity act.

      13

      0
      • Anonymous says:

        Apa kata buat publicity stunt, tengah tengah Sajat menari KONEK Sajat tertiba stim dan tersembul keluar. Lepas tu sotong Terlajak Laris terus stim dan menggolom Konek Sajat. Amacam Yusri & Lisa korang rasa korang kena buat macam tu punya publicity. Lepas tu Sajat upload gambar ternoda kat Instagram dia. Sotong Terlajak Laris update gambar puas kat IG dia. Itu macam baru gempak.

        0

        2
    • Anonymous says:

      Attention whore. Someone who engages in drama/crying/fake drunkness/tantrums/telling you they’re depressed/fighting….post repeatedly in the hope that you will fall in love with them and give them an ego trip. Often found in Drama/Dance/Expressive Arts classes. In In Facebook, people like this will post something like “they look fat..bla2” but the fact is the are skinny just to make people tell them they are not. Female..most of them.

      8

      0
  2. nok gebuzzz says:

    gigih btol nak npk pompuan…geli jer tgk sajat dlm klip video tu,x sabar nak dislike kat youtuber!

    10

    1
  3. Dato Seri La Vida Layola says:

    munafik… diri tu maknyah tapi demi nk lariskan produk sanggup menipu konon khunsa2. pastu inject bibir..muka mcm kena sengat tebuan lagilah ko nmpk pondan.

    21

    0
  4. Anonymous says:

    Geli n menyampah dua dua ekor ni

    6

    0
  5. hahaha says:

    Eee tk sabor nk dont likes

    2

    0
  6. Anonymous says:

    zzzz….kalau dlm satu minggu, xdpt perhatian mati gamaknya dua2 ekor ni….
    sakit otak..

    9

    0
  7. Anonymous says:

    F A K E !!!

    7

    0
  8. Anonymous says:

    An attention seeker is someone who acts solely in a way that is geared towards garnering the attention of other people. The attention they get makes them feel better about themselves, boosts their self-esteem, and it doesn’t matter if that attention is good or bad.

    7

    0
  9. rara says:

    Lost for words to describe how these 2 creatures have wasted the energy and resources just by breathing. Every second of their life, ada saja benda mngarut & x berfaedah yg dipapar utk rkyat malaysia. Confirm aku akan ban utk anak2 aku dr any malaysian entertainmemt media. Bad influence. Especially when it comes to mentallity.

    9

    0
  10. Anonymous says:

    diaorang bernyawa melalui publisiti murahan dgn sokongkan rakyat malaysia yg x berapa cerdik. k bye.

    15

    0
  11. Anonymous says:

    Tgk muka sajat. Sy rs dia ada buat fat grafting bahagian pipi dan pelbagai mcm injection. Hidubg mungkin dia guna fillers utk manvungkn hidung. Dlm gmbr mmg nmpk cantik..tp klau jumpa depan2 msti nmpk.sgt x natural.

    5

    0
  12. Xhbis nk bdohkn org says:

    Agknya diorg ni igt klu wat gimik ni suara sajat blh brubah sdap ke?yg psti sajat yg mnghncurkn lgu ni.seram aku dgr time dia msuk nyanyi tu

    2

    0
  13. Anonymous says:

    balik ke pangkal jalan lagi bagus.. tp kalo betul sajat ni kunsa memang tunggu tahun depan jadi ke tidak kahwin nyer tu

    2

    0
  14. Anonymous says:

    Coach Yin tu ingat Cina…rupanya Melayu.

    2

    0
  15. Anonymous says:

    kesian

    0

    0
  16. nyah says:

    PONDAN SEWEL

    1

    0
  17. Anonymous says:

    Tengok muka Lisa pun tahu…drama je dua2 hamba Allah ni. Kesian kesian kesian….punya nak promosi video

    2

    0
  18. cik beruang says:

    aku rasa mesti netizen sudah sedia nak dislike mv ni.. belum tengok video sudah tekan dislike

    5

    0
  19. Ami says:

    Aku tengok muka Lisa pun macam menyampah nd malas nak layan dua ekor ni.

    3

    0
  20. Mr robot says:

    drama sangat, kalo pengarah biasa nak dptkan perfection bila shoot, and bila x jadi mmg kena marah kaw2, yusry lak cam rilek je xde marah2 bila sajat buat salah.

    3

    0
  21. Anonymous says:

    Next lah? Jgn lupa dislikes video diaorg nanti..

    0

    0
  22. Syukrisajatbodoh says:

    Nampak naooo dibuat2. Dan2 kamera tutup time berjalan kalau betul kaki nyibuk apa x sambung je sampai ke bawah tu. Kau buat la “VEDIO” kau ni kat angkasa lepas pun, kalau dah bodoh abadi tu bawak ke mana pun itu jgk hasilnya. Padan muka dpt surat saman dari gov spain, kau igt kat sana diorang nak kasi muka tgk melayu bodoh cam korang ni terkinja tak beradab kat tempat2 bersejarah diorang? Igt title dato seri beli kau tu ada effect kat sana? Nasib tak di jailnya muka bodoh kau tu. Mesti diorang igt Malaysia ni penuh dgn org gila dek setan2 ni!

    1

    1
  23. melati says:

    Boring..!!!!

    0

    0
  24. Anonymous says:

    i will definitely dislike these 2 clown video

    1

    0
  25. anggun says:

    dah tahu orang tak suka, yang pergi jauh2 buat mv tu buat apa?? duit yg lebih tu baik sedekah bnyk2 pada yg susah.. takat mv kat malaysia pun boleh buat.. bnyk tpt yg cantek2.. kite jer malas teroka..

    1

    0
  26. hmmm says:

    kita dah DISLIKE dorg kat youtube, korang bila lagi?

    1

    0
  27. Saper2 je la says:

    Aliff & sajat…dua2 makhluk sawan perhatian & pujian…saiko dua2 ni…dua2 ni sdg diuji oleh Allah dgn kekayaan yg depa ade…tu yg bongkak bodoh semacam je tu

    1

    0